ivelina666 Публикувано: 21 октомври, 2016 Публикувано: 21 октомври, 2016 А тези китови акули не нападат ли? Изобщо голяма смелост се изисква да плуваш на място дори и с рифови акули. След всички филми, които сме гледали....
Гост Публикувано: 21 октомври, 2016 Публикувано: 21 октомври, 2016 Тура с китовите акули е далеч и е скъп само за 2 човека. Шанса да видиш е 50 на 50. Гаранция няма. Аз като ходих видях, но беше малка, само 6 метра. Въпреки всичко за малко да си глътна шнорхела, като я видях да плува срещу мен ))
Ametist Публикувано: 21 октомври, 2016 Автор Публикувано: 21 октомври, 2016 А тези китови акули не нападат ли? Изобщо голяма смелост се изисква да плуваш на място дори и с рифови акули. След всички филми, които сме гледали.... Не Китовите са тревопасни Те сякаш вообще не те виждат. В началото е малко страшно, но има и други хора, така че после ти става приятно да я гониш. Изисква се бързо плуване. 4
neuromancer Публикувано: 21 октомври, 2016 Публикувано: 21 октомври, 2016 А тези китови акули не нападат ли? Изобщо голяма смелост се изисква да плуваш на място дори и с рифови акули. След всички филми, които сме гледали.... Китовите акули са като китовете, те дори риба не ядат, а прецеждат планктон. Между другото, въпреки всички филми, от акули умират по-малко от десет човека годишно, от комари хилядократно повече... 5
ven62 Публикувано: 22 октомври, 2016 Публикувано: 22 октомври, 2016 Китовите акули са като китовете, те дори риба не ядат, а прецеждат планктон. Между другото, въпреки всички филми, от акули умират по-малко от десет човека годишно, от комари хилядократно повече... Всичко разбрах и се успокоих. Най-много да ми отхапе някой крайник, но няма да го глътне... да не съм някакъв планктон, я. 5 2
AlexandraKo Публикувано: 23 октомври, 2016 Публикувано: 23 октомври, 2016 Всичко разбрах и се успокоих. Най-много да ми отхапе някой крайник, но няма да го глътне... да не съм някакъв планктон, я. Викаш, няма как да те прецеди между зъбите.))Големшък си)))Пристигнахме в Куала Лумпур в 5 сутринта, в хотела бях предупредила, настаниха ни с отскок /Матейко му вика ъпгрейд/в чудесен апартамент за къде 7-8 души.)) Наспахме се, сега е 12, пихме най-най-после едно истинско италианско кафе от машината тук и ще отиваме на пазар.За когото не знае - Тука е Мека - та на пазаруването.Всичко има и на отлични цени.Наумила съм си нов телефон, разни якета от Uni qlo,довечера ще докладвам ) 8
Фил Публикувано: 23 октомври, 2016 Публикувано: 23 октомври, 2016 А тези китови акули не нападат ли? Изобщо голяма смелост се изисква да плуваш на място дори и с рифови акули. След всички филми, които сме гледали.... По въпроса с акулите - аз, след една случайна кратка среща с акула на 25 метра от брега, при шнорхелинг на един плаж в Малайзия, реших (постфактум) да се осведомя по въпроса и установих, че най-добре подредена и систематизирана информация има в тези два сайта: сайт 1 сайт 2 Има описани различните видове акули, къде се срещат, колко са опасни..., има информация по държави, има информация и статистика за инциденти. Който има интерес, може да поразгледа... 4
Ametist Публикувано: 23 октомври, 2016 Автор Публикувано: 23 октомври, 2016 По въпроса с акулите - аз, след една случайна кратка среща с акула на 25 метра от брега, при шнорхелинг на един плаж в Малайзия, реших (постфактум) да се осведомя по въпроса Каква беше акулата, която си видял?
Фил Публикувано: 23 октомври, 2016 Публикувано: 23 октомври, 2016 (редактирано) Каква беше акулата, която си видял? Трудно ми е да преценя, всичко стана за секунди, мина на около 10-тина метра, имам я записана и на клип, защото бях включил камерата, но се вижда по-скоро като силует, не е много ясно. Предполагам, че трябва да е била рифова акула ... Като някаква опасност ни бяха предупредили за малките медузи, но за акули никой не беше споменавал .. Редактирано 23 октомври, 2016 от Фичо 1
Ametist Публикувано: 24 октомври, 2016 Автор Публикувано: 24 октомври, 2016 Огнен залез над Маафуши 35
vutov87 Публикувано: 25 октомври, 2016 Публикувано: 25 октомври, 2016 Здравейте, Летим с Fly Dubai на 17 Ноември Четвъртък, като кацаме в Мале в 07:00 часа ( полета е от Дубай). След 12:00 часа на същия ден можем да се настаним, като хотела които съм букнал е Kaani Beach Hotel. До колкото разбрах от тази тема и този линк: http://www.mtcc.com.mv/route-map-schedule/route-310-south-v-atoll-k-atoll-and-male В 10:00 часа има ферибот от Мале към Мафуши. Само че не разбрах, дали за тези по-малко реално от 3 часа ще успея да кацна, да мина митническата проверка, да мина да си взема багажа, да изляза от летището, да намеря къде са феритата от летището до Мале, да прекося цялото Мале и да стигна до фери терминала за Мафуши? После от фери терминала на Мафуши до хотела, гледам че може и пеш, не е много. Пред Каани бийч хотела как е плажа - пясъка добре ли е, пълен ли е с хора? Може ли жена ми да се пече по бански (долна част и горна част), аз мога ли по къси панталонки? Гледам на сателитната снимка, че на около 400 метра от плажа на Арена бийч хотела има нещо като мини остров. По принцип мога да плувам и бих могъл да го преплувам, но реално колко градуса е водата, има ли там силни течения, там има ли подводен риф? https://www.google.bg/maps/@3.94884,73.4962442,206m/data=!3m1!1e3?hl=en Как е закуската в Каани бийч хотела (само това сме си платили)? Как е вечерята пак там, колко пари е? Изобщо как е като хотел Каани бийч хотела? Хотела трябва да го напуснем на Check-out: Nov 29, 2016 12:00am После летим 29NOV MLE DXB 2215 -0450 В колко часа е ферито от Мафуши към Мале в него ден (Вторник)? Колко пари е наема на кану или малка надуваема лодка за двама с гребла за ден? Шнорхелинга от къде се ходи? Да си купувам ли маска и шнорхел от тук или ще ми дадат като си платя? Може ли на гугъл мапс сателит да ми покажеш къде има риф, до които мога да стигна сам с плуване или ако може и е евтино с надуваема лодка/ кану? Ако има такъв да си купя маска и шнорхел от тук?
Ametist Публикувано: 25 октомври, 2016 Автор Публикувано: 25 октомври, 2016 (редактирано) Здравейте, Летим с Fly Dubai на 17 Ноември Четвъртък, като кацаме в Мале в 07:00 часа ( полета е от Дубай). След 12:00 часа на същия ден можем да се настаним, като хотела които съм букнал е Kaani Beach Hotel. До колкото разбрах от тази тема и този линк:В 10:00 часа има ферибот от Мале към Мафуши. Само че не разбрах, дали за тези по-малко реално от 3 часа ще успея да кацна, да мина митническата проверка, да мина да си взема багажа, да изляза от летището, да намеря къде са феритата от летището до Мале, да прекося цялото Мале и да стигна до фери терминала за Мафуши? После от фери терминала на Мафуши до хотела, гледам че може и пеш, не е много. Пред Каани бийч хотела как е плажа - пясъка добре ли е, пълен ли е с хора? Може ли жена ми да се пече по бански (долна част и горна част), аз мога ли по къси панталонки? Гледам на сателитната снимка, че на около 400 метра от плажа на Арена бийч хотела има нещо като мини остров. По принцип мога да плувам и бих могъл да го преплувам, но реално колко градуса е водата, има ли там силни течения, там има ли подводен риф? https://www.google.bg/maps/@3.94884,73.4962442,206m/data=!3m1!1e3?hl=en Как е закуската в Каани бийч хотела (само това сме си платили)? Как е вечерята пак там, колко пари е? Изобщо как е като хотел Каани бийч хотела? Хотела трябва да го напуснем на Check-out: Nov 29, 2016 12:00am После летим 29NOV MLE DXB 2215 -0450 В колко часа е ферито от Мафуши към Мале в него ден (Вторник)? Колко пари е наема на кану или малка надуваема лодка за двама с гребла за ден? Шнорхелинга от къде се ходи? Да си купувам ли маска и шнорхел от тук или ще ми дадат като си платя? Може ли на гугъл мапс сателит да ми покажеш къде има риф, до които мога да стигна сам с плуване или ако може и е евтино с надуваема лодка/ кану? Ако има такъв да си купя маска и шнорхел от тук? Здравейте, Кацайки в 07:00 часа имате предостатъчно време, за да успеете за ферибота в 10:00 часа. В темата има подробно описание как се стига от летището до Вилингили, откъдето тръгва ферибота за Маафуши. Билети за този в 10:00 часа се купуват на касата. Купете си билети веднага щом пристигнете. Четвъртък понякога билетите са продадени. Като пристигнете с ферибота, обикновено отпред чакат представители на различни хотели. Огледайте се за табела с вашия хотел. Ако никой не ви чака, питайте някой как да стигнете. Разстоянието е на 3 минути пеша. За на връщане ферибота е в 07:30 сутринта. Има и лодки до летището, които тръгват в 10:00, 13:00 и 17:00 часа. Цената им е 20 $ на човек. За кану може да попитате на водните спортове, които се намират отляво на Kaani Beach, точно на крайбрежната улица. Няма как да не ги забележите. Има различни трипове за шнорхелинг - 1 риф, 2 рифа, 3 рифа и т.н. Не може да се стигне с плуване до тези рифове. Покрай плажа има риф, но има и течение. Октомври хич не е хубаво за шнорхелинг. Надявам се Ноември да се поправи времето и да не е толкова ветровито. Маска и шнорхел обикновено дават, но не мога да гарантирам дали ще са нови или доста използвани. Пред Kaani Beach се намира плажа за туристи. Сега няма много хора. Може спокойно да се печете по бански. Плажа е ограден. Като хотел е ок. За храната не мога да кажа. Някой беше отсядал там. Нека да сподели ако го прочете. Редактирано 25 октомври, 2016 от Ametist 2
П.Кръстев Публикувано: 25 октомври, 2016 Публикувано: 25 октомври, 2016 По въпроса с акулите - аз, след една случайна кратка среща с акула на 25 метра от брега, при шнорхелинг на един плаж в Малайзия, реших (постфактум) да се осведомя по въпроса и установих, че най-добре подредена и систематизирана информация има в тези два сайта: сайт 1 сайт 2 Има описани различните видове акули, къде се срещат, колко са опасни..., има информация по държави, има информация и статистика за инциденти. Който има интерес, може да поразгледа... Извинявам се предварително за отклоняването от темата. Средиземно море е дом на 47 вида акули. Нещо което не знаех обаче е, че един от тези видове е голямата бяла акула (!), която също се среща там. Например в Гърция има регистрирани 15 непредизвикани фатални атаки от акули от 1900г. насам. Естествено, няма място за притеснение, сигурен съм, че има повече регистрирани фатални случай от коне или крави за толкова години. Просто сега разбирам, че има и бели акули и реших да споделя 2
ven62 Публикувано: 25 октомври, 2016 Публикувано: 25 октомври, 2016 По въпроса с акулите - ... сайт 1 сайт 2 ... Аз също разгледах двата сайта и особено статистика по държави. За Малдивите инцидентите са 0. Това добре, но съм сигурен, че когато срещу теб плува 6 метрово диво животно, глътването на езика и ... напишкването в океана (щях да пиша подмокряне, което не е съвсем удачно в случая) не ги броят за инциденти. Все пак мисля да се пробвам. Е, ... не очаквайте да си призная някоя и друга инстинктивна реакция ... 3 2
seagull_29 Публикувано: 25 октомври, 2016 Публикувано: 25 октомври, 2016 Огнен залез над Маафуши 20161024_175857.jpg Огнено ми се доплака. 2
mpetkov91 Публикувано: 29 октомври, 2016 Публикувано: 29 октомври, 2016 Здравейте, Запазих си 1/2-та нощувки на Маафуши, но за втората 1/2 все още се чудя. Дали според вас има опция да се нощува на корабче (евентуално и да се правя някои ивенти на и около него), което се движи около Маафуши, какви са цените и дали си заслужава?
Ametist Публикувано: 31 октомври, 2016 Автор Публикувано: 31 октомври, 2016 Здравейте, Запазих си 1/2-та нощувки на Маафуши, но за втората 1/2 все още се чудя. Дали според вас има опция да се нощува на корабче (евентуално и да се правя някои ивенти на и около него), което се движи около Маафуши, какви са цените и дали си заслужава? Корабчетата обикновено се наемат за 7 дни и тръгват от Мале, но всичко зависи от броя на хората. Няма опция за корабче от Маафуши.
Ametist Публикувано: 4 ноември, 2016 Автор Публикувано: 4 ноември, 2016 От мястото на събитието: По случай Деня на победата в затвора има парти Всички местни жители са поканени )) 10
seagull_29 Публикувано: 4 ноември, 2016 Публикувано: 4 ноември, 2016 От мястото на събитието: По случай Деня на победата в затвора има парти Всички местни жители са поканени )) Ти ще ходиш ли?
AlexandraKo Публикувано: 4 ноември, 2016 Публикувано: 4 ноември, 2016 От мястото на събитието: По случай Деня на победата в затвора има парти Всички местни жители са поканени )) Ти ще ходиш ли? Ми ще ходи, ами! :) Като видЕх кви левенти го охраняват! ;) 3
ven62 Публикувано: 11 ноември, 2016 Публикувано: 11 ноември, 2016 Тия турове за китовите акули - специално за тях ли са или се съчетават с нещо друго. И ако се види такова чудовище, какво точно се прави, лодката го гони или всички, които им стиска скачат във водата и се надяват акулата да се върне, да направи едно кръгче около тях и да си ходи. Нещо не ми е ясна схемата?
AlexandraKo Публикувано: 11 ноември, 2016 Публикувано: 11 ноември, 2016 Тия турове за китовите акули - специално за тях ли са или се съчетават с нещо друго. И ако се види такова чудовище, какво точно се прави, лодката го гони или всички, които им стиска скачат във водата и се надяват акулата да се върне, да направи едно кръгче около тях и да си ходи. Нещо не ми е ясна схемата? Изяжда ги по ред на номерата, прави едно кръгче и си ходи. ;) А лодката се връща за следващата порция. ;) 4
Ametist Публикувано: 11 ноември, 2016 Автор Публикувано: 11 ноември, 2016 Тия турове за китовите акули - специално за тях ли са или се съчетават с нещо друго. И ако се види такова чудовище, какво точно се прави, лодката го гони или всички, които им стиска скачат във водата и се надяват акулата да се върне, да направи едно кръгче около тях и да си ходи. Нещо не ми е ясна схемата? Много забавно Туровете са специално за тези акули и за да се стигне дотам се пътува около 2,5 часа с лодка. Акулата няма как да се догони, освен с лодка. Плуваш малко и после се качваш на лодката, за да я изпреварите и да скочиш пак да поплуваш. Лошото е когато се съберат много лодки с много скачащи хора /особено ако има китайци, които незнаят да плуват/ и незнаеш като скочиш върху кой може да паднеш )) Трябва да ти кажа че на някой не им стиска, а други ....сещаш се )) 1
ven62 Публикувано: 11 ноември, 2016 Публикувано: 11 ноември, 2016 (редактирано) Много забавно Туровете са специално за тези акули и за да се стигне дотам се пътува около 2,5 часа с лодка. Акулата няма как да се догони, освен с лодка. Плуваш малко и после се качваш на лодката, за да я изпреварите и да скочиш пак да поплуваш. Лошото е когато се съберат много лодки с много скачащи хора /особено ако има китайци, които незнаят да плуват/ и незнаеш като скочиш върху кой може да паднеш )) Трябва да ти кажа че на някой не им стиска, а други ....сещаш се )) А-а-а, аз пак не си го представям. Кво като скоча във водата - тя (акулата) няма ли да е офейкала вече. А и тая лодка както се е забързана да гони акулата - тогава ли се скача. Щото аз ..., е не съм баш като китайците, ама и Бонд,... Джеймс Бонд не съм. Редактирано 11 ноември, 2016 от ven62
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега