Прескочи до съдържание

Туристическа виза Австралия

Препоръчани мнения

6 minutes ago, Sun4o said:
Да попитам - 15 мин. след пускане на апликейшъна, страницата се рефрешна в Granted - това означава ли, че имам виза:

Application status: Submitted
Applicants
  • Ivan Geshev  - Granted

П.П. Името не е моето, някак си попадна в полето😁

Да , имаш виза.Трябва вече и да е в пощата ти.

Връзка към коментар

Да доуточня какво се случи. 
Вече имаме визи, току-що ги получихме.

В началото получихме това, което горе описах - документите приети, статус Granted, което ме заблуди, че имаме виза, затова и тук питах.

Оказа се, че към онзи момент само са ни приети документите. Потвърждението с визите и съответния мейл ги получихме 12 часа по-късно. Първо дойде мейл, с апокриф Received, а след 10 минути и мейл с вече потвърдената виза.

Та чакане и търпение му е майката.

При нас беше 12 часа. Може би трябва да се вземе предвид и часовата разлика, тоест тяхното работно време кога започва, за да потвърдят и издадат визата.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте! От тази сутрин и ние сме в групата на получилите австралийска виза. "Чакането" при нас беше една нощ. 😄

Имам някои, може би "тъпи" въпроси. 

Само мейлът с получената виза достатъчен ли е? Как се процедира при влизането в страната? Трябва ли нещо да се разпечата на хартия? И въобще нещо друго необходимо ли е за да се влезе в страната?

Връзка към коментар
преди 15 минути , Miralex каза:

Здравейте! От тази сутрин и ние сме в групата на получилите австралийска виза. "Чакането" при нас беше една нощ. 😄

Само мейлът с получената виза достатъчен ли е? Как се процедира при влизането в страната? Трябва ли нещо да се разпечата на хартия? И въобще нещо друго необходимо ли е за да се влезе в страната?

Разпечатка на хартия е нужна евентуално да се покаже на авиокомпанията, която ще ви води до там. Иначе самите австралийци си имат визата вързана с паспортния номер и при тях се вижда електронно. Друго не ти трябва 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 39 минути , Miralex каза:

Препоръчвам ти да имаш разпечатка, както Георги казва заради авиокомпанията, почти на 100% искат да я видят на качване на последния полет за влизане в държавата. И често се почва едно ровене по телефони....така ще си спестиш стреса.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Събудих се малко шокиран тази сутрин, с мейл за отказана eVisitor виза, за която кандидаствах понеже имам пътвуане в края на Септември.
Много внимателно попълвах всички страници, нямам някакви felonies, давах правилна и коректна информация. Накрая предоставих като прикачени документи паспорт и копие договор от работодател първа и последна страница, понеже самият договор е 30 страница.
Причина за отказ според мейла е: Based on the information available at time of assessment, I have not sighted sufficient
evidence in support of your application to confirm that you meet the genuine visitor criteria,
including evidence of employment and sufficient funds.

Реално писах в апликацията, където имаше поле свободен текст, че за 13-те ми дни ще разполагам с между 5-7000 долара средства,което даже е повече от което съм предвидил. 

И сега не знам, какво да правя. Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация? Може ли да се кандидаства пак? Дали съм пропуснал нещо, като инфо, което е важно. Или това беше и билета гори?

Благодаря предварително!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 37 минути , Cloud_bg каза:

Или това беше и билета гори?

Ако гори може да се подари на някой. С коя компания е да видим колко струва  смяна на име. Аз бих го взел и сменил връщането да е веднага и така няма транзитна виза до 8 часа  престой.

Връзка към коментар
преди 3 минути , dimitrov6 каза:

Ако гори може да се подари на някой. С коя компания е да видим колко струва  смяна на име. Аз бих го взел и сменил връщането да е веднага и така няма транзитна виза до 8 часа  престой.

Има 40 дни до пътуването, първо ще пробвам всички други възможни опции. Затова и се допитвам, дали някой знае може ли второ кандидастване, правил ли го е. В нета намирам някаква информация, че може след 10 дни.

• Браво 1
Връзка към коментар
14 minutes ago, dimitrov6 said:

Бъркаш традиционните авиокомпании с нискотарифните.Няма начин да се смени име на пътник , освен в крайно ограничени случаи.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Cloud_bg каза:

Събудих се малко шокиран тази сутрин, с мейл за отказана eVisitor виза, за която кандидаствах понеже имам пътвуане в края на Септември.
Много внимателно попълвах всички страници, нямам някакви felonies, давах правилна и коректна информация. Накрая предоставих като прикачени документи паспорт и копие договор от работодател първа и последна страница, понеже самият договор е 30 страница.
Причина за отказ според мейла е: Based on the information available at time of assessment, I have not sighted sufficient
evidence in support of your application to confirm that you meet the genuine visitor criteria,
including evidence of employment and sufficient funds.

Реално писах в апликацията, където имаше поле свободен текст, че за 13-те ми дни ще разполагам с между 5-7000 долара средства,което даже е повече от което съм предвидил. 

И сега не знам, какво да правя. Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация? Може ли да се кандидаства пак? Дали съм пропуснал нещо, като инфо, което е важно. Или това беше и билета гори?

Благодаря предварително!

Може да си кандидатстваш пак, единия приятел с нас дето пътува му отказаха виза заради това че не беше качил банкова справка за последните 3 месеца с всички транзакции , а беше качил само някакъв повърхностен списък дето беше експортнал от уеб банкирането . На следващия ден банката му прати ПДФ (уникредит) той го прикачи и визата беше одобрена. Не е е чакал 10 дни. 

Какъв тррудов договор обаче си пращал, на нас не са ни искали и не сме прикачвали , дадохме един тон други документи но трудов договор не 

Това че си писал че имаш 7000 долара е различно от това да представиш наличност по сметката си , аз качих документи с наличност и от двете ми сметки , при мен беше такова искането . Може ли да споделиш каквки документи са ти искали защото според мен нещо не си дочел

Връзка към коментар
преди 7 минути , infectedmushroom каза:

Може да си кандидатстваш пак, единия приятел с нас дето пътува му отказаха виза заради това че не беше качил банкова справка за последните 3 месеца с всички транзакции , а беше качил само някакъв повърхностен списък дето беше експортнал от уеб банкирането . На следващия ден банката му прати ПДФ (уникредит) той го прикачи и визата беше одобрена. Не е е чакал 10 дни. 

Какъв тррудов договор обаче си пращал, на нас не са ни искали и не сме прикачвали , дадохме един тон други документи но трудов договор не 

Това че си писал че имаш 7000 долара е различно от това да представиш наличност по сметката си , аз качих документи с наличност и от двете ми сметки , при мен беше такова искането . Може ли да споделиш каквки документи са ти искали защото според мен нещо не си дочел

Ами на последната стъпка ми поиска сканиран паспорт и proof of employments. Естествено имаше опция да да прикачват и дргуи документи, с отделен бутон, но само тези двата бяха изкарани по default и аз помислих, че са достатъчни. Говорим за същият тип на твоят приятчл нали - eVisitor (651)

Благодаря!

Връзка към коментар
преди 2 минути , Cloud_bg каза:

Ами на последната стъпка ми поиска сканиран паспорт и proof of employments. Естествено имаше опция да да прикачват и дргуи документи, с отделен бутон, но само тези двата бяха изкарани по default и аз помислих, че са достатъчни. Говорим за същият тип на твоят приятчл нали - eVisitor (651)

Благодаря!

Ъъъ, нека споделя моя опит. И аз също бях с виза 651 https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651 от тук кандидатствах както и другите с мен. 

След кандидатстването получихме майл да предоставим  документите дето виждаш в списъка, всички получихме един и същ документ. После като бях там и попитах граничната, тя каза че младите особено под 35 минават щателен скрийнинг за каквато и да е виза. 

Ти получил ли си такъв майл и какво си пратил от това

image.png.7b36a791e889f590394b6e001fe7ab95.png

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, infectedmushroom каза:

Ъъъ, нека споделя моя опит. И аз също бях с виза 651 https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651 от тук кандидатствах както и другите с мен. 

След кандидатстването получихме майл да предоставим  документите дето виждаш в списъка, всички получихме един и същ документ. После като бях там и попитах граничната, тя каза че младите особено под 35 минават щателен скрийнинг за каквато и да е виза. 

Ти получил ли си такъв майл и какво си пратил от това

image.png.7b36a791e889f590394b6e001fe7ab95.png

Само някои от данните за контакт, като цяло и почти нищо друго. Аз никъде не видях такъв списък във формата за кандидастване, иначе щях да се подготвя. Като отговор директно получих refusal, без списък, да предоставя това. 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Cloud_bg каза:

Само някои от данните за контакт, като цяло и почти нищо друго. Аз никъде не видях такъв списък във формата за кандидастване, иначе щях да се подготвя. Като отговор директно получих refusal, без списък, да предоставя това. 

Този списък не е във формата за кандидатстване . Той идва с майл от eVisitor.Helpdesk@homeaffairs.gov.au , както идват автоматичните че примерно кандидатурата ти е подадена и тн . Кандидатствай пак , влизаш си тук https://online.immi.gov.au/lusc/login и дай наново , не е нужно да чакаш 10 дни 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 20 минути , infectedmushroom каза:

Този списък не е във формата за кандидатстване . Той идва с майл от eVisitor.Helpdesk@homeaffairs.gov.au , както идват автоматичните че примерно кандидатурата ти е подадена и тн . Кандидатствай пак , влизаш си тук https://online.immi.gov.au/lusc/login и дай наново , не е нужно да чакаш 10 дни 

Мерси, да, ще пробвам, просто сега ще трябва да набавя нужните документи. Благодаря още веднъж за потвърждението. 

Връзка към коментар
преди 3 минути , Cloud_bg каза:

Мерси, да, ще пробвам, просто сега ще трябва да набавя нужните документи. Благодаря още веднъж за потвърждението. 

Нека ти пратят те какви документи ще искат, няма гаранция че ще е същия списък. И си следи статуса в immi.gov.au ако се промени на more information required и не ти пратят майл , им пиши или направо звънни за по бързо , в момента са 7 часа напред от София. 

Връзка към коментар
На 11.08.2023 г. в 17:58, infectedmushroom каза:

Нека ти пратят те какви документи ще искат, няма гаранция че ще е същия списък. И си следи статуса в immi.gov.au ако се промени на more information required и не ти пратят майл , им пиши или направо звънни за по бързо , в момента са 7 часа напред от София. 

Те нищо не са ми пратили до момента или са казали че искат допълнително да пратя. 
Директно rejection без никакъв follow up.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Cloud_bg каза:

Те нищо не са ми пратили до момента или са казали че искат допълнително да пратя. 
Директно rejection без никакъв follow up.

Ти кандидатства ли втори път или още не си ? 

Сигурен ли си на 100% че нямаш майл ? Видя ли си спам/джънк папката ? 

Ако си кандидатствал пак, какво ти пише в профила в immi.gov.au като статус на кандидатурата ? 

Връзка към коментар
преди 2 часа, infectedmushroom каза:

Ти кандидатства ли втори път или още не си ? 

Сигурен ли си на 100% че нямаш майл ? Видя ли си спам/джънк папката ? 

Ако си кандидатствал пак, какво ти пише в профила в immi.gov.au като статус на кандидатурата ? 

Не не, още не съм. Ще ми трябва време да събера някои от документите от този списък. Но това казвам, че от първото кандидатстване, директно имам реджекшън (с мейл) но няма никакъв списък примерно - представете допълнително документи, за да преразгледаме

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, пътешественици.

Със съпруга ми и детето искаме да отидем на гости при наши роднини в Австралия(почти 25г вече са там). В момента съм по майчинство, плануваме догодина началото да идем. Според вас имаме ли шансове? 

P.S. През 2016та без брак ни отказаха. През 2019г. малко преди сключване на брак отново ни отрязаха😄 та се чудя дали не сме влезнали в черната графа и има ли смисъл да пробваме пак.

Работя като държавен служител, съответно си ме очакват на работа догодина, мъжът ми взима добра заплата. Имаме си и кредит за апартамент. Можем да си покрием самолетните билети и 2 седмичен престой, като чичо ми също би гарантирал , че ще ни помага докато сме там.

Връзка към коментар
преди 13 часа, teodora92 каза:

Според вас имаме ли шансове? 

Тук във форума са споделяни истории, където буквално в рамките на няколко месеца е отказвана виза неколкократно и примерно на 3ти,4ти опит дават. Така че имате шанс. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.