Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 10 минути , Дънди каза:

Здравейте! Възможно ли е ваучера да се ползва от друг човек, а не този , който го е купил?

Да

• Благодаря 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Най-сетне си оползотворих ваучера за Грац. Имах два различни - за фамилна стая от миналата година, но ползвах тазгодишния с 2 нощувки за 19 евро в двойна стая (горе на тази страница), който се запазваше само в приложението. 

Оценката на хостела в Букинг е 6.7.

Локацията за пристигащи с влак е чудесна - на 5-6 минутки от гарата, като към хотела се върви по протежението на първи коловоз, минава се по надлез, под който хвърчат коли, стълби надолу и после покрай колите по тротоар за велосипеди и пешеходци (в Гугъл мапс дава тъп и заобиколен маршрут).

В хостела почти винаги има места, а и докато бях там, не останах с впечатление за пренаселеност (5 етажа с две крила). Настаних се бързичко около 19 ч. и ми дадоха фамилна стая въпреки ваучера за двойна/twin.

20250729_185702.jpg.2217740ed387dba17a8fa33791d96511.jpg

Фамилната стая е с отделна баня и тоалетна, което досега не бях виждала в АО.

20250729_185713.jpg.343e8974e65d24c672fdd2786d258953.jpg

20250729_185718.jpg.230f142b12551e530096243f39cce768.jpg

Естествено, стаята изглежда безхаберно, пердето виси криво, но за толкова пари...

Обаче в стаята беше поне 30 градуса, докато навън максималната температура този ден беше само +21. Отварям прозореца, а той не се отваря поради счупена и липсваща дръжка. Слизам долу и ми сменят стаята без много обяснения, но вече с обикновена двойна. И с гледка улица с коли. Предната беше заден двор.

20250729_190406.jpg.39b084abb1df47e0395d0b29badd7d48.jpg

Първо спя на отворен прозорец с тапи за уши, но пак не е много тихо. На затворен е добре. Стаите нямат климатизация, така че е добре да се избягва в много горещ сезон. Имат и външни ламелни щори, които пускам през деня да не се нагрява стаята.

По чистота мога да го сравня с Местре, а по общо впечатление го слагам след Местре и преди Копенхаген Сидхавн и Ротердам. Общите площи не ги гледах много, но не бяха пренаселени и изглеждаха прилично. Съмнителни типове нямаше, шумни групи също, по-скоро семейства и групи младежи. Самият район зад гарата не е кой знае какво, но населението е основно бледолико, а с отдалечаване от гарата в посока Егенберг къщите стават имения. Емигрантите с дюнери са разположени между гарата и центъра, който е в срещуположната посока. На самата гара има читав Spar до 22 ч.

Един от проблемите на АО е липсата на ярко осветление и достатъчно място за вещи - тук имаше 1 закачалка, маса и 2 мини нощни шкафчета плюс поставка за куфар. В Местре има ниши-рафтове, където можеш да си сложиш нещата, тук, уви. Чистачите бяха младежи от турски произход и не им се работеше, но не беше мръсно. Най-хубавите и големи хавлии от всички АО-та ми се паднаха тук. Градът е симпатичен, наоколо има много опции за еднодневни разходки, селца, пътечки с водопад и лифт до средновисок баир. Та могат да се комбинират няколко ваучера (не забравяйте за липсата на климатик за лятото). 

Аз дойдох от Виена с влак, еднопосочен билет е 20 евро, но ако се купи поне месец по-рано, е 10 без право на отмяна. Има и фликсбус, но спират по кварталите и те са около 10 €. Върнах се през Виена, макар че имах идеята да продължа към Марибор и Загреб, ама от Загреб летях преди два месеца и не ми се ходеше пак там. 

И да се възмутя 😃 - градският данък е 2,50€ на човек на вечер, във Виена ми взеха 1,50€, но може да е с друга категоризация. Градският транспорт също е по-скъп от Виена (3,20€ спрямо 2,40,€ във Виена), но не ми се занимаваше да проучвам и ходех пеш.

• Харесвам 13
  • Благодаря 3
  • Браво 1
Публикувано:

Аз съм ползвала само 2 ваучера на A&O. В Местре първо ни настаниха в доста захабена семейна стая с много запушена мивка. Момичето от рецепцията се опита да я отпуши с отверка и след като не успя ни премести през 2 стаи в друга семейна стая, която беше супер чиста спрямо първата. Та си мисля, че и в Местре може да попаднеш на кофти стая. Имахме късмет, че имаше свободна, за да я сменят. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 часа, lio каза:

Някой настанявал ли се е зимата в АО, например Копенхаген? Как са с отоплението?

В Копенхаген не съм, но отопление няма как да имат. Само климатици нямат, така че след като се варих в собствен сос два пъти веднъж във Виена и втори път във Франкфурт няма да повторя. Зимата във Виена си беше супер.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, lio каза:

Някой настанявал ли се е зимата в АО, например Копенхаген? Как са с отоплението?

Аз съм бил по Коледа, нямаше никакъв проблем, стаята беше приятно затоплена, без да е жега. Навън беше кучи студ.

Публикувано:
преди 1 час, Jorro каза:

В Копенхаген не съм, но отопление няма как да имат.

Може би си искал да напишеш "няма как да нямат"? :rolleyes:

Публикувано:
преди 56 минути , Фил каза:

Може би си искал да напишеш "няма как да нямат"? :rolleyes:

Да, точно, но е крайно време да го изключа този аутокорект

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 1 час, Дани Магелани каза:

Някой попадал ли е наскоро  на ваучери за Аахен?

Ще ми трябва 1 за юли 2026.

То и в момента има, на не знам дали цената ще ти хареса - 69€ за нощувка

image.png.ed58cc58ba7f4a2ea9cd13cad3d8063b.png

Публикувано:
преди 2 минути , Фил каза:

То и в момента има, на не знам дали цената ще ти хареса - 69€ за нощувка

image.png.ed58cc58ba7f4a2ea9cd13cad3d8063b.png

От този ваучер няма смисъл за тази локация, защото в приложението на АО нощувка за произволна дата е по-малко:

Screenshot_20250813_132246_aoHostels.jpg.81c50e0931a326bbde066fa9e8bc8fa8.jpg

Иначе напоследък евтини ваучери пускат два пъти годишно. Веднъж вече имаше април, чакаме в скоро време. 😉

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ако пък на някой му потрябват спешно ваучери от АО, самите те продават такива за 99 евро за 2 нощувки. За Единбург направо си е евтиния, стига да има места... Снимката е от приложението.

Screenshot_20250813_230853_Chrome.jpg.e9fccf9e1b58b8938112153f4713188c.jpg

https://www.aohostels.com/de/service/gutscheine/

Трябва да се провери първо за места, разбира се. 3 години валидност.

Не знаех, че в Брайтън има АО.

• Харесвам 4
Публикувано:
1 hour ago, Argentique said:

Ако пък на някой му потрябват спешно ваучери от АО, самите те продават такива за 99 евро за 2 нощувки. За Единбург направо си е евтиния, стига да има места... Снимката е от приложението.

Screenshot_20250813_230853_Chrome.jpg.e9fccf9e1b58b8938112153f4713188c.jpg

https://www.aohostels.com/de/service/gutscheine/

Трябва да се провери първо за места, разбира се. 3 години валидност.

Не знаех, че в Брайтън има АО.

За проверката, местата с ваучер различни ли са от местата без. Т.е можеш ли да провериш дали има места и ако има, да купиш ваучер?

Публикувано:
преди 6 часа, Gisp каза:

За проверката, местата с ваучер различни ли са от местата без. Т.е можеш ли да провериш дали има места и ако има, да купиш ваучер?

Да и да.

има отделна наличност за резервация с ваучер и можете да проверите предварително.

Публикувано:

Но все пак е препоръчително ваучерите да се купуват като има промо. Тогава цената е ниска, може би не важат за всички места, но пълно щастие няма.

Пример от последната разпродажба, която е спомената нагоре в темата:

image.png.8baa67a5bfed2a47fa97dbed8ab626c6.png

И всичко това за 20Е 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
4 hours ago, jorocontrola said:

Но все пак е препоръчително ваучерите да се купуват като има промо. Тогава цената е ниска, може би не важат за всички места, но пълно щастие няма.

Пример от последната разпродажба, която е спомената нагоре в темата:

image.png.8baa67a5bfed2a47fa97dbed8ab626c6.png

И всичко това за 20Е 🙂

В кой сайт се продават на промо? Или от техния си?

Чудя се дали има как да се прави тая схема оперативно - трябва ти хотел в Единбург за след 20 дни - мин 120Е/вечер нормално. Дали можеш да провериш А+О дали има ваучерни нощувки по 50Е?

Схемата с 20Е ваучер за 5 града за след до 3 г е тактическа.

Публикувано:
преди 9 минути , Gisp каза:

В кой сайт се продават на промо? Или от техния си?

Чудя се дали има как да се прави тая схема оперативно - трябва ти хотел в Единбург за след 20 дни - мин 120Е/вечер нормално. Дали можеш да провериш А+О дали има ваучерни нощувки по 50Е?

Схемата с 20Е ваучер за 5 града за след до 2 г е тактическа.

Ваучери за Единбург за близки дати обикновено няма, защото и други са се сетили.

Тук проверка: https://voucher.aohostels.com/en/availability

Много ме съмнява да сложат някога Единбург във ваучер за 20€, там обикновено са немски градове + Грац, Варшава и т.н. Даже за Венеция Местре и Копенхаген миналото лято започнаха да ги продават май на 40€, което пак си е ок. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , Gisp каза:

В кой сайт се продават на промо?

https://www.voucherwonderland.com/search/index/sSearch/a%26o+hostels

Просто се купува като има промо и после си организираш пътуването, когато можеш и искаш. От днес за утре не мисля, че работи схемата...

Публикувано:
преди 1 час, jorocontrola каза:

https://www.voucherwonderland.com/search/index/sSearch/a%26o+hostels

Просто се купува като има промо и после си организираш пътуването, когато можеш и искаш. От днес за утре не мисля, че работи схемата...

Не. За моите дати през юли 2026, вече нама места с ваучери в Аахен.

Дали има вероятност това да се промени?

Публикувано:
преди 38 минути , Дани Магелани каза:

Не. За моите дати през юли 2026, вече нама места с ваучери в Аахен.

Дали има вероятност това да се промени?

Променя се, да. Аз следях 6-7 септември във Венеция и почти ежедневно имаше промени по дните. Накрая излязоха и си ги взех.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.