Прескочи до съдържание

Помощ за Базел-Колмар-Страсбург-Баден Баден

luba_rizova

Препоръчани мнения

Публикувано:
12 minutes ago, mary_shery said:

Ние ще бъдем от 27 до 31, може и да се засечем някъде?

На съжаление сме за кратко и на 27 рано сутрин летим за София

Публикувано: (редактирано)
преди 3 часа, sp100 каза:

Относно рентакара, при нас е водещото че ще използваме дебитна карта и цената разбирасе. (имам отговор от GOLD CAR че може с дебитна при тях) Относно нощувките все още не сме запазили и сме в процес на търсене.

Щом ще сте с кола, мога да препоръчам с две ръце и два крака ей това нещо - в превод означава "Старите хамбари", като обаче старите хамбари са много добре реновирани, всички е много добре пипнато с вкус и с качествени материали и оборудване, чисто и подредено и което най-много ми хареса - че си е в местния, характерен за елзас стил.  Има и басейн, джакузи и барбекю на разположение на гостите.  
Локацията за мен е отлична - тихо и спокойно селце , на 10мин. от Колмар и на 5 мин. от основната магистрала Базел-Мюлуз-Страсбург.  На 10мин. пеша има много хубава  boulangerie (фурна) с богат избор багети, хлебчета, кифли, кроасани,   и др. подобни, както и Tuna market - един турски магазин тип бакалия (веднага минахме на "мерхаба комшу" :grin: ) откъдето могат да се купят основни неща за хапване (вкл. чудесно кисело мляко). 
Аз го намерих на най-добра цена в AirBNB - апартамент с две спални и дневна с кухненски бокс, баня, WC и балкон излезе по 81€. на нощ. 

Ние останахме много доволни! Ето и няколко собствени снимки:

20180916_081052.thumb.jpg.80004f43f40de390acc35e06e31b58e8.jpg20180915_181939.thumb.jpg.f80c0fc5fd52ddd45d49c001f1124895.jpg

20180916_081900.thumb.jpg.f7e407cb5a32065c3edf34082b24b992.jpg

image.png.a99bab537d9cb830dec42257a0a51b42.png

DSC08796.thumb.JPG.009bd17eccbda64459fe08a79db737d7.JPG

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 13
  • Браво 3
Публикувано:
23 minutes ago, Фичо said:

Щом ще сте с кола, мога да препоръчам с две ръце и два крака ей това нещо - в превод означава "Старите хамбари", като обаче старите хамбари са много добре реновирани, всички е много добре пипнато с вкус и с качествени материали и оборудване, чисто и подредено и което най-много ми хареса - че си е в местния, характерен за елзас стил.  Има и басейн, джакузи и барбекю на разположение на гостите.  
Локацията за мен е отлична - тихо и спокойно селце , на 10мин. от Колмар и на 5 мин. от основната магистрала Базел-Мюлуз-Страсбург.  На 10мин. пеша има много хубава  boulangerie (фурна) с богат избор багети, хлебчета, кифли, кроасани,   и др. подобни, както и Tuna market - един турски магазин тип бакалия (веднага минахме на "мерхаба комшу" :grin: ) откъдето могат да се купят основни неща за хапване (вкл. чудесно кисело мляко). 
Аз го намерих на най-добра цена в AirBNB - апартамент с две спални и дневна с кухненски бокс, баня, WC и балкон излезе по 81€. на нощ. 

Ние останахме много доволни! Ето и няколко собствени снимки:

20180916_081052.thumb.jpg.80004f43f40de390acc35e06e31b58e8.jpg20180915_181939.thumb.jpg.f80c0fc5fd52ddd45d49c001f1124895.jpg

20180916_081900.thumb.jpg.f7e407cb5a32065c3edf34082b24b992.jpg

image.png.a99bab537d9cb830dec42257a0a51b42.png

DSC08796.thumb.JPG.009bd17eccbda64459fe08a79db737d7.JPG

Много благодаря, довечера ще го видя.

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Съвсем наближи пътуването ми до Колмар и региона и понеже прочетох назад в темата, ме трудно се намирали спирките на автобусите, ще помоля ако някой има координати или може да обясни къде се намират. Ще взимаме автобус 106 до Риквир и автобус 440 в друг ден до Егишем. На vialsace пише Gare SNCF Colmar за име на спирката. Би трябвало да е пред гарата по тяхната карта, но понеже тук хората бяха изказали големи съмнения за спирката, затова и аз да попитам. 

Ще пробваме и ние велобюрото дa си оставим багажа, дано да се получи и дано автобусът не закъснее, защото  трябва да пристигне в 18:50, а бюрото работи до 19.

преди 28 минути , mary_shery каза:

Съвсем наближи пътуването ми до Колмар и региона и понеже прочетох назад в темата, ме трудно се намирали спирките на автобусите, ще помоля ако някой има координати или може да обясни къде се намират.

Не съм взимал автобус точно от гарата, но не виждам какъв може да е проблемът - площадчето пред гарата не е нещо огромно. 

Цитат

Ще взимаме автобус 106 до Риквир

bus 106     arret

Цитат

автобус 440 в друг ден до Егишем

bus 440   arret 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Публикувано:

От разписанието се вижда, че всички автобуси спират на спирката до жандармерията, затова се фокусирахме върху нея - Place Scheurer Kestner. Тя е точно пред киното и на нея спират и други автобуси от градския транспорт.

Пред гарата има много спирки и там не рискувахме да гадаем.

Colmar2.jpg

Colmar1.jpg.0d9b666218ffeb6b009aab5e70404dd3.jpg

Публикувано:

Спирката на автобус 106 на гаровия площад е като застанеш с гръб към гарата, надясно. Има две спирки, едната е на 106. До Егисхайм ползвахме велосипед. Разгледайте вечерта като пристигнете. Площадът не е толкова голям.

• Харесвам 3

mary_shery

Спирката на автобуса за Риквир е последната в ляво, заставайки с лице към ж.п.гарата в Колмар. Вървиш по тротоара и точно преди завоя е спирката. Има табло с разписанието на място. Билети - от шофьора. Пита ще се връщате ли същия ден, че да ви даде двупосочен билет(малко по-евтин е, но не помня цена...около 7евра сякаш). На излизане от Колмар се минава на кръговото със статуята на Бартолди. Нашият шофьор направи жест към туристите и обиколи 2 пъти статуята преди да продължим 😉.

P.P.  Lesy ме е изпреварила 😀

Редактирано от Zara
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Zara каза:

На излизане от Колмар се минава на кръговото със статуята на Бартолди. Нашият шофьор направи жест към туристите и обиколи 2 пъти статуята преди да продължим 😉.

😀

Не съм видяла тази статуя, може ли да я покажеш или на кое кръгово е. Благодаря!

Публикувано:
Преди 1 час, Цвете каза:

Не съм видяла тази статуя, може ли да я покажеш или на кое кръгово е. Благодаря!

Route de Strasbourg  x  Rue Curie ... статуята е умалено копие (10-12м) на Statue de la Liberte  - общината я подарява на града в памет на Бартолди

със стрийт вю-то ще я видиш, нямам под ръка  лични снимки

• Харесвам 1
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, Ще направим уикенд 11-12.05 разходка до Колмар с полет до Базел на отиване и връщане от Баден-Баден на връщане.

Като гледах разписанието на влаковете и aвтобусите не виждам нищо удобно от летището без чакане 2 часа там. Към момента май ни остава вариант да отидем до Базел и да тръгнем от там, но не ми се губи време, а и сме били няколко пъти. Имате ли идеи как да се придвижим до Колмар? Идеята ми е да спим някъде в Германия близо до Баден-Баден може би Карлсруе или Фрайбург в зависимост от цените на нощувките и транспорта. Иска ми се да разгледаме Баден-Баден преди полета, струва ми се интересен. Моля ви за помощ за придвижването и най-вече първия участък до Колмар. Т.к тази година полета пристига малко по-късно няма да успея да хвана влака от Сейнт Луи в 08:30, а следващия е след 1ч и 30 мин.

Публикувано:
преди 3 часа, Jorro каза:

Здравейте, Ще направим уикенд 11-12.05 разходка до Колмар с полет до Базел на отиване и връщане от Баден-Баден на връщане.

Като гледах разписанието на влаковете и aвтобусите не виждам нищо удобно от летището без чакане 2 часа там. Към момента май ни остава вариант да отидем до Базел и да тръгнем от там, но не ми се губи време, а и сме били няколко пъти. Имате ли идеи как да се придвижим до Колмар? Идеята ми е да спим някъде в Германия близо до Баден-Баден може би Карлсруе или Фрайбург в зависимост от цените на нощувките и транспорта. Иска ми се да разгледаме Баден-Баден преди полета, струва ми се интересен. Моля ви за помощ за придвижването и най-вече първия участък до Колмар. Т.к тази година полета пристига малко по-късно няма да успея да хвана влака от Сейнт Луи в 08:30, а следващия е след 1ч и 30 мин.

Заради разписанието на автобусчето ли няма да можете да хванете влака? Може да вземете такси, хич не е далече гарата на Сен Луи. Не е лош Баден-Баден и ако полетът ви е обеден, може би е най-логичното решение него да разгледате. 2-3 часа му стигат, при повече размотаване може и още, има и лифт до едно малко връхче.

Публикувано:
1 hour ago, mary_shery said:

Заради разписанието на автобусчето ли няма да можете да хванете влака? Може да вземете такси, хич не е далече гарата на Сен Луи. Не е лош Баден-Баден и ако полетът ви е обеден, може би е най-логичното решение него да разгледате. 2-3 часа му стигат, при повече размотаване може и още, има и лифт до едно малко връхче.

Кацаме в 08:20 по разписание , а влака е в 08:30 следващия в 10:30ч. Базел сме го гледали много пъти и не ми се губи време и харчат пари за там. Като гледам обаче май варианта ще ни бъде да отидем до гарата в Базел и от там да хванем Фликсбус в 9:45.  Има ли директен автобус до Мюлуз от летището, че не откривам друг вариант освен автобус 11 до Сейнт Луи и след това с влак? Ако не може да отидем директно в Колмар поне да разгледаме Мюлуз по пътя, т.к в Базел хич не ми се ходи. 

преди 48 минути , Jorro каза:

поне да разгледаме Мюлуз

От Сейн Луи до Мюлуз има директни влакове на всяка 47ма минута от часа. Спокойно ще успеете за влака в 09:47ч. За 08:47 ми се вижда екстремно. 🙂

Редактирано от epetkov
Публикувано:
1 hour ago, epetkov said:

От Сейн Луи до Мюлуз има директни влакове на всяка 47ма минута от часа. Спокойно ще успеете за влака в 09:47ч. За 08:47 ми се вижда екстремно. 🙂

В събота 11.05 няма влак в 9:47, след 8:47 е 10:28, който ходи и до Колмар. 

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:
преди 2 часа, Jorro каза:

Някой може ли да предложи хубав и не безбожно скъп ресторант в Страсбург? 

Отстрани на катедралата в посока реката.

Au Vieux Strasbourg,
5 Rue du Maroquin, 67000 Strasbourg

• Харесвам 2
Публикувано:

Нещо съм се замислила за кратка лятна ваканция в Елзас, с база Колмар. Идеята за вело преходи между Колмар и близки селища ми се видя доста привлекателна. Ще се радвам, ако някой може да даде съвети от личен опит за този тип предвижване.

Публикувано:

И още нещо се замислям, Август удачен ли е за подобен вид трип между тези селища? Дали няма опастност да вземем да слънчасаме 😄 ? Хайде в едната посока ще е сутрин, но после ... това после ме тревожи 😄 .

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.