Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 45 минути , Адриан ХН каза:

Сменихме полетите навръщане по телефона, но е станала огромна нелепа грешка. Билетите ни бяха мултисити кацане в Шанхай и връщане от Пекин. Сега е ретърн София-Шанхай-София. Служителката не е отчела, че навръщане е от Пекин, аз не съм разбрал, че говорим само за Шанхай. Сега чакам понеделник сутринта да звъня пак. Дали ще ми искат такса за следваща промяна?

Значи поне немския им кол център работи 24/7, не е нужно да чакаш до понеделник.

• Благодаря 1
Публикувано:

Да, звънни на международния им кол център. Дори и да говориш немски, мини през английския, защото се чака много малко за оператор. За оператор на немски език се чака дълго време. Успех!

• Благодаря 1
Публикувано:

Всъщност,  германския кол център, освен дългото чакане, почти не говорят немски, не можеш да разбереш какво казват и губиш много време.
Но дори и кол центърът да реши проблем, няма гаранция, че той действително ще работи. Случвало ми се е няколко пъти, когато съм поискала услуга и съм получила всички потвърждения за това, но на летището никой не знае нищо  и започват да се споглеждат изненадано и не знаят какво да правят.

Но който живее в Германия, знае, че това е начинът на работа в страната - повърхностен, с хиляди грешки и непрофесионализъм , така че това не е изненада.

Публикувано:

Няма как в случая да не знаят на летището.Преиздават билет и ти го пращат по мейл.Разбира се че ще фигурира в системата.Друго е, ако само нещо си попитал и някой агент само нещо ти е отговорил...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 33 минути , Moin_26 каза:

Всъщност,  германския кол център, освен дългото чакане, почти не говорят немски, не можеш да разбереш какво казват и губиш много време.
Но дори и кол центърът да реши проблем, няма гаранция, че той действително ще работи. Случвало ми се е няколко пъти, когато съм поискала услуга и съм получила всички потвърждения за това, но на летището никой не знае нищо  и започват да се споглеждат изненадано и не знаят какво да правят.

Но който живее в Германия, знае, че това е начинът на работа в страната - повърхностен, с хиляди грешки и непрофесионализъм , така че това не е изненада.

Обикновено още в обаждането ми казват, че ще получа мейл и го получавам почти веднага. Проверяваме с оператора дали всичко е наред и приключваме разговора.  Освен това до момента не съм случвал на служител, който да не говори немски, да не ме разбира и т.н. Специално кол центъра им винаги почти са компетентни (с едно изключение досега, ама звъннах отново и се падна друг). 

А това пък да ти преправят резервацията и на летището да не знае никой нищо .... 

• Харесвам 5
Публикувано:

Благодаря на всички. Оправи се проблема безплатно чрез световния кол център на английски. Много добро обслужване. Почти 40 минути търсихме успоредно полет, който да ни устройва, тъй като сме голяма група от 8 човека. Накрая се спряхме на полет с Air China от Пекин до Виена в 02.50 ч. Съкратихме престоя с 11 часа, но  не е голяма беля. Ще спим в самолета вместо последната нощ в хотела.

• Харесвам 8
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 4 минути , ivailo_radev каза:

В четвъртък и петък Луфтханза ще стачкуват. Май кабинния персонал.

Е точно в петък ли намериха...... когато трябва да пътувам с тях за UK.

• Шок 2
Публикувано:
преди 13 минути , Loverboy каза:

Пилотите са. Аз имам прибиране от Сингапур с тях точно в петък вечерта… 

Пожелавам ти да те пребукнат със SWISS 😉 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 15 минути , Asenster каза:

Пожелавам ти да те пребукнат със SWISS 😉 

За съжаление няма как - всички полети са пълни, сингапурците също, а и сме бизнес и опциите ще са още по-малко. Със Суис дойдохме през Сингапур. 

Виждам опции само с EVA air от Банкок и с всички катарци, емирейтс и тн, които няма как да се случат. Също така има и КЛМ в петък срещу събота, та вероятно ще се боря за този полет, ако няма друго подходящо. Само не знам кога ще ги канселират и колко време ще имаме за реакция… 

• Харесвам 1
Публикувано:

На 5-ти март се опитаха да ми добавят някой бял косъм. Имах свързващ полет през Мюнхен с час и 20 минути престой. Но тъкмо ми натовариха и капитанката съобщи с тревожен глас, че ще се забавим поради липса на някакви документи. След 30 минути съобщи, че още ги издирват тези документи и били засегнати още 30 самолета. Та след почти час закъснение с вече по- ведър тон съобщи, че проблема с документите е оправен и чакаме слот до 10 минути да излетим. Тъкмо си помислих, че все пак ще успеем да хванем следващият полет и капитанката пак с разтревожен глас съобщи, че трябва да изчакаме поради засилен военен трафик. И започнаха едно сиви самолети да кацат и излитат от пистата до нас. Не знам кой малоумник е разрешил да се използва летището от военни при положение, че имаме военни летища в България.! Та след час и половина закъснение излетяхме. Добре, че следващият самолет беше на почти съседен гейт и не се наложи да търпим като обезумяло, а имаше и други хора от нашия полет за същия свързваш, та ни изчакаха. Но за два други полета хората ги изтърваха и трябваше да видят до вечерта да ги качат на друг. Та имайте едно на ум с тази нова обстановка на нашето летище и планирайте малко по-дълги стопове между полетите ако има възможност.

• Харесвам 5
  • Шок 4
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 28 минути , Loverboy каза:

За съжаление няма как - всички полети са пълни, сингапурците също, а и сме бизнес и опциите ще са още по-малко. Със Суис дойдохме през Сингапур. 

Виждам опции само с EVA air от Банкок и с всички катарци, емирейтс и тн, които няма как да се случат. Също така има и КЛМ в петък срещу събота, та вероятно ще се боря за този полет, ако няма друго подходящо. Само не знам кога ще ги канселират и колко време ще имаме за реакция… 

Ако си Senator ще си с предимство. А и 100% ще има места в SWISS First, ще ъпгрейтнат някой (защо не и вас) и ще ви намерят места. Иначе имам мерак да тествам EVA Bussines. Не бих се кефил да е с KLM, а за там и шансът е драстично по-малък (SkyTeam)... Пo-скоро Turkish.

• Харесвам 2
Публикувано:

Сигурно ли е, че ще стачкуват всички пилоти? Имам спомен, че при предходни стачки, трансконтиненталните полети се изпълняваха. От Сингапур летят и турските авиолинии, те са част от групата. Бизнес класата първа я насочват към други авиокомпании, но ако няма места в бизнес класата на другата авиокомпания, предлагат по-нисък клас. Например премиум икономи. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 часа, Asenster каза:

Ако си Senator ще си с предимство. А и 100% ще има места в SWISS First, ще ъпгрейтнат някой (защо не и вас) и ще ви намерят места. Иначе имам мерак да тествам EVA Bussines. Не бих се кефил да е с KLM, а за там и шансът е драстично по-малък (SkyTeam)... Пo-скоро Turkish.

Сега изчезна тази опция. Успявам да намеря само Окланд-SFO с AIR NZ и после пак Луфти/Юнайтед до Мюнхен и после София. Така също би трябвало да стане. Добре, че си взех втория паспорт с визата, та да мога да се прекача и в Америка, ако се наложи. Някакво шесто чувство ме накара да го взема. Излизат и опции с АНА от Токио, но не ми излизат като married segments от Окланд до София и не знам дали те ще могат са ги навържат ръчно. 

Иначе сме Сенатор и ТК Елит, но искаме да кредитираме към ТК, за да станем Елит Плюс с връщането. Чакаме да видим дали ще канселират всичко и какво ще излезе, че в понеделник сме на работа и живи умрели трябва да сме в офис. 🤣

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, Loverboy каза:

Пилотите са. Аз имам прибиране от Сингапур с тях точно в петък вечерта… 

Според последна информация ще бъдат "изстачкувани" само полетите, стартиращи от немски летища в четвъртък и петък, та на теб би трябвало да не ти повлияе. Днес от около обяд трябва да има информация дали полетът ти е сред тях.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , ivailo_radev каза:

Според последна информация ще бъдат "изстачкувани" само полетите, стартиращи от немски летища в четвъртък и петък, та на теб би трябвало да не ти повлияе. Днес от около обяд трябва да има информация дали полетът ти е сред тях.

Въпросът е дали самолетът, с който ще летят от Сингапур в петък вечер ще излети от Германия в четвъртък. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , ivailo_radev каза:

Е как да не повлияе като полета от Сингапур на 13-ти трябва да е тръгнал на 12-ти от Мюнхен. Страхотен момент са избрали за стачкуване, просто не спират да ме разочароват немците тази година....Преди два дни не дадоха на евакуационен полет на Емирейтс с немци от Дубай да кацне във Франкфурт заради закъснение във връзка с атаката с дрон по летището сутринта...никаква емпатия няма у тези хора.

Публикувано:

Звънях два пъти на Луфти и отказват безплатен ребукинг, щото полетите не са отменени уж. 

На сайта им пише, че предлагат безплатен ребукинг, но те твърдят, че полетите ще се изпълнят и да си чакам мейла с канселацията. 

• Харесвам 2
Публикувано:

На мен пък ми бяха анулирали билета от София до Глазгоу през Франкфурт. 

Вече се чудя дали да ходя за един ден..... 

Ами ако сега канселирам в едната посока какво правим с връщането? 

Май всичко ще се канселира, нали? 

Публикувано:

Не съм сигурна дали не се канселира само едната отсечка. Пробвай да се свържеш с някой, за да разбереш как стоят точно нещата. Може да успеят да преместят полетите за удобна за теб дата. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 часа, Loverboy каза:

Звънях два пъти на Луфти и отказват безплатен ребукинг, щото полетите не са отменени уж. 

На сайта им пише, че предлагат безплатен ребукинг, но те твърдят, че полетите ще се изпълнят и да си чакам мейла с канселацията. 

На кой телефон им звъня? Аз никъде не успявам да се свържа. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.