Прескочи до съдържание

Календар на magelanci.com за 2020: Правила, участие и срокове

Препоръчани мнения

преди 22 минути , chandni каза:

А сега след като вече "мачът е свирен", @ven62 ще разясни ли каква беше тази тайнственост с евентуално оттегляне на кандидатури и т.н. или все още е рано...? :girl_haha:

Ще му дам правото той да си каже. Това е един от тия случаи, в които фабулата е по-интересна от развръзката 🙂

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

честито на печелившите.... но аз нещо не схващам що не виждам да са се класирали снимки с видимо висок %...

- 34. България, община Ардино - 2,81%

- 20. Utah, USA  - 2,73%

- 50. Уганда - 2,32%

- 15. Isle of Skye - 2,01%

и в същото време две снимки от Италия...не че имам против да гледам Доломитите... но по този признак можеше и Аржентина да я гледаме в двата календара...най малко очаквах точно с Бордо да участвам в календара....

• Харесвам 1
  • Замислям се 4
Връзка към коментар
преди 5 минути , wiliko каза:

честито на печелившите.... но аз нещо не схващам що не виждам да са се класирали снимки с видимо висок %...

- 34. България, община Ардино - 2,81%

- 20. Utah, USA  - 2,73%

- 50. Уганда - 2,32%

- 15. Isle of Skye - 2,01%

и в същото време две снимки от Италия...не че имам против да гледам Доломитите... но по този признак можеше и Аржентина да я гледаме в двата календара...най малко очаквах точно с Бордо да участвам в календара....

Тези, които не са се класирали са втори снимки на класирани хора. А Доломитите са два пъти, защото авторите им имат само по една класирана добре снимка. В този случай няма как да ги елиминираме, те са си заслужили мястото. От тези, които имат класирана високо повече от една снимка участва тази, която не дублира дестинацията на друга класирана снимка. 

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Ще си взема календари - това е ясно 🙂

Обаче!

От 24 снимки едва 14, които съм номинирала, участват - 58,33 %. 
Правилото за 1 снимка от човек, все по-малко ми харесва 😄
* подкрепям го това правило, с омерзение, но го подкрепям 😄

Повечето от тези 14 номинации са гордост за своите автори!
Особено ми е мъчно за 3 прекрасни снимки, нооо това е животът 🙂

Хубав календар стана, нищо че си мърморкам 🙂 
Поздравления за всички автори 🙂

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 11 минути , Георги каза:

Тези, които не са се класирали са втори снимки на класирани хора. А Доломитите са два пъти, защото авторите им имат само по една класирана добре снимка. В този случай няма как да ги елиминираме, те са си заслужили мястото. От тези, които имат класирана високо повече от една снимка участва тази, която не дублира дестинацията на друга класирана снимка. 

Извода е ... С една снимка изначално да се участва, ако искаш да я видиш в календара...

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
1 hour ago, Ivko said:

Забелязвам,че преобладават планински и склани пейзажи и като цяло природа много се снима, а стават страхотни кадари на хора примерно в близък план от някой карнавал. Не помня такива снимки да съм виждал и в календарите като цяло.

karnaval.jpg

Една такава снимка не грабва ли окото 🙂 но не сме свиканли да снимаме/участваме с такива

Ами честно казано - не ме грабва. Изкуствено изрисувани, преекспонирани цветове ... не бих я гледал цял месец 😉 

Докато някой от класираните залези - бих забравил изобщо да "превъртя" на следващ месец 🙂 

Връзка към коментар

Хубав календар ще стане. Честито на всички автори!

Не съм участвала до сега в гласуване, но ми направи впечатление, че имаше снимки с криви хоризонти и малко преобработени. 

Как да си поръчам календар?

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, wiliko каза:

Извода е ... С една снимка изначално да се участва, ако искаш да я видиш в календара...

Точно тази тема съм я дискутирала предните години. Една снимка,ако искаш точно тя да е в календара. Иначе по закона на Мърфи, ще влезе другата, която по-малко си харесваш. 🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 35 минути , Tedy каза:

Точно тази тема съм я дискутирала предните години. Една снимка,ако искаш точно тя да е в календара. Иначе по закона на Мърфи, ще влезе другата, която по-малко си харесваш. 🙂

Това правило важи за теб, защото винаги имаш снимка в календара, помисли и за тези, които едвам влизат и то не всяка година. На мен правилата каквито са в момента ми харесват.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 36 минути , Tedy каза:

Или, казано вкратце:"Ей тъй кат'стане, все тъй става!" 😄

• Смея се 6
Връзка към коментар

Поздравления за всички.  Тази година календарите ще са най-хубавите.

-------------------

Колкото до моето предположение.

преди 2 часа, Георги каза:

Ще му дам правото той да си каже. Това е един от тия случаи, в които фабулата е по-интересна от развръзката 🙂

Не аз предизвиках съспенса. :wink:

Предположението ми беше, че в снимките ще има много от Йордания (Петра и пустинята). Това беше една от "най-експлоатираните" дестинации в началото на годината

И тъй като аз не исках да участвам в предполагаемото (от мен) еднообразие, зададох въпрос към @Георги дали мога да се откажа в съвсем началния етап на кампанията т.е. веднага след публикуването на всички снимки.

От друга страна Петра е толкова красива, че снимка от там би стояла добре във всеки календар, та затова и в крайна сметка, след дълги колебания, пуснах една снимка. 

:smile:

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 31 минути , slujitel каза:

Това правило важи за теб, защото винаги имаш снимка в календара, помисли и за тези, които едвам влизат и то не всяка година. На мен правилата каквито са в момента ми харесват.

Имах предвид, че при класирани 2 или 3 от един автор, се избира по-малко харесваната от съфорумците снимка. Поне при мен така се получава, тази година не е изключение. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 9 минути , Tedy каза:

Имах предвид, че при класирани 2 или 3 от един автор, се избира по-малко харесваната от съфорумците снимка. Поне при мен така се получава, тази година не е изключение. 

В твоя случай е избрана снимката с повече гласове от двете, с които участваш. 

Връзка към коментар
преди 14 минути , Tedy каза:

Аз толкова се надявах да съм се объркала и селото да е от друг автор 🙂 Много е добра!

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Аз не очаквах да влезна тази година, но явно разместването от автори с по 2 снимки ми е помогнало. Интересно също, че друга моя снимка имаше повече гласове в първи кръг, а сега са си разменили местата :), но глас магелански - глас божи 🙂

Аз съм най-впечатлен от снимката на @vlady, това искам да го видя на живо.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 21 минути , Георги каза:

В твоя случай е избрана снимката с повече гласове от двете, с които участваш. 

Тази година не обърнах внимание колко са гласовете. Няма и значение. 🙂

Връзка към коментар
преди 35 минути , Tedy каза:

И аз се чувствам малко гузен, че тази година има две снимки от Доломитите, но всъщност точно твоят и на @wiliko казус от миналогодишното гласуване, когато отпаднаха доломитските ви снимки, ми беше вероятно най-силният стимул да отида, да снимам и да участвам сега. Не сме очаквали и двете снимки да са в календара, защото смятахме, че разнообразието на дестинации е най-важният критерий. Приемам го като възстановяване на баланса в силата 😎.

И аз харесвам повече другата си снимка, но щом сме дали повече от една снимка за участие, не трябва да имаме предпочитания. Иначе, както си писала, трябва да се участва само с по една снимка.

Изненадах се от авторите. Мислех, че слоновете са твои, а цветната река е на Влади, понеже ти беше писала, че се е изнизал по терлици и е изостанал от групата, за да я снима на по-добра светлина🌄

Като гледам, прилагането на правилата тази година доведе дотам, че да влязат от резервната скамейка точно тези снимки, които да ме радват по цял месец. Само на 3 от избраните снимки бих сложил "шест минус"; останалите са пълни отличници.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Юхуууу! За пръв път в живота си имам класирана снимка!
То не че всяка снимка от Далол не би се класирала. 🙂
И аз като други автори имах предпочитание да се класира другата ми снимка - тази от Аксум, още повече че беше с хора, ама... Ей, няма угодия, братче! 🙂

А сега какво следва?

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 9 минути , Цвета каза:

Юхуууу! За пръв път в живота си имам класирана снимка!
То не че всяка снимка от Далол не би се класирала. 🙂
И аз като други автори имах предпочитание да се класира другата ми снимка - тази от Аксум, още повече че беше с хора, ама... Ей, няма угодия, братче! 🙂

А сега какво следва?

Миналата година моята снимка от Далол не се класира. Всъщност миналата година имах страхотни снимки и нито една не се класира. Тази година пуснах за спорта, дори мислех да не участвам, защото нямах нищо подходящо според мен, то взех, че се класирах.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.