Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Честито на всички празнуващи!

Пожелавам им здраве, да бъдат заобиколени от любими хора и сбъднати пътешествия. За всичко останало има Visa/Mastercard.

Наздраве на @Роца и на майките и татковците на момичетата! Бъдете щастливи.

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:

Патешки бутчета, бавно печени на фурна до златиста коричка със задушени картофи, поели от ароматната патешка мазнина и соковете от печенето…

duck2.png.546a0471f16d0458d06c80bf8a702f68.png 

• Харесвам 12
  • Браво 7
Публикувано:
преди 36 минути , Asenster каза:

Патешки бутчета, бавно печени на фурна до златиста коричка със задушени картофи, поели от ароматната патешка мазнина и соковете от печенето…

duck2.png.546a0471f16d0458d06c80bf8a702f68.png 

Дали ще е удобно да помоля за някакви инструкции как да постигна тази красота?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , DaBo каза:

Дали ще е удобно да помоля за някакви инструкции как да постигна тази красота?

Разбира се! Подсуши добре патешките бутчета и направи леки разрези по кожата. Овкуси със сол, черен пипер, (чесън) и малко мащерка (розмарин). Сложи ги в тава с кожата нагоре и не добавяй мазнина, а само малко бяло вино (аз днес сложих розе понеже имам отворено) или вода, защото патешкото ще пусне достатъчно. Печи покрити (капак/фолио) на 160°C около 2 часа, като от време на време ги поливаш с отделената мазнина. Накрая махни фолиото, увеличи фурната на 220°C и допечи още 15-20 минути до златиста и хрупкава кожа. Картофите (ако решиш) добави 30-35 мин преди финала.

• Харесвам 5
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 4 минути , Asenster каза:

Разбира се! Подсуши добре патешките бутчета и направи леки разрези по кожата. Овкуси със сол, черен пипер, (чесън) и малко мащерка (розмарин). Сложи ги в тава с кожата нагоре и не добавяй мазнина, а само малко бяло вино (аз днес сложих розе понеже имам отворено) или вода, защото патешкото ще пусне достатъчно. Печи покрити (капак/фолио) на 160°C около 2 часа, като от време на време ги поливаш с отделената мазнина. Накрая махни фолиото, увеличи фурната на 220°C и допечи още 15-20 минути до златиста и хрупкава кожа. Картофите (ако решиш) добави 30-35 мин преди финала.

Много благодаря! А някаква препоръка за читаво патешко?

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, DaBo каза:

Много благодаря! А някаква препоръка за читаво патешко?

В момента има в Kaufland (по 1 бутче в опаковка на Meat Revolution), иначе - в Metro, Meat Revolution 

• Благодаря 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Покрай сезона на черешите правих едно сложно клафути, дето се готви повече от 24 часа. И не стана толкова добро. Така че минавам да кажа за клафутито на @Роца - еми ужасна работа, бързо се прави, но и бързо се изяжда :dance3:

Шегата настрана - ако имате череши и обичате плодов+почти кремкарамелов охладен сладкиш - препоръчвам!

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 54 минути , jul каза:

Покрай сезона на черешите правих едно сложно клафути, дето се готви повече от 24 часа. И не стана толкова добро. Така че минавам да кажа за клафутито на @Роца - еми ужасна работа, бързо се прави, но и бързо се изяжда :dance3:

Шегата настрана - ако имате череши и обичате плодов+почти кремкарамелов охладен сладкиш - препоръчвам!

Ти си запазила рецептата на @Роца ли? Може ли да ми я метнеш, че из квартала ни се намират череши и вишни и още никой не ни е казвал да не ги берем 🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:

Давам още една черешова идея 🙂 Сладкишът стана страхотия. Сложих пълнозърнесто брашно вместо обикновено и добавих малко кокос, вместо канела и кардамон 🙂 

https://www.kulinarno-joana.com/2019/06/oveseni-barcheta-s-presni-chereshi/ 

DSC_0598-1.JPG

• Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
преди 8 часа, jul каза:

Аз преди седмица брах череши на село 🙂 Въпреки че почерпих с повече от половината, пак останаха вкъщи и замразих 5 пакетчета, може би са към килограм - дребни, много сладки и тъмночервени. 
Сега не ми се правят никакви сладкиши и не искам да правя, както и да ям 😜 Въпросът ми е есен-зима тези замразени череши ще стават ли за на @Роца сладкиша? 
IMG_6082.jpeg.7bb2efdc37ff0390c2bdba629ca1e53d.jpeg

• Харесвам 3
Публикувано:

На Роца сладкиша не съм правила, но обикновено, ако правя сладкиши с череши, ги правя със замразени такива, понеже ми е жал да слагам пресни, като така или иначе минават термична обработка. Според мен, всички са ставали добре и това, че са били замразени не е навредило на вкуса. Слагам ги директно от фризера без размразяване, може да овалят в лъжица нишесте/брашно да обира и сгъстява соковете и да не потъват на дъното, и малко може да се увеличи времето за печене с 5-10 мин, защото понижават температурата като са сложени замразени. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

@ДиянаВ, ще станат! И аз препоръчвам да ги оваляш в малко нишесте, ако са замразени. 

Ако ме хване музата, този уикенд и аз ще взема да направя един чепешов сладкиш (също със замразени череши, понеже цената на пресните не е да ги "хабиш" за сладкиш 😂😂😂)

Аз последно правих един солен кейк със сушени домати и сирене и брауни с малини, понеже щерката беше поканила приятелка на кафе и спретнах нещо сладко към кафето 

20260607_200959.jpg

20260607_195649.jpg

• Харесвам 13
  • Благодаря 1
  • Браво 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Една ябълка се мотаеше във фруктиерата. Карамелизирах я с малко масло и кафява захар,добавих смлени орехи.

В купички начупих бишкоти,отгоре предварително разбъркани цедено кисело мляко и сметана с много малко пудра захар.Отгоре ябълката,пак от сместа и бишкоти.

Воала-тирамису по боянски.😀

IMG_20260623_153235.jpg

IMG_20260623_153244.jpg

IMG_20260623_153427.jpg

• Харесвам 17
  • Смея се 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Сутрешно бързо готвене преди работа с налични продукти, на фурна.

1. чушки домашни с яйце и сирене.

2. Сладкиш маклен с кайсии, круши, бадеми и поръсен с кокос. 

att.9MDDJBvf40ZMGEYAGph2VNmb7_cMnE5AC5-WihtKBYg.jpeg

att.Sx7BKyuG5y3lqCLbLM5sfrcZ30SGy5tEkW5QtSzOEf8.jpeg

• Харесвам 14
  • Браво 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

В тази жега готвя леки ястия.

Таратор и сладолед винаги има в хладилника.

И разхлаждащ домашен сироп от грозде.

IMG_20260804_173908.jpg

• Харесвам 11
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Дойде и това време от годината. На чушките с доматен сос. 😄 Лошото на тая манджа е, че заминава и един хляб. Второто е десерт със сини сливи от това видео на Лора. Много е вкусен, прилича на франджипан. https://www.facebook.com/share/r/1KZd98VNEP/

20260831_203554.jpg.79a141b4cae87041499b468184998dbf.jpg

20260829_234100.jpg.9942c3cca07d75f83c74e77e7fc8eb87.jpg

• Харесвам 11
  • Браво 6
Публикувано:

Хм, аз тази, по-скоро изминалата седмица два пъти готвих😋, а замирише ли ми на печени чушки по улиците, есен идва 😃

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 16 часа, ДиянаВ каза:

а замирише ли ми на печени чушки по улиците, есен идва 😃

На нашето пазарче количествата чушки се увеличиха драстично и днес взех две кила. 
Предимствата на хоумофиса (и женския пол 😛) - с едната ръка работя, с другата пека чушки на чушкопека на терасата. 😄
Довечера ще „сготвя“ една юнашка салата с чушки, домати, сирене и риба тон от консерва (че нали се напъвам протеин да ям уж :rolleyes:)

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 8 минути , horus92 каза:

Печени чушки само с чесън, копър, оцет, олио и сол, същи е много яко.

О, да, особено ракиджиите уважават тази комбинация. Аз вкъщи не пия. :rolleyes:

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Днес готвих постен грах,много вкусен се получи. 

Иначе много го обичам септември, защото има изобилие от плодове и зеленчуци на пазара.

Донесоха ми сини сливи и направих компот,а току-що изключих чушкопека.Една голяма тенджера чушки ще се сложат във фризера за зимата.Отделно цяло лято ги ядем с чесън,магданоз,олио,оцет и сол на салатка. 

Чуден е прехода от лято към есен,топличко е много уютно.

• Харесвам 8
Публикувано:

image.png.caea6552527166361bb6eb0b3a3501c6.pngimage.png.baa4a007169f2218c98ed8c1571f9e4e.pngА пък мен ми подариха "малко" сливи, сорт американска афъзка. Чудих се, чудих се какво да ги правя и взех да сварих ракийка. Е така. Да има. В момента се аерира. Смятам, че ще допринесе за доброто настроение като се съберем около масата. 🙂

• Харесвам 13

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.