Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 часа, horus92 каза:

Ще ям прасета. Не съм чак такъв любител. То родни има. Пълно е с разни малки фермички вече и за друг тип месо. Еко, био, ала бала. Аз съм фен на баланс цена качество, при тях е повече цена заради етикета.

Днешното готвене, четирите по-малки са новозеландско бонфиле печено по 3мин от страна бяха дебелички, другото е новозеландско вагю, без антибиотици и т.н. печено по 2,30мин на страна. Другия път ще намаля по 10 секунди от страна, че имам още. Просто перфектни, вагюто има доста по-силен вкус.

И двете са купувани от Н.З.

IMG_9662.png

IMG_9655.jpeg

IMG_9656.jpeg

IMG_9658.jpeg

IMG_9661.jpeg

IMG_9660.jpeg

• Харесвам 15
  • Шок 1
Публикувано:

Порчета на фурна със сос под капак

Днес сготвих порчета на фурна и стана точно както трябва – сочна отвътре и с лека хрупкава коричка. Направих я със сос от чесън, зехтин, бяло вино и розмарин, първо я запекох под капак, за да поеме ароматите, а накрая я оставих без капак да се зачерви добре.

Получава се нещо като италианска класика, но направена у дома – много ароматно, много вкусно и изчезва бързо от чинията 

image.png.5d83009c6d7c6dc126689ed78d1b9485.png

• Харесвам 10
  • Браво 3
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 23.03.2026 г. в 12:45, horus92 каза:

Чийзкейк Сан Себасиан(Баски). 1кг крема сирене, дори обикновеното натурално на лидъл върши, даже то има по добри съставки от филаделфия. Добавя се 300гр захар, разбърква се докато се усвои. Добавя се 500мл животинска сметана, колкото по маслена по добре. Аз не намерих 35% и сложих 30% масленост. После се добавят 5 големи или 7 средни яйца малко по малко. 1/4 ч.л. сол и накрая 2 с.л. брашно или царевично нишесте. По рецепта се пече 45мин до 1ч на 200гр в предварително загрята фурна, трябва да хване хубав загар. Аз го правих в на нашите фурната, а тя е някаква много добре изолирана и по бавно се запичат нещата, но се изпичат по добре отвътре. Та по скоро следващит път ще ми бъде вътрешността да стигне 63-65 градуса Целзий или 145 Фаренхайт. Като се изключва изглежда доста мърдащ, но това е очаквано. Става супер висок, навдига се като суфле, та хартията за печене във формата трябва да стърчи доста нагоре от формата. После спада Като се изключи по добре да се остави на открехната фурна да се охлади. После се охлажда напълно в хладилник и тогава се яде. Аз лично май пресготвих моя, защото започна да пуска малко течност като се охлаждаше, но след охлаждането си беше добре. Та другият път до температура.

20260322_151716.jpg

Благодаря @horus92!

Сега успях да стигна до твоята рецепта и се оказа много вкусно.

Може да се гарнира с пресни ягоди или сладко от боровинки.

• Браво 1
Публикувано:

Пак едно месо от мен

Зряла пържолка от  най-известната испанска породата за месо руса крава- Vaca Rubia от Галисия.

Още сурово миришеше леко на Сесина, това е говежда пастърма като хамон.

Бая мислих колко време и на каква температура да я правя, парчето  е беше 800-900гр

На 7 от 9 мощност на най-големия котлон  на железен тиган, оставих по 3:15мин от страна и после завъртях по 15секунди още.

по принцип сланина не ям, но тази по края няма нищо общо с нормалната. 

След като в готова слагам единствено сол на люспи Малдон и я оставям 2-3 мин и след  това я режа по този начин.

За мен стана перфектно изпичане, на вкус да не говорим. За втори път ям такова месо. По-добра беше от новозеландското вагю.

