Уатея Публикувано: 7 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2017 Става въпрос за 4-ма възрастни и дете на 2-3 години, та просто си мисля, че ще е по-удобно от тази гледна точка Иначе бих предпочела и аз градския транспорт, но и по-нагоре в темата четох, че може да се случи да се чака по 2 часа за автобус, а за пребиваване от 5 дни, това би изгубило доста време по спирките. Чак 2 часа не ми се е случвало да чакам. Вярно, че само 8 дни съм била и извън активния сезон, но доста точно се спазваше разписанието, предвид какво бях чела предварително. Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 7 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2017 Чакаше се по 2 часа преди години, когато разписанията бяха само на книга (буквално) и по-късно, по време на хаоса при прехода към новата система и новите автобуси. Сега трябва да е по-уредено с всичките му предимства и недостатъци. Иначе навремето съм чакал около час и половина, замръквайки на някаква изтърбушена спирка в едно отдалечено селце. Докато чаках, се присъединиха и други чакащи, получи се интересно лафче. Не мисля, че си изгубих времето, дори напротив - доста повече се обогатих с интересни и неочаквани впечатления, от това да се чекирам по разписание из набелязаните забележителности 2 Връзка към коментар
Уатея Публикувано: 7 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2017 Най-дългото ни чакане беше 20 минути и то защото не знаехме предварително разписанието. Ние ходихме сега, края на ноември. Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 7 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2017 Транспортът е много добре уреден, автобусите минават достатчно редовно. Впечатленията ми са от април месец миналата година. 1 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 12 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2017 Ако си купите карти за транспорта няма да ви е по-евтино с кола.Още преди 5 години автобусите стигаха до абсолютно всяка точка на Малта.Там където морето се пречка има ферита през доволно близък интервал.За 5 дни няма да остане нищо не видяно.Само да не се хвърлите на Сицилия! 1 Връзка към коментар
scilla Публикувано: 12 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2017 (редактирано) Ако си купите карти за транспорта няма да ви е по-евтино с кола.Още преди 5 години автобусите стигаха до абсолютно всяка точка на Малта.Там където морето се пречка има ферита през доволно близък интервал.За 5 дни няма да остане нищо не видяно.Само да не се хвърлите на Сицилия! А колко мислите ще излязат карти за 4-ма възрастни за 5 дни за транспорта? Предполагам, че дете на 2 г. се вози безплатно. Аз открих някакви седмични карти на цена 21 евро на човек ето тук https://www.publictransport.com.mt/en/bus-card-and-ticketing Редактирано 12 февруари, 2017 от scilla 1 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 12 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2017 Доколкото чета от известно време насам, няма други карти освен посочените за 7 дни. Преди е имало дневни, но сега явно ги няма. Така че ако човек е за 3-4-5 дни, трябва да си прецени дали ще пътува достатъчно или 12-те единини билета няма да му бъдат по-изгодни. 1 Връзка към коментар
Уатея Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 А колко мислите ще излязат карти за 4-ма възрастни за 5 дни за транспорта? Предполагам, че дете на 2 г. се вози безплатно. Аз открих някакви седмични карти на цена 21 евро на човек ето тук https://www.publictransport.com.mt/en/bus-card-and-ticketing Да по 21 евро са картите на човек. Всичко зависи от това къде сте отседнали и до колко мислите да обикаляте. Мен ми се е случвало и по 10 автобуса да сменям на ден. С цена от 1,50 евро за билетче доста бързо се изплаща стойността на картата. Все пак вие се решавате кое е по-добре за вас. Лично аз с техните тесни улици и обратен волан трудно бих се навила да шофирам 1 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Кола е напълно излишна, по-скъпо, трудно за шофиране, на места ще имате голям проблем с паркирането и тн. Заслужава си да се обмисли единствено заради детето. 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Автобусите наистина вече са по-редовни, но аз лично не си представям как ще се размотават с това малко дете по автобусите... Често се пътува и повече от час в едната посока... Сигурно и с кола ще има трудности, но си преценете дали детето издържа да се вози дълго в автобус. Нали все пак трябва да има и удоволствие в пътуванията. Връзка към коментар
scilla Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Да, благодаря на всички ви за отговорите! Полезна информация събрах. Получих вече няколко оферти за кола под наем. За съжаление, с дете на тази възраст е малко по-трудно откъм търпение и да си зависим от чакане на автобус е сякаш една идея по-сложно. Със сигурност няма да излезе по-изгодно да вземем колата, но поне ще можем да разполагаме с нея по всяко време, но пък това с паркирането малко ме притеснява. Някъде четох "не си и помисляйте да влизате с кола във Валета"... Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Ами то Валета е 1,5 на 1 км горе долу, пеша сте от единия до другия край за 15 минути... Връзка към коментар
scilla Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Ами то Валета е 1,5 на 1 км горе долу, пеша сте от единия до другия край за 15 минути... Точно това си мислех, че ако толкова е проблем вътре паркирането, ще спрем до града, ще се разходим и ще се върнем до колата, за да се приберем в квартирата, която е в St Paul's Bay 1 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Да, благодаря на всички ви за отговорите! Полезна информация събрах. Получих вече няколко оферти за кола под наем. За съжаление, с дете на тази възраст е малко по-трудно откъм търпение и да си зависим от чакане на автобус е сякаш една идея по-сложно. Със сигурност няма да излезе по-изгодно да вземем колата, но поне ще можем да разполагаме с нея по всяко време, но пък това с паркирането малко ме притеснява. Някъде четох "не си и помисляйте да влизате с кола във Валета"... Аз дори не съм сигурен дали е възможно да влезеш с кола изобщо, след крепостната стена. Като цяло, освен катедралата, забележителност във Валета са самите тесни улички със стръмни стълби, Upper Baraka Gardens, главната пешеходна улица, все места, където колата няма място. 1 Връзка към коментар
infinity Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 За Валета оставихме колата на многоетажния паркинг преди фонтаните Тритон - MCP car park. Като цяло много удобно за разглеждане, ходихме и до Гозо с колата. Връзка към коментар
patilana Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Най-общо казано, колата ви е необходима само от точка А до точка Б.Столицата,градчетата и курортите са малки и не могат да се разглеждат с кола.Само й се търси място за паркиране.Тя е оправдана само заради детето. Може и два часа да се чака,но по спирките има разписания,които се спазват.Все пак Малта е ''английски възпитаник''. Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Ако ще ходите до Гозо, със сигурност колата ще ви е от голяма полза. Автобусите между Виктория и Лазурния прозорец се движат на един час. Между пристанището и Виктория също не са много на често. На връщане не успяхме да се качим в първия автобус-имаше ужасно много хора, а изобщо нямах желание да се бутам и блъскам, за да хвана заветния автобус и изпуснахме ферибота, с който възнамерявахме да се приберем. Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Моето мнение е, че точно в Малта колата ще създаде много повече неудобства, отколкото улеснения, ама всеки си преценява сам. 4 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 (редактирано) Ако ще ходите до Гозо, със сигурност колата ще ви е от голяма полза. Автобусите между Виктория и Лазурния прозорец се движат на един час. Между пристанището и Виктория също не са много на често. На връщане не успяхме да се качим в първия автобус-имаше ужасно много хора, а изобщо нямах желание да се бутам и блъскам, за да хвана заветния автобус и изпуснахме ферибота, с който възнамерявахме да се приберем.Гозо е друго нещо, там наистина разписанието не е удобно. Нас не ни пуснаха във въпросния автобус, защото .. бяхме с 4 сладоледа. Милите очи не помогнаха и чакахме още час в жегата, за да стигнем до Лазурния прозорец. На връщане искахме да отидем на Рамла бей, но объркахме автобуса. И се озовахме на място, чието име не си спомням. Размина ни се плажа, защото докато чакахме още час автобус наобратно, стана късно и трябваше да си гоним ферибота вече. Моето мнение е, че кола ви трябва само за Гозо. За Малта съм съгласен, че колата ще ви навлече повече неприятности, отколкото да ви е от полза, но както казаха - от нас само съвети, от вас финалното решение Редактирано 13 февруари, 2017 от seagull_29 2 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Да ,за Гозо колата е вариант. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Освен за Гозо, за още други места колата е предимство според мен: - Blue Grotto - Popeye Village - Marsaxlokk Сигурно и други мога да изброя, но вече съм позабравила... Като цяло, движението там не е приятно. С детенце на две години само те могат да си преценят как ще им е удобно. 1 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 С детенце на две години само те могат да си преценят как ще им е удобно. Абсолютно съгласна Mary 1 Връзка към коментар
scilla Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Все повече полезна информация акумулирам. (Infinity, записах си за паркинга във Валета) Благодаря ви! Определено колата ще е от точка А до точка Б, не съм си ѝ представяла с нея да разглеждаме малките им населени места Със сигурност ще идем и до минимум лазурния прозорец на Гозо. 1 Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 (редактирано) Ако не спите във Валета, (пък и да спите там) без кола се губи ужасно много време с автобусите...Не че се наемам да карам кола в Малта - всеки път автобусът като тръгнеше наляво на кръгово ми се обръщаше всичко ...Ако нямах проблем с обратното движение, не бих се и замислила - колата ще ви спести много време....Само ще кажа, че от летището до хотела, с директен автобус, 10 км ги пътувахме един час...Иначе в самите градчета - да, пеша, но от градче до градче - с кола . Вярно, че пише в колко часа идва автобуса, но мен ме изнервя постоянното гледане на часовника, да не изтървем автобуса, че следващия е след половин час...Не знам дали някой е писал за билетите - вече ги няма картите за 5 дни - купуваш си билет, който важи за цялата градска мрежа в рамките на 90 минути...Но - всеки си преценява кое ще ми е по - удобно... Редактирано 13 февруари, 2017 от Ивайла 1 Връзка към коментар
Росина Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 (редактирано) Новина от днес : http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/malta/gozo/articles/maltas-famous-gozo-azure-window-arch-collapses-into-sea/ https://news.bg/disasters/ruhna-prochutiyat-lazuren-prozorets-v-malta.html За мен това беше най-хубавата гледка там! С автобус наистина е много бавно, аз хиляди пъти съжалявах, че не спим във Валета. Редактирано 8 март, 2017 от Росина Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега