Прескочи до съдържание

ОАЕ - бързи въпроси

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси. свързани с ОАЕ. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Денонощно ли е метрото в Дубай?

- Може ли да шофираме в Дубай с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да разпределим времето между Дубай и Абу Даби?

- Заслужава ли си да посетим Шаржа?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Още при влизане в зоната на метрото има пропускателна система. Там се слага картата и показва колко остава. Обикновено до нея има гише, където може при нужда да се зареди картата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Надя Воденичарова
преди 1 минута , alienad каза:

Още при влизане в зоната на метрото има пропускателна система. Там се слага картата и показва колко остава. Обикновено до нея има гише, където може при нужда да се зареди картата.

Благодаря, разбрах. А, при автобусите как е, може ли да вляза, автобуса да тръгне и аз тогава да разбера, че нямам пари в картата 

Връзка към коментар

При качване в автобуса на вратите също се валидира картата и там също изписва колко имаш останали дирхами. За да почнеш пътуване трябва да имаше минимум 7.50 дирхама и ако нямаш още при качването в автобуса ще ти я отхвърли и така няма шанс да пътуваш без валидна карта. На машините за зареждане на картите в метрото може да си проверяваш колко дирхама имаш вътре.

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар

Да задължително иначе при следващото чекиране при качване/влизане в транспорта ще ти отчете/вземе максималната сума за пътуване, която е 7.50 дирхама без значение, че примерно пътуването ти е струвало 3 дирхама

Връзка към коментар
15 hours ago, Happy_Traveler said:

Хаха, да, има. Ама не е като европейското, много места не са покрити. Айриш вилидж например не е, не може да се насвяткаш и да се прибереш с метро.

Повече няма да им стъпя на вилиджа. Тъкмо се наквасих хубаво и трябваше да чакам на опашка за таксита 20 минути. Изтрезнях, пък и май това ми беше последното ходене до Дубая. От сега нататък само Бахрейн. Тая скъпотия в Дубай е плашеща. 

Между другото не знам дали ще помогна но от вече трето или четвърто ходене едва ли не принудително в Дубай ми направи впечатление че Шарджа (Sharjah) в много отношения е доста по евтина от Дубай, освен това летището е доста по малко натоварено. Единствения проблем е че няма алкохол и май ислямските закони са малко по стриктно приложени. Но по принцип хотели и други неща са доста по евтини. Говорим за 15-20% от това което аз съм забелязал. 

Редактирано от fxtrader
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 38 минути , fxtrader каза:

Повече няма да им стъпя на вилиджа. Тъкмо се наквасих хубаво и трябваше да чакам на опашка за таксита 20 минути. Изтрезнях, пък и май това ми беше последното ходене до Дубая. От сега нататък само Бахрейн. Тая скъпотия в Дубай е плашеща. 

Между другото не знам дали ще помогна но от вече трето или четвърто ходене едва ли не принудително в Дубай ми направи впечатление че Шарджа (Sharjah) в много отношения е доста по евтина от Дубай, освен това летището е доста по малко натоварено. Единствения проблем е че няма алкохол и май ислямските закони са малко по стриктно приложени. Но по принцип хотели и други неща са доста по евтини. Говорим за 15-20% от това което аз съм забелязал. 

Какви са предимствата на Бахрейн пред Дубай?

Връзка към коментар
12 minutes ago, Дани Магелани said:

Какви са предимствата на Бахрейн пред Дубай?

Ако е да се ходи един път Дубай е по добре. Но с оглед на това че живея в Сауди Арабия и се налага да разпусна от време на време Дубай се превръща в бреме. Дефакто в Бахрейн цените са в пъти по ниски и общо взето търся същите удоволствия: бар, с малко свинско и бира. Единствения проблем за мен е таксито от Дамам до Бахрейн което е около BD 45 в едната посока което се надявам скоро да отпадне.  В Дубай таксито от бара до хотела и обратно ми е 120-150 драхми. В Бахрейн всеки хотел има бар с певици и прочие. А да не говорим че в самия Бахрейн такси не ти трябва всичко е на walking distance.

Редактирано от fxtrader
  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Привет на всички. След около 2 седмици пътуваме семейно до ОАЕ. Случая е такъв, че ми трябва местна сим карта преди да заминаването. Ако на някой му се намира от предишни посещения там, предполагам, че няма да има проблем да се споразумеем за смяна на собствеността 😀

Връзка към коментар

Здравейте!
Ходил ли е някой от Вас в Дубай и Абу Даби по време на Рамазана?
Ако да, моля да споделите лични впечатления по отношение на облеклото, консумацията на вода, хотелите предлагат ли закуски в периода!

Редактирано от dorida
Връзка към коментар
преди 28 минути , dorida каза:

Здравейте!
Ходил ли е някой от Вас в Дубай и Абу Даби по време на Рамазана?
Ако да, моля да споделите лични впечатления по отношение на облеклото, консумацията на вода, хотелите предлагат ли закуски в периода!

Да, аз съм била по време на Рамазана преди няколко години. В хотела имаше храна, през целия ден, но при затворена врата и със спуснати пердета. По моловете не работеха заведенията за хранене. Работели през нощните часове. Но не съм ги посещавала. Но все пак, си спомням, че изядохме по един сладолед по светло. До колкото си спомням, не трябва да се яде и пие вода или друго на публични места, дори и дъвка да се дъвчи. В края на сафарито в пустинята имаше вечеря и напитки. Спомням си, че в един магазин си купихме вода и поискахме чашки, дадоха ни, но казаха по дискретно да пием вода.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
Надя Воденичарова

Здравейте,

имам намерение утре да отида до пистата на ф1 yas marina в Абу Даби, но не съм запазвала нищо. Въпросът ми е дали е необходимо да правя някаква резервация, защото искам да се разходя по пистата и да разгледам, ако това е възможно и възможно ли е да заплатя за съответната дейност на място.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте:) Един наистина бърз въпрос в последният момент:

Кацам на летището в Дубай (DBX) на Т2 тази вечер в 22:05, и трябва да се прехвърля на Т1, където по график в 23:25 излита следващият ми полет за Манила. 

Пътувам само с ръче багаж. Направих си онлайн check-in, който обаче не ми даде бордна карта, както очаквах - все пак ще трябва да си я взема от гише на летището!

Според информацията, която имам, гейта затваря 20 минути преди обявеното време за излитане, т.е. в 23:05. Това ми дава точно един час между кацането, в който трябва да се прехвърля от Т2 на Т1, да си взема бордната карта и да намеря гейта си. Въпросът ми е налага ли се да минавам митнически проверки и съответно отново проверки на влизане, или не? Изобщо дали имам шанс да успея, или да почвам да си търся настаняване в Дубай?:)

Въпросът ще е актуален още час - след това - каквото сабя покаже 🙂

Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...
преди 43 минути , djonika каза:

Здравейте, търся гид на български  език  в Дубай!

Дано не се окажат като нашите в организирана екскурзия. Живееха в Дубай и Абу  Даби, но не знаеха почти нищо за разглежданите обекти.

Вземете си Big Bus Ще си включите слушашките на руски или друг език и ще научите повече. Тръгва от паркинга на МОЛ Емирейтс и има в билета 5 или 7 различни маршрута и безплатни бонуси като круизи , входни билети от шофьора и др.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, djonika каза:

Здравейте, търся гид на български  език  в Дубай!

Препоръчаха ми този: Адел +971 55 700 5918. Аз лично не съм го ползвал. Има вайбър, преценете, решете.

Връзка към коментар
  • 5 седмици по-късно ...

Как /от къде /мога да си направя снимки с Atlantis the Palm - на фона му, понеже не допускат visitours? Няма да ползваме аквапарка или аквариума. Благодаря! Място с добра видимост.

Връзка към коментар

Може да си направите резервация по телефона за някой ресторант там, да идете вътре, да се разходите и т.н. и просто да не посетите ресторанта. Аквариумът се вижда добре. После си хващате такси за обратно и готово. Ние винаги сме го посещавали, само когато сме ходили да вечеряме там.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Те вече са ти отгворили @Ivko и @Happy_Traveler, но и аз ще споделя. 

Аз исках да влезна директно на място, но не ме пуснаха. Искат резервация, за да влезнеш вътре и да се разходиш. 🙂

Иначе алеята е супер място за разходка. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 31 минути , Иван Попов каза:

Те вече са ти отгворили @Ivko и @Happy_Traveler, но и аз ще споделя. 

Аз исках да влезна директно на място, но не ме пуснаха. Искат резервация, за да влезнеш вътре и да се разходиш. 🙂

Иначе алеята е супер място за разходка. 🙂

Можеш да влезеш в сградата през входа от към метростанцията, да разгледаш магазинчетата и заведенията, да хапнеш сладолед. Към хотела не допускат влизане на туристи.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , Дани Магелани каза:

Можеш да влезеш в сградата през входа от към метростанцията, да разгледаш магазинчетата и заведенията, да хапнеш сладолед. Към хотела не допускат влизане на туристи.

Е то за другия път като ходим и аз така мисля да направя, дано не ни направят проблем от към метростанцията. Благодаря! 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.