IMG_9861.jpeg.79ef1351b2a08938e223957366446414.jpeg

IMG_9862.jpeg.fd6d409e00ce690a48a111d4831f69df.jpeg

• Харесвам 14
  • Браво 2
Публикувано:

Гледам само мръвки напоследък... Затова от мен нещо постничко, сезонно:

20260522_205040.jpg.4037c7ca2691b645a7fdb20cb8f9bd21.jpg

С други думи крем супа от спанак и левурда, за разкош добавих синьо сирене и сметана. Остава и да е вкусно... ;) 

• Харесвам 18
Публикувано:

Като се спомена спанак, аз продължавам да пробвам нови видове паста от италианската ми книга. Тази стана страхотна. Чесън, бланширан спанак и рикота. Не вярвах колко вкусна стана, ама това бланширане е досадна работа. Правих и една с пържени тиквички, също стана вкусна, там се добавят масло, много пармезан, пекорино, босилек и един жълтък, как няма да стане вкусно. Повечето бели пасти в италия са просто някакво сирене и друг основен продукт, а със сирене всичко е вкусно. Мидите са ми любими, обичам дребна паста и за ужас даже по някога като ме мързи да готвя ме връхлита носталгия и ям миди с масло, сирене и кетчуп(ама от хубави с хубави съставки!), както като бях малък. 😄

20260506_222720.jpg

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 12 минути , horus92 каза:

Като се спомена спанак, аз продължавам да пробвам нови видове паста от италианската ми книга. Тази стана страхотна. Чесън, бланширан спанак и рикота. Не вярвах колко вкусна стана, ама това бланширане е досадна работа. Правих и една с пържени тиквички, също стана вкусна, там се добавят масло, много пармезан, пекорино, босилек и един жълтък, как няма да стане вкусно. Повечето бели пасти в италия са просто някакво сирене и друг основен продукт, а със сирене всичко е вкусно. Мидите са ми любими, обичам дребна паста и за ужас даже по някога като ме мързи да готвя ме връхлита носталгия и ям миди с масло, сирене и кетчуп(ама от хубави с хубави съставки!), както като бях малък. 😄

20260506_222720.jpg

Това количество надявам се е останало след наяждане 😂 Иначе толкова нещо нещо написа за две шепички паста 😄

• Смея се 2
Публикувано:
14 minutes ago, ДиянаВ said:

Това количество надявам се е останало след наяждане 😂 Иначе толкова нещо нещо написа за две шепички паста 😄

А не, това си е моята порция  просто тиганът е голям. За да не му мисля съм си намерил мярката. 100-125гр суха паста в зависимост колко съм гладен. Разбира се бих изял повече, но гледам да не съм лаком.

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:

Вчера празнувахме рожден ден в Ливърпул, квартал Алертън. Денят, отбелязващ 17-ти празник, започна със закуска в италиански ресторант на партера на нашето настаняване - Luca, очарована съм и от двете.

IMG_5930.jpeg.0569a5a3c5c10d2192d39291f3ae3d02.jpeg

IMG_6032.png.45836e914fdd8747ffa34b3bb0557ef9.png

Днес празнуваме на българска земя с вечеря мое творение брънч 😃

IMG_6031.jpeg.2f43029d3cb5bed9975536cdbd847e71.jpeg

Творчеството ми е във филийките - по старому пържени с яйце и по новому в малко зехтин, с бейби моцарела и черна сол отгоре 😉

Сърдечни поздрави за майските магелански рожденици с цветята на Calderstones Park 🌸🤗 пак от същия квартал Алертън, който се слави като един от най-зелените на Ливърпул.

IMG_2393.jpeg.5da1d1248aa121ad6c5d43b5b16d8f5c.jpeg

Известен е с дъб-столетник на около 500 години, още от времето на Хенри VIII (1530 г.) 

IMG_5975.jpeg.aa16a549b45844e5f0556b915ea93fdb.jpeg

И катерици за радост на малки и големи има 🥰

IMG_5954.jpeg.856e5852f1d5268f1f2be7307c6a1d3e.jpeg

• Харесвам 14
  • Браво 9
Публикувано:

Чести 17ти празник! Здраве, щастие, късмет и много сбъднати мечти на девойката! 😘

Да не е само спам: чийкейка, който приготвих за рождения ден на Благоверния миналата седмица - с кисело мляко и бисквити спекулос (вдъхновен от "вирусната" тенденция в ТикТок преди няколко месеца за "японски чийзкейк" - бисквити спекулос, натопени в кисело мляко... японски, колкото френската селска торта е френска 😂)

1000048222.jpeg

• Харесвам 13
  • Браво 7
Публикувано:

Напоследък готвя само по поводи, та бързам да се разпиша :wink3:

След малко разместване на програмата, Прощъпулника на Ели се премести в работен ден на обяд и се наложи да се уча самостоятелно как се меси питка, че чак и да успее да се търкулне. Попрегледах рецептите в интернет, но като неопитна с тестото, свят ми се завиваше като чета за оформянето на питите, например ей това: 

" Разделя се тестото на 2 равни части. Всяка се разточва на правоъгълен лист с размери 36 х 50 см, който трябва да се нареже на 12 еднакви триъгълни парчета.

Разграфете листа на 6 равни части от двете страни и така по-лесно ще маркирате 6 ленти, които се получават.

Всяка една срежете на диагонал. С остър нож се нарязват еднакви остри триъгълници с основа 6 см и се навиват на кифлички като се започва от широката част, а върха остава отгоре.

Завитото на рула тесто се нарежда в тава намазана с олио и наръсена с брашно или с пекарска хартия." 

Стана прилична на вид питка и топла, топла, бързо се търкулна пред Ели. А малката, ще кажеш, че храна никога не е виждала, отказа да мисли за кариерата си и се посвети изцяло на яденето :girl_hide:

Messenger_creation_24354BF0-A5EA-455A-B5DC-C64FAAFA4FFE.jpeg.97f10160fb1b7dcc5dde7abbfec1ddc6.jpeg

Messenger_creation_161F61D6-8D76-42D3-8420-D4326BEEACE8.jpeg.bfd6e35b8039da9439b7d3ec8614b7ac.jpeg

Messenger_creation_129CA0FC-C21B-469D-9F90-BEDA7A40912A.jpeg.153320cc12388d7f207b885662d07fdb.jpeg

• Харесвам 11
  • Браво 27
  • Смея се 2
Публикувано:

Да ви е жива и здрава!  Леки стъпки нататък в живота на Ели! 😘

И каква кариера избра все пак госпожицата? Или я готвите за кулинарен критик?

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , Роца каза:

Да ви е жива и здрава!  Леки стъпки нататък в живота на Ели! 😘

И каква кариера избра все пак госпожицата? Или я готвите за кулинарен критик?

Благодарим 🙂

Е, нищо друго не избра, ще си отвори пекарна. Ще й хвърля пъпа във Франция, поне да прави хубави тестени неща. 

Направихме 1-2 опита да я върнем, но освен да си вземе на третия път топката и да тича към пясъчника, друго не докосна. 

• Харесвам 6
  • Смея се 6
Публикувано: (редактирано)
преди 38 минути , Роца каза:

Чести 17ти празник! Здраве, щастие, късмет и много сбъднати мечти на девойката! 😘

Благодаря за топлите пожелания 💕

Да са ви честити празниците във вашето семейство дълги години🍀 Помня аз, помня, че и твой ще очакваме скоро 🤗 А между другото, като дойде РД на дъщерята в края на май и публикувам нещо в магеланци, точно за теб се сещам 😃

Вчера имах още една случка да се сетя за теб. Сервитьорката във въпросния ресторант ни пита откъде сме. Като разбра, възкликна: О, аз съм фен на България! Мммм, сарми! 
😂😂😂

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 46 минути , ДиянаВ каза:

Сърдечни поздрави за майските магелански рожденици

Честито на рождениците в семействата на @ДиянаВ и @Роца! Да са здрави и да имат много щастливи случвания пред себе си.

А първата питка на мама @Lindt явно се е получила неустоимо вкусна, след като малката я е предпочела пред всички останали шаренийки, които сте подредили пред нея. Смело да върви напред и да ви радва!

• Харесвам 4
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 9 часа, Lindt каза:

да си вземе на третия път топката

Много сте сладки,момичета,усмихнахте ме от сутринта!С красиви рокли сте.

Щом си е  избрала топката-баскетбол,волейбол,хандбал,а може и художествена гимнастика.😘

преди 9 часа, Lindt каза:

Ще й хвърля пъпа във Франция,

Много красота има там,супер!

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 14 часа, Lindt каза:

Напоследък готвя само по поводи, та бързам да се разпиша :wink3:

След малко разместване на програмата, Прощъпулника на Ели се премести в работен ден на обяд и се наложи да се уча самостоятелно как се меси питка, че чак и да успее да се търкулне. Попрегледах рецептите в интернет, но като неопитна с тестото, свят ми се завиваше като чета за оформянето на питите, например ей това: 

" Разделя се тестото на 2 равни части. Всяка се разточва на правоъгълен лист с размери 36 х 50 см, който трябва да се нареже на 12 еднакви триъгълни парчета.

Разграфете листа на 6 равни части от двете страни и така по-лесно ще маркирате 6 ленти, които се получават.

Всяка една срежете на диагонал. С остър нож се нарязват еднакви остри триъгълници с основа 6 см и се навиват на кифлички като се започва от широката част, а върха остава отгоре.

Завитото на рула тесто се нарежда в тава намазана с олио и наръсена с брашно или с пекарска хартия." 

Стана прилична на вид питка и топла, топла, бързо се търкулна пред Ели. А малката, ще кажеш, че храна никога не е виждала, отказа да мисли за кариерата си и се посвети изцяло на яденето :girl_hide:

Messenger_creation_24354BF0-A5EA-455A-B5DC-C64FAAFA4FFE.jpeg.97f10160fb1b7dcc5dde7abbfec1ddc6.jpeg

Messenger_creation_161F61D6-8D76-42D3-8420-D4326BEEACE8.jpeg.bfd6e35b8039da9439b7d3ec8614b7ac.jpeg

Messenger_creation_129CA0FC-C21B-469D-9F90-BEDA7A40912A.jpeg.153320cc12388d7f207b885662d07fdb.jpeg

Браво! Прекрасни сте с Ели! Жижо е късметлия с две хубави жени:)

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 27.05.2026 г. в 21:38, ДиянаВ каза:

Благодаря за топлите пожелания 💕

Да са ви честити празниците във вашето семейство дълги години🍀 Помня аз, помня, че и твой ще очакваме скоро 🤗 А между другото, като дойде РД на дъщерята в края на май и публикувам нещо в магеланци, точно за теб се сещам 😃

Вчера имах още една случка да се сетя за теб. Сервитьорката във въпросния ресторант ни пита откъде сме. Като разбра, възкликна: О, аз съм фен на България! Мммм, сарми! 
😂😂😂

Сарми руууулз! 😂

Дойде и моят празник, та по този повод ви черпя с ретро-тоЛтичка ("ретро", защото е любимата ми торта за рожден ден, която майка ми правеше навремето 😄 - с компот от кайсии и белтъчен сняг)

1000048735.jpeg

• Харесвам 11
  • Браво 12
Публикувано:
преди 1 час, Роца каза:

Дойде и моят празник

Честит рожден ден, @Роца

Пожелавам ти полети на фантазията в кулинарията и полети до вълнуващи дестинации! Бъди щастлива!

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Роца каза:

Дойде и моят празник, та по този повод ви черпя с ретро-тоЛтичка ("ретро", защото е любимата ми торта за рожден ден, която майка ми правеше навремето 😄 - с компот от кайсии и белтъчен сняг)

1000048735.jpeg

Ех, че нежна торта като теб🤗

Да си жива и здрава, Роца 🍾

Може и един път в годината да изгърмяваш, изтрещяваш и подобни 😄

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Роца каза:

Сарми руууулз! 😂

1000048735.jpeg

ЧРД! Бъди здрава и много щастлива!

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 14 часа, Роца каза:

Дойде и моят празник, та по този повод ви черпя

1000048735.jpeg

Честит рожден ден!

Здраве и късмет!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Честит рожден ден @Роца! 🎉

Честит рожден ден и на красивата тийнейджърка на @ДиянаВ! 🎂

Пожелавам ви много здраве, късмет, усмивки и безброй щастливи моменти!

Честити първи стъпки на Ели! Нека расте здрава, усмихната и любопитна към света, а всяка нейна крачка да я води към много успехи и щастие! 🤗 @Lindt

• Харесвам 1
  • Благодаря 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Дани Магелани
    • aleksandrina
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.