ruwenzogy Публикувано: 12 декември, 2017 Публикувано: 12 декември, 2017 И сафарито предварително ли се резервира, или може и на място, говорим за Янака?
Vincent Публикувано: 12 декември, 2017 Публикувано: 12 декември, 2017 (редактирано) Някой ходил или проучвал може ли да подскаже част от острова, която е с приличен плаж през март и добра отправна точка за еднодневни обиколки? Ще ходим с дете на 4г. и си мисля по-скоро за вариант с 1 хотел като отправна точка, от колкото няколко хотела из острова. Основно ми се иска да посетим някой/и от националните паркове, както и всичко друго поносимо за дете (т.е. без трекове и дълги преходи пеш). Ще имаме 9 нощувки, така че може и да ги разделим. Редактирано 12 декември, 2017 от Vincent
Радослав Публикувано: 12 декември, 2017 Публикувано: 12 декември, 2017 преди 3 минути , ruwenzogy каза: Благодаря. Цената на нощувката ми се струва страшно евтина.С имейли ли резервира хотела при сестра му. Аз затова искам Янака, защото влизат първи. Снимките са чудесни. Наистина е евтина. Сега си погледнах мейлите. Взел съм 5/12 leopard special. Цена за хотел изобщо не съм коментирал, на запитването ми за стая ми е отговорил, че ще ме настани. Неговият хотел също е много хубав, но на сестра му е на брега на езерото, и е много живописно. Запитай го за оферта за Lake Edge Holiday Inn. Имейла предполагам си го намерил: safarijanaka@gmail.com 3
Радослав Публикувано: 12 декември, 2017 Публикувано: 12 декември, 2017 преди 4 минути , ruwenzogy каза: И сафарито предварително ли се резервира, или може и на място, говорим за Янака? Имах запитване за сафарито по мейл към него, с леко плаващи дати. На практика, точната дата му я казах ден преди сафарито. Потвърди ми я. Плащах на място в местна валута. 2
Радослав Публикувано: 12 декември, 2017 Публикувано: 12 декември, 2017 преди 14 минути , Vincent каза: Някой ходил или проучвал може ли да подскаже част от острова, която е с приличен плаж през март и добра отправна точка за еднодневни обиколки? Ще ходим с дете на 4г. и си мисля по-скоро за вариант с 1 хотел като отправна точка, от колкото няколко хотела из острова. Основно ми се иска да посетим някой/и от националните паркове, както и всичко друго поносимо за дете (т.е. без трекове и дълги преходи пеш). Ще имаме 9 нощувки, така че може и да ги разделим. Бил съм на Tangalle, Unawatuna, Hikkaduwa и Bentota. Tangalle и Bentota не стават за деца. Големи вълни и морето става много дълбоко буквално на 3 метра от брега. Unawatuna е добре, но ми се стори много пренаселено. Hikkaduwa е твоето място. Дъното е полегато и водата спокойна. Има и много руснаци /то къде ли ги няма/. Обаче за парковете няма да ви се получи да използвате южното крайбрежие като отправна точка, от която да правите лъчове. Шри Ланка не е толкова малък остров и логистиката отнема време. За паркове посетете коментираното по-горе сафари в Яла парк. Сиропиталището за слонове в Pinnawala предполагам също ще е интересно на детето. Но трябва да се сменяте локациите, няма как да стане иначе. 3
stefanrusev Публикувано: 12 декември, 2017 Публикувано: 12 декември, 2017 (редактирано) маршрут засега: 13.01 – ранно кацане - Veyangoda railway station – Anuradhapura (Mihintale , Abhayagiri Dagoba, Jetavanarama Dagoba) 14.01 – Jaffna 15.01 – Jaffna 16.01 – Vavuniya - Polonnaruwa (Menik Vihara, Rankot Vihara, Alahana Pirivena, Jetavana) 17.01 – Sigiriya(Lion Platform, Pidurangala Rock) 18.01 – Minneriya National Park – Dambulla (Golden rock temple) 19.01 – Kandy (Digana, Kandy Lake Front, Kandy Central ) 20.01 – Nuwara Elia (Pidurutalagala) 21.01 - Ella rock ( Little Adam’s peak) – Kataragama 22.01 – Yala National Park - Hikkaduwa 23.01 - Hikkaduwa 24.01 - Hikkaduwa 25.01 – Colombo – полет в полунощ Решихме да не наемаме кола със шофьор. Може би ще ни трябва за 17.01- 21.01 но разбирам че повечето бакшиши са от Коломбо а това ще оскъпи наемането им. Ще импровизираме на място но ако успея да открия местен от тук и да "ошетаме" набързо района , тайничко се надявам да включа и Тринкомале. Моля, критикувайте на воля!!! Редактирано 12 декември, 2017 от stefanrusev 1 1
ruwenzogy Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 Към тези, които са наемали коли - какви бяха? Надявам се да става въпрос за джипове или ванове, а не за обикновени, че нещо май не се рабираме с тези , с които си пиша....
