Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Василена каза:

Заек по френски 

Продукти:  200гр. домати (обелени и нарязани на кубчета)

150 гр гъби

100 гр  бекон

75 гр. краве масло 

3 скилидки  чесън

2 чашки коняк

една водна чаша бяло вино 

1л. брашно

1 глава лук 

1ч.л червен пипер

 

 

 Поставя се тенджера на огъня кравето масло и беконът нарязан на парчета . Когато се изпържи до златисто жълто се прибавя заекът нарязан на парчета, лукът нарязан на ситно, чесън на парченца. Бърка се докато всичко придобие златист цвят. След това се добавя брашното, гъбите , конякът , бялото вино и доматите и  накрая сол и червен пипер. Затваря се и се вари в тенджера под налягане 15 мин.

А защо в продуктите заек липсва?Или е по подразбиране?😀

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Emil Chakalov каза:

А защо в продуктите заек липсва?Или е по подразбиране?😀

Щото е нарязан на парчета и вече е в тенджУрата.😀

преди 29 минути , Фичо каза:

Оф, все заричам да не влизам в тая тема, но не успявам да се въздържа ... никаква милост нямате! :grin:

Що,бе @Фичо, сърбай,диетична супа!Агнешкото,дето съм го показала ,също е диетично - без въглехидрати.

Недей ги гледай сладкишите.:)))

И ние сме ги отказали,всичко,което готвя и показвам тук,е здравословно и съобразено, с минимален прием на въглехидрати. Повече белтъчини и мазнини. 

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Нямам какво да покажа, но силно ви препоръчвам тази рецепта на Дженаро. Уникално вкусна паста! Нищо не спестявайте от рецептата.

Единствено не разбирам какъв вид е лютата чушка и слагам сладка червена.

https://youtu.be/8t6ddIzPy0k
 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
11 minutes ago, Bellaero said:

Нямам какво да покажа, но силно ви препоръчвам тази рецепта на Дженаро. Уникално вкусна паста! Нищо не спестявайте от рецептата.

Единствено не разбирам какъв вид е лютата чушка и слагам сладка червена.

https://youtu.be/8t6ddIzPy0k
 

 

Много е готин готвачът, как си се кефи на манджата. Като видях Джейми Оливър и се сетих за неговите картофи, само такива ядем в нас, много ни харесват 🙂  Ето такива, снимките са мои 🙂 

 

https://receptite.com/рецепта/печени-картофи-по-рецепта-на-джейми-оливър 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Василена каза:

Заек по френски 

 

Продукти:  200гр. домати (обелени и нарязани на кубчета)

Един заек 

150 гр гъби

100 гр  бекон

75 гр. краве масло 

3 скилидки  чесън

2 чашки коняк

една водна чаша бяло вино 

1л. брашно

1 глава лук 

1ч.л червен пипер

 

 

 Поставя се тенджера на огъня кравето масло и беконът нарязан на парчета . Когато се изпържи до златисто жълто се прибавя заекът нарязан на парчета, лукът нарязан на ситно, чесън на парченца. Бърка се докато всичко придобие златист цвят. След това се добавя брашното, гъбите , конякът , бялото вино и доматите и  накрая сол и червен пипер. Затваря се и се вари в тенджера под налягане 15 мин.

 

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , Eva eva каза:

 

Много е готин готвачът, как си се кефи на манджата. Като видях Джейми Оливър и се сетих за неговите картофи, само такива ядем в нас, много ни харесват 🙂  Ето такива, снимките са мои 🙂 

 

https://receptite.com/рецепта/печени-картофи-по-рецепта-на-джейми-оливър 

@Eva eva, Евааа, от преди сто години, това беше запазената марка на баба,после - на мама, пък то, чия била рецептата.:))))))

Която и българска стара готварска книга да вземеш, сигурно ще я има рецептата.

  • Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Just now, Граф Вронски said:

Може ли да споделиш рецептата за рамена? 😄

Да, ето по тази рецепта, като направих бавния бульон 🙂

 

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2019/02/ramen-soup-from-movie-ramen-girl.html 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Уау супер сте! А, аз тия дни нищо не готвя. Само отговарям на имейли. И нещо нямам вдъхновение за готвене. Добре, че жена ми не е спряла с готвенето. Даже пак мусака ми направи вчера.

  • Харесвам 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 4 минути , Crazy Horse каза:

Уау супер сте! А, аз тия дни нищо не готвя. Само отговарям на имейли. И нещо нямам вдъхновение за готвене. Добре, че жена ми не е спряла с готвенето. Даже пак мусака ми направи вчера.

Явно в Костови е така, Червенокожи братко. И у нас само жената готви през уикенда. Днес направи супа топчета, баница и кекс. През седмицата аз бях готвача в къщи. Приготвих сирене по шопски и две безимени гозби.

  • Харесвам 3
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Калина Иванова, как точно го правиш това песто? Смилаш, потапяш в зехтин и добавяш някакви ядки ? Слагаш ли пармезан? Много любопитно, никога не ми е хрумвало, че песто може да се направи и с друго , а не само с босилек. Аз явно нямам особено въображение в кухнята.

преди 1 час, Kalina Ivanova каза:

Браво.

Една от многото български суперхрани.

Непопулярна, за съжаление.

Песто от левурда:

 

20200323_130535.jpg.8bf8b6ea3d2ab9f9fdd09a43e0ca268b.jpg

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 33 минути , stebal каза:

Калина Иванова, как точно го правиш това песто

Само Калина, че инак звучи сякаш съм нечий посланик на Височайшите Работи...пък не съм.

 

Песто правя и от магданоз и даже комбинации между всякакви зелени, ядливи листЯ.

Смила се в блендер зеленийката, в случая левурда, че прясна, свежозелена и тоолкова много имах.

Добавят се ядки /орехи, бадеми - накисвам и обелвам, кедрови ядки/ ...търпи импровизации всякакви,

още няколко импулса на блендера.  Добавяме щипка сол и зехтин на малки порции, блендираме до гъстота, която ни устройва. 

като не прекаляваме със зехтина. Това е базова рецепта...прибираме в бурканче и в хладилника.

Може и с добавки -фета или някакво друго меко сирене, пасирани маслини  ...и всякакви други благинки според настроението и винцето, което сме си приготвили за пийване:girl_drink2:

  • Харесвам 10
  • Браво 5
Връзка към коментар
преди 4 часа, Граф Вронски каза:

Може ли да споделиш рецептата за рамена? 😄

Аз да се обадя от задния ред - ако има откъде да купиш мен (нудъли) - не ползвай инстант.

 

На всички любители на храна, ценители на гурме културата, искренната любов към съвърпшен вкус и възхищение към занаята на творящите храна без снобски припадъци и фалшива помпозност препоръчвам от сърце филмът "Тампопо" - стара класика. Той е вдъхновение за, и в основата на "Ramen Girl", даже ще откриете общи актьори в няколко камео сцени.

 

А за рамен препоръчвам тази рецепта. Върви идеално с рецептата им за гьоза, която пък си е идеална и без рамен, само с биричка. Корите за гьоза се правят лесно от замесено меко тесто от брашно и студена вода. Не е задължително да ги изрязвате в идеално кръгла форма, може да ги разточите на кръг с големина колкото дланта ви. Интересно занимание за цялото семейство, моите деца обичат да се правим гьоза заедно, като да играеш с пластелин е.

 

Аз пък правих багети в събота. Докато се сетя, че мога да снимам и сложа тук останаха само малко трохи по дъската за рязане.

 

  • Харесвам 12
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 10 часа, Роца каза:

Ох, аз съм си сложила яки спирачки на сладкиши и подобни, че иначе с това немърдане от къщи ще стане страшно 😂. Не съм правила сладки работи от Коледа насам.

Айде да покажа и нашето меню : оссо буко по Гордън Рамзи и  Cornish pastries от книгата ми с рецепти от "Абатството Даунтън " (снимките са стари, ама яденето не е 😉)

 

 

 

IMG_20191006_140151.jpg

IMG_20191216_200533.jpg

Ще дадеш ли рецептата , че умирам за особуко ? Имам само една рецепта и ми писва .

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Вкъщи обикновено готвя аз, главно защото ми доставя удоволствие и ми е основното анти-стрес лекарство.

 

И двамата с половинката обожаваме Тайландската кухня и поне веднъж седмично готвя нещо от нея.

 

Том Ям Кунг ни е най-любимото ястие изобщо:

 

IMG_20190215_120324383.jpg

 

А Пананг къри, освен, че е бъкано с полезни зеленчуци, можеш да си го направиш толкова люто, че никой вирус да няма шанс да оцелее 😁

 

IMG_20190401_191647807.jpg

IMG_20190401_193032601.jpg

  • Харесвам 23
  • Браво 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.