Прескочи до съдържание

Booking.com - полезни опции, съвети, възможности и трикове при търсене

rik4o

Препоръчани мнения

За Колмар, Франция става въпрос. Апартаментът преди 2 месеца беле един от малкото без такса за почистване, а вече проверих и за други дати и наистина има такава допълнително.

Това което им препоръчах на букинг е да не позволяват мястото за настаняване да прави промени при вече направени резервации.

Връзка към коментар

Нова мода в ценообразуването при  съседите на север - нощувка за 1 евро и...нещо

Имате възможност да наемете апартамент в центъра на Букурещ за 1 (едно) евро.

1.1.png.d74c33b4f54b6e19cc0451f94cdee26e.png

Комшията Adrian предоставя възможност за нощувка, и то за четирима, срещу горепосочената скромна сума, но...

1.2.png.923d663cfca7258370509eb176a9b138.png

... добавя и 45 евро такса за обслужване. :biggrin:

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар

Тези свалят летвата непрекъснато. Booking много лесно могат да го решат този проблем, като сложат максимална такса в % или абсолютна сума. Явно обаче пропищелите потребители са относително малък % и не са се задвижили.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, Eva eva каза:

Да, това и във Виена го забелязах - уж изгодни цени и като видя една такса за почистване 50 евро ....

това явно е трик, за да се намали комисионната на букинг.

Обаче ако клиентите не се оплачат, букинг няма как да следят милионите си хотели...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 минути , neuromancer каза:

това явно е трик, за да се намали комисионната на букинг.

И също така тези имоти излизат на първо място като се подредят по цена.

Жалко, че букинг не обръщат внимание и контрата пак остава в клиента. Този проблем въобще не е от вчера.

Апропо при официално появяващи се такива "цени" вече става много трудно по-неопитен човек да различи кое е грешка и кое не и мазалото е пълно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

все пак това не са ли все частни апартаменти? За хотел такса почистване ми е абсурдно

поне моето мнение е, че частните апартаменти си имат други канали за резервация, предвидени за това и смесването им с хотелите води до неприятности

Връзка към коментар

Да,това с таксите за почистване на апартаменти е дразнещо.Преди няколко месеца резервирах апартамент,който беше на учудващо ниска цена.Дали аз бях разсеяна или умишлено така е направено,но в процеса на резервацията не забелязах цената да се покачва.На потвърждението сумата беше с 25евро отгоре.Дори и тогава след обстойно проучване на страницата на апартамента не забелязах,че с малки букви под описанието е упомената таксата,посочи ми го съпорта на букинг като звъннах.Веднага ми предложи безплатно да анулират резервацията(беше без право на отмяна).Така,че винаги може да се реагира.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди време такива проблеми имаше с Airbnb. Европейската комисия, обаче, излезе с ултиматум към тях да си оправят сайта, така че потребителите да виждат крайната цена с всички включени такси. И го оправиха. И Booking ще го оправят, въпрос на време е, но междувременно ще има ожилени.

Връзка към коментар

Това наистина е  досадно, но аз понеже много по-често предпочитам апартаменти и къщи пред хотели (особено когато групата се състои от повече от двама човека) и вече съм свикнал и първото нещо, което гледам, когато става дума за апартамент,  е таксата за почистване или както там я кръщават. 

Преди 1 час, Eva eva каза:

Според мен изобщо не трябва да се допуска от букинг да има каквито и да е допълнителни такси. Една крайна цена и това е - както искат да си я формират. 

Не разбирам обаче защо  възмущението е концентрирано само към букинг и е в темата на букинг, при положение, че при букинг е сравнително  ясно посочено кое е включено и кое не, и поне тяхната (на букинг) комисиона е включена предварително в цената,

което не е случая при други популярни агрегатори и метатърсачки. 
Например Orbitz , търсене на настаняване в Колмар за 4 човека:image.png.82713d072ab508927b04cd357d82ec70.png
Избираме по-евтиното за $86 и се оказва 
image.png.a02548e90df7a283de4287074fb70fb9.png

че има още няколко таксички и цената всъщност става $157, че има и допълнително депозит за щети

сега проверяваме "по-скъпото" - това за $91
image.png.b5d302f2cbeafe2fef6a007eed87d152.png
Пак се появяват допълни такси, цената става $137, но все пак е по-евтино от горното. 

Сега поглеждаме при братовчедите от Expedia 

image.png.c71cda07600a36c2bdbe74c23a94195c.png

Избираме първото, за $86 и се оказва

image.png.2c1e02a081fb0e0b8aa6513bc5b38656.png
че с допълнителните такси, цената отива на $159

Сега проверяваме и второто, което първоначално излиза за $116 и се оказва

image.png.d08895105a1f3d191abf83b9430712fd.png
Че цената отива на $161, плюс още 4 градска такса ...

Де е Киро на кирия ...

Преди 1 час, vorbis каза:

Преди време такива проблеми имаше с Airbnb. Европейската комисия, обаче, излезе с ултиматум към тях да си оправят сайта, така че потребителите да виждат крайната цена с всички включени такси. И го оправиха. 

Обаче кое са оправили и кога я виждат потребителите крайната цена? Да, таксите за почистване са включени, но пък не е включена комисионата на сайта
Ето пак пример- търсене на настаняване в Колмар, за 4 човека:
image.png.f21345602debda1e207773a87ce87039.png

потребителят вижда €69, обаче като избере обекта 

image.png.04bf395f6e1a9763730ca5636f2f7008.png
се оказва че има и комисиона на сайта и градска/туристическа такса и крайната цена е 82€ 

Та така ... в общи линии, на първо четене от по-популярните сайтове май само за Hotels.com се сещам, при които още при първоначално търсене излизат цени с включени такси и комисиони, специалистите като сеньор Матеев да допълнят къде другаде също е така...

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар

Разликата при Airbnb,че таксата за почистване може да се редуцира при контакт с хоста,ако апартамента е за 6 души,пък вие сте двама например,или пък се разберете да оставите апартамента във вида, в който сте го намерили.А и при Airbnb ясно се вижда таксата преди да натиснеш бутона за резервация.Но да,неприятно е да те изненадват на по-късен етап.Конкретно за Колмар и на мен ми направи впечатление,че разминаването между първоначалната цена и това,което излиза като допълнителни такси е брутално.

Връзка към коментар

За късмет и аз щях да се прецакам с 50Евро такса за почистване, обаче в картата си заредих с 1-2Евро отгоре над цената и така не можаха да си вземат по-голямата сума.Наистина в AirBnb е малко по-добре и условията им за хост са по-добри.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

днес за пръв път попаднах на място за настаняване, при което някак изведнъж след първоначалните цени ми излезе предложение за цена с Booking Basic, досега не го бях срещала този вариант

booking.png.ade49b32ba613a840e4bae59e853508a.png

потърсих малко инфо и прочетох тази статия - https://www.mirai.com/blog/booking-com-is-now-offering-third-party-inventory-with-booking-basic/

тествах метода с издирване на крайния доставчик в source кода на страницата, и ми излезе, че са agoda и Ct /trip.com/ - проверих и на двата, в агода цената беше като в букинг без basic опцията - около 1000 лв с таксите, а в trip.com беше точно тази - 597 лв, обаче и там пишеше, че мястото се предлага от техни партньори, тука вече не ми се ровеше и из техния source-код, за да го издирвам кой всъщност е най-най-крайният доставчик 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Не знам за къде търсиш,но провери и в expedia.com.Още от сега са пуснали намаления,а за Черният петък предвиждат избухване:smile:Днес рових и имаше доста хотели с поне 30% намаление спрямо букинг.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Още една възможност за задаване на въпроси и за споделяне в общност на хора, изкушени от пътуванията.

travel_c.png.d9fd0103a253489ac51fa074f990a043.png

Бледа конкуренция на magelanci.com, при това "забита" някъде неоткриваемо из менюта и линкове.😉

Връзка към коментар
преди 54 минути , rik4o каза:

Още една възможност за задаване на въпроси и за споделяне в общност на хора, изкушени от пътуванията.

travel_c.png.d9fd0103a253489ac51fa074f990a043.png

Бледа конкуренция на magelanci.com, при това "забита" някъде неоткриваемо из менюта и линкове.😉

Знаеш ли, букинг може да са решили да правят конкуренция на фейсбук 🤣 Май само това не са пробвали още...

На 27.10.2018 г. в 15:38, Фичо каза:

на първо четене от по-популярните сайтове май само за Hotels.com се сещам, при които още при първоначално търсене излизат цени с включени такси и комисиони, специалистите като сеньор Матеев да допълнят къде другаде също е така...

В общи линии при първоначално търсене на повечето сайтове никога не се показват крайни цени с включени абсолютно всички такси и комисионни. Всеки сайт опитва да изглежда по-евтин от конкуренцията, а много хора после не четат ситния шрифт...

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Не знам дали е в правилната тема... но да го споделя, за пръв път го получавам и може да е полезно за някой.

От букинг ми пратиха вчера следното:

" 1 пропуск, 27 атракции, Разгледайте Истанбул лесно"

"Посетете каквото искате, когато искате - няма нужда да планирате или плащате предварително!"

Madame Tussauds Day Ticket и Sea Life и Legoland са с 50%

Dolmabahce Palace Guided Tour + Bus and Boat City Tour с 27%

Има и други с 10, 11, 18, 24%

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Tim, даже през ноември ползвах пропуска. Просто им дадох да си го сканират от телефона, и парите автоматично се дърпат от картата, която си ползвал за резервацията. При восъчните фигури момчето на касите гледаше малко странно, когато му обясних за кода, но всичко мина успешно. Восъчните фигури и Аквариума имаха обаче условие да се ползва пропуска преди 13 часа. Ние в 12:46 влезнахме без никакъв проблем.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Днес получих  от Booking мейл,че ще ми върнат 10% от следваща резервация на стойност над 100 евро.Някакъв еквивалент на кредита към Уиз,но парите ти ги връщат по картата.Не знам дали е нещо ново,но го пращат само на нови профили.Иначе много гръмко са го написали😆

Като знак на благодарност, че пътувате с нас, искаме да ви дадем € 100 обратно след втория ви престой.

*Минималната изразходвана сума е € 100. Резервирайте преди 22 декември 2018.
Оферта за 10% обратно на максимална стойност € 100.
Редактирано от Мари Николова
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
53 minutes ago, Мари Николова said:

Днес получих  от Booking мейл,че ще ми върнат 10% от следваща резервация на стойност над 100 евро.Някакъв еквивалент на кредита към Уиз,но парите ти ги връщат по картата.Не знам дали е нещо ново,но го пращат само на нови профили.Иначе много гръмко са го написали😆

Като знак на благодарност, че пътувате с нас, искаме да ви дадем € 100 обратно след втория ви престой.

*Минималната изразходвана сума е € 100. Резервирайте преди 22 декември 2018.
Оферта за 10% обратно на максимална стойност € 100.

И аз гои получих на един от новите ми профили. Чудя се с картата дали пак е същото ограничение до 1 път и дали, ако е ползвана вече ще ти откажат кредит....свършиха ми картите вече....

Връзка към коментар

И аз имам такава отстъпка, но не на мейл, а на хартия по пощата 😂 и не ми е нов профила... Пролетта пък ми бяха пратили пак на хартия 60£ при резервация за над 250, та тези 10% ми се видят твърде малко вече 😁

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.