Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

преди 12 минути , Kristian Desev каза:

Здравейте, някой използвал ли е такси в Бергамо и може ли да препоръча конкретна фирма? Кацаме 1 през нощта и искаме да се придвижим до нашето Airbnb

По спомен возят на фиксирана цена /еднаква/. До Чита Алта беше 25 евро последно, хващаме което е подред.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

В Бергамо и аз съм се возел в такси и наистина цената беше фиксирана. Честно казано не си спомням като цена, аз го ползвах до центъра на града, защото имам братовчедка, която живее там.

Но съм убеден, че на летището когато кацнете ще има таксита.

А ти дори може и да го попиташ колко ще ти струва, преди да се качиш, те приблизително знаят какво е разстоянието, съответно и цената. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , Kristian Desev каза:

Здравейте, някой използвал ли е такси в Бергамо и може ли да препоръча конкретна фирма? Кацаме 1 през нощта и искаме да се придвижим до нашето Airbnb

https://www.radiotaxibergamo.it/en/calcolo-tariffe_en/

Тук може да провериш...около 25 евро от летището до началото на стария град съм плащал с кацане в 1 след полунощ.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Запазих билети за 2-4 юни за Милано(бергамо).2ма възрастни и  дете на 7 сме. Кацаме около 15 часа /петък/ и се чудя:

Нощувките в Бергамо ли да са или в Милано? В Бергамо почти няма избор до около 350лв нощувката...в Милано има повече варианти. Мислех да се настаним в Бергамо и да ползваме деня за разходка там. Следващия ден за Милано и последния 3ти ден да  се разходим отново в Бергамо и да освободим квартирата тръгвайки към летището.

Ако запазя в Милано нощувките от летището директно отиваме там и реално Бергамо ще остане за разглеждане един преди обяд (без малко 🤣🫣) като ще оставим куфара и багажите някъде по гарата евентуално?! Ще чета информация, но местата за нощувки са доста ограничени, за това моля за съвет :)

Връзка към коментар

Улучвате освен Денят на Републиката(02.06) - национален празник на Италия, така и дните в които затворените за посещение исторически места в няколко съседни области отварят врати  (2.06 и 4.06). Повече за събитието тук.

Щях да те посъветнам да потърсите нещо между Бергамо и Албино. Между двете се движи трамвай и местата за настаняване са по-евтини, но като гледам как почти всичко е заето, а свободното е на егати цените и някъде по баирите...

Така че, каквото и да намериш приемливо за вас като цена, макар и в Милано е по-добре да не се колебаеш дълго.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Италия въведе някои забрани с цел ограничаване на масовия туризъм,всеки може да се информира къде какво е забранено и съответните глоби,има на много езици подробности -кой ще санкционира и как точно тълпите туристи е друг въпрос,но ще понапълнят касите на всеки остров и туристически град.

Mаксималният таван за годишни нощувки в Südtirol /Alto Adige е определен на 34 милиона нощувки с цел опазване на ландшафта и природните ресурси, за да ce предпази от масовия туризъм; до юни може са се резервира,минаването с цел еднодневна екскурзия е свободно,поне засега но предполагам и в  тази насока се работи . 

Bече e ограничен достъпa до Alpe di Siusi, най-голямото плато в Европа, част от наследството на ЮНЕСКО на Доломитите, където единственият път е затворен за частен трафик от 9 до 17, може да се стигне само с кабинков лифт или автобус.

Езерото Braies -.едва ли има  по-прекрасно на света - Възможно е да ce посети с обществен транспорт, пеша или с велосипед с онлайн резервация или разрешение за движение. Ограничението за посетители е 5500 на ден.

Връзка към коментар
преди 3 часа, Denittta каза:

Запазих билети за 2-4 юни за Милано(бергамо).2ма възрастни и  дете на 7 сме. Кацаме около 15 часа /петък/ и се чудя:

Нощувките в Бергамо ли да са или в Милано? В Бергамо почти няма избор до около 350лв нощувката...в Милано има повече варианти. Мислех да се настаним в Бергамо и да ползваме деня за разходка там. Следващия ден за Милано и последния 3ти ден да  се разходим отново в Бергамо и да освободим квартирата тръгвайки към летището.

Ако запазя в Милано нощувките от летището директно отиваме там и реално Бергамо ще остане за разглеждане един преди обяд (без малко 🤣🫣) като ще оставим куфара и багажите някъде по гарата евентуално?! Ще чета информация, но местата за нощувки са доста ограничени, за това моля за съвет 🙂

Върнах се миналата седмица от Милано и Бергамо и ще пратя къде спахме - ние имахме общо 4 нощувки (една в Seriate до Бергамо, защото кацнахме много късно, 2 в Милано за града и за езерото Комо и още една в Бергамо за разходки и заради полета). Получи се чудесно. 
Тази в Сериате е близо до летището, има транспорт до гарата в Бергамо с автобус за 1 и 50€, има спирка. Самото градче също е приятно, хареса ми. Вторият апартамент беше супер централен, на 15 минути пеша от фуникуляра за горния град, но домакинът не беше толкова добър. Апартаментът е страхотен, много голям и просторен, влизането е лесно, стига да следвате инструкциите. Има една много странна червена врата, отваря се с копче. В Сериате домакинята беше страхотна. Ние взехме такси за 30€ до там, защото беше късно, има и градски транспорт.

За първи път ползвам Airbnb и останахме много доволни. В Милано спахме в хотел от веригата Novotel, намира се до летище Линате. Много сме доволни, абсолютно никакви забележки, трамвай номер 27 ходи до центъра. Резервирахме го в Букинг. 
Аз бих спал в Бергамо и бих пътувал за Милано през деня с влак, много са и са начесто. Има доста забележителности, според мен градът е подценен, когато имам време, ще напиша повече

1A21DFFF-853C-49B4-AF46-C3B64DA47834.png

0BCBE42D-0DC2-4378-B846-381BDA8C74B3.png

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Kristian Desev, благодаря за информацията! За съжаление мястото е заето, но тази сутрин запазих ТУК , понеже от снощи бях резервизара друго, но домакина нямал места.Пише, че е на 15 мин от гарата и близо до стария град. Хубавото е, че освобождаването е в 12 и ще можем да вземем багажа си преди да тръгнем към летището.

Каква карта да взема за пътуване, дневната е 5 евро на AIRBus и четох, че мога да ползвам финикуляра колкото пъти реша и автобусите през целия ден?

П.С
И друг въпрос имам. Единия ден /събота/ ще бъдем цял ден в Милано. От централната гара в Бергамо трябва да хванем Trenitalia, има 2 варианта От Тук виждам, че има бърз вариант за 48 мин - отиване и връщане за 14.50 евро на човек. Предлолагам че по-добрия варинат, защото другото е с 1 change /прикачване?/. И ми изникват 2 въпроса: като крайна спирка в Милано да избера Centrale ли? От сега ли да купя билетите, цената ще се повишава ли и може ли да няма места, предвид пълните хотели?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , Denittta каза:

От сега ли да купя билетите, цената ще се повишава ли

Няма да се повиши. 

Аз пък в Бари си бях купил онлайн за точно определен регионален влак,но се качих на по-ранен с 30 минути и не знам дали нямаше да ме накаже контрольора,но той въобще не мина. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 часа, Fiordaliso каза:

Италия въведе някои забрани с цел ограничаване на масовия туризъм,всеки може да се информира къде какво е забранено и съответните глоби,има на много езици подробности -кой ще санкционира и как точно тълпите туристи е друг въпрос,но ще понапълнят касите на всеки остров и туристически град.

Mаксималният таван за годишни нощувки в Südtirol /Alto Adige е определен на 34 милиона нощувки с цел опазване на ландшафта и природните ресурси, за да ce предпази от масовия туризъм; до юни може са се резервира,минаването с цел еднодневна екскурзия е свободно,поне засега но предполагам и в  тази насока се работи . 

Bече e ограничен достъпa до Alpe di Siusi, най-голямото плато в Европа, част от наследството на ЮНЕСКО на Доломитите, където единственият път е затворен за частен трафик от 9 до 17, може да се стигне само с кабинков лифт или автобус.

Езерото Braies -.едва ли има  по-прекрасно на света - Възможно е да ce посети с обществен транспорт, пеша или с велосипед с онлайн резервация или разрешение за движение. Ограничението за посетители е 5500 на ден.

Източник? Начало на рестрикциите? Букване на посещение?

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Change е с прекачване да. Избери която гара ти е удобна (виж ги къде са другите), но обикновено Чентрале е най-добрия избор ако ще ходите в центъра.

За регионални билети часа няма значение доколкото знам, и цената няма да се повиши.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Нагаждам си програмата Бергамо-Милано 3 дни. за 2рия ден ще бъде Милано.

Като цяло обичаме да ходим пеша, обичаме забележителности, музей. Молове особено не ни вълнуват или магазини. Почитатели сме на хубавата храна.

№1 Четох, че децата до 10 години пътуват безплатно в Метрото, за влака Бергамо-Милано важи ли това?През  сайта www.trenord.it ми дава цена 32.4 евро за 3мата с малката, а през www.thetrainline.com ми дава 29 евро цена отиване и връщане за 2ма възрастни и дете, като цената единично за възрастен е 14.50 евро за бързия влак. От къде да купя билетите?

№2 В колко часа да си хванем влака наобратно от Милано до Бергамо най-късно? Има в 21 и сме в Бергамо в 22. Има ли възможност влака да не изпълнява някой посочените часове по маршрута или няма такъв вариант? Може да ви е смях от въпросите ми, но сме с детето и искам всичко да ми е ясно 🙂

№3 Ако сутринта хванем влака Trenord и стигнем в Милано в 8.50 и се чудех възможно ли е да хванем влизането в Дуомо в 9? Гледам че метрото пътува 5 мин до спирката по линия 1, но не ми се вижда възможно да се впишем за 10 мин…т.е или ще хванем по-ранния влак от Бергамо на 7:02 и да сме в Милано в 7:50 или да си запазя билети за Дуомо в 9:30 примерно?Кога е по-малка опашката?

№4 Билет за Катедралата мисля да взема с качване с "лифта", четох че опашката за там била по-малка?! Моя позната е запазила билети през tripadvisor, но на място й казали, че било резервация, а не че ги е купила...не разбрах точно, та от къде да ги взема, че да съм сигурна? Мисля от тук https://www.tiqets.com/en/checkout/tickets-for-the-duomo-di-milano-rooftop-p977806/booking_details/?selected_date=2023-05-28  42 евро е семейния за 2ма възрастни +1 дете вход + лифт.

№5 Билет за метрото ще взема целодневен през приложението ATM Milano дневен за 7.60 евро, детето е безплатно, нали? 🙂

№6 След катедратата и галерията Виторио Емануеле, хващаме метрото линия 1 и слизаме на Cairoli, за да разгледаме двореца Сфорца, няма такса вход, така поне прочетох.
№7 Къде да хапнем за обяд в района на двореца Сфорца, пица на парче или да седнем някъде? Препоръчайте ми някое вкусно местенце 😊

8 След това с метрото от спирка Cardona до спирка P.TA. Genova и ще се разходим по Navigli – залужавали си ходенето до там, има ли какво да се види интересно?

№9 От Navigli хващаме пак метрото до спирката на Сфорца и от там хващаме линия М1, след това на Дуомо пак сменяме линията на М3 и към гарата, за да се върнем в Бергамо. Малко разкатавка ми се вижда с това метро, дано не отнема много време връзката от 1-та до другата линия. Удачна ли е програмата, какво мога да включа още по маршрута, чудя се за Navigli да го изключа ли и да го заменя с нещо друго?

Връзка към коментар
преди 9 часа, dimitrov6 каза:

Няма да се повиши. 

Аз пък в Бари си бях купил онлайн за точно определен регионален влак,но се качих на по-ранен с 30 минути и не знам дали нямаше да ме накаже контрольора,но той въобще не мина. 

Здравей! За Италия не знам, но тук в Швейцария ме наказаха един път. 5мин. имаха разлика на заминаване двата влака и от бързане съм се качила на погрешния. Купих си нов билет от контролата. Здраве да е! Имал си къмет.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , chochiani каза:

Здравей! За Италия не знам, но тук в Швейцария ме наказаха един път. 5мин. имаха разлика на заминаване двата влака и от бързане съм се качила на погрешния. Купих си нов билет от контролата. Здраве да е! Имал си къмет.

Аз мислех,че може да ме свали от влака на първата гара и да чакам моя след няколко минути.

Връзка към коментар
преди 3 часа, Denittta каза:

Нагаждам си програмата Бергамо-Милано 3 дни. за 2рия ден ще бъде Милано.

Като цяло обичаме да ходим пеша, обичаме забележителности, музей. Молове особено не ни вълнуват или магазини. Почитатели сме на хубавата храна.

№1 Четох, че децата до 10 години пътуват безплатно в Метрото, за влака Бергамо-Милано важи ли това?През  сайта www.trenord.it ми дава цена 32.4 евро за 3мата с малката, а през www.thetrainline.com ми дава 29 евро цена отиване и връщане за 2ма възрастни и дете, като цената единично за възрастен е 14.50 евро за бързия влак. От къде да купя билетите?

№2 В колко часа да си хванем влака наобратно от Милано до Бергамо най-късно? Има в 21 и сме в Бергамо в 22. Има ли възможност влака да не изпълнява някой посочените часове по маршрута или няма такъв вариант? Може да ви е смях от въпросите ми, но сме с детето и искам всичко да ми е ясно 🙂

№3 Ако сутринта хванем влака Trenord и стигнем в Милано в 8.50 и се чудех възможно ли е да хванем влизането в Дуомо в 9? Гледам че метрото пътува 5 мин до спирката по линия 1, но не ми се вижда възможно да се впишем за 10 мин…т.е или ще хванем по-ранния влак от Бергамо на 7:02 и да сме в Милано в 7:50 или да си запазя билети за Дуомо в 9:30 примерно?Кога е по-малка опашката?

№4 Билет за Катедралата мисля да взема с качване с "лифта", четох че опашката за там била по-малка?! Моя позната е запазила билети през tripadvisor, но на място й казали, че било резервация, а не че ги е купила...не разбрах точно, та от къде да ги взема, че да съм сигурна? Мисля от тук https://www.tiqets.com/en/checkout/tickets-for-the-duomo-di-milano-rooftop-p977806/booking_details/?selected_date=2023-05-28  42 евро е семейния за 2ма възрастни +1 дете вход + лифт.

№5 Билет за метрото ще взема целодневен през приложението ATM Milano дневен за 7.60 евро, детето е безплатно, нали? 🙂

№6 След катедратата и галерията Виторио Емануеле, хващаме метрото линия 1 и слизаме на Cairoli, за да разгледаме двореца Сфорца, няма такса вход, така поне прочетох.
№7 Къде да хапнем за обяд в района на двореца Сфорца, пица на парче или да седнем някъде? Препоръчайте ми някое вкусно местенце 😊

8 След това с метрото от спирка Cardona до спирка P.TA. Genova и ще се разходим по Navigli – залужавали си ходенето до там, има ли какво да се види интересно?

№9 От Navigli хващаме пак метрото до спирката на Сфорца и от там хващаме линия М1, след това на Дуомо пак сменяме линията на М3 и към гарата, за да се върнем в Бергамо. Малко разкатавка ми се вижда с това метро, дано не отнема много време връзката от 1-та до другата линия. Удачна ли е програмата, какво мога да включа още по маршрута, чудя се за Navigli да го изключа ли и да го заменя с нещо друго?

Нищо ви няма на въпросите - и аз бях така 😀
Билетите няма нужда да се купуват предварително, ние отидохме на гарата в Бергамо, купихме ги и се качихме веднага. Продават ги в магазина за сувенири и ни казаха кога е следващият влак. За дете на 12 платихме 2 и 50€, за останалите по 4,8€. Бяхме до Milanо Centrale с бавния влак, който е един час. Влаковете са удобни и просторни, според мен няма смисъл от бърз влак. 21:00 е добре за влака наобратно, не мисля, че ще стачкуват. 
Купете си еднодневна карта на метрото, която включва и трамваите. От Чентрале до Дуомо няма как да стигнете за 10 минути, купуването на билети отнема време, вземете си билети за по-късен час. Пътува се бързо с жълтата линия на метрото. Ние направихме кръгов маршрут и от катедралата минахме през галерията, театъра и отидохме до квартал Brera, който е супер приятен, и хапнахме в Bistro Brera. Храната беше вкусна, без да е изключителна. Оттам пеша до замъка и арката на мира, много приятен парк, има различни музеи, ако се интересувате. Час е достатъчен, пред замъка има хубав сладолед. Оттам пак отидохме с метро до Duomo, но може и пеша, мисля, че е 15 минути. Когато излезете от катедралата и площада, замъкът се вижда в далечината, близо е и се върви по улица Dante. Ние ходихме до Navigli - на мен ми хареса, но вечер има страшно много хора, най-много туристи видяхме там. Каналът е малък и за заведеният се чака. Ние хапнахме в Rossopomodoro, хареса ни много. Каналите са приятни, но ако не обичате тълпи, не си струва да ходите според мен, особено с дете. Там сувенирите са по-евтини. Ние дотам стигнахме с трамвай номер 16 мисля от спирката via Torino близо до централния площад и слязохме на Genova. Не ви трябва метро, защото е с няколко прекачвания, трамваят е включен с картата, детето е безплатно. Транспортът им е много добре организиран и за един ден видяхме много. Влязохме и в катедралата (много ни хареса!), но не успяхме да се качим до покрива, ходихме до стадиона San Siro с трамвай, на мен ми хареса, с тур си заслужава, но ние не сме ползвали. В самото Милано има страшно много музеи, вижте дали билети за Тайната вечеря, има и много църкви. Хората изпускат много, ако не излязат от централния площад. 

Билетите за катедралата купихме предишния ден от посочения линк, нямахме никакви проблеми. Еднодневната карта за транспорта в Бергамо включва всичко и е повече от полезна. Фуникулярите са много впечатляващи
Малко снимки: 

Дуомото

0FF2C1CF-0A2C-4BC3-B2DA-E850A063CA80.jpeg.9a21953084e30e3605cc2013114ab6a0.jpeg

B9628641-BAE2-4212-B216-7CF972F3111A.jpeg.1ba3a4ed359d033f4b5df0c4a878567f.jpeg

Vittorio Emanuele gallery
26C02172-8BF5-464B-B340-AFAB6D52837B.jpeg.e5928d994321d323bb18d1a1f8127e74.jpeg

FE78BC63-02CC-4A29-8CC9-9C597B41F544.jpeg.3b789cef557d4764c5bf885f0cfa098d.jpeg

326B653B-9561-4CEC-B204-65237E674669.jpeg.5798f5d3e48ca4c2948adf7936f5ec58.jpeg

Bar Brera

54086ED1-A566-4E4B-B123-EF34091F7F6A.jpeg.38aabc720e33a8686a74e16ed0b140ff.jpeg

Brera

9CD7B8A8-C6FE-4A29-A24C-0A6EECF6E5C4.jpeg.9e4f1189a112e79e01a527d906599eb5.jpegNavigli - наистина прилича на Венеция

8B042ED8-B735-41FA-9BCA-EF7F51A3279F.jpeg.9a436d9cdd7397600ae8a92d849b77ae.jpeg

657D26A7-9F65-4F24-8E0D-03ECF041D5F1.jpeg.1f08bc12c5a128191ae99f85f2c9c275.jpeg
Тълпите 😀

D588D217-837E-428C-A86C-30649F0B2FDF.jpeg.e2e7b2927d30106ce09f32a843743561.jpeg

63C25466-8D7F-43E1-A44E-92358903CB5B.jpeg.f64901b7da1797fc1633effb74da4a2c.jpegCastello Sforceszco и арката на мира

4F37EE38-17E4-4978-876C-D4847934153A.jpeg.965b207e13cf105e8cc0db6e1582fcb0.jpeg

1F668B9F-29F3-4B17-8BD5-F12E0A4B1F84.jpeg.cbd3614cc53e21d7b8ba8724d371be82.jpeg

D9A962A4-3D6A-462C-BE5A-4DC33B1D3DE2.jpeg.9c3df8783f61b7703390e8a13022ecc6.jpeg

Арката на мира 

871C011C-CDF2-4980-85A8-D01A36DE7BA5.jpeg.2644cda48c473e2035873fb8cdef7715.jpeg

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Здравейте! Обмисляме плана  на 19.06.23 да кацнем в Бергамо и от там да се придвижим до Гардаленд (увеселителния парк), а вечерта - обратно към Милано, понеже имаме работа там на другия ден. За транспорт на отиване виждам като най-добър вариант: с Flixbus за 16 евро, но тръгва чак в 09:40 и пристига в 11:05, а ние кацаме още в 07:40. Дали има друг вариант за по-ранно тръгване по маршрута летище Бергамо - Гардаленд?

Благодаря предварително за съдействието!

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Утре ще сме в Милано, но понеже прогнозата е за дъждовно време, та се чудя:

За Дуомо мога ли да си купя ОНЛАЙН билетите непосредствено преди да влезем за да не чакам опашки за билети (ако има такива де), защото ако вали много няма да се качваме до горе и не знам какъв билет да взема?

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 3 минути , Боян Димитров каза:

Някой да даде съвет за сайт за кола под наем. Специално ме интересува Болоня

www.skyscanner.net

В 90% от търсенията ми това вади най-добрата цена за коли под наем.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте!

От летище Чампино има автобус 720 до Лаурентина (Рим). Как се купува вече билет? Четох сайта на транспорта, че може и с карта или телефон с NFC. Въпросът ми е има ли някакъв киоск или автомат около летище Чампино, на което може да се купи 72-часова карта за транспорта с банкова карта? Или трябва от водача билет за 1.50 евро в кеш и после в града човек да издирва къде да си купи карта за повече време?

Благодаря!

П.П. Или да купя от приложението ДропТикет? Вътре в 720 ли се валидира първоначално, за да почне да тече времето или има на спирката четец? После, в другите превозни средства, пак ли се валидира или само еднократно в началото на тези 72 часа?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 20 минути , Balkanka каза:

Здравейте!

От летище Чампино има автобус 720 до Лаурентина (Рим). Как се купува вече билет? Четох сайта на транспорта, че може и с карта или телефон с NFC. Въпросът ми е има ли някакъв киоск или автомат около летище Чампино, на което може да се купи 72-часова карта за транспорта с банкова карта? Или трябва от водача билет за 1.50 евро в кеш и после в града човек да издирва къде да си купи карта за повече време?

Благодаря!

П.П. Или да купя от приложението ДропТикет? Вътре в 720 ли се валидира първоначално, за да почне да тече времето или има на спирката четец? После, в другите превозни средства, пак ли се валидира или само еднократно в началото на тези 72 часа?

Ето това приложение ползвах за 24 часа карта.Активира се само в началото в самото приложение и тръгва часовник от 24 часа към нулата.На Пристигащи в Рим има машина за хартиени билети,не знам за карти дали има.

https://www.ticketappy.com/

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 37 минути , Balkanka каза:

Здравейте!

Благодаря!

На Чампино има гише за продажба на билети в сградата на самото летище на няколко метра преди изхода от дясната страна. Там продават всякакви билети от 100-минутния до Рома пас. Обаче много зависи в колко часа кацате. Защото аз съм купувала от там към 14-15 часа, а наскоро упътих приятели и в 19 часа не работеше гишето.

Шофьорите на автобуси билети не продават.

На спирката четец няма.

В автобуса има само валидатор за хартиени билети.

Аз валидирах билет 100 минути в дроптикет, когато се качих в автобуса. Но после след няколко минути не ми отвори вратите на метрото с QR кода от този билет. Добре, че мина един африкански мигрант и ми подари хартиен билет, като ми обясни, че не винаги хващали електронните...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• marinela
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.