Прескочи до съдържание

Мароко - бързи въпроси

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Мароко. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Позволено ли е да спят неженени двойки в една стая?

- Може ли да шофираме в Мароко с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - Казабланка или Танжер?

- Заслужава ли си разходка из пустинята?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 29 минути , adreno каза:

Най-добре близо до площада, за да си спестите въртенето и губенето из лабиринтите.

E, как, и да се пропусне най-интересното? 😄😄😄
Аз бях в Dar Tiflet и Riad Malfa, като и двата се държат от французи и си бяха читави.

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Граф Вронски
Публикувано:
преди 2 часа, decitka каза:

Здравейте, отново!

С риск да бъда досадана, но бихте ли ми препоръчали риад в Маракеш? Не държа на лукса, а на стандартния комфорт, бих желала да е на тихо и  спокйно място , което все пак да е комуникативна точка. Благодаря!

Riad Villa Sidi Baba

Публикувано:
преди 5 часа, decitka каза:

Здравейте, отново!

С риск да бъда досадана, но бихте ли ми препоръчали риад в Маракеш? Не държа на лукса, а на стандартния комфорт, бих желала да е на тихо и  спокйно място , което все пак да е комуникативна точка. Благодаря!

Според мен (надявам се, де) Casa del Sol е на такова място, но ще съм там след две седмици и тогава ще мога да дам реален отзив. Междувременно може да му хвърлите едно око в Букинг.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 часа, iaia_mama каза:

Според мен (надявам се, де) Casa del Sol е на такова място, но ще съм там след две седмици и тогава ще мога да дам реален отзив. Междувременно може да му хвърлите едно око в Букинг.

Благодаря! Ще се радвам и на отзиви след завръщането Ви! 🙂

• Харесвам 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 2.03.2025 г. в 19:08, decitka каза:

Благодаря! Ще се радвам и на отзиви след завръщането Ви! 🙂

Да дам моите 5ст за риада ми в Маракеш - бях там 14-20 март. Casa del Sol е на идеално място, буквално на 3мин от Джемаа ел Фна.  Намира се много лесно, въпреки че е из сокаците на медината. Обаче... в Букинг са турили прекрасни снимки, отзивите също са добри с леки забележки тук-там. Нашата резервация беше