FlyTraveler Публикувано: 6 май, 2014 Публикувано: 6 май, 2014 Отсядал съм с гадже в хотел в Дубай (преди години де) и никой не ме е питал за нищо. Ако вземат да отказват настаняване на неженени двойки, то половината хотели ще се изпразнят. Ако питаш писменно предварително не знам дали няма да ти кажат, че не може, все пак има явна писменна кореспонденция. Аз бих отишъл смело без да се замислям за това. 4
vladostojanov Публикувано: 7 май, 2014 Публикувано: 7 май, 2014 clubbergv, когато правиш резервация на хотела в специалните условия изрично се споменава дали при тях е разрешено да отсядат двойки без сключен брак. Повечето хотели нямат такова изискване, но има и такива, които се водят семейни и няма да минеш метър. Така че чети внимателно, защото да не стигнеш до Дубай и на рецепцията в хотела да ти искат свидетелство за брак . За да си напълно сигурен, както е казал FlyTraveler - пиши им.
naTpuoT Публикувано: 7 май, 2014 Публикувано: 7 май, 2014 Здравейте, трябва ми съвет. Купих си билети с уиз за дубай за мен и моята приятелка за юни, но проблема е там че не сме женени и сме с различни фамилии естествено. Преди да си купувам хотел може ли по запознатите да ми дадат съвет какво да правя. Има ли някой със същата ситуация преди? До колкото знам арабките така или иначе не си сменят фамилията след брак, така че няма проблем. Ако хотелът не е някакъв семеен и не ти искат свидетелство не би трябвало да имаш грижи.
ju777 Публикувано: 8 май, 2014 Публикувано: 8 май, 2014 И аз искам да се включа и попитам: Пример - пътували сме цял ден с метрото, автобуси и свършва пълния лимит на картата, но трябва да хванем метрото за да се приберем - а в нея няма наличност. Трябва ли да се зареди картата още същия ден?
cck Публикувано: 8 май, 2014 Публикувано: 8 май, 2014 Проверката за наличност по картата е на влизане в метростанциите. Roje е предложил варианта с дневна NOL карта. Можете и през смарт фон да се чекирате вече. Имат и приложение за телефони със спирките, тарифите и изобщо подробностите за транспорта. Ето сайта за NOL картите и този на RTA (градския транспорт, включително и метро) в Дубай. 2
stas Публикувано: 10 май, 2014 Публикувано: 10 май, 2014 Ако на някой му е интересно, а май всички обичат да си похапват това място сигурно ще ви е интересно.. http://businesspulse.ae/Home/story/watch/VID20140203063653
Биксбит Публикувано: 12 май, 2014 Публикувано: 12 май, 2014 В Дубай вече ще пърхат и пеперуди: След като през 2013 г. насред дубайската пустиня врати отвори най-изумителната градина с повече от 45 милиона цветя, в емирството идва ред на още едно природно чудо - Пеперудения парк. Пеперуденият парк трябва да отвори вратите си за посетители в края на май 2014 г., като е разположен в в Градината на чудесата. http://www.peika.bg/statia/Peperuden_park_otvarya_vrati_v_Dubay_l.a_i.89611.html 3
stanimir Публикувано: 20 май, 2014 Публикувано: 20 май, 2014 Изискването за валидност на паспорта шест месеца след датата на отпътуване ли е за Дубай ?
desislavna Публикувано: 20 май, 2014 Публикувано: 20 май, 2014 http://www.mfa.bg/120/findanembassy/0/119/ Внимание! · Задграничният Ви паспорт следва да бъде валиден минимум 6 месеца към момента на пътуването. Така пише на страницата на външно. 1
Фил Публикувано: 20 май, 2014 Публикувано: 20 май, 2014 (редактирано) Здравейте, трябва ми съвет. Купих си билети с уиз за дубай за мен и моята приятелка за юни, но проблема е там че не сме женени и сме с различни фамилии естествено. Преди да си купувам хотел може ли по запознатите да ми дадат съвет какво да правя. Има ли някой със същата ситуация преди? На теория не е позволено да спите на едно място, ако не сте женени. На практика хиляди хора го правят всеки ден и освен, ако не се забъркате в някакви неприятности няма да е никакъв проблем. Стана ми любопитно: Добре де - а тези (чужденци), които са женени, как точно го доказват - с брачно свидетелство, преведено на арабски от заклет преводач и заверено от консулски отдел ли ? Редактирано 20 май, 2014 от Фичо 2
Георги Публикувано: 20 май, 2014 Публикувано: 20 май, 2014 Стана ми любопитно: Добре де - а тези (чужденци), които са женени, как точно го доказват - с брачно свидетелство, преведено на арабски от заклет преводач и заверено от консулски отдел ли ? Най-вероятно и на английски ще свърши работа
desislavna Публикувано: 22 май, 2014 Публикувано: 22 май, 2014 (редактирано) ... Ако искаш мога да ти пратя на мейл схема на метрото и ако ми кажеш хотела Ви разписанията и маршрутите на автобусните линии, които ще Ви са най-необходими за престоя Ви в Дубай. Roje, ще съм ти много благодарен, ако направиш това за мен vladostojanov@abv.bg AURIS METRO CENTRAL HOTEL APARTMENTS. Мерси. И още нещо - идеи за места за покупка на сувенири извън Дейра? Сувенири продават дори и в Карфур. Със сигруност в този, който е в Mall of Emirates. При това не са никак лоши, поне магнитчетата и ключодържателите, а не са и скъпи . Там има и едни страхотни фурми с ядки и белгийски шоколад в големи метални кутии. Май бяха 42 дирхама, но са много вкусни. Същите ги и има и на летището, на което кацат УизЕър, но са малко по-скъпи. Редактирано 22 май, 2014 от desislavna 2
vladostojanov Публикувано: 22 май, 2014 Публикувано: 22 май, 2014 (редактирано) Сувенири продават дори и в Карфур. Със сигруност в този, който е в Mall of Emirates. При това не са никак лоши, поне магнитчетата и ключодържателите, а не са и скъпи . Там има и едни страхотни фурми с ядки и белгийски шоколад в големи метални кутии. Май бяха 42 дирхама, но са много вкусни. Същите ги и има и на летището, на което кацат УизЕър, но са малко по-скъпи. Благодаря ти, но аз вече се върнах А сувенирите купих точно от Карфур в Mall of Emirates. Фурмите и шоколада съм ги пропуснал Поздрави! Редактирано 22 май, 2014 от vladostojanov 1
desislavna Публикувано: 22 май, 2014 Публикувано: 22 май, 2014 Фурмите с белгийския шоколад ще останат за следващия път Все пак е най-бързо развиващият се град и ще има с какво да ни впечатлява и в бъдеще 3
stanimir Публикувано: 23 май, 2014 Публикувано: 23 май, 2014 Тук ще разчитам най-вече на Roje Попрочетох това онова , но по ваше мнение как е локацията на хотелите Ibis в Дубай и дали цената е конкурентна ? Да се има предвид , че може да се смъкне с 10-15 % при неизменните промоции на Accor. http://www.accorhotels.com/gb/booking/hotels-list.shtml
cck Публикувано: 23 май, 2014 Публикувано: 23 май, 2014 Отсядал съм в ibis World Trade Centre Dubai. Нищо особено, но на Accor това им е веригата от нисък клас. 40-50 Eur като цена ми се струва добре. Иначе базовите неща ги има - локацията до метростанция е перфектна, естествено интернет и чудесни кафенета в близост. Имат и безплатна маршрутка до Dubai Mall и Burj Khalifa. 2
Roje Публикувано: 24 май, 2014 Публикувано: 24 май, 2014 Тук ще разчитам най-вече на Roje Попрочетох това онова , но по ваше мнение как е локацията на хотелите Ibis в Дубай и дали цената е конкурентна ? Да се има предвид , че може да се смъкне с 10-15 % при неизменните промоции на Accor. http://www.accorhotels.com/gb/booking/hotels-list.shtml Stenk. на линия съм! Ако искаш пиши тук, за да помагат и други. Ако искаш ми пиши на лични, за да не спамим тук изискванията си, бюджет за хотела, приоритети за посещения и ще ти изберем най-добрия хотел за пътуването ти 1
stanimir Публикувано: 24 май, 2014 Публикувано: 24 май, 2014 (редактирано) По-добре тук да питам тук , та да не трябва да обясняваш и на други Бюджет колкото по-изгодно толкова по-добре . Погледнах долу-горе цените и 80 евро с всичките такси на пръв поглед ми изглежда като изгодна сделка за Дубай. Ще разглеждаме основните забележителности , но торба с пари за следобен чай и няколко снимки по небостъргачите не предвиждам . Ще си ги гледаме отвън денем и нощем , че трябват пари и за Азия на зима Моловете също не са приоритет , може би единствено за разхлада , но ще разгледаме ледената пързалка и триумфа на материалното общество. След като толкова години гледам арабския милионерски ексхибиционизъм по чукарите на южна Франция или в "Хародс" , няма как да не му отделя заслужено внимание и в естествения му хабитат Със сигурност единия ден ще е отделен за Абу Даби , като Ферари парка не е в списъка ми от must see. Разбира се ще гледам да не пътуваме в петък. Засега е съвсем суров план и още се чудя дали да направим там една нощувка. Виждам , там е и доста по-евтино от Дубай. От Ibis знам какво да очаквам , те са си ширпотреба еднакви където и да е по света , и за моите изисквания за чистота са ОК с приемливо ниво на комфорт. Цената с всичките такси става около 80 евро , или грубо 60-65 евро/нощ. при промоциите им. Въпросът е в тая ценова ниша намира ли се нещо по-подходящо? Така или иначе с нашия ритъм на обикаляне ще се прибираме основно за душ и нощувка ... Предвиждам плаж за всеки ден. Прочетох препоръките които си дал в началото на темата. Кога според теб са приятните часове за плажуване и какви удобства има на плажа откъм шезлонги , душове и т.н. ? Гледам, че транспорта е много евтин , дори с такси . Разбира се търся място с удобни транспортни връзки. Желателно е да има free Wi Fi да държа връзка с форума Време има , ще мятам някое око и на Flyer Talk , където съм срещал разни объркани убийствени оферти на човешки цени. P.S. Внимателно чета и си копирам препоръките по-назад в темата за забележителности , транспорт, плажове , пазари за да не се налага като при мамите човек да обяснява едно и също нещо по хиляда пъти на всеки приземил се право на последната страница ! Разбира се забележителната тема систематизирана Galactic Voyager ще ми е настолно четиво и само ще задавам уточняващи въпроси при нужда . Феновете на Дубай доста сте изписали Редактирано 24 май, 2014 от stenk 2
Roje Публикувано: 24 май, 2014 Публикувано: 24 май, 2014 Сега ще ти предложа два хотела на две различни места в Дубай. И двете са много комуникативни. С отлични транспортни връзки. Едното е в Дейра, в най-хубавата част на района. Близо си до суковете, до Dubai creek, до Бур ДУбай. Другото е в почти другия край на града-в Ал Барша, до Мола на Емирствата. И на двете места съм бил в хотели затова всичко ти го казвам от личен опит, а не защото съм го прочел някъде. Първият хотел, който ти предлагам е: https://www.booking.com/hotel/ae/hallmark.bg.html?aid=368032 За 7 нощувки ти излиза 500 евро с всички включени такси, т.е. 70 евро на нощ в луксозна стая от 40кв.м. Hallmark hotel се намира на най-читавото място в Дейра. Бил съм в хотел на 200 метра от него. Hallmark hotel e на една много хубава търговска улица, до един съвсем нов огромен и луксозен търговски комплекс и само на 150 метра от метростанция Юнион, на която се пресичат двете линии на Дубайското метро. Затова, че имаш бърз достъп до почти всички точки в Дубай с метрото. Освен това си до спирката на автобус С28, с който само за 30 минути си на най-хубавите Дубайски плажове- Ал Мамзар бийч. Това е огромен комплекс от 5 плажа, много зелени зони, барбекюта, заведения, съблекални, душове, и всичко, което човек може да намери, за да се чувства добре в един невероятен комплекс. Това е най-топлия плаж на Дубай. Срещу него са небостъргачите на Шарджа и имаш избор. Дали да се чувстваш като местен или като европеец. Петте плажа са обособени почти на географски принцип. Първите три за местните, четвърти и пети за туристите. Петият е най-хубав, но няма шезлонги и чадъри. За сметка на това има палми, под които може да стоиш на сянка. Ако си взел кола под наем колата може да стои до тебе. Цената на входа е 5 дирхама- почти два лева В понеделник Ал Мамзар бийч е само за жени и деца. Преди платения Ал Мамзар бийч се намират 7 те безплатни плажа Ал Мамзар, които са за бедните, нямащи или не искащи да дадат 5дирхама за вход Другият плаж, който може да ползваш е ДЖумейра бийч. И до него имаш бърз достъп от хотела си с автобус №8. И на двата абтобуса ще ти дам маршрута и разписанията. На Джумейра входа също е 5 дирхама. Дните само за жени и деца са неделя и сряда. Имаш шезлонги и чадъри. Имаш палми, имаш заведения, имаш съблекални, душове. Всичко каквото поискаш. Не са толкова големи плажовете като Ал Мамзар и са по населени, защото са по в централната част. Водата е малко по-студена, но там студеното по това време на годината означава 26 градуса. Вторият хотел, който ти предлагам се намира до Мола на емирствата в Ал Барша. Един от най-новите и предпочитани от туристи райони на Дубай. Това е апартмънт хотел като цената ти за един апартамент за 7 нощувки е 540 евро с включени такси,т.е. около 80 евро на нощ. https://www.booking.com/hotel/ae/najd-apartments.bg.html?aid=368032 В Najd hotel си близо до абсолютно всичко освен плажа Ал Мамзар и затова на плаж ще може да ходиш или на Джумейра Бийч или на Дубай Марина. До теб е метро станцията в мола на емирствата, Мола на емирствата, супермаркети, заведения. Бурж Ал Араб, Мадинат Джумейра и плажовете са ти на 4-5 км. и 10дирхама, около 4 лв. с такси.Дубай Мол и Бурж Халифа са ти на 2 спирки, 15 минути с метрото, а Дубай Марина на три. Може спокойно да пренущуваш поне 1 нощ в Абу Даби. Градът е много по-човешки от ДУбай. С много зелени площи и същата футуристична архитектура. А и спокойно ще разгледаш всичко. пътят до там е час и половина. За 5 лв. отиваш. Въобще там транспорта е толкова евтин, че просто не го слагай в перо разходи. Цял ден може да обикаляш Дубай за 5лв. 14 дирхама ти е максималната сума на ден, която ще ти се таксува на картата, независимо от броя пътувания с метро, водни таксита или автобуси. Храната също е изключително евтина, а в супер маркетите си е направо без пари. Примерно в Карфур цяло пиле на грил ти излиза 3,60лв. 11
stanimir Публикувано: 24 май, 2014 Публикувано: 24 май, 2014 (редактирано) Като за начало ми осигуряваш ударна подготовка Благодаря !!! П.С. Стаята трябва ще е с twins легла. Редактирано 24 май, 2014 от stenk
Георги Матеев Публикувано: 25 май, 2014 Публикувано: 25 май, 2014 Аз мога да ти предложа този хотел: http://www.booking.com/hotel/ae/ramada-deira-llc.bg.html? Много е близо до първия хотел, който Roje препоръчва, и се намира непосредствено до метро станция. Пак е 4-звезден и има дори още по-добра оценка в booking.com. Когато си буквах стая в този хотел в http://www.amoma.com/ намерих много по-ниска цена спрямо booking.com - 150 евро (с включени всички такси) за 4 нощувки, тоест по около 38 евро на нощ крайна цена. Порови в http://www.amoma.com/, изпадат изненадващо добри оферти и то не само за Дубай. А сайтът е ОК, ползвал съм го 3 пъти вече и няма никакъв проблем. 5
stanimir Публикувано: 25 май, 2014 Публикувано: 25 май, 2014 Благодаря , това е и идеята да събера няколко препоръчани места и после да дебна за най-изгодна оферта. Време има достатъчно
Roje Публикувано: 25 май, 2014 Публикувано: 25 май, 2014 Да, Рамада Дейра е много хубав хотел на много хубаво място! Точно до метростанция Салах Ал Дин. Бил съм в съседния хотел. Още когато Георги си правеше резервациите горещо го препоръчах.Дори качих снимки тук в темата от него. Може да видиш предишната страница Всъщност той е на 200метра от Hallmark hotel. Можеш спокойно да го резервираш ако го намериш на ниска цена. Лошото е че Георги пътува в най-слабия сезон за Дубай-лятото. Докато ти ще пътуваш в силен сезон. Има доста голяма разлика в цените между края на ноември и лятото. В сайта, който Георги препоръчва цената му за твоите дати е 640евро. http://www.amoma.com/hotel.php?id=430794&key=20141129201412061205000020500002050000111117245&page_num=&hotelname=Ramada+Deira&f_ref=&min=1&max=200 Между другото най-ниските цени на хотели в Дубай съм резервирал директно през сайтовете им. Хващал съм ги на промоции. Последната беше 5=4. Плащаш 4 нощувки, а ползваш 5. Или за 10 нощувки плащаш само 8. В съседния хотел на Рамада Дейра- Star Metro Deira Hotel Apartments през декември отседнахме в него точно по тази схема. 4
Георги Матеев Публикувано: 25 май, 2014 Публикувано: 25 май, 2014 Има доста голяма разлика в цените между края на ноември и лятото. В сайта, който Георги препоръчва цената му за твоите дати е 640евро. Еха, чак ТАКАВА ли е разликата в цените в зависимост от сезона? Направо се чувствам напред с 500 евро и вече съвсем не съжалявам, че ще пътувам в слаб сезон. А 50-те градуса ще ги издържа все някак 5
Roje Публикувано: 25 май, 2014 Публикувано: 25 май, 2014 Да, направо си е голяма разликата! И ти наистина си напред с няколко стотин евро не само от хотела, а и от самолетните билети. А пък жегите са си си жеги, но там хората знаят, че климата е много горещ и са се погрижили за всичко. Дори и автобусните спирки са климатизирани. Навсякъде на закрито- в автобуси, в хотели, в Молове, в метрото температурата си е 18 градуса. ЗА нас дори е студено и е хубаво да си носиш нещо за намятане, но за тях е супер, защото я навлечи тази голяма черна абая като техните жени. Или пък бели като мъжете Дубайци и някакво мръсно на цвят на индийците да видиш как се стои. 5
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега