Тони Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 То хем е смешно, хем трагично ама и моята щерка, която живее в Хага е на същото дередже. Преди няколко дни - тя пеш, я връхлетял колоездач, който дори не е спрял. Резултата е счупена костица на лявото ходилото и извадено коляно на десен крак. Да се оправят контузените бързо. Другото каквото и да го говорим, няма да го променим. 5 6
Lyubina Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 Темата за колоездачите в Нидерландия е безкрайна. Когато ми се наложи да пресичам в Амстердам се оглеждам по 15 пъти в посока, да не изскочи някой луд на велосипед. Много са опасни. Тони, да се оправя, че е много досадно това, особено коляното. (аз поне с това се разминах). 2
Иван Попов Публикувано: 1 август, 2025 Публикувано: 1 август, 2025 преди 21 часа, bibi каза: Бързо възстановяване, @Lyubina! Едната щерка падна с колело на 14.06 в Нидерландия за да избегне сблъсък с друг колоездач. Някак си ся я придвижили до квартирата, слагала лед, легнала си. На сутринта я заболяло яко и звъни притеснена. Праща снимки на крака, който беше съвсем малко подут, леко син под по глезена и толкоз. Направихме консултация с кинезитерапевта ни тук - каза арника, яко лед, 2-3 дни да не движи много, да го стегне с бинт и т.н. Ходи на изпит с Uber. На третия ден започна да си ходи, да кара колело... боли я, ама уж се търпи. Прибра се на 27.06. Пръстите й ... лилави. Направо ми стана лошо. Бях й записала час за ортопед за 30.06, ама уикенда ахо ихи кръщене на племенника, сестра й е кръстница...абе, купон. И на 30.06 баща й я води - спираловидно счупена тибула (зарастваща неправилно) + разни дребни костички разместени. Докторът гледа и не вярва на очите си как стъпва изобщо. 😞 Та на 02.07 спешна операция - плака + 4 винта. Седмица в болница, 40 дни с патерици (надявам се утре след снимка да й намалят времето). Цирк! Аз съответно съм планирала целия юли, защото сестра й току що си замина за да започва стаж от утре и имахме 1 месец семейно лято. Отмених едната резервация. Поне отидохме за 10 дни до Гърция, там свалихме конците. Тя в морето можа да се натопи веднъж, но ... какво да се прави. Напълнихме багажника с патерици, колички и т.н. и се справихме някак. Трябва да се прибира на 01.09 и силно се надявам да е добре раздвижена дотогава. С баща й и приятелите й бяхме като таксита за да можем поне малко да я извадим от принудителния арест. Благодарна съм, че поне се случи 2 седмици преди да се прибере в България, защото, ако беше станало по средата на семестъра, като нищо щеше да зарастне неправилно и да има по-големи ядове в последствие. Бързо възстановяване на щерката! 1
Дани Магелани Публикувано: 1 август, 2025 Публикувано: 1 август, 2025 преди 10 часа, Тони каза: То хем е смешно, хем трагично ама и моята щерка, която живее в Хага е на същото дередже. Преди няколко дни - тя пеш, я връхлетял колоездач, който дори не е спрял. Резултата е счупена костица на лявото ходилото и извадено коляно на десен крак. Да се оправят контузените бързо. Другото каквото и да го говорим, няма да го променим. Бързо възстановяване на детето! Децата и внуците като са болни, нас ни боли повече! 1
Иван Попов Публикувано: 1 август, 2025 Публикувано: 1 август, 2025 преди 10 часа, Тони каза: То хем е смешно, хем трагично ама и моята щерка, която живее в Хага е на същото дередже. Преди няколко дни - тя пеш, я връхлетял колоездач, който дори не е спрял. Резултата е счупена костица на лявото ходилото и извадено коляно на десен крак. Да се оправят контузените бързо. Другото каквото и да го говорим, няма да го променим. Бързо възстановяване на детето!
Coo Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 Половинката ми не иска да ходим в Преднестровието, а Уиз имат директни до Кишинев от София. Замерва ме с цитати от правителствени сайтове, ама като се стреляха в Изрел преди няколко години, си затвори очите за същите им предупреждения... Е не е секси преднестроевието като да се печеш на море, но така и така има полети, приказно ще да отидем до държавата, която не съществува... Няма сърце този човек. 💘 1 1
bibi Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 Coo, не слагай сол в раната, че още ме е яд за едни билети за Панама за под 500 еур, дето им се наметкА половината форум. Опасно било! Точка! Вадих от външно нивата на риска на Панама (2) и МалдивЕ (3) например, щото на второто отиде с охота. Звънях на бивша съученика, която беше зам . министър във външно по времето на ПП да разпита сигурни източници, но НЕ. Магаре на мост ! 2
Lyubina Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 Вие пък 🙂 . Аз вече съм се отказала да си мечтая за далечни дестинации, защото като кажа: "Хайде ..... " отговорът е: "И как ше изкарам .... найсе часа в самолета/летище.... АЗ съм пушач" А бе, то и аз съм пушач, но при идеята да стигна до някое по-далечно място, сигурно ще оцелея и без да пуша няколко часа. Още повече, по повечето летища все още има места за пушене 🙂 Другият ми проблем е, че пищя при всяка среща с летящо, бръмчащо, лазещо (и евентуално хапещо) насекомо. Познайте дали ще си помисля да тръгна за по-екзотична дестинация. Затова, само наблизо. По Европа има още толкова непосетени местенца, неоткрити красоти и вкусна храна 🙂 7 2
Anna Kalinovska Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 преди 27 минути , Lyubina каза: Вие пък 🙂 . Аз вече съм се отказала да си мечтая за далечни дестинации, защото като кажа: "Хайде ..... " отговорът е: "И как ше изкарам .... найсе часа в самолета/летище.... АЗ съм пушач" А бе, то и аз съм пушач, но при идеята да стигна до някое по-далечно място, сигурно ще оцелея и без да пуша няколко часа. Още повече, по повечето летища все още има места за пушене 🙂 Другият ми проблем е, че пищя при всяка среща с летящо, бръмчащо, лазещо (и евентуално хапещо) насекомо. Познайте дали ще си помисля да тръгна за по-екзотична дестинация. Затова, само наблизо. По Европа има още толкова непосетени местенца, неоткрити красоти и вкусна храна 🙂 Ела на Сокотра. Първокласни великобритански цигари по 1 $/ кутия слим.. Никакви гадове не бръмчат, лазят и хапят, за една седмица само една заблудена, мършава муха срещнах под навеса за обяд. Полетът до AUH няма и пет часа, не е като Мексико Сити - Амстердам, когато се бях програмирала за 12 часа без цигара.. На летището в Абу Даби пушалня на всяка крачка и супер салон Marhaba.. 4
Coo Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 @bibi @Lyubina Оххх... И вашите не са лесни! 😅 5
Argentique Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 Погледнете го и от другата страна... Една приятелка каза за първия си дълъг полет – аз ако ще се мъча толкова без цигари, по-добре да ги спра. И ги спря! 😄 Нулеви разходи за цигари = повече пари за билети. 😜 9 6 1
Lyubina Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 преди 3 минути , Argentique каза: аз ако ще се мъча толкова без цигари, по-добре да ги спра. Не става. 😉 2
Бръмбар Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 Може да си слагате никотинови лепенки ,:-) Поне така правеше един мой бивш колега за дълги полети. 2
Иван Попов Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 Има и друг вариант, взимате си полетите с 4/5 прекачвания за екзотичните дестинации и ще има време за по цигари 😃 1 1 1
Аzia Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 Едно хапче за сън и е готов. Не съм пробвала, но чета по разни групи, че англичаните доста ползват ксанакс. 2 3
Lyubina Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 А не, бензодиазепини не. Отделно че са на зелена рецепта. А точно Xanax е едно от лекарствата от тази група, което е доста рисково. Не. Ако ще е сънотворно, има по добри варианти. Но не, благодаря. 6
Аzia Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 Не знам, тия хора го приемат все едно са бонбонки. Явно свободно се купуват там. Аз такива ла@на не бих приемала. Веднъж през живота си, когато почина мама, съм пила половин розово хапче, и после цяла седмица се бутах в табуретките.
stanimir Публикувано: 14 август, 2025 Публикувано: 14 август, 2025 Няма как да се купуват свободно , но който търси и кокаин ще си намери.Изписва се при много състояния , така че не е толкова странно някой да има достъп до хапчета.Както и да е , от инцидентен еднократен прием при няколко полета годишно трудно ще се развие зависимост.Ефектът трае няколко часа , айде ден да е. 2
Antigona Публикувано: 15 август, 2025 Публикувано: 15 август, 2025 15 hours ago, Иван Попов said: Има и друг вариант, взимате си полетите с 4/5 прекачвания за екзотичните дестинации и ще има време за по цигари 😃 Ако всички имахме голямата отпуска на учителите става, даже е по-добрия вариант 😀. 1 1 1
Иван Попов Публикувано: 15 август, 2025 Публикувано: 15 август, 2025 преди 40 минути , Antigona каза: Ако всички имахме голямата отпуска на учителите става, даже е по-добрия вариант 😀. Ама не е точно така, ние също сме ограничени.... Моля! Лятото не даваме ли дежурства, не нали 😉 Защото ние като сме отпуска всичко е по-скъпо, говоря за лятото.... И по-добрият вариант за Азия/ЮА примерно, кога е? Октомври/ноември или март/април... Така, че имаме и ние едно голямо ограничение в използването на отпуската (ние сме отпуска, когато учениците не учат). Ние също имаме предимства, но имаме и недостатъци. 🙂 3
Antigona Публикувано: 15 август, 2025 Публикувано: 15 август, 2025 6 minutes ago, Иван Попов said: Ама не е точно така, ние също сме ограничени.... Моля! Лятото не даваме ли дежурства, не нали 😉 Защото ние като сме отпуска всичко е по-скъпо, говоря за лятото.... И по-добрият вариант за Азия/ЮА примерно, кога е? Октомври/ноември или март/април... Така, че имаме и ние едно голямо ограничение в използването на отпуската (ние сме отпуска, когато учениците не учат). Ние също имаме предимства, но имаме и недостатъци. 🙂 Ама нищо лично, Ванка 🤣. Работила съм в администрацията на училище преди много години и съм запозната. Иначе всеки, които е нает служител има някакви ограничения във време/ финанси. Но 45 срещу 20 все пак си е предимство 😍. 2
Иван Попов Публикувано: 15 август, 2025 Публикувано: 15 август, 2025 преди 10 минути , Antigona каза: Ама нищо лично, Ванка 🤣. Работила съм в администрацията на училище преди много години и съм запозната. Иначе всеки, които е нает служител има някакви ограничения във време/ финанси. Но 45 срещу 20 все пак си е предимство 😍. Щом си работила значи ти е ясно, ако съм счетоводител няма да ме пуснат края на месеца отпуска, ако съм пожарникар ще забравя за лятото.... Така, че всяка професия си плюсове и минуси 😉 1
ven62 Публикувано: 27 август, 2025 Публикувано: 27 август, 2025 Свършиха се цветовете: Мога само да предполагам кой от кого преписва, предвид мъките през който преминах, докато оживя "кривата" карта на ДСК и тяхното умопомрачително приложение DSK mobile. 1 6
stanimir Публикувано: 27 август, 2025 Публикувано: 27 август, 2025 30 minutes ago, ven62 said: Свършиха се цветовете: 1 4
feel_the_rush Публикувано: 27 август, 2025 Публикувано: 27 август, 2025 Явно на Виза това е и новия дизайн 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега