Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 25.06.2026 г. в 14:13, lio каза:

КЗК, както и всички контролиращи органи, никога не откриват нарушения и неизправности при проверка. Това им становището по шаблон. Фиктивни организации, освен, ако не са насочени с цел атака от една организация, към друга която не може да си позволи кадри в съответните структури.

Така ни изтичат парите на данъкоплатците, за заплати и разходи на структури, които нищо не вършат.

Всички тези структури трябва да бъдат драстично съкратени и моделът им на управление да бъде радикално променен.

Не е точно така. Това е дивият капитализъм в чиста форма. Такива проверки са "прах в очите", защото няма Комисия за защита от спекула. Нито понятие за спекула и параметри на спекулата, иначе бихме се върнали в комунизма.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 19.06.2026 г. в 20:23, Zaro каза:

Ами Еди Рама гледа на запад.

В случая говорим за нещо като редовен чартър, полетът е веднъж седмично и почти сигурно вози организирани групи от Канада с обиколка на Албания, Черна гора, Хърватска и после връщане от Загреб, или някакъв круиз.

София просто не се вписва отникъде в този тип екскурзии.

Публикувано:
преди 19 минути , pr284 каза:

В случая говорим за нещо като редовен чартър, полетът е веднъж седмично и почти сигурно вози организирани групи от Канада с обиколка на Албания, Черна гора, Хърватска и после връщане от Загреб, или някакъв круиз.

София просто не се вписва отникъде в този тип екскурзии.

А тези организирани групи откъде са, от Тимбукту? 

Публикувано:
преди 22 минути , Hakkâri Spor каза:

Да, ето видеото:

https://www.facebook.com/share/r/1EZpjhKyhn/?mibextid=wwXIfr

Учудвам се, че няма отменени и отклонени полети, такава буря с градушка отдавна не беше имало в София.

Има, от Ливърпул замина за Бургас. Ама чак отмяна ... австрийците си излетяха като пичове.

• Харесвам 3
Публикувано:

Съобщение на Yellow taxi от 1 юли:

Уважаеми клиенти,
Като официален таксиметров превозвач на Летище София, за нас е приоритет вашето спокойно и сигурно пътуване. Въвеждаме нова организация за обслужване на Терминал 2 (а на по-късен етап и на Терминал 1).
Тази промяна е вашата гаранция, че ще бъдете обслужени от проверен и лицензиран водач на Yellow!, като така категорично ограничаваме достъпа на нерегламентирани превози („копърки“).  

Как ще протича обслужването?
Стъпка 1: След зона „Пристигащи“, се насочете към деска на Yellow! и нашите КИОСК устройства, за да заявите такси и да получите разпечатан билет.  
Стъпка 2: Преминете през Изход 5 (табела „Такси“), където наш координатор ще ви насочи към автомобил.  
Ако пропуснете киоска: Няма проблем – координаторът ще регистрира поръчката ви на място.  

⚠️ Важно за вашата сигурност:
За да ви гарантираме най-високо качество на услугата, ви молим:
Спазвайте реда на опашката, за който се грижат нашите координатори.
Изисквайте и пазете касовата бележка от таксиметровия апарат след края на пътуването.
Именно предварително регистрираната поръчка и касовата бележка ни осигуряват пълната проследимост, от която се нуждаем. Те са вашата гаранция за персонално отношение и ни позволяват да реагираме максимално бързо и адекватно при казуси със забравена вещ или други непредвидени ситуации.  

Благодарим ви, че избирате Yellow! За нас е чест да бъдем първият ви избор при пристигането в София.

• Харесвам 16
Публикувано:

И аз прочетох това съобщение, дори се зарадвах относно връщането на модела на работа наложен от предишния превозвач, но ето това изречение обезсмисля абсолютно всичко:

преди 6 часа, Hakkâri Spor каза:

Ако пропуснете киоска: Няма проблем – координаторът ще регистрира поръчката ви на място.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 часа, Duke каза:

И аз прочетох това съобщение, дори се зарадвах относно връщането на модела на работа наложен от предишния превозвач, но ето това изречение обезсмисля абсолютно всичко:

Кое те притеснява - координатора ще може също да ти даде номер, но ще си по-назад в опашката на чакащи спрямо тези, които са си взели номерче от машината.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , adreno каза:

Кое те притеснява - координатора ще може също да ти даде номер, но ще си по-назад в опашката на чакащи спрямо тези, които са си взели номерче от машината.

Ако е така, тогава всичко е ОК. Само да не се окаже, че координаторът действа, както действа сега - разпределя пътуващите по колите и регулира движението в две колони. Ако вече наистина раздава номерца, тогава има смисъл...

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, adreno каза:

Че няма как координаторът да дава синхронно номерчета с машината (или поне не ми се вярва) и ще е манджа с грозде. Накрая всичко ще е както преди, освен ако не се сбият тези с и тези без билетчета 😉

• Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , jorocontrola каза:

Че няма как координаторът да дава синхронно номерчета с машината (или поне не ми се вярва) и ще е манджа с грозде. Накрая всичко ще е както преди, освен ако не се сбият тези с и тези без билетчета 😉

Чак да няма как, спокойно може да има устройство което да дава билетче на практика от машината. Живеем в свят където мрежовата свързаност почти се подразбира. 

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Стана ми любопитно за новите роботчета с които се е оборудвало летището.Предполагам има ясна икономическа логика с оглед цената на човешкия труд , но не очаквах, че нещо толкова дребно струва колкото автомобил.Внимавайте да не го ритнете неволно.

IMG_20260711_183203.png

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

На Т1 му направиха ремонт и отвориха кафенета, ама дали ще дойде  ред на тоалетните или те са запазена марка?

Винаги всичко е леш, вода, хартии по земята, в машината за хартия за ръце нямаше нищо.

Половината стълби от тоалетната   нагоре, са разбити и стърчат ламарини.

Някак си нямам грам чувство, че съм в най-голямото летище в столицата не страна от ЕС, Шенген и т.н.

IMG_0815.jpeg

IMG_0810.jpeg

• Харесвам 5
Георги Матеев
Публикувано:
преди 35 минути , Alexander каза:

На Т1 му направиха ремонт и отвориха кафенета.

IMG_0815.jpeg

IMG_0810.jpeg

Да, направо са го докарали като терминала в Истанбул. Като цени в заведенията де. Онзи ден минах и направо ми прилоша.

Вече няколко пъти умишлено плащам по-скъп билет за да летя от Т2, където има лаундж, и да избегна Т1.

• Харесвам 9
Публикувано:

Ааа сетих се и за друг феномен на Т1

Понеже има на всеки гейт само един скенер за бордни карти, нарочно наблюдавам, че отнема над 30мин от началото до края на преминаването на пътниците.

понякога с чакане на някой закъснял и повече.

Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

На Т1 му направиха ремонт и отвориха кафенета, ама дали ще дойде  ред на тоалетните или те са запазена марка?

Винаги всичко е леш, вода, хартии по земята, в машината за хартия за ръце нямаше нищо.

IMG_0815.jpeg

IMG_0810.jpeg

Значи на Т1 не се ходи в тоалетните, дето са надолу по стълбите. Табелките водят натам, ама са си наистина гадни.

Иначе до изхода, от който излизат пилотите и стюардесите, има и други тоалетни (по една женска и мъжка), но там почти никой не ходи и са много по-приятни.

Като опитни магеланци не трябва аз да ви ги казвам тези работи...

• Харесвам 9
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 18 минути , jorocontrola каза:

Като опитни магеланци не трябва аз да ви ги казвам тези работи...

😃 И аз не ходя в долните, а в тази, когато не съм избегнала Т1. Ама тази година интересни дестинации пуснаха. :smile:

• Харесвам 4
Публикувано:
1 hour ago, Alexander said:

Понеже има на всеки гейт само един скенер за бордни карти, нарочно наблюдавам, че отнема над 30мин от началото до края на преминаването на пътниците.

От Голдеър са го измислили донякъде, седят на “филтър” преди секюрити, където се проверява размер на ръчен багаж, протичат споровете, правят се плащанията, т.н. Това пести време, защото на изхода на теория би трябвало всички да са изрядни и потокът върви постоянно. На райън това няма как да стане на Т2, а едно вземане на плащане налага да се спре бордингът (системата не позволява бординг и вземане на плащане едновременно), така че там методиката е друга, за да се оптимизира времето, но самото извеждане може и да излезе повече време… А и уиз са 239-местни самолети

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 5 часа, Alexander каза:

Защото не са почерпили опит от Летище Варна . Практиката е следната: от страни на гейта се прави "кошара" , а "гейта"  отваря  условно и всички преминали  се бутат в кошарата , плътно , като в час пик в масовия градски транспорт. Кошарата събира около 2/3 от пътниците за low cost , останалите чакат . Като наближи момента за бординг. Кошарата се отприщва и се насочва към автобус/пеша , в зависимост от самолетостоянката . А останалата част 1/3 започва да преминава гейта , след транзитира кошарата и продължава към самолетостоянката с автобус или пеша . 

* приоритито - първи влизат в кошарата 

* мисля че са само 2 гейтовете с кошари и съответно само за low cost

* изход номер 3 е с кошара, може би и 4 но не съм сигурен 

• Харесвам 2
Публикувано:
23 minutes ago, yavorfly said:

Защото не са почерпили опит от Летище Варна . Практиката е следната: от страни на гейта се прави "кошара" , а "гейта"  отваря  условно и всички преминали  се бутат в кошарата , плътно , като в час пик в масовия градски транспорт. Кошарата събира около 2/3 от пътниците за low cost , останалите чакат . Като наближи момента за бординг. Кошарата се отприщва и се насочва към автобус/пеша , в зависимост от самолетостоянката . А останалата част 1/3 започва да преминава гейта , след транзитира кошарата и продължава към самолетостоянката с автобус или пеша . 

* приоритито - първи влизат в кошарата 

* мисля че са само 2 гейтовете с кошари и съответно само за low cost

* изход номер 3 е с кошара, може би и 4 но не съм сигурен 

Вътрешните “кошари” във Варна са на 3ти и 5ти, сега има и една измислена на 7ми изход; иначе на всички изходи (без външните в градината) може да се прави външна “кошара” на тротоара с прегради, човек може да се изуми колко души могат да се поберат… Иначе в София такава стерилна (по-цивилизования термин) я има на B11 и B14 по коридорите, понякога частично и на изходите с ръкави се прави до началото (LOT на B6) или средата на ръкава (BA на B10), най-амбициозните могат и на B3 да поберат хора встрани — сега B1-B4 са с остъклени прегради и е по-лесно.

Публикувано:

След последното ми кацане около 2:30 през нощта чакахме около 10 минути великото летище да ни осигури автобуси, че разбираш ли за много кратко време кацнали 4 полета и рейсаджиите не смогвали. Пълна пародия, при положение, че носът на самолета е на 15 метра пред вратата на терминала.

• Харесвам 6
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.