Прескочи до съдържание

Виза за Виетнам

Препоръчани мнения

преди 11 минути , desislavna каза:

Single е само за еднократно влизане. За второто влизане трябва втора виза или да се извади многократна.

Мерси. 

Да, и аз така го разбирам,но реших да се допитам 😀, че са ми дошли идеи, но два пъти в рамките на 3м ще ми дойде много :)

Мерси още веднъж. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
On 10/14/2019 at 4:54 PM, elenitta said:

Всичко е наред, вече сме в Хо Ши Мин, само почакахме около 2 часа сумарно на летището в Хо Ши Мин, докато ни обработят документите. За трите имена ни бяха предупредили. Поканата я бяхме взели от агенция препоръчана във форума.

Потвърждавам и аз, че в Хо Ши Мин нещата с визите и паспортната проверка отнемат мноооого време. И при нас отне повече от 2 часа, при все, че бяхме с готови попълнени формуляри, снимки и т.н. 

В Дананг се случиха нещата невероятно бързо.

Важно: Има детска цена за multiple entry visa за деца: 25 USD. Видях го като цена на таблото. Дадох си аз 200 долара (понеже нямах по-малки банкноти) за 4 визи  (2 възрастни и 2 деца) и лелката не ми връща нищо. Обаче като и показах таблото ми върна 50 долара.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Виетнамците вечатлиха с бързина. Очаквах ,че като вдигнаха времето за онлайн виза от два на три работни дни, да се мотаят повече. Вчера следобед подадох, днес сутринта визата беше готова.

Камбоджанците са си традиционно бързи, там ако е в работно време може в рамките на същия ден да стане. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сори за спама, но издаването на VOA на летището в Сием Рийп е много забавно. Като някаква супер бавна мексиканска вълна протича процеса - един подава паспорта, друг го отваря, трети хваща печата, четвърти лепи стикера и най - главния в редицата драматично облизва устни преди да удари печата с отработено движение, изразяващо драматизъм и подкрепено с отрисвист, силен звук - БАМ ....и вече може да тръгваш към Анкор Ват.Голяма забава е да се наблюдава...

• Смея се 3
Връзка към коментар

Забава ако не кацаш заедно с три самолета китайци. 🙂 Откато има онлайн виза, плащам си 6 долара повече, спестявам страница в паспорта и съм за до десет минути навън от кацането на самолета, през проверката и взимането на куфара.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 21.11.2019 г. в 17:35, T.E.Lawrence каза:

Виетнамците вечатлиха с бързина. Очаквах ,че като вдигнаха времето за онлайн виза от два на три работни дни, да се мотаят повече. Вчера следобед подадох, днес сутринта визата беше готова.

Камбоджанците са си традиционно бързи, там ако е в работно време може в рамките на същия ден да стане. 

И ние успяхме, точно 24 часа ни отне, за да ни направят визите. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, за моя огромна радост времето на отпуската ми наближава и идва време да изкарваме визи за Виетнам 💃

От форума намерих този сайт: http://www.cheapvietnamvisa.net/

Кажете бива ли го 😁 и правилно ли сме разбрали, че след услугите предлагани в сайта печатът на летището е 25 $? Има ли смисъл от фаст трак ? Мерси!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Привет!
Да попитам нещо, което не ми стана ясно. Е-визата е за еднократно влизане, до 30 дни, ясно.
Таксата е 25 USD, но има ли друга такса, която да се плаща на летището (за печата например)?
И дали се пооправиха проблемите с плащанията за които четох по-напред?

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , yordankavo каза:

Привет!
Да попитам нещо, което не ми стана ясно. Е-визата е за еднократмо влизане, до 30 дни, ясно.
Таксата е 25 USD, но има ли друга такса, която да се плаща на летището (за печта например)?
И дали се пооправиха проблемите с плащанията за които четох по-напред?

Няма други такси на летището. Ние минахме за две минути през проверката в Ханой. В паспорта ти пишат evisa ръчно до печата

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Да кажа моят опит с виетнамска виза. Исках да си изкарам онлайн, но се оказа невъзможно, понеже снимката в паспорта ми съм с очила. 🙂

Затова изкарах покана и си нося снимка без очила за границата 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А снимките, които качихте в сайта същите от паспорта ли са? Защото пише, че трябва да са на бял фон, а на паспортите ни са на сив и има водни знаци и тн. Благодаря

Връзка към коментар

Благодаря за отговора! А ако трябва да избираме между паспортна снимка, който е доста лошо качество и от фото ? Или да не направи объркване нещо да ни разпознаят от две различни? 😄

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Най-доброто качество, което имаш. В най-лошия случай ще ти кажат да качиш друга снимка. Моите наблюдения са, че не са много стриктни за снимките, стига да не си с очила с тъмни стъкла, примерно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз си направих селфи с телефона, на фона на стената вкъщи и нямаше проблем. На едни приятели нещо не им ги харесаха обаче и им пратиха мейл да дадат нови снимки. Снимаха се пак и нямаше проблем.

Връзка към коментар

Аз продължавам да имам проблем с визата- на този етап с плащането. Отхвърля ни и двата мастъркарда и визата това пейуу, което ни предлага. Помагайте 🙂 .

Връзка към коментар
преди 2 часа, Lasagna каза:

Аз продължавам да имам проблем с визата- на този етап с плащането. Отхвърля ни и двата мастъркарда и визата това пейуу, което ни предлага. Помагайте 🙂 .

Aз в петък си пуснах заявка за визи, нямах проблем с плащането, нито на моята, нито на съпругата ми. Днес сутринта и двете визи са издадени, плащането беше с Master Card.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Lasagna каза:

Ако имаш револют плащай с нея. Ако имаш опции за 3д , включване/изключване, там е бил винаги проблемът.  Уж вече го бяха оправили. в краен случай дай на някой пари да ти ги плати с неговата карта. Няма проблем, че името е друго. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, благодаря на всички за съветите. В края на краищата се оказа, че трябва да направим револют, защото след няколко разговора с банката ни казаха, че проблемът е в Борика и това колко бавно отговаря тяхната защита. Платихме визите и сега чакаме отговор. 

Обаче всичките тези премеждия с плащането ме наведоха на мисълта- има ли проблем с тегленето от банкомат с български карти във Виетнам? Защото не ми се иска да мъкна през цялото време парите за 20 дни в чужбина... най-малкото плажуването ще е сложно. 

Благодаря 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Няма да се уморя да го повтарям "В Азия кеш ис кинг". 🙂 Най-малкото ще им изсипете една камара пари за такси на банкомат. Направете си тайници и си сложете парите на няколко места. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 36 минути , Lasagna каза:

Здравейте, благодаря на всички за съветите. В края на краищата се оказа, че трябва да направим револют, защото след няколко разговора с банката ни казаха, че проблемът е в Борика и това колко бавно отговаря тяхната защита. Платихме визите и сега чакаме отговор. 

Обаче всичките тези премеждия с плащането ме наведоха на мисълта- има ли проблем с тегленето от банкомат с български карти във Виетнам? Защото не ми се иска да мъкна през цялото време парите за 20 дни в чужбина... най-малкото плажуването ще е сложно. 

Благодаря 

Имаше някакви проблеми с някои от картите. Въпреки че T.E.Lawrence наистина многократно го е писал и съм го чел, наложи се все пак да теглим пари там и си спомням, че не всички карти минаваха (не мога да кажа кои бяха проблемни, че не помня). Ние все пак бяхме 6 души и имахме голямо "разнообразие" от карти, но имай едно наум. Може да се наложи да обикаляш банкомати и да пробваш всички карти с които разполагаш. 

П.П.: Ааа да, също и такси има за всяко теглене....хич не е яко, ама ако си на зор.

Връзка към коментар

Здравейте,

И аз да помоля за помощ.. Подадох за електронна виза, но никъде не намирам къде  и как да платя. Освен това написах само собствено и фамилно име. Трябваше ли и бащино? Получих иначе регистрационен код. И още нещо. Аз исках едномесечна многократна виза, а никъде нямаше отметка. Това на место при пристигане ли се отбелязва ? Благодаря!

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.