Прескочи до съдържание

Братислава - магеланска инвазия 2018

samuraika

Препоръчани мнения

На обратния полет в понеделник /06.08./ от Братислава към София голяма част от хората си минаваха с телефони, така че явно няма драма за разпечатки на бордните карти. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На ‎26‎.‎7‎.‎2018‎ г. в 23:03, КолЮ каза:

Проверих списъка на първа страница, колегата @wiliko май е първия с подобен график. Моля да сподели в последствие как се е оправил.

отчитам се, обратното чекиране го направих през приложението Но мобилна бордна карта не се генерира а само PDF, който приложението чинно те предупреждава да си разпечаташ, че на летището мобилни не се приемат. Аз реших да не рискувам и я разпечатах, но друга магеланка мина с неразпечатан PDF, така че извода е че и с неразпечатана бордна карта се минава.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , wiliko каза:

но друга магеланка мина с неразпечатан PDF, така че извода е че и с неразпечатана бордна карта се минава.

Потвърждавам - няма никакъв проблем да се ползва бордна карта свалена на телефона на летището в Братислава!

Нямах никакъв проблем с показването та pdf формата от телефона.

Маркираше се нормално на проверките и в магазина също.

Малко по-късно ще разкажа какво успяхме да видим за краткото време там.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

И аз се записвам - взех билети за 09-12.12.2018 г. до Братислава. Целта ни е да прекараме времето си по базарите във Виена и малка обиколка на Братислава без нощувка. Чудя се дали да купувам билети за Flixbus или да изчакам, или пък някакъв друг вариант да избера за транспорт. 

Връзка към коментар

След първия ми - неуспешен опит ще правя втори опит за посещение на Братислава и Виена. Датите са 02.11 - 04.11

Тъй като основно ще посетим Зоопарка във Виена ,по желание на щерката, имам въпрос: Да купувам ли онлайн билети, или да купя билети на място? 

Връзка към коментар
преди 28 минути , Костов каза:

След първия ми - неуспешен опит ще правя втори опит за посещение на Братислава и Виена. Датите са 02.11 - 04.11

Тъй като основно ще посетим Зоопарка във Виена ,по желание на щерката, имам въпрос: Да купувам ли онлайн билети, или да купя билети на място? 

Според мен - не. Но ние сме били преди няколко години. Ако е по- евтино можеш да вземеш онлайн. Помня, че беше скъп входа .

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Цвете каза:

Според мен - не. Но ние сме били преди няколко години. Ако е по- евтино можеш да вземеш онлайн. Помня, че беше скъп входа .

Цвети,не виждам да е по-евтино онлайн. Целта е да не се губи време във висене на опашка за билети. Да, входа си е скъп 20€ за възрастен и 10€ на дете, но съм обещал на дъщерята да посетим виенския зоопарк, и ще си спазя обещанието. 🙂

Връзка към коментар
преди 44 минути , Цвете каза:

Не вярвам да има опашки. Аз бях взела за Шьонбрун онлайн. Зоопаркът е част от градините му. Един ден беше посветен за там.

И ние така, опашки за зоото нямаше. Това е на-богатия зоопарк в Европа, много си заслужава. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Няма смисъл от предварително купуване на билети за зоологическата градина във Виена. Бяхме преди две седмици, в неделя - никакви опашки на касите. Едва ли през ноември ще е различно. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , silvia_b каза:

Някой наемал ли е кола веднага след кацане?

Ние - описала съм в темата наемане на кола в Братислава, но тогава Wizz кацаха по обяд, та няма как да ти бъда полезна доколко работят rent-a-car-ите.

Връзка към коментар
преди 34 минути , silvia_b каза:

Някой наемал ли е кола веднага след кацане? Опитвам се да разбера до колко часа работят гишетата? 

Ние наехме преди 2 седмици.

Връзка към коментар
Преди 1 час, silvia_b каза:

Някой наемал ли е кола веднага след кацане? Опитвам се да разбера до колко часа работят гишетата? 

Аз съм наела, но още не съм ползвала. Пише, че са до 23:59

Връзка към коментар

Теди, Цвете, от коя фирма? През уиз излизат изгодни предложения, но не пише от коя рент компания , та да им проверя условията за застраховка и раб. време. В Португалия за 5мин след края на раб. време ни чарджнаха 35евро такса , което разбрахме в последствие. Та затова си проверявам.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, silvia_b каза:

Теди, Цвете, от коя фирма? През уиз излизат изгодни предложения, но не пише от коя рент компания , та да им проверя условията за застраховка и раб. време. В Португалия за 5мин след края на раб. време ни чарджнаха 35евро такса , което разбрахме в последствие. Та затова си проверявам. 

Ние взехме от Budget. Чакаха ни и нямаше никакви проблеми. Иначе май не работеха. На връщане оставихме ключовете в кутията, защото беше затворено. Това е този Юни, така че е горе долу прясна информация.

Редактирано от christuff
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 30 минути , christuff каза:

Ние взехме от Budget. Чакаха ни и нямаше никакви проблеми. Иначе май не работеха. На връщане оставихме ключовете в кутията, защото беше затворено. Това е този Юни, така че е горе долу прясна информация.

Аз също съм наела от тях през посредник, но без застраховка. Вие имахте ли застраховка и колко струваше на ден? Благодаря!

Връзка към коментар
преди 2 минути , Цвете каза:

Аз също съм наела от тях през посредник, но без застраховка. Вие имахте ли застраховка и колко струваше на ден? Благодаря!

Не сме имали допълнително застраховане. Иначе ходихме в Прага и затова също не доплащахме. Едната кола даже беше с Чешки номер и си имаше винетка, та и от там спестихме малко. 🙂  През economycarrental бях букнал.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

В този случай значи са ви задържали депозит от 800 евро, нали?  Имаше ли проблем с освобождаването му, след като е нямало оглед на колата с ваше присъствие?

Връзка към коментар

След сума ти мислене, отхвърляне, пак мислене и пак отхвърляне,накрая и аз  се прежалих с едни билети до Братислава. :blum3:. Е, не са от "ония " билети, но съм доволна от символичната цена  и на моите. Датите са 28-31.10, с акцент Виена. Цял ден чета  и чертая планове наум, много ще се радвам след септемврийската инвазия да споделите кой как е изкарал. Като начало мисля изцяло да се спи в Братислава и да пътуваме до Виена- струва ми се ценово по изгодно, отколкото да разделям нощувките. Само се притеснявам да не  е много студено :sad:, била съм във Виена през май и пак ми беше студено...

Връзка към коментар
На 19.08.2018 г. в 20:57, Цвете каза:

В този случай значи са ви задържали депозит от 800 евро, нали?  Имаше ли проблем с освобождаването му, след като е нямало оглед на колата с ваше присъствие?

@christuff, може ли две думи по тези въпроси, благодаря!

Връзка към коментар
На 19.08.2018 г. в 20:57, Цвете каза:

Да, удържаха ни 800 евро. Проблеми нямаше с връщането. Всъщност ги чаках около 2,5 седмици. В повечето случаи при наем на кола ми ги връщат по-бързо, но ми се е случвало и повече да чакам.

Редактирано от christuff
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.