Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Миналата седмица и ние имахме същата дилема. И след кратко умуване купихме билети Истанбул- Абу Даби - Истанбул за 1300 лв. за двама. Тръгване по Коледа връщане след НГ с Етихад със 7 кг багаж.

Предполагам, че за посочения от теб период през декември билетите ще са по- евтини.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

НОВА ЛИНИЯ:

Истанбул С.Гьокчен - Актобе (Казахстан) - от 22 септември, 2 пъти седмично

(с опция за връзка от София)

Screenshot 2025-08-12 at 7.51.50.png

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 22 часа, Anna Kalinovska каза:

Търся, имам нужда от помощ, за:

Най-изгоден вариант за София-Абу Даби на 11.12. и Абу Даби-София - може и с отбивка примерно в Кувейт за 24-48 часа - с тръгване от Абу Даби на 19.12.2025 г. Нямам нищо против да стигна до Истанбул с бус или влак, както и по обратния път.

Пегасус май не става заради багаж само 3 кг, а и никак не се справям на сайта им, от няколко седмици се боричкам без резултат.

В Бест травел сървисис ми предложиха QR: Sofia - Doha - Abu Dhabi на 11.12. и Abu Dhabi - Doha - Sofia на 20.12.  за 500+ € като най-евтин вариант. Имат ли скрита комисионна? Лимитът на билетите изтича утре. 

Отсъствам между 29 август и 13 семтември. Може ли да се очакват по-ниски оферти след утре до към 28.8. и след 13 септември?

Въобще, да купувам ли утре или да отложа?

Благодаря!

Пробва ли с флай Дубай от Истанбул? Може до Дубай и после такси, то поне не е някаква мега цифра. Май имаше о бус? Флай Дубай имат 4 полета на ден до Дубай - 2 от официалното, 2 от сабиха. Аз взех нощен от Истанбул, каца в 7.30 сутринта и не губиш деня

• Харесвам 2
Публикувано:
На 11.08.2025 г. в 17:03, Dora Popova каза:

Преди около час Пегасус ми анулираха полета от Бишкек за Истанбул ./за 28.09.25/

От тогава се опитвам да променя или да видя друга дата , но дава непрекъснато грешка , и в приложението  , и през десктопа.

Дали е само при мен проблемът?

Някой може ли да пробва , дали му излиза полет FRU - SAW за 28.09 или 29.09.25г.

На мен ми смениха часа на излитане Истанбул - Бишкек от 23ч на 20ч, но за сега нищо другото ако анулират полет за връщане какво правим тогава. 

Публикувано:
преди 7 часа, ZORI каза:

На мен ми смениха часа на излитане Истанбул - Бишкек от 23ч на 20ч, но за сега нищо другото ако анулират полет за връщане какво правим тогава. 

Аз смених полета за следващият ден, но можех да избера и същия полет .(нищо не съм доплащала). Дават избор при анулиране.

Явно , при мен анулирането е било заради новия код на летището., въпреки,че кода на първия полет го смениха от Пегасус,и получих sms за тази промяна.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 часа, new one каза:

Пробва ли с флай Дубай от Истанбул? Може до Дубай и после такси, то поне не е някаква мега цифра. Май имаше о бус? Флай Дубай имат 4 полета на ден до Дубай - 2 от официалното, 2 от сабиха. Аз взех нощен от Истанбул, каца в 7.30 сутринта и не губиш деня

Мислех го. От Дубай сме пътували под два часа до Абу Даби и също би било вариант. Вчера купих София - Доха - Абу Даби за 260 лв. Връщането допълнително, от другата седмица.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте! Досега не съм летял с Пегасус, поне не се сещам. 🙂

Разгледах различни маршрути, но както си бяхме писали и преди, са в доста неудобни часове, а съм с две малки деца. Примерно имам интерес към Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Оман, Бахрейн, Кувейт и други. Някой срещал ли е дестинация, която да е в сравнително по-удобни часове. 

Публикувано:
преди 22 минути , Пътувко каза:

Здравейте! Досега не съм летял с Пегасус, поне не се сещам. 🙂

Разгледах различни маршрути, но както си бяхме писали и преди, са в доста неудобни часове, а съм с две малки деца. Примерно имам интерес към Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Оман, Бахрейн, Кувейт и други. Някой срещал ли е дестинация, която да е в сравнително по-удобни часове. 

