stanimir Публикувано: 22 април, 2022 Публикувано: 22 април, 2022 Вече има разписание и цени за София -Халкали (Истанбул) : https://www.bdz.bg/bg/a/sofiya-istanbul-sofiya 7
iMari Публикувано: 1 юни, 2022 Публикувано: 1 юни, 2022 Пътувам с влак в посока Пловдив и съм в шок. И вие ли виждате това, което и аз: Бдж и Wi-fi.....кой да се надява!🤯 9 3
dimitrov6 Публикувано: 1 юни, 2022 Публикувано: 1 юни, 2022 преди 1 час, iMari каза: Пътувам с влак в посока Пловдив и съм в шок. И вие ли виждате това, което и аз: Бдж и Wi-fi.....кой да се надява!🤯 Дано да е постоянен сигнала, защото мобилния интернет изчезва между Ихтиман- Костенец- Белово, където е планина. 1
traveler Публикувано: 1 юни, 2022 Публикувано: 1 юни, 2022 преди 2 часа, iMari каза: Пътувам с влак в посока Пловдив и съм в шок. И вие ли виждате това, което и аз: Бдж и Wi-fi.....кой да се надява!🤯 Това със сигурност ще накара много хора да ползват услугите на БДЖ 🙂, като се има предвид, че от днес са съкратили влакове. В Германия ряпа да ядат с тяхната програма за стимулиране пътуването с обществен транспорт.😉 1 4
Zlia Публикувано: 1 юни, 2022 Публикувано: 1 юни, 2022 преди 2 часа, iMari каза: Пътувам с влак в посока Пловдив и съм в шок. И вие ли виждате това, което и аз: Бдж и Wi-fi.....кой да се надява!🤯 Имаше го много отдавна на някои влакове. А относно сравненията с Германия, до колкото четох хич не го приемат еднозначно този билет по 9 евро. Доста дебати е имало, ама да видим какъв ще е ефекта. Тук и без пари да го направят пак трудно ще накарат булгара да си слезне от автомобила. 2
iMari Публикувано: 1 юни, 2022 Публикувано: 1 юни, 2022 Точно преди час гледах заснежените върхове на Рила и си викам " Баварски Алпи....айде бе....защо да се трепя от път като тук си имаме такава красота! Ама айде, от мен да мине, ще подкрепим малко и DB, не може само БДЖ 🙂 Така и не се престраших да ползвам Wifiто на БДЖ. Страх ме беше, че пробвам ли на екрана ще се появи умиращо от смях човече, с надпис " Ти верно ли повервА!?"🙃 1 2 1
adreno Публикувано: 8 юли, 2022 Публикувано: 8 юли, 2022 Малко пресни впечатления от нощния влак София-Истанбул: На отиване: - Билети на Централна Гара (само там, в Рила не може) продават двупосочни, но места само за отиването. TCDD им давали по 2 места на ден за връщане. Онлайн билети - йок. - Още при пристигането на Халкалъ си вземете билет за връщане. Ние трябваше да се прибираме в неделя и на касата за международни линии ни отрязаха - нямало места. Ни спален, ни кушет. Да сме проверели утре 😬 - На българска територия се движи като бърз влак, респективно спира на всички гари/спирки в София + Елин Пелин, Костенец, Белово и т.н та до Свиленград. Бърз-бърз - пътува точно 3 часа до Пловдив. В Пловдив има 10-на минути почивка и в Димитовград около 15-20 - там закачат отпред вагона от Букурещ. Двата седящи бг вагона ги откачват в Свиленград. - Заредете провизии и вода от София - няма ресторант-вагон. В Пловдив е кратка почивката, а на гарата в Димитровград има само вендинг машина и нищо не работещо в околията. - В Свиленград мина гранична да прибере паспортите и след 30-40 мин ги върнаха. На Капъкуле обаче се слиза, за да се мине през паспортен контрол и скенер на багажа на самата гара. Междувременно митничарите проверяват купетата. Има и малък кореком на гарата - цигарите са на добра цена, алкохола - горе-долу. Приемат лева, евро, лири. - Бг локомотива е до Капъкуле. Закачиха турския и висяхме още 3 часа, че нещо имаха проблем и не можеха да го "зацепят", та вместо 5:30 стигнахме в 9:30 на Халкалъ. Което не беше толкова лошо всъщност. - Има машини за купуване и зареждане на Истанбулкарт (25TL за картата), но работеха само с кеш и става опашка. - От Халкалъ се хваща Мармарай на съседен коловоз (първа спирка) до където ви трябва. На нас ни вършеше работа Сиркеджи. Там също има има билетна каса за международните влакове и слава богу служителката ни каза - има места, но само за кушет. Кушет-кушет, важно е да сме в понеделник сутрин в София. 150TL бешe кушет мястото. На прибиране: - Влака го изтеглиха с 1 час напред (те казаха всъщност на предишни ден, но си проверявайте) - този един час се изгуби по пътя и до границата бяхме 5 минути по-рано от старото разписание. - На Халкалъ се минава рентген за багажа, преди да пуснат към коловоза. - Няма магазин на самата гара, на около 10 мин пеша има супермаркет - излиза се от гарата, пресича се пътя и се хваща нагоре по улицата. - На Капъкуле - същата процедура - слизане за печат. След пресичането на границата (където се събират трите граници), композицията спря и се качиха митничари - "нещо за деклариране". В Свиленград пак гранична прибра паспортите, но един кисел граничен не даваше да се слезе на перона - "не може да слизате докато не бъде направена гранична проверка". Шафнера поне беше пич и отвори отсрещната врата за пушачите. - Пак се замотахме повече на границата, но избиха закъснението до София - точка за Боже, Докарай ме Жив - Вагоните са само турски - Спалните вагони са прилични, 2 легла, има минихалдилник в шкафа и мивка + 1 контакт. Тоалетната във вагона - пневматична, вода, сапун. - В кушета има 1 контакт и 4 по-тесни легла. Тоалетната във вагона - турски кенеф, с отделно канче за подмиване. - Климатика е ок, но има и отваряеми стъкла в купетата. - Не цари идеална чистота, но не е мръсно. Единия от чаршафите беше влажен - смениха го. АКо сте от по-претенциозните по отношение на чистотата - носете си чаршаф. - Шафнера на отиване беше супер пич, усмихнат. Разбирахме се на микс от английски, български и по някоя дума на турски. На връщане пак беше пич, но малко по-малко 😆 - Имаше доста чужденци във влака, което леко ме учуди. Общо взето - става. Ако не се налагаше ставането по средата на вечерта за проверките даже може да е приятно пътуването и е по-добре от автобус. Дори и на Метро, които колкото и да са с удобни седалки, пак слизаш изгърчен. 12 1
searus Публикувано: 13 юли, 2022 Публикувано: 13 юли, 2022 Смятам да се пробвам с БДЖ-то скоро и ми възникна въпрос. В общите им условия пише, че може да се анулира билет до 3 часа преди пътуването, като удържат 10%. Това се преживява. Въпросът е мога ли да анулирам само на един от трима, а останалите да си пътуват? Някой дали го е правил (онлайн!) - пише, че от профила си можеш да анулираш, но не е уточнено нищо повече: Клиентът има право да се откаже от пътуване, като анулира платената услуга в срок от датата на покупката до 3 часа преди часа за отпътуване по разписание от гарата на заминаване. Билети за спални места могат да се анулират най-късно 24 часа преди заминаване на влака, за който са заявени, с 10% удръжка. Това може да стане в профила на Потребителя - секция ,,БИЛЕТИ”, чрез натискане на бутона ,,АНУЛИРАНЕ”. Потребителят попълва заявка за анулиране на билет, като в 30 дневен срок от изпращането на заявката, сумата се възстановява обратно на Потребителя с 10% удръжка от стойността на анулираната сума за билета. (това не се отнася за таксите за превод, начислени от банката на клиента). Не се възстановяват суми за запазени места. Успешното изпращане на заявката се потвърждава от ,,БДЖ-ПП” ЕООД. В 30 дневен срок Потребителят ще бъде уведомен с електронно съобщение за възстановената сума за анулирания билет. С изпращането на заявка за анулиране на електронен билет, същият не се счита за редовен превозен документ. Следващ въпрос, ако на първия отговорът не е задоволителен (ако не може да се анулира само на един човек), мога ли от моя профил да купя на третото лице отделен билет, за да може да бъде анулиран само той? При симулиране на покупка уж ми дава възможност да си напиша каквото си искам име там, но все пак ако някой е по-наясно...
Anna Kalinovska Публикувано: 13 юли, 2022 Публикувано: 13 юли, 2022 На 1.06.2022 г. в 11:17, iMari каза: Пътувам с влак в посока Пловдив и съм в шок. И вие ли виждате това, което и аз: Бдж и Wi-fi.....кой да се надява!🤯 Добра новина 🙂 Пътувам 20-ина пъти в годината до Своге, най-често с варненския влак. Ще се оставя БДЖ приятно да ме изненада..
yordanov Публикувано: 13 юли, 2022 Публикувано: 13 юли, 2022 преди 42 минути , searus каза: Следващ въпрос, ако на първия отговорът не е задоволителен (ако не може да се анулира само на един човек), мога ли от моя профил да купя на третото лице отделен билет, за да може да бъде анулиран само той? При симулиране на покупка уж ми дава възможност да си напиша каквото си искам име там, но все пак ако някой е по-наясно... За първия въпрос не знам, но това със сигурност може, правил съм го многократно. А иначе те не поглеждат изобщо имената. И само информативно - връщането на пари става по банкова път, а не по картата, с която е платено. 1
iMari Публикувано: 21 август, 2022 Публикувано: 21 август, 2022 Ако някой е ползвал прословутата онлайн резервационна системата на БДЖ - кога най-късно мога да купя онлайн билет за даден влак? При търсене ми позволява само за влакове, които тръгват след поне три часа. Опитвам се да разбера така ли е заложено в системата или просто влаковете в момента са пълни. 2 1
yordanov Публикувано: 21 август, 2022 Публикувано: 21 август, 2022 преди 22 минути , iMari каза: Ако някой е ползвал прословутата онлайн резервационна системата на БДЖ - кога най-късно мога да купя онлайн билет за даден влак? При търсене ми позволява само за влакове, които тръгват след поне три часа. Опитвам се да разбера така ли е заложено в системата или просто влаковете в момента са пълни. До три часа преди тръгване на влака. 1 1
Zlia Публикувано: 21 август, 2022 Публикувано: 21 август, 2022 Написано с червено в сайта 😉 ЗАКУПУВАНЕ НА ОНЛАЙН БИЛЕТИ Е ВЪЗМОЖНО най-рано до 30 дни и в деня на пътуване до 3 часа преди тръгването на влака 4 1
dimitrov6 Публикувано: 21 август, 2022 Публикувано: 21 август, 2022 Преди 1 час, iMari каза: Ако някой е ползвал прословутата онлайн резервационна системата на БДЖ - кога най-късно мога да купя онлайн билет за даден влак? При търсене ми позволява само за влакове, които тръгват след поне три часа. Опитвам се да разбера така ли е заложено в системата или просто влаковете в момента са пълни. Странно е,но ако купуваш онлайн билет примерно за варненския влак от Искърско шосе към Пловдив в 21:46,ти начислява 0,5 лв запазено място. А в сайта за този влак не пише задължително место.На мен преди месец на касата в Искърско шосе ми поискаха 0,5 лв за место и след това писах писмо на БДЖ,но не ми отговориха.Преди 20 дни в същата каса друга жена не ми поиска пари за място.Обадих се и на гарата и казаха,че само за бързите влакове към морето искали,а ако се качиш от спирка без каса във влака мястото ти го продават по 1,5 лв.Но на Искърско шосе има залепен списък с бързите влакове,при които може да продават билети 15 дни по-рано с места и този влак в 21:46 го няма. 2
Patrick K Публикувано: 21 август, 2022 Публикувано: 21 август, 2022 преди 7 часа, dimitrov6 каза: начислява 0,5 лв запазено място Има заповед на директора на БДЖ, че всички бързи влакове са със задължително запазено място до някой си септември. 3 1
Иван Попов Публикувано: 21 август, 2022 Публикувано: 21 август, 2022 преди 11 часа, iMari каза: Ако някой е ползвал прословутата онлайн резервационна системата на БДЖ - кога най-късно мога да купя онлайн билет за даден влак? При търсене ми позволява само за влакове, които тръгват след поне три часа. Опитвам се да разбера така ли е заложено в системата или просто влаковете в момента са пълни. Само да добавя, че и не за всички влакове може да се закупуват онлайн билети, поне по нашата линия Ето ти пример. От 5 показани влака в разписанието, можеш да закупиш само за 4 влака. преди 10 часа, dimitrov6 каза: Странно е,но ако купуваш онлайн билет примерно за варненския влак от Искърско шосе към Пловдив в 21:46,ти начислява 0,5 лв запазено място. А в сайта за този влак не пише задължително место.На мен преди месец на касата в Искърско шосе ми поискаха 0,5 лв за место и след това писах писмо на БДЖ,но не ми отговориха.Преди 20 дни в същата каса друга жена не ми поиска пари за място.Обадих се и на гарата и казаха,че само за бързите влакове към морето искали,а ако се качиш от спирка без каса във влака мястото ти го продават по 1,5 лв.Но на Искърско шосе има залепен списък с бързите влакове,при които може да продават билети 15 дни по-рано с места и този влак в 21:46 го няма. Интересна работа. До колкото знам запазено място искат само за бързите влакове и за международните влакове. Но на касата една цена, а онлайн друга. 🤔 2 1
Niceday Публикувано: 22 август, 2022 Публикувано: 22 август, 2022 преди 15 часа, Иван Попов каза: Само да добавя, че и не за всички влакове може да се закупуват онлайн билети Защото са с прекачване, може за всяка от отсечките. Сигурно си го видял вече, аз сега ти виждам поста. 1
Иван Попов Публикувано: 23 август, 2022 Публикувано: 23 август, 2022 преди 18 часа, Niceday каза: Защото са с прекачване, може за всяка от отсечките. Сигурно си го видял вече, аз сега ти виждам поста. Ами то прекачане няма, а просто влакът си сменя номера на гара Благоевград. 2
Niceday Публикувано: 23 август, 2022 Публикувано: 23 август, 2022 преди 2 часа, Иван Попов каза: Ами то прекачане няма Може да няма физическо прекачване, не знам. Обаче можеш да си купиш билети онлайн. На това исках да ти обърна внимание. 1
iMari Публикувано: 24 август, 2022 Публикувано: 24 август, 2022 Заради споделеното от @dimitrov6във връзка със закъснял влак - не знам как е по други направления, но по трасето София - Костенец текат ремонти, влаковете се движат по един коловоз и се изчакват, което води до големи закъснения. Не си причинявайте пътуване с БДЖ тези дни по този маршрут. На гара Костенец влака за София дойде почти навреме и чака един час да мине първо бързия влак за Пловдив, на Елин Пелин още 20мин поради същата причина. Ако целта ви е летище София, предвидете поне няколко часа буфер. 4 1
adreno Публикувано: 24 август, 2022 Публикувано: 24 август, 2022 преди 1 час, iMari каза: Не си причинявайте пътуване с БДЖ тези дни Това винаги важи 😄 4 1
Argentique Публикувано: 24 август, 2022 Публикувано: 24 август, 2022 преди 2 часа, iMari каза: Ако целта ви е летище София, предвидете поне няколко часа буфер. Откак преди няма и две години избрах бдж (нарочно с малки букви) да ме превози Пловдив-София за много важно за мен интервю с точен начален час, но така и не дочаках влака в Пловдив заради обявени ПЕТ часа закъснение, а се оказа, че почти всички автобусни превозвачи баш в този ден стачкуваха... 😄, съм ги зачеркнала като надеждна алтернатива в посока за летището. За прибиране или ако не бързам, как да е. (Добре е, че обикновено си давам големи времеви буфери и тогава все пак успях да се добера навреме и с положителен резултат...) Пък ако видите влакът от Истанбул всеки ден с какви закъснения се движи.... 4
adreno Публикувано: 24 август, 2022 Публикувано: 24 август, 2022 преди 19 минути , Argentique каза: Откак преди няма и две години избрах бдж (нарочно с малки букви) да ме превози Пловдив-София за много важно за мен интервю с точен начален час, но така и не дочаках влака в Пловдив заради обявени ПЕТ часа закъснение, а се оказа, че почти всички автобусни превозвачи баш в този ден стачкуваха... 😄, съм ги зачеркнала като надеждна алтернатива в посока за летището. За прибиране или ако не бързам, как да е. (Добре е, че обикновено си давам големи времеви буфери и тогава все пак успях да се добера навреме и с положителен резултат...) Пък ако видите влакът от Истанбул всеки ден с какви закъснения се движи.... По отношение на Истанбул при моето пътуване обаче наблюденията ми бяха, че закъсненията и в двете посоки бяха от турска страна - TCDD/гранична проверка. На връщане даже БДЖ успя да стопи закъснението. 1
Zlia Публикувано: 24 август, 2022 Публикувано: 24 август, 2022 преди 2 часа, Argentique каза: почти всички автобусни превозвачи баш в този ден стачкуваха. А тях зачеркнахте ли ги?
Sophie Публикувано: 25 август, 2022 Публикувано: 25 август, 2022 На 24.08.2022 г. в 10:11, iMari каза: Заради споделеното от @dimitrov6във връзка със закъснял влак - не знам как е по други направления, но по трасето София - Костенец текат ремонти, влаковете се движат по един коловоз и се изчакват, което води до големи закъснения. Не си причинявайте пътуване с БДЖ тези дни по този маршрут. На гара Костенец влака за София дойде почти навреме и чака един час да мине първо бързия влак за Пловдив, на Елин Пелин още 20мин поради същата причина. Ако целта ви е летище София, предвидете поне няколко часа буфер. Имате ли представа докога ще текат въпросните ремонти? От Варна за София има три нощни влака, като единият включва това трасе. Дали за средата на септември да избирам някой от другите два варианта...
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега