Евгения Публикувано: 6 март, 2017 Публикувано: 6 март, 2017 Ако на някой му върши работа...... Bed+breakfast stay in superior double room of excellent Thai beach resort for €27 per person!http://www.fly4free.com/flight-deals/europe/bedbreakfast-stay-in-superior-double-room-of-excellent-thai-beach-resort-for-e27-per-person/?utm_source=fly4free.com&utm_medium=pushapp&utm_campaign=push 1
lyusi Публикувано: 6 март, 2017 Публикувано: 6 март, 2017 Страхотно звучи. Желая ви прекрасна почивка . Утре чакам снимки. Поздрави.Снимки от хотела нямам, но няма разочарование- изглежда като на снимките в Агода. Стаите са големи и с тераси, има малък басейн, но с този готин плаж в съседство, едва ли някой го ползва. Районът е тих и спокоен, но има ресторанти и 7/11 на улицата отпред. Минусите - гледка към хълма и нещо като открит склад или паркинг в съседство / не дразни особено, постарали са се да го прикрият със зелена мрежа/; другото странно решение е стъклената стена, разделяща банята от стаята / и това не е драма, има завеса пред стената, която скрива гледката :)/Плажът е страхотен- красив, спокоен и чист. Ето го: 3
Дани Магелани Публикувано: 6 март, 2017 Публикувано: 6 март, 2017 lyusi,Май с теб трябва да се консултирам за хотели. Букнах Ladear boutique hotel Siem Reap. Благодаря!
lyusi Публикувано: 6 март, 2017 Публикувано: 6 март, 2017 Дано да ти хареса. На нас ни бяха дали стая на партера с вход откъм басейна, не знам дали тези на по- горните етажи са също толкова хубави, но предполагам,че освен с липсата на лична градинка, не би трябвало да се различават. 2
kreo Публикувано: 6 март, 2017 Публикувано: 6 март, 2017 (редактирано) Още един положителен отзив за хотела! Ние бяхме там миналата година по това време. Отново ни дадоха стая на партера, с пряк излаз към прекрасния басейн! Явно поглезват европейските гости! Редактирано 6 март, 2017 от kreo 2
dtsekova Публикувано: 17 март, 2017 Публикувано: 17 март, 2017 Dani, върна ли се? Можеш ли да споделиш с нас повече подробности за пътуването? Къде се хранихте? Какви са цените по заведенията? Какво посетихте?
lyusi Публикувано: 17 март, 2017 Публикувано: 17 март, 2017 За Дани не знам, но аз се върнах. Кажи по-конкретно за кои места питаш. 1
dtsekova Публикувано: 17 март, 2017 Публикувано: 17 март, 2017 О, Супер, Люси! Извинявай, не съм запомнила всички, които бяха. Ние би трябвало да сме на Пукет края на Април, ако док ми позволи да летя, та поради бременността ми няма да имаме възможност за много обиколки и главно за Пукет ме интересува, но каквото и друго да споделиш - все ще ми е приятно да прочета.
lyusi Публикувано: 17 март, 2017 Публикувано: 17 март, 2017 (редактирано) О, Супер, Люси! Извинявай, не съм запомнила всички, които бяха. Ние би трябвало да сме на Пукет края на Април, ако док ми позволи да летя, та поради бременността ми няма да имаме възможност за много обиколки и главно за Пукет ме интересува, но каквото и друго да споделиш - все ще ми е приятно да прочета. Ок. В момента още не съм състояние да коментирам всичко - прибрахме се в събота през нощта и в понеделник - на работа. Ще пусна пътепис, когато смогна. На Пукет ние бяхме с пет нощувки /четири пълни дни/, от които първият следобед /половин ден направихме тур на острова - попътен трекинг със слончета, вю пойнтовете, Биг Буда, Chalong Temple и на финала ни остави на Бангла роуд, тъй като имаше вероятност там да направим магеланска среща. Със срещата се разминахме, но беше интересно да се омешаме в лудницата. Турът го взех с този : https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g1215781-d10603602-Reviews-Sak_Taxi_Guide_Phuket-Phuket_Town_Phuket.html - бяхме се договорили предварително по мейл и съм доволна. Взе ни 1300 ТВ за пет часа. Има и за по-малко, разрови се в нета. Следващите два дни обикаляхме по островите - Пи Пи островите (с този тур на Симба- http://www.simbaseatrips.com/tours/phi-phi-sunrise/); заливът Панг Нга и Джеймс бонд острова + кануинг в залива / този тур взехме на място след обиколки по агенциите - 1300 ТВ с голяма лодка, включен трансфер, обяд на борда, такси за националния парк и канутата/. И двата тура ни харесаха - първият е възможно най-скъпото, което се предлага на Пукет, но беше перфектно организиран, с по-малко хора, по-качествена храна и т.н. За теб обаче няма да е подходящ, тъй като е със скутер. По-скоро търси такъв с big boat - вторият трип беше с такава лодка и на борда имаше доста бременни жени, пътуването е по-лежерно, но на борда има повече хора. Вторият тур също беше ОК, макар да започна с кофти организация - взеха ни от хотела в 7 часа, а после се наложи да чакаме на пристанището час и половина, за да докарат и други хора и да напълнят лодката, после обаче беше ОК - лодката не беше препълнена /около 40 души на борда/, гледаха да се разминават с другите лодки, така че никъде не сме се сбъсквали с тълпи, каквито очаквах. Точното име на фирмата обаче не мога да ти кажа сега, трябва да потърся в къщи. Четвъртият ден оставихме за излежаване на плажа /това беш и единственият ден за почивка от цялото пътуване/. Хотелът ни беше в района на Катаной бийч (Katanoi resort - тук можеш да го видиш https://www.agoda.com/katanoi-resort/hotel/phuket-th.html?checkin=2017-03-26&los=1&adults=2&rooms=1&cid=1646662&tag=2db894a7-2350-4d96-93e7-0a737ddc1d20&searchrequestid=16364823-acba-41c1-b352-0e222c6fe98c)- буквално на метри от плажа, само че не можеш да минеш напряко - трябва да се заобиколи Кататани, т.е. имаш между 3 и 5 мин. ходене. Плажът е фантастичен, спокоен и чист. Точно на входа му има магазин 7/11, така че и да не се храните по заведения, пак няма да умрете от глад. Хотелът е ОК - не е лукс и няма изглед към морето, но стаите са големи и чисти, с балкони, има миниатюрен басейн и цената е съвсем приемлива. Районът е спокоен, даже скучен - има няколко ресторантчета, няколко магазина и това е. Ако искаш нощен живот, тук няма да го намериш - трябва да отидеш с такси до Ката или Патонг, а цените на такситата са убийствени и не подлежат на предоговаряне - 200 ТВ до Ката, 500 ТВ до Патонг. Ние ползвахме само веднъж - на връщане от Патонг първата вечер, но нямахме необходимост да ходим втори път там. Относно цените на ресторантите - най-евтината храна на Пукет ядохме в едно ресторантче в пряка на Бангла роуд - имаше промоция и всички тайландски ястия бяха по 90 ТВ. Бирата е от 120 до 180 ТВ в различните заведения. В ресторантите около Ката ной /повечето са рибни, но предлагат и други ястия/ средната цена на ястие /освен риба и морски дарове, цената на които беше на грамаж/ е около 150 - 200 ТB, голяма бира - от 130 до 180 ТВ. Като цяло цените са поносими, даже приемливи. Редактирано 17 март, 2017 от lyusi 4
dtsekova Публикувано: 17 март, 2017 Публикувано: 17 март, 2017 Супер, Люси! Много благодаря за подробната информация и линковете, които си споделила. Радвам се, че сте изкарали добре и сте доволни! Ще чакам с нетърпение пътеписа! 1
Дани Магелани Публикувано: 17 март, 2017 Публикувано: 17 март, 2017 Отдавна се върнах. Предстои ми отново Азия.По-нагоре писах какво видях и цени. Улична храна не съм опитвала. Хранех се в заведенията до МОЛа. Цена 150-300 бата. Зависи от избора. На моята голяма лодка имаше прескачане на няколко лодки и стръмна стълба. Не е за теб. Може би става с фери.
dtsekova Публикувано: 17 март, 2017 Публикувано: 17 март, 2017 Дани, изчела съм всичко и нагоре, благодаря, че се включи отново. Да, ще видим на място кое е удачно за мен и кое не. Дано всичко е наред само!
Grishkata Публикувано: 20 март, 2017 Автор Публикувано: 20 март, 2017 The front hotel apartments patong beach. Ние бяхме в него и е уникален! 1
liliya Публикувано: 20 март, 2017 Публикувано: 20 март, 2017 The front hotel apartments patong beach. Ние бяхме в него и е уникален! Имаше ли гледка и останахте ли доволни от обслужване , местоположение и чистота. Благодаря.
Grishkata Публикувано: 20 март, 2017 Автор Публикувано: 20 март, 2017 Без коментар е гледката...виж я в букинг....като цяло един от топ хотелите в които съм отсядал. Хотела е буквално на 5м от плажа. Никакви забележки 1
Евгения Публикувано: 21 март, 2017 Публикувано: 21 март, 2017 Да рапортувам, че както обещах, съм се отчела с пространен пътепис от пътуването до Тайланд и Камбоджа. Постарала съм се да бъда полезна. Приятно четене, ако някой се прежали 8
mililia Публикувано: 21 март, 2017 Публикувано: 21 март, 2017 Да рапортувам, че както обещах, съм се отчела с пространен пътепис от пътуването до Тайланд и Камбоджа. Постарала съм се да бъда полезна. Приятно четене, ако някой се прежали Аа, прежалих се и доста се смях. На мен много ми хареса. 3
Евгения Публикувано: 21 март, 2017 Публикувано: 21 март, 2017 Аа, прежалих се и доста се смях. На мен много ми хареса. Благодаря ти, Мили. Ти сигурно си единственият ми читател Яко си трябва кураж - то си е като половин роман.
baiKolio Публикувано: 21 март, 2017 Публикувано: 21 март, 2017 Що, бе? Аз още вчера го изьедох романот со все кориците Много ми хареса, отново преживях всичко На глас съм се смял... да ме гледат клиентите като ненормален 2
Евгения Публикувано: 21 март, 2017 Публикувано: 21 март, 2017 Що, бе? Аз още вчера го изьедох романот со все кориците Много ми хареса, отново преживях всичко На глас съм се смял... да ме гледат клиентите като ненормален Поне си разбрал, че си бил с мен в самолета и при трите прелитания с Air Asia? 1
baiKolio Публикувано: 21 март, 2017 Публикувано: 21 март, 2017 Поне си разбрал, че си бил с мен в самолета и при трите прелитания с Air Asia? Аааа, тука вече и жена ми се смя на глас :) 1
lesy Публикувано: 21 март, 2017 Публикувано: 21 март, 2017 (редактирано) Благодаря ти, Мили. Ти сигурно си единственият ми читател Яко си трябва кураж - то си е като половин роман. А и аз попрочето от пътеписа, но нямах много време. И да ти кажа, че и моите крака, както и на приятелката, която пътуваше с нас се подуха на Пукет. Това ми се случи за първи път. В Сием Реп и в Банкок нямахме никакви проблеми. Не мога да си го обясня. Прочетеното ми хареса, довечера продължавам. Редактирано 21 март, 2017 от lesy 1
Евгения Публикувано: 21 март, 2017 Публикувано: 21 март, 2017 А и аз попрочето от пътеписа, но нямах много време. И да ти кажа, че и моите крака, както и на приятелката, която пътуваше с нас се подуха на Пукет. Това ми се случи за първи път. В Сием Реп и в Банкок нямахме никакви проблеми. Не мога да си го обясня. Прочетеното ми хареса, довечера продължавам. Бе просто някакъв кошмар. Не можех да стъпя на тях. И друг път съм била по тези ширини, ма такова нещо....... Благодаря за добрия отзив на писателския ми напън
NicoleV Публикувано: 21 март, 2017 Публикувано: 21 март, 2017 Ще използвам темата, тук да попитам, някой бил ли е в този увеселителен парк ? : http://www.siamparkcity.com/ дали си заслужава ? Обещах на детето, че ако вместо до Дисниленд, отидем до Бангкок, ще я заведа и на увеселителен парк, освен стандартните езда на слонове, галене на тигри, ядене на крокодилско и т.н.
ivooo Публикувано: 21 март, 2017 Публикувано: 21 март, 2017 (редактирано) Страхотен пътепис Евгения и страхотно чувство за хумор Редактирано 21 март, 2017 от ivooo 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега