dechy Публикувано: 25 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2023 (редактирано) преди 14 часа, Евгени Димитров каза: Моля, дайте агенции за еднодневен тур до Бромо от Сурабая. Усилено търся и за Комодо - 3 дни/2 нощувки. Може и 3 нощувки. Пиша по международните групи и почват да ме “замерят” - ела тука, иди там, някакви лични съобщения от хора предлагащи услуги без да ми приличат на фирми и т.н. програмата за Индонезия по дни 10-13.11 Джакарта (2 пълни дни) 13-15.11 Сурабая (14.11 Бромо) 15-19.11 Флорес (Лабуан Байо) 19-22.11 Бали 22-25.11 Ломбок Нашата програма беше подобна, само не сме кацали в Джакарта и не сме ходили в Ломбок. Иначе от Сурабая ходихме до Иджен и Бромо, като ползвахме тази агенция https://bromoijentours.com/about-us.html. Взеха ни с кола от летището и ни водиха индивидуално. Предполагам, че предлагат и турове само до Бромо. Ние нямахме късмет с Бромо обаче. Беше затворен за посещение, поради по-голяма активност и само обиколихме наоколо. След това се върнахме до Сурабая и оттам летяхме до Лабуан Баджо. Но не сме ползвали пакетна програма за Комодо, а сами си резервирахме 2 нощувки и единият ден ходихме на тур до Комодо, о-в Падар, Така Макасар, Розовият плаж, Манта пойнт. Резервирах от тази агенция http://www.redwhaledc.com/price/daily-speedboat-tour Редактирано 25 октомври, 2023 от dechy 2 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 25 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2023 преди 2 часа, Евгени Димитров каза: Аз кскам да направя 3 дни/ 2 нощувки СЪщото е - летите до Лабуан Баджо предния ден, вечерта се разхождате по крайбрежната ( единствената улица) където са и всички агенции . Тръгва се доста рано тъй като по спомен се пътува 4 и половина часа. Предполагам отивате и заради мантите. Иначе заради вараните може и до Ринча еднодневна 1 Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 26 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2023 На 25.10.2023 г. в 15:46, stefanrusev каза: СЪщото е - летите до Лабуан Баджо предния ден, вечерта се разхождате по крайбрежната ( единствената улица) където са и всички агенции . Тръгва се доста рано тъй като по спомен се пътува 4 и половина часа. Предполагам отивате и заради мантите. Иначе заради вараните може и до Ринча еднодневна Ами накрая ще направя така. Аз трябва да съм в Лабуан на 15.11 следобед. Проверявах доста турове, но масово тръгват петък или понеделник, фиксирани дни са тези с нощувки на лодка. Мислих да взема петък и приключа на тура в неделя т.е. две нощувки. Тогава имам полет и за Бали късен следобед. Даже ми остава свободен ден на 16.11 и се чудя как да го запълня. Дали да не направя някакъв еднодневен тур от Лабуан или да вися на някой плаж там. Туровете с нощувки отиват на $220-$250 в споделена каюта с други хора. Ако искаш самостоятелна, цената е абсурдна. Основно отивам заради вкараните, но определено искам да видя и мантите. Почвам да се замислям дали да не правя и някакви еднодневни от Лабуан. На 25.10.2023 г. в 15:00, dechy каза: Нашата програма беше подобна, само не сме кацали в Джакарта и не сме ходили в Ломбок. Иначе от Сурабая ходихме до Иджен и Бромо, като ползвахме тази агенция https://bromoijentours.com/about-us.html. Взеха ни с кола от летището и ни водиха индивидуално. Предполагам, че предлагат и турове само до Бромо. Ние нямахме късмет с Бромо обаче. Беше затворен за посещение, поради по-голяма активност и само обиколихме наоколо. След това се върнахме до Сурабая и оттам летяхме до Лабуан Баджо. Но не сме ползвали пакетна програма за Комодо, а сами си резервирахме 2 нощувки и единият ден ходихме на тур до Комодо, о-в Падар, Така Макасар, Розовият плаж, Манта пойнт. Резервирах от тази агенция http://www.redwhaledc.com/price/daily-speedboat-tour Ще проверя тази агенция, че нещо почват да ме мятат по клоните все за частни турове, но ми искат по $130 за един ден, което си е много за един вулкан. Накрая ще взема един тур с изгрев в група и това. Не очаквах, че ще видя такъв зор да намеря дневен тур бе изгрев. Затова, че съм отседнах в Сурабая и е по-далеч, също се оказва проблем. Пиша на някакво и те ми връщат, че имат турове от Маланг, което е много близо до Бромо, но нямат тур от Сурабая и почват да ми предлагат частен. Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 26 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2023 На 25.10.2023 г. в 0:50, Евгени Димитров каза: Моля, дайте агенции за еднодневен тур до Бромо от Сурабая. Усилено търся и за Комодо - 3 дни/2 нощувки. Може и 3 нощувки. Пиша по международните групи и почват да ме “замерят” - ела тука, иди там, някакви лични съобщения от хора предлагащи услуги без да ми приличат на фирми и т.н. програмата за Индонезия по дни 10-13.11 Джакарта (2 пълни дни) 13-15.11 Сурабая (14.11 Бромо) 15-19.11 Флорес (Лабуан Байо) 19-22.11 Бали 22-25.11 Ломбок ... 2 дни в Джакарта .. Сурабая само заради Бромо... 4 дни на Ломбок ... аз нещо не схващам маршрута освен ако не е и по бизнес Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 26 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2023 преди 6 часа, stefanrusev каза: ... 2 дни в Джакарта .. Сурабая само заради Бромо... 4 дни на Ломбок ... аз нещо не схващам маршрута освен ако не е и по бизнес 10.11 Джакарта пристигане 6 PM 11.11 Джакарта 12.11 Джакарта 13.11 полет до Сурабая 14.11 Сурабая (Бромо) 15.11 полет до Лабуан Баджо 16.11 свободен ден 17.11 Комодо тур 18.11 Комодо тур 19.11 полет до Бали от Лабуан 20.11 Бали 21.11Бали 22.11 Бали/Ломбок 23.11 Ломбок 24.11 Ломбок престоите на Бали и Ломбок не са фиксирани. Мога да удължа/намаля някой в полза на другия. Какво намирате за нередно в маршрута? Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 26 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2023 На първо място отделянето на два цели дни на Джакарта, като аз не мога да намеря и една причина да остана там. И не само аз. 🙂 Пропуска се Йогякарта с Борободур и Прамбанан като минимум. Но, да речем, че храмовете не са вашето, ще го разбера... Да се пропусне Иджен обаче... Леле! Приемам го само, ако сте трудно подвижни. Но мачът е свирен и полетите ви са купени... А правилно ли разбирам, че искате Бромо да е през деня, а не по изгрев? Има си места, които си се правят по изгрев и Бромо е едно от тях. Иначе няма да усетите нищичко от магията. На Ломбок времето няма да ви стигне за изкачване на Ринджани, така че добавете ден-два за Бали. Бали не е остров за два дни. Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 26 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2023 преди 3 часа, master_of_germs каза: На първо място отделянето на два цели дни на Джакарта, като аз не мога да намеря и една причина да остана там. И не само аз. 🙂 Пропуска се Йогякарта с Борободур и Прамбанан като минимум. Но, да речем, че храмовете не са вашето, ще го разбера... Да се пропусне Иджен обаче... Леле! Приемам го само, ако сте трудно подвижни. Но мачът е свирен и полетите ви са купени... А правилно ли разбирам, че искате Бромо да е през деня, а не по изгрев? Има си места, които си се правят по изгрев и Бромо е едно от тях. Иначе няма да усетите нищичко от магията. На Ломбок времето няма да ви стигне за изкачване на Ринджани, така че добавете ден-два за Бали. Бали не е остров за два дни. Трябваше да избирам между Борободур и Бромо. Мислих да летя до Джокиякарта, но оттам предвижването до Сурабая става с влак и отнема 4-6 часа, ще замине целия ден. Ходил съм в Сием Реап и не държа толкова на храмовете като цяло. Иджен остава много на изток. Трябва да се прехвърлям с фери до Бали, оттам има полет до Лабуан, но после няма директен наобратно до Ломбок, минава се пак през Сурабая или Бали. Мислих го и този вариант. Колкото до Бромо, явно ще търся тур с изгрев. Минаването ми през Бали е по-скоро логистично, аз не държа да ходя дотам т.е. искам, ама да е за по-дълго време, сега не разполагам с него. Иначе ми е предвлно ясно, че Бали не е за 2-3 дни. Затова оставих само 3 дни за Бали и толкова за Ломбок с идеята да разместя. От Бали мога да направя еднодневен тур до Нуса Пенида и един ден оттам да го добавя към Ломбок. Предвижването с лодката не съм го купил още с идеята да разместя програмата поне там. Чета за Ринджани, че има турове с една нощувка. Реално на Ломбок ще имам 22-23-24 и на 25.11 тръгвам оттам. Вие какъв тур правихте до Ринджани? Колкото до Джакарта, отчитам го като грешка два дни там, ама както казахте “мачът е свирен”. Вътрешните полети съм ги взел. По програма трябва да съм в Лабуан на 15.11. Масове туровете за Комодо тръгват в петък или понеделник, което ми остава една дупка 16.11 (четвъртък). Почвам да се замислям вместо да ходя на 3D2N тур, дали да не направя еднодневни? Ако все пак запазя тур с две нощувки, с какво да запълня 16.11? 1 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 27 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2023 преди 4 часа, Евгени Димитров каза: Ако все пак запазя тур с две нощувки, с какво да запълня 16.11 Ако запазиш 3Д2Н няма да ти остане свободен ден преди 4 часа, Евгени Димитров каза: “мачът е свирен”. Аз бих прежалил 60-70 $ и пренаредил маршрута - още на 11-ти сутринта в 05:20 с Lion или 08:20 с Pelita полет до Сурабая и вечерта ще си под Бромо , така ще остане време и за Иджен. ( подходящо място за спане край летището на Джакарта - Bale Ocasa ) 2 Връзка към коментар
dechy Публикувано: 27 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2023 По наше време през 2019 г. имаше полети от Джогджа до Сурабая. Ние имахме доста безумна програма, при която ни се събра доста време да не спим. Летяхме от Бали до Джогджа много рано сутринта, разгледахме Прамбанан и Борободур с гид с кола през деня и в късния следобед отлетяхме до Сурабая. Оттам ни взеха пак с индивидуален тур като вечерта около 22:00ч. стигнахме в подножието на Иджен, през нощта го изкачихме и рано сутринта без да сме спали, освен дремането в колата, потеглихме към Бромо. Както вече писах, до него нямаше достъп поради прекалена активност, но това го разбрахме по пътя. Разходихме се наоколо все пак и вечерта бяхме в Сурабая, където най-накрая се наспахме и сутринта отлетяхме за Лабуан Баджо. Но не препоръчвам толкова изтощително пътуване, въпреки всичко. Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 27 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2023 преди 2 часа, dechy каза: Но не препоръчвам толкова изтощително пътуване, въпреки всичко. аз имам предвид : 10.11 Джакарта пристигане 6 PM - нощувка Джакарта 11.11 ранен полет до Сурабая , придвижване до Probolinggo и от там до подножието на Бромо 12.11 Бромо , придвижване до Banyuwangi 13.11 Иджен и връщане в Сурабая ( аз от тук бих взел автобус и вечерата към 22:00 ще съм Денпасар ) 14.11 15.11 полет до Лабуан Баджо @Евгени Димитров -щом Бали е само опорна точка , от Лабуан Баджо има директен полет до Ende за езерата Keli Mutu но там трябват 2 нощувки . Ако полета за Денпасар е в 17:30 , на 16.11 еднодневен тур Комодо или Ринча , на 17.11 полет до Флорес , на 19.11 ранен до Лабуан и после до Бали Всъщност пътувнето си е твое и ще си го направиш както на теб ти е кеф , но незабравяй че "кефа цена няма". Индонезия е толкова огромна и интересна, че дори и след 3-4 пътувания пак има какво още да се види !!! П.с. удобен сайт за вътрешни полети- https://en.tiket.com/pesawat 3 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 27 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2023 преди 4 часа, stefanrusev каза: аз имам предвид : 10.11 Джакарта пристигане 6 PM - нощувка Джакарта 11.11 ранен полет до Сурабая , придвижване до Probolinggo и от там до подножието на Бромо 12.11 Бромо , придвижване до Banyuwangi 13.11 Иджен и връщане в Сурабая ( аз от тук бих взел автобус и вечерата към 22:00 ще съм Денпасар ) 14.11 15.11 полет до Лабуан Баджо @Евгени Димитров -щом Бали е само опорна точка , от Лабуан Баджо има директен полет до Ende за езерата Keli Mutu но там трябват 2 нощувки . Ако полета за Денпасар е в 17:30 , на 16.11 еднодневен тур Комодо или Ринча , на 17.11 полет до Флорес , на 19.11 ранен до Лабуан и после до Бали Всъщност пътувнето си е твое и ще си го направиш както на теб ти е кеф , но незабравяй че "кефа цена няма". Индонезия е толкова огромна и интересна, че дори и след 3-4 пътувания пак има какво още да се види !!! П.с. удобен сайт за вътрешни полети- https://en.tiket.com/pesawat Тъй като 14.11 би останал свободен, може да се помисли и за водопади, освен за вулканите на Ява. Съвсем началото на дъждовния сезон е - идеално да се видят дори и по-труднодостъпните водопади. Тумпак севу и Гоа тетес като минимум, но може да им остане време и за още някой - Чобан срити , Кабут пеланги... За фирма от Сурабая за трип с вулканите и водопадите препоръчвам bromoijentrans 2 Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 9 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2023 Къде да сменя пари в Джакарта? На летището ще сменя малко колкото да се предвижа, след това къде? Мол, банка, чендж на улицата? Връзка към коментар
lesy Публикувано: 10 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2023 преди 12 часа, Евгени Димитров каза: Къде да сменя пари в Джакарта? На летището ще сменя малко колкото да се предвижа, след това къде? Мол, банка, чендж на улицата? Не мога да ти отговоря, но пиши за курса на летището, моля те. Ние сме малко след теб по път за Раджа Ампат и трябва да сменим парите на летището в Джакарта или Соронг. Нямаме друг вариант за смяна. Или банкомат в Соронг. Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 10 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2023 Само да вметна, че вече влизаме с VOA без значение продължителността на престоя. До преди пандемията сме имали до 14 дни без виза, вече не е така. Хубаво е да имате рупии или точно $35 за визата. Чендж не връщат, пари не може да обмените преди имиграционните. Аз исках да платя кеш и ония искаше да ми връща рупии, ама курса който смята е покъртител на $65 ресто ми връща $920k, което с 100к разликата в що годе стандартен курс. Платих с КК и 2% комисионна. Има банкомати където може да се теглят пари, но аз с дебитна карта не пътувам. 5 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 10 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2023 От моите проучвания разбрах, че е възможно и предварително получаване на виза онлайн (e-VOA), което може би е за предпочитане с оглед по-бързото преминаване през граничен контрол: https://www.imigrasi.go.id/en/e-voa/ 3 Връзка към коментар
Адриан ХН Публикувано: 10 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2023 Преди 2 дни влезнахме с еVOA изкарана в България без никакъв проблем и забавяне в Денпасар. Толкова бързо минахме, че трябваше 30 минути да си чакаме багажа на лентата. На сайта описан по-горе се вади и струва стандартните 500 к. или 30 евра. Относно чейнджа на летището курса е дърво. Под 15 к за долар. В Убуд най-добрия курс, който видях е 15425 за долар, което пак не е идеално добре. СИМ картите на летището също са дърво. Най-евтинота с 18 гб е 250 к. В Убуд взехме 14 гб, което е повече, отколкото имаме нужда за 150 к. на Telkomsel 6 Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 11 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2023 Курсът на летището - 15.35 за долар, в мола смених на 15.60 Колкото до сим картите, за тези от вас, които ползват телефон с eSim, силно препоръчвам да си вземат друго устройство за тук. Днес малко остана да си купя телефон, защото чужденец не може да регистрира еСим. Момчето от магазина буквално на добра воля успя да ми пусне интернет без местен номер. Взимат ти данни на паспорта, попълват някакви документи, които явно ги отчитат пред някаква институция, трябва и да имаш някакви роднини или “местен”. от гледна точка на някаква сигурност го правят, друго обяснения нямам. В България по-рано всеки можеше да си купи предплатена карта свободно, ама като почнаха телефонните измами и въведоха да представяш данни на ЛК, ако си купуваш ваучер. А, вчера си взех едно шише пиене от безмитния на летището. Литър червено Джони за $23, което е добра цена, че бях се уплашил, че ще умра жаден. 2 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 11 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2023 Ползващите eSIM не е ли по-добра идея да си заредят международна еСИМ предварително, вместо да купуват местна? Пък и ако купуваш местна, направо взимаш обикновена 1 Връзка към коментар
dafigg Публикувано: 12 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2023 Понеже след 4 месеца заминаваме за месец да посетим няколко държави (Малайзия, Индонезия и Сингапур), мислиме да вземем един регионален еСим. Данни ни трябват колкото да ползваме навигация и за някое такси нещо. За евро може ли да дадете курс, също така за долари от от по 100, дават ли по-висок курс? Връзка към коментар
Адриан ХН Публикувано: 13 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2023 Сигурно съм поредния човек, който ще го каже във форума, но сме впечатлени от Буда от Бали. Страхотен като човек, шофьор и водач. За 2 дни ни изълни всички желания и ни заведе на вички места, които предварително си бяхме планирали. Цените му са напълно приемливи, колата е комфортна, английския му е добър и най-вече наълно отговори на любопитсвото на жена ми😀. Така, че сега знам почти всичко за образователната, социалната и политическата система в Индонезия. Отделно разбрах и от какво варят ракия и на колко градуса я разреждат. Също така ни направи строфотни снимки и допринесе много за нашето страхотно изживяване. 10 от 10. 1-ви ден; Убуд - Taman Tirta Gangga - Pura Besakih - Pura Tirta Empul - Убуд - 150 км. 9 часа. 2-ри ден: Убуд - ферма за Kopi Luwak - Tanah lot - Ulun Danu Beratan - Убуд - 140 км. 8 часа. 7 Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 13 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2023 преди 7 часа, Адриан ХН каза: Сигурно съм поредния човек, който ще го каже във форума, но сме впечатлени от Буда от Бали. Страхотен като човек, шофьор и водач. За 2 дни ни изълни всички желания и ни заведе на вички места, които предварително си бяхме планирали. Цените му са напълно приемливи, колата е комфортна, английския му е добър и най-вече наълно отговори на любопитсвото на жена ми😀. Така, че сега знам почти всичко за образователната, социалната и политическата система в Индонезия. Отделно разбрах и от какво варят ракия и на колко градуса я разреждат. Също така ни направи строфотни снимки и допринесе много за нашето страхотно изживяване. 10 от 10. 1-ви ден; Убуд - Taman Tirta Gangga - Pura Besakih - Pura Tirta Empul - Убуд - 150 км. 9 часа. 2-ри ден: Убуд - ферма за Kopi Luwak - Tanah lot - Ulun Danu Beratan - Убуд - 140 км. 8 часа. Моля, дайте телефон за контакт и цени? Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 13 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2023 преди 12 часа, dafigg каза: Понеже след 4 месеца заминаваме за месец да посетим няколко държави (Малайзия, Индонезия и Сингапур), мислиме да вземем един регионален еСим. Данни ни трябват колкото да ползваме навигация и за някое такси нещо. За евро може ли да дадете курс, също така за долари от от по 100, дават ли по-висок курс? Аз не знам такава регионална еСим карта да има. Колкото до обмяната, имаше едно бюро, на което курса за $50 и $100 беше различен, но не помня разликата. Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 13 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2023 преди 18 минути , Евгени Димитров каза: Аз не знам такава регионална еСим карта да има. Колкото до обмяната, имаше едно бюро, на което курса за $50 и $100 беше различен, но не помня разликата. Има - Maya Mobile. 1 Връзка към коментар
Адриан ХН Публикувано: 13 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2023 Преди 1 час, Евгени Димитров каза: Моля, дайте телефон за контакт и цени? +6282145710559 Контактувахме по What's up. Първият ден ни струваше 55$, а втория 50$ Като се свържете с него ще ви направи цена като му кажете какво искате да посетите. От първоначалната смъкна по 5$ и за двата дни. 2 Връзка към коментар
Евгени Димитров Публикувано: 13 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2023 В момента, Адриан ХН каза: +6282145710559 Контактувахме по What's up. Първият ден ни струваше 55$, а втория 50$ Като се свържете с него ще ви направи цена като му кажете какво искате да посетите. От първоначалната смъкна по 5$ и за двата дни. Благодаря! Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега