Прескочи до съдържание

Туристическа виза Австралия

Препоръчани мнения

преди 22 минути , MatriXa каза:

на 18 март пуснах преди Aвстралия още да затвори границите си но още заявката си ми седи на received. пише че до 1-4 дни трябва да отговорят, преди две години ми отказаха тогава не изпратих документите които искат не бях се подготвил сега не само им ги изпратих но даже снимах едногодишната Kанадска виза. 

принципно ми е все тая, интересно ми е кога изобщо ще върнат отговор 😀😄😀

Тези средни дни за отговор за пожелателни в най-добрия случай. Мисля, че включват и хората, които получават моментално автоматично визи. Примерно като 100 човека получат визите за час, ти я получиш за месец, крайния резултат е че средно 1-4 дни 🙂

Връзка към коментар
преди 1 минута , neuromancer каза:

Ти си подал и те са затворили. Като почнат да работят ще ги разгледат... 

даването или отказа,не означава че ще съм утре или другиден в Aвстралия би трябвало да разглеждат кандидати дори при затворени граници.

Връзка към коментар

Може въобще да не работят

Тук казаха, че американските консулства не работят, няма интервюта, не можеш да насрочваш, нищо. Седиш и чакаш.

Връзка към коментар
преди 7 минути , neuromancer каза:

Може въобще да не работят

Тук казаха, че американските консулства не работят, няма интервюта, не можеш да насрочваш, нищо. Седиш и чакаш.

е австралийската става онлайн без interview

Връзка към коментар
преди 16 часа, MatriXa каза:

е австралийската става онлайн без interview

Но заявката се обработва от хора, поне в случая когато не си получил виза автоматично. Тези хора, вероятно, не работят в текущата ситуация или ако работят то е по прибирането на техните граждани закъсали навсякъде по света. Хората искащи визи, при затворени граници, са им последната грижа.

Погледни го даже от положителната страна. Те ти правят услуга като не ти издават виза, която почва да изтича от момента на издаването :).

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В момента целият им ресурс е насочен в друга посока. Не знам дали изобщо разглеждат туристически визи, факт е, че очакваното време за разглеждане на останалите групи визи им се увеличи с месеци.

Връзка към коментар

Проверих днес в правителственият сайт и там упоменават, че в момента е спряно разглеждане на всякакви видове визи, освен няколко конкретни.

Някак си са успели да свържат визовите акаунти с възможността за подаване на заявление за обезщетения, така че явно в момента работят за съвсем различни неща.

Ще трябва да мине малко време, но според мен ще започнат да работят по визи чак когато положението се стабилизира и отворят границите.

Връзка към коментар
На 29.03.2020 г. в 10:12, Тони каза:

Проверих днес в правителственият сайт и там упоменават, че в момента е спряно разглеждане на всякакви видове визи, освен няколко конкретни.

Някак си са успели да свържат визовите акаунти с възможността за подаване на заявление за обезщетения, така че явно в момента работят за съвсем различни неща.

Ще трябва да мине малко време, но според мен ще започнат да работят по визи чак когато положението се стабилизира и отворят границите.

ни позна явно работят😁

поредния отказ ще да е но поне опитах,ще им изпратя част от това което искат но всичко няма как.

живи здрави🙂👍

Screenshot_2020-04-03-00-43-45-567_com.google.android.apps.docs.jpg

Връзка към коментар

Да, вече отговарят. Вчера щях до пиша, тъй като и друг съфорумец успя да подаде и получи отговор.

Явно е било времемнно, докато беше вълната с прибирането на резидентите от чужбина.

Връзка към коментар
  • 2 години по-късно ...

Колко време чакахте за отговор ? Подадох искане за виза eVisitor (651), пише до ден, че се получава отговор - вече 5 дни нищо и седи на статуса Application status: Received

Да чакам ли още или да им пиша/звъня ?

Връзка към коментар
преди 2 часа, infectedmushroom каза:

Колко време чакахте за отговор ? Подадох искане за виза eVisitor (651), пише до ден, че се получава отговор - вече 5 дни нищо и седи на статуса Application status: Received

Да чакам ли още или да им пиша/звъня ?

Това време за отговор е някакво осреднено. И май включва и тези, които получават автоматично одобрение моментално. Най-вероятно ще ти искат допълнителни документи и в този случай и отговора се забавя. Изчакай още. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 час, Георги каза:

Това време за отговор е някакво осреднено. И май включва и тези, които получават автоматично одобрение моментално. Най-вероятно ще ти искат допълнителни документи и в този случай и отговора се забавя. Изчакай още. 

Аз също мисля, че ще поискат допълнителни документи. Когато кандидатствахме, получихме автоматично одобрение моментално. Дори в началото не разбрах, че става дума за одобрена виза, а за част от процеса по кандидатстване...

Връзка към коментар

… което ме подсеща , че търся съвети за добър подход за получаване на въпросната виза. 

На 20 март подадох апликация за виза на жена ми , след седмица получих ъпдейт с изискване на всякакви допълнителни документи . Представих доста голям брой скрийшотове , включително печати в паспорта на жена ми от дестинации от последните две години като Сейшели , Малдиви , Сейнт Джон , Дубай , десетки хотелски резервация ( Конрад Малдиви , Конрад Бора Бора , Моореа и т.н ) , диамантен Хилтънски статус на нейно име ,  “зелена” карта валидна до 2031г, самолетни резервации до Фиджи и Австралия, няколко банкови сметки с прилични суми от рода-  ххх ххх ( на мое име обаче ) и по-скромни такива на нейно име , договори за наеми за ххх ххх суми на нейно и мое име  , и т.н, без фишове на нейни заплати обаче , просто няма такива - един вид самоосигуряващо се лице …

Два месеца и половина след подаването на апликацията - все още нищо … В празната ми глава няма много идеи , освен учтив имейл до Австралийското консулство в САЩ или в краен случай пускане на нова апликация.

Връзка към коментар
преди 2 часа, stanislavpp каза:

… което ме подсеща , че търся съвети за добър подход за получаване на въпросната виза. 

На 20 март подадох апликация за виза на жена ми , след седмица получих ъпдейт с изискване на всякакви допълнителни документи . Представих доста голям брой скрийшотове , включително печати в паспорта на жена ми от дестинации от последните две години като Сейшели , Малдиви , Сейнт Джон , Дубай , десетки хотелски резервация ( Конрад Малдиви , Конрад Бора Бора , Моореа и т.н ) , диамантен Хилтънски статус на нейно име ,  “зелена” карта валидна до 2031г, самолетни резервации до Фиджи и Австралия, няколко банкови сметки с прилични суми от рода-  ххх ххх ( на мое име обаче ) и по-скромни такива на нейно име , договори за наеми за ххх ххх суми на нейно и мое име  , и т.н, без фишове на нейни заплати обаче , просто няма такива - един вид самоосигуряващо се лице …

Два месеца и половина след подаването на апликацията - все още нищо … В празната ми глава няма много идеи , освен учтив имейл до Австралийското консулство в САЩ или в краен случай пускане на нова апликация.

При брат ми беше така за първата виза. Намери телефон и се обади, в неговия случай в посолството на Австралия в Белград. Казаха му, че проверката ще приключи бързо и наистина му се обади служител след 2 дни и го разпита за плановите му в Австралия. Издадоха му без проблем визата след това. Във вашия случай е предполагам същото. А може и заради дегето да е, пътувате цялото семейство, нали?

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да , тримата сме , което се вижда ясно от изпратените самолетни резервации. Чудя се дали има нещо общо с коварният въпрос за ползвано предишно фамилно име, на който отговорих , че има такова и след сключен брак е със сменена фамилия…. Търпеливо ще изчакам да станат точно три месеца , тоест до 20 юни и ще потърся контакт . 

Връзка към коментар

Обикновено са по-внимателни с цели семейства, особено ако са до 40 години възрастните. Но като говориш с тях и им обърнеш внимание на фактите-пускат. Потърси телефон и говори с тях. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, stanislavpp каза:

Да , тримата сме , което се вижда ясно от изпратените самолетни резервации. Чудя се дали има нещо общо с коварният въпрос за ползвано предишно фамилно име, на който отговорих , че има такова и след сключен брак е със сменена фамилия…. Търпеливо ще изчакам да станат точно три месеца , тоест до 20 юни и ще потърся контакт . 

Не е заради фамилията. И аз написах, че съм сменена фамилия , и пак ми дадоха виза след 3 минути.  А дори не работя и нямам златен Хилтън статус.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , luba_rizova каза:

Не е заради фамилията. И аз написах, че съм сменена фамилия , и пак ми дадоха виза след 3 минути.  А дори не работя и нямам златен Хилтън статус.

Охо, каква идея ми даваш... 

Аз дори не знаех, че Австралия е отворила вече!

• Смея се 1
Връзка към коментар

Без никакви допълнителни действия от моя страна, днес (17.06)  получих имейл с нейната виза , три дни  преди да станат точно три месеци от подаването на апликацията и два месеци след подаването на допълнителните документи .

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 10 месеца по-късно ...

Новата виза отново пристигна за минута.Явно при неизтекла преходна виза подновяването след подаване на апликацията протича напълно автоматично.

Има известна промяна във въпросника и вече е леко опростен.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 12 часа, stanimir каза:

Новата виза отново пристигна за минута.Явно при неизтекла преходна виза подновяването след подаване на апликацията протича напълно автоматично.

Има известна промяна във въпросника и вече е леко опростен.

Това за eVisitor subclass 651 ли си кандидатствал или друг клас 

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
Да попитам - 15 мин. след пускане на апликейшъна, страницата се рефрешна в Granted - това означава ли, че имам виза:

Application status: Submitted
Applicants
  • Ivan Geshev  - Granted

П.П. Името не е моето, някак си попадна в полето😁

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.