Прескочи до съдържание

Белгия - въпроси и отговори

Lyubina

Препоръчани мнения

преди 8 часа, mayak каза:

Здравейте, с полет на  ryanair  за София в  16.55 от Шарлероа . От Брюж, ако се кача на автобуса в 12.45, който пристига на летището в 15.15, ще успея ли ?

Ако пристигне в 15,15 (т.е. ако в разписанието са калкулирани възможните задръствания) - ще успеете.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Lyubina каза:

Ако пристигне в 15,15 (т.е. ако в разписанието са калкулирани възможните задръствания) - ще успеете.

Благодаря за информацията,  ще купя билет за 12.45 и ще си подаря още 3 часа в Брюж 🙂

Връзка към коментар

Не знам дали Priority-то ти дава право на fast track през security, но ако имаш Diners карта, при ползване на Lounge-а нa Charleroi ти дават и код за fast track.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Последните няколко пъти ми се случва на опашката за секюрити на летище Шарлероа служителите да питат пътниците дали има някой с непосредствено/скоро полети. Предполагам, че в такива случаи пътниците просто показват бордна карта и служителите преценяват колко скоро им е полета и спешно да минат секюрити и евентуално и граничен контрол в зависимост от дестинацията и ги пускат напред.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

да, видях по- горе, благодаря

преди 30 минути , mayak каза:

Ще добавя, много благодаря!

преди 50 минути , Vency каза:

Но си добави приорити, с него прескачаш и огромната опашка за секюрити проверките !

В тази връзка услугата Fast Track, която предлага ryanair, какви предимства дава. Извинявам се, че питам подробно, но летя отскоро и не съм ползвала.

Редактирано от mayak
Връзка към коментар
преди 2 часа, mayak каза:

В тази връзка услугата Fast Track, която предлага ryanair, какви предимства дава. Извинявам се, че питам подробно, но летя отскоро и не съм ползвала.

Ами има отделна опашка за сек'рити проверката, която предполагаемо е по-малка (освен ако не се случи всички да си платят допълнително и да се натрупат там)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, neuromancer каза:

Ами има отделна опашка за сек'рити проверката, която предполагаемо е по-малка (освен ако не се случи всички да си платят допълнително и да се натрупат там)

Конкретно на Шарлероа fast track-ът е допълнителен коридор, който те изкарвай най-отпред на опашката с чакащите без fast track, т.е. не е точно отделна опашка.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, neuromancer каза:

благодаря ))

преди 1 час, chandni каза:

Конкретно на Шарлероа fast track-ът е допълнителен коридор, който те изкарвай най-отпред на опашката с чакащите без fast track, т.е. не е точно отделна опашка.

благодаря!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Оглеждам се за рент-а-кар, за декември на летище Шарлероа.

Не сме летяли точно до там и имам няколко въпроса.

1. В сградата на летището ли са офисите на ренталните компании или извън него?

2. Колата ми трябва за седмица, а всички имат лимитирани 1050 км. за тези дни, гледам през сайта на Уиз. Нямат лимит няколко големи 4х4 джипа.

3. Ако някой е наемал кола на това летище, моля, да ми обясни.

Връзка към коментар

Да си призная, нямам опит с наемането на кола в Белгия 🙂 Имам спомен, че на летището има офиси на рент-а-кар компании, реших да погледна на сайта им и ето какво открих:

Car rental, Charleroi Airport

Имам спомен, че ще ходите към Делфт, пътят до там е около 250 км в едната посока, т.е. за отиване и връщане се оформят около 500 км. С останалите 550 би трябвало да ви стигнат да се мотаете из Холандия, разстоянията не са големи 🙂

Пътят ви минава през околовръстното на Брюксел (т.нар. R0) и околовръстното на Антверпен. Имайте едно на ум като тръгвате и в двете посоки, особено ако гоните някакъв час. Дайте си поне един час толеранс, да не кажа повече. Не вярвам през последните година и половина задръстванията в Белгия да са намалели, а и двата участъка са прословути, особено в работни дни. Висяла съм и на двете места часове. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Lyubina каза:

Да си призная, нямам опит с наемането на кола в Белгия 🙂 Имам спомен, че на летището има офиси на рент-а-кар компании, реших да погледна на сайта им и ето какво открих:

Car rental, Charleroi Airport

Имам спомен, че ще ходите към Делфт, пътят до там е около 250 км в едната посока, т.е. за отиване и връщане се оформят около 500 км. С останалите 550 би трябвало да ви стигнат да се мотаете из Холандия, разстоянията не са големи 🙂

Пътят ви минава през околовръстното на Брюксел (т.нар. R0) и околовръстното на Антверпен. Имайте едно на ум като тръгвате и в двете посоки, особено ако гоните някакъв час. Дайте си поне един час толеранс, да не кажа повече. Не вярвам през последните година и половина задръстванията в Белгия да са намалели, а и двата участъка са прословути, особено в работни дни. Висяла съм и на двете места часове. 🙂

Благодаря ти!

Ние кацаме по обед, вземаме колата и отиваме в Антверпен, там ще сме за 4 нощувки и после отиваме в Хага, направих другите нощувки там, заради паркинга за колата. Че оставянето на улицата не ни е вариант. Но смятаме да обикаляме и други места, а пък за 8 дни са ни малко 1000 км. Обикновено за толкова време правим повече.

Връзка към коментар

Сигурни ли сте, че ви трябва кола...? В Белгия жп транспортът е много добре развит, както и Любина е казала, проблемът със задръстванията и паркирането също не са за пренебрегване - не е само ограничението на километрите. От Белгия към Холандия също има развит жп транспорт.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 38 минути , chandni каза:

Сигурни ли сте, че ви трябва кола...? В Белгия жп транспортът е много добре развит, както и Любина е казала, проблемът със задръстванията и паркирането също не са за пренебрегване - не е само ограничението на километрите. От Белгия към Холандия също има развит жп транспорт.

Оф, то, колата , хем си е удобство, хем си е грижа.

Ама, тътренето с куфарите по градския транспорт ми е неприятно.

Ще продължавам да ровя :fie:

Връзка към коментар
преди 8 часа, AlexandraKo каза:

1. В сградата на летището ли са офисите на ренталните компании или извън него?

Не съм обърнала внимание, но би трябвало да са вътре офисите на Терминал 1. Колите са паркирани на паркингите, които са непосредствено до терминала.

С влак, мисля че ще ви е по-удобно и по-изгодно ако ще сте само в Антверпен и Хага, и района. Има големи задръствания, движението е много натоварено и паркингите са скъпи.

П.П. Може да стигнете и със трансферен автобус на Flibco от летище Шарлероа до Антверпен.

Редактирано от zon
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами аз лично не бих заменила колата.

Както споменах наскоро ми се наложи да стоя две седмици в Хага и ако не бях с кола не виждам как щях да се мотаят толкова много за толкова пари. Верно, че бяхме 4 човека, но пак...

И да кажа само за едно селце около Хага, много хубаво и различно. Oud Wassenaar. Отбийте се, ако намерите време. Там бяхме в един чуден старовремски хотел. Много ни хареса. Fletcher Hotel-Restaurant Auberge De Kieviet. От тия старите, където всички от персонала са официално издокарани. 

Редактирано от Тони
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

@Тони Александра е написала, че ще са в големи градове - Антверпен и Хага, в тези градове не им трябва кола, само ги натоварва финансово за наем за колата и за паркинг, а колата ще стои паркирана в тези дни.

Връзка към коментар

Да, и ние бяхме в Хага. Но обикаляхме наоколо по съседните, и не толкова градове. А като знам тях, те също няма да стоят в Хага. В този хотел бяхме само две вечери. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако ще обикалят по малки места, по-добре с кола, иначе се губи много време. Може и в Нидерландия да наемат кола за 2-3 дни, а до Антверпен, Хага и Шарлероа да се придвижат с влак и/или автобус.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

те тия километри не са твърдо ограничени, в смисъл като ги минеш колата няма да спре

само се плаща допълнително

но то паркинг, това-онова, няма как...

странно ми е да няма неограничен километраж, ама там не съм взимал кола

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 46 минути , Тони каза:

Ами аз лично не бих заменила колата.

Както споменах наскоро ми се наложи да стоя две седмици в Хага и ако не бях с кола не виждам как щях да се мотаят толкова много за толкова пари. Верно, че бяхме 4 човека, но пак...

И да кажа само за едно селце около Хага, много хубаво и различно. Oud Wassenaar. Отбийте се, ако намерите време. Там бяхме в един чуден старовремски хотел. Много ни хареса. Fletcher Hotel-Restaurant Auberge De Kieviet. От тия старите, където всички от персонала са официално издокарани. 

Дай, линк, моля! Ако има паркинг, мога да преместя спането от Хага там. Благодаря ти, умираме за такива места!

преди 32 минути , zon каза:

Ако ще обикалят по малки места, по-добре с кола, иначе се губи много време. Може и в Нидерландия да наемат кола за 2-3 дни, а до Антверпен, Хага и Шарлероа да се придвижат с влак и/или автобус.

Значи, задължителното ни е в Антверпен, че половинЪт ми ще има по половин ден важни държавни дела. През другото време ще обикаляме.

Връзка към коментар
преди 29 минути , neuromancer каза:

те тия километри не са твърдо ограничени, в смисъл като ги минеш колата няма да спре

само се плаща допълнително

но то паркинг, това-онова, няма как...

странно ми е да няма неограничен километраж, ама там не съм взимал кола

Mileage 1050 kilometres per rental

If you drive more than 1050 kilometres during your rental, you'll pay between 0,58 € and 1,08 € for each additional kilometre when you drop your car off.

1362198256_Screenshot(114).png.90aca221fc9dc7e1d31bfdbcea4b27f6.png

И на мен ми е чудно, ама, това е положението. На скрийна се събраха 3 фирми, ама и с другите е така.

Има едни големи джипове, на които дават малко повече км, ама цената отива в небесата. А и нямаме нужда от толкова голяма кола, двама сме, с два куфара.🙄

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

https://www.hoteldekieviet.nl/en/hotel/about-the-hotel

Хотелс. ком също го предлагат, виж цената и там, аз като запазвах там ми излезе по-евтино. Има си чуден паркинг. Не е нов хотел, но е тежък и точната дума- аристократичен. А районът е просто чуден, къщите са със сламени покриви, ще сложа снимки.

А, и е на 15 Мин от центъра на Хага.

IMG_20180830_181634.jpg

IMG_20180830_181523.jpg

IMG_20180830_181303.jpg

IMG_20180830_181013.jpg

IMG_20180830_181340.jpg

Редактирано от Тони
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.