Pegasus имат много голямо европейско покритие и денем летят предимно натам. Няма дневни полети до Средна Азия, Египет, Мароко и Залива заради шумовите изисквания в ЕС през нощта и липсата на такива на изток. Летяла съм само до Тбилиси с полет по обяд и още има такива, но от Истанбул. Само че връзка със София няма заради по-късните полети. Така че на този етап с деца няма да се получи. Евентуално комбинация с вътрешни полети в Турция на изток или море.

yurtdisi.png.a03655a05142d4bdbf43161e5b1211d4.png

• Харесвам 8
Публикувано:

На тази карта трябва да си сложат точка и на Актобе (Казахстан), ще започнат полети и дотам от 22 септ.  Като гледам къде са сложили червени точки на София и Букурещ, направо се плясвам за челото 😄

p.s. От картата поне разбирам, че летят до цяла Европа с изкл. на Словения, Беларус, Литва, Латвия, Исландия, Малта и Люксембург

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, Argentique каза:

Pegasus имат много голямо европейско покритие и денем летят предимно натам. Няма дневни полети до Средна Азия, Египет, Мароко и Залива заради шумовите изисквания в ЕС през нощта и липсата на такива на изток. Летяла съм само до Тбилиси с полет по обяд и още има такива, но от Истанбул. Само че връзка със София няма заради по-късните полети. Така че на този етап с деца няма да се получи. Евентуално комбинация с вътрешни полети в Турция на изток или море.

yurtdisi.png.a03655a05142d4bdbf43161e5b1211d4.png

Да, благодаря за мнението и за споделената информация. Не разбирам само, при положение че не минават през ЕС по време на полетите, защо нямат малко по-нормални часове на пристигане и на излитане. Единствено до Бишкек ми се сториха сравнително добри, но пък си е доста път като часове. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Защото тия машини денем въртят кирии до ЕС , нощем заминават някъде на Изток и сутринта са в Истанбул за да отлетят отново към Европа.Нали продават и свързващи полети , трябва да съберат пътниците от Европа в хъба си на "Сабиха".Едва ли много хора ще си купят билет , ако се налага нощувка в Истанбул.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 3 минути , stanimir каза:

Защото тия машини денем въртят кирии до ЕС , нощем заминават някъде на Изток и сутринта са в Истанбул за да отлетят отново към Европа.

Да, сега разбирам, но не ми се иска да е така 🙂 По този начин сигурно отказват и други пътуващи. 

Публикувано:

Със сигурност отказват. Не всички пристигащи ги чакат роднини с кола пред летището. Мен неудобни нощни часове много пъти са ме отказвали. И затова изчаквам нещо на Turkish Airlines, ако е на промо. Те имат повече опции, по няколко полета дневно до една и съща дестинация (невинаги де, но в повечето случаи, ако говорим за Средна Азия) и избирам по-удобни часове.  В Алмати кацах с Пегасус в 04 ч. през нощта и после ме измамиха с таксито, въпреки че някаква мацка пред летището го рекламираше като "легальное такси", взеха ми с 50% повече пари от първоначално обявеното. На връщане беше поръчано от рецепцията (за полет в 5 ч някъде) и пак ме заби в индустриалната зона и викаше "деньги деньги"...  В Баку, Бишкек, Ташкент (с Turkish)... с кацане след 06 ч и работещ транспорт до града или трансферни бусове, е по-спокойно.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 минути , Пътувко каза:

По този начин сигурно отказват и други пътуващи. 

Да, отказват. Не летя с тях до Шарм ел Шейх, защото не желая да обикалям летища по нощите, при това и в двете посоки. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , Hakkâri Spor каза:

Със сигурност отказват. Не всички пристигащи ги чакат роднини с кола пред летището. Мен неудобни нощни часове много пъти са ме отказвали. И затова изчаквам нещо на Turkish Airlines, ако е на промо. Те имат повече опции, по няколко полета дневно до една и съща дестинация (невинаги де, но в повечето случаи, ако говорим за Средна Азия) и избирам по-удобни часове.  В Алмати кацах с Пегасус в 04 ч. през нощта и после ме измамиха с таксито, въпреки че някаква мацка пред летището го рекламираше като "легальное такси", взеха ми с 50% повече пари от първоначално обявеното. На връщане беше поръчано от рецепцията (за полет в 5 ч някъде) и пак ме заби в индустриалната зона и викаше "деньги деньги"...  В Баку, Бишкек, Ташкент... с кацане след 06 ч и работещ транспорт до града или трансферни бусове, е по-спокойно.

Тази информация е много полезна за пътуващите, значи правилно съм се ориентирал като цяло. А и аз често не пътувам сам, а с две малки деца, което съвсем усложнява нещата. Явно ще следя Turkish, наистина понякога излизат прилични цени. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , Hakkâri Spor каза:

Със сигурност отказват. Не всички пристигащи ги чакат роднини с кола пред летището. Мен неудобни нощни часове много пъти са ме отказвали. И затова изчаквам нещо на Turkish Airlines, ако е на промо. Те имат повече опции, по няколко полета дневно до една и съща дестинация (невинаги де, но в повечето случаи, ако говорим за Средна Азия) и избирам по-удобни часове.  В Алмати кацах с Пегасус в 04 ч. през нощта и после ме измамиха с таксито, въпреки че някаква мацка пред летището го рекламираше като "легальное такси", взеха ми с 50% повече пари от първоначално обявеното. На връщане беше поръчано от рецепцията (за полет в 5 ч някъде) и пак ме заби в индустриалната зона и викаше "деньги деньги"...  В Баку, Бишкек, Ташкент... с кацане след 06 ч и работещ транспорт до града или трансферни бусове, е по-спокойно.

Затова поръчваш през Yango и нямаш проблеми, само да има мобилен нет 😉 По тези държави такситата са скандално евтини, било ми е неудобно понякога при курс 20км да плащам нещо от типа на 5лв. Взимайки обикновено такси от летището, натоварването в цената е гарантирано.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 минути , lyubo21 каза:

Затова поръчваш през Yango и нямаш проблеми, само да има мобилен нет 😉 По тези държави такситата са скандално евтини, било ми е неудобно понякога при курс 20км да плащам нещо от типа на 5лв. Взимайки обикновено такси от летището, натоварването в цената е гарантирано.

Знам ги тези неща. Но в случая нямах още eSIM  на телефона, нямах и интернет, кацах в 4 ч. през нощта и няма време за инсталации на приложения на летището, yandex вече иска потвърждение с пращане на код с СМС (като го ползваш в нова държава), директно те почват бакшишите още от зоната на посрещачите с "такси, такси, такси".  Иначе в Узбекистан, Армения, Киргизстан и Азербайджан си ползвах yandex успешно. За Ташкент няма и нужда, директен автобус спира пред летището, Баку също... Aeroexpress, Ереван - маршрутка 201.

И да, знам, че цените са ниски. Около 1 евро (15 000 сум) ми струваше от центъра на Бухара до централната гара, която е на 12 км.  

Понеже темата е Пегасус, много пъти са ме блазнили промо цените до Хургада и Шарм ел Шейх, ама с това кацане в 02 ч през нощта... мерси.  Имам горчив опит и от Александрия, как един бакшиш ми дърпаше куфара към таксито му, аз не пускам дръжката и той не я пуска, нито ти казва колко струва, директно е решил, че си негов клиент. Е.. да, после ме издрънка с египетски паундове на стойност около 15 евро. А на връщане с UBER беше 4-5 евро максимум.

В тези държави таксиджиите са адски нахални, да не говорим, че коланите не ги интересуват, говорят нонстоп по телефона без handsfree, докато шофират бясно, чатят се.... Един си чатеше по месинджър с едната ръка докато с другата държи и цигара и волана едновременно, това на фона на надута музика (ужасна) и бясна скорост. Тия екзотики ми идват too much понякога.

• Шок 1
Публикувано:
преди 57 минути , Пътувко каза:

Да, сега разбирам, но не ми се иска да е така 🙂 По този начин сигурно отказват и други пътуващи. 

Живота е пълен с компромиси, дали часа на полета, дали цена, дали друго нещо...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , neuromancer каза:

Живота е пълен с компромиси, дали часа на полета, дали цена, дали друго нещо...

По принцип е така, в случая или ще търся по-удобни часове, за сметка на по-висока цена, или просто децата малко да пораснат 😉

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз пък при промоция въобще не гледам час на кацане или излитане, особено ако не гоня връзка. Последните 2 години ползвам Пегасус постоянно и за съжаление от тяхната международна мрежа са ми останали едва 3-4 непосетени точки.

Когато взема билет на супер ниска цена ми е все тая дали някое такси ще ме излъже с 10-15 лв. Чрез евтиния билет предварително и многократно съм избил по-скъпия нощен транспорт и така или иначе сумарно пак плащам доста по-малко от стандартния непромоционален вариант.

• Харесвам 13

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.