Радослав Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 Оги, ако все пак си решил да вземеш кола, предполагам, че ще е с шофьор. В Шри Ланка се кара малко по-различно, отколкото сме свикнали. Един вид съобразявай се с хранителната верига, където в дъното са пешеходците, после тук-туците, а на върха неоспоримо са автобусите ТАТА. 1
eloena Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 преди 3 часа, ruwenzogy каза: Към тези, които са наемали коли - какви бяха? Надявам се да става въпрос за джипове или ванове, а не за обикновени, че нещо май не се рабираме с тези , с които си пиша.... Не се надявай. Леки коли. Микробуси ако сте повече хора.
ruwenzogy Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 преди 2 часа, eloena каза: Не се надявай. Леки коли. Микробуси ако сте повече хора. Ами вие четири човека как се побрахте в лека кола заедно с шофьора и най-вече багажа?
eloena Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 преди 12 минути , ruwenzogy каза: Ами вие четири човека как се побрахте в лека кола заедно с шофьора и най-вече багажа? Aми побрахме се. Малко криво беше за този по средата, сменяха се и така...
ruwenzogy Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 (редактирано) преди 4 минути , eloena каза: Aми побрахме се. Малко криво беше за този по средата, сменяха се и така... То, че сте се побрали е ясно. По скоро ме интересува какъв багаж имахте, че да се побере на четирима човека отзад в багажника, че сега с Краси това ни е дерта. Редактирано 14 декември, 2017 от ruwenzogy
eloena Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 Нямаше проблем, багажниците са големи. Бяхме с 2 големи куфара и два от средните /55-35-25/. 1
ECC Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 Преди 1 час, ruwenzogy каза: То, че сте се побрали е ясно. По скоро ме интересува какъв багаж имахте, че да се побере на четирима човека отзад в багажника, че сега с Краси това ни е дерта. Когато пътуваме 4 човека с кола поне двама трябва да са с меки сакове,а не с куфари и не сме имали проблем. Мога да ти препоръчам шофьор-Йохан.Напусна фирмата на братовчед си и си направи своя: www.fealtytours.com yohan@fealtytours.com Може да използваш моето име,често си пишем по мейла. 2
ECC Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 На 12.12.2017 г. в 21:38, stefanrusev каза: маршрут засега: 13.01 – ранно кацане - Veyangoda railway station – Anuradhapura (Mihintale , Abhayagiri Dagoba, Jetavanarama Dagoba) 14.01 – Jaffna 15.01 – Jaffna 16.01 – Vavuniya - Polonnaruwa (Menik Vihara, Rankot Vihara, Alahana Pirivena, Jetavana) 17.01 – Sigiriya(Lion Platform, Pidurangala Rock) 18.01 – Minneriya National Park – Dambulla (Golden rock temple) 19.01 – Kandy (Digana, Kandy Lake Front, Kandy Central ) 20.01 – Nuwara Elia (Pidurutalagala) 21.01 - Ella rock ( Little Adam’s peak) – Kataragama 22.01 – Yala National Park - Hikkaduwa 23.01 - Hikkaduwa 24.01 - Hikkaduwa 25.01 – Colombo – полет в полунощ Решихме да не наемаме кола със шофьор. Може би ще ни трябва за 17.01- 21.01 но разбирам че повечето бакшиши са от Коломбо а това ще оскъпи наемането им. Ще импровизираме на място но ако успея да открия местен от тук и да "ошетаме" набързо района , тайничко се надявам да включа и Тринкомале. Моля, критикувайте на воля!!! Русев,пак не четеш! Ако ще ходите да гледата слонове Minnerya не е мястото за това време на годината.Вие сте след дъждовния сезон и има много вода навсякъде.Слонове има много,но са пръснати из парка.Виждат се лесно,когато няма вода и повечето се струпват около езерото.Ние ходихме в Hurulu,което е в същия район и видяхме повече от 60 слона. 2 1
ruwenzogy Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 На 12.12.2017 г. в 21:38, stefanrusev каза: маршрут засега: 13.01 – ранно кацане - Veyangoda railway station – Anuradhapura (Mihintale , Abhayagiri Dagoba, Jetavanarama Dagoba) 14.01 – Jaffna 15.01 – Jaffna 16.01 – Vavuniya - Polonnaruwa (Menik Vihara, Rankot Vihara, Alahana Pirivena, Jetavana) Я кажи как го планирате до Яфна и Вавуния - влакове или автобуси. Загледах се натам . Изглежда много красиво. А и готиния остров сигурно ще посетите...
stefanrusev Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 (редактирано) преди 3 часа, Emil Chakalov каза: Ние ходихме в Hurulu,което е в същия район и видяхме повече от 60 слона. Те са на 50км един от друг, каква разлика ще има? Но на теб ти вЕрвам и веднага сменяваме парка. Още повече че е до Хабарана и по удобен като логистика.Аз затова и писах че ще импровизираме преди 1 час, ruwenzogy каза: Я кажи как го планирате до Яфна и Вавуния - влакове или автобуси. Загледах се натам . Изглежда много красиво. А и готиния остров сигурно ще посетите... Влакове. Първия линк който ти пратих на лични е точно на железниците. А Veyangoda съм я писал защото е по вероятно от там да успеем да хванем първия влак за Anura. . Редактирано 14 декември, 2017 от stefanrusev 1
ECC Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 преди 40 минути , stefanrusev каза: Те са на 50км един от друг, каква разлика ще има? Но на теб ти вЕрвам и веднага сменяваме парка. Още повече че е до Хабарана и по удобен като логистика.Аз затова и писах че ще импровизираме Влакове. Първия линк който ти пратих на лични е точно на железниците. А Veyangoda съм я писал защото е по вероятно от там да успеем да хванем първия влак за Anura. . Разликата е в размерите на парка.В Хорулу на малка площ живеят повече от сто слона.В Минерия може популацията д а е повече от 500 слона,но площта е много голяма.Езерото Минерия е също доста голямо.По това време е напълно пълноводно.Може да имаш късмет и да видиш много слонове,но може да не видиш и един.В края на сухия сезон езерото става една локва и повечето слонове се стичат там да търсят вода.Има и много биволи и крокодили. В Яла,ако можете направете следобеден и сутрешем гейм драйв.Макар,че и предната вечер и ние сутринта нямахме късмет с леопардите. Ние също си бяхме оставили два-три дена за плаж в Хикадува.В крайна сметка ходехме да се къпем сутрин в 6—6,30 и вечер след 17часа. През деня обикаляне.Ходихме един ден до Синхараджа рейн форест и един ден по делтата на Маду Ганга.Второто се прави с автобус от Хикадува до Маду Ганга и оттам трип с лодка.Кръчмето точно до реката откъм океана е много хубаво.Изглежда лъскаво,но не е скъпо и си струва. 5
eloena Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 Ама не мога да разбера защо ще ходите специално да гледате слонове? В Яла май има достатъчно, а и по пътищата се срещат!
ECC Публикувано: 14 декември, 2017 Публикувано: 14 декември, 2017 преди 38 минути , eloena каза: Ама не мога да разбера защо ще ходите специално да гледате слонове? В Яла май има достатъчно, а и по пътищата се срещат! Да може да ги видиш и по пътя,ама може и да не ги видиш.В Яла видяхме един и то,защото гидът ни го показа в едни драки. 1
ruwenzogy Публикувано: 15 декември, 2017 Публикувано: 15 декември, 2017 Аз мисля да заложа на приюта за слончета в Пинауела. Там е най-сигурно, а и можеш да се къпеш и играеш с тях.... Свободни слонове съм виждал поне на 5 места....
ECC Публикувано: 15 декември, 2017 Публикувано: 15 декември, 2017 преди 22 часа, stefanrusev каза: Те са на 50км един от друг, каква разлика ще има? Но на теб ти вЕрвам и веднага сменяваме парка. Още повече че е до Хабарана и по удобен като логистика.Аз затова и писах че ще импровизираме Влакове. Първия линк който ти пратих на лични е точно на железниците. А Veyangoda съм я писал защото е по вероятно от там да успеем да хванем първия влак за Anura. . Ако ще спите в Хабарана е много удобно.Хурулу се намира на няколко км от селото.След като излязохме и парка и тръгнахме към Хабарана видяхме едно стадо от десетина слона между пътя и ж.п. линията.След това видяхме един огромен мъжкар,който си ходеше спокойно в края на пътя.Явно отиваше да пие бира в Хабарана.Там е и Хабарана вилидж сафари. 1
stefanrusev Публикувано: 5 януари, 2018 Публикувано: 5 януари, 2018 (редактирано) Хехе, тия ще ме уморят Не знам какво сте им плащали на тия шофьори но такива пари ми обадиха че направо не е за вярване - един стигна до 75 000 транспорт + 5нощувки х20 000 driver accomodation = 175 00 LKR за 6 дни или 943.28 евра - бакшиша си е бакшиш!!!! .... Кажете как културно да му отговоря!?!?! Край - никакво писане, ровене и т.н. пълна импровизация! (този спонтанен изблик май си е за "Искам да се оплача') Имам the Rough Guide to Sri Lanka в електронен вариант но са по 80mb и не знам дали ще е удачно да ги кача тук за желаещите ... "с включени всички такси и лицензи"... Боооожеее, на къде съм тръгнал... отивам да си сипя едно че вдигна'х адреналина... Редактирано 5 януари, 2018 от stefanrusev
macf1an Публикувано: 5 януари, 2018 Публикувано: 5 януари, 2018 Аз пак ще си изрекламирам шофьра. Явно е до късмет на кого попадаш.. 1
randi Публикувано: 6 януари, 2018 Публикувано: 6 януари, 2018 Аз имам няколко неадекватни въпроса, които навярно ще станат повече след няколко дни.... Нещо нищо не ми е ясно за сега. Предполагам изкачването на двете скали в Sigiriya и разглеждане на пещерите в Dambulla могат да се направят в един ден или ще е малко времето? За Polonnaruwa горе - долу колко време ни е необходимо? А за Horton Plains Park коя е най - подходящата изходна точка? За сега мисля да се движим с автобуси и влакове....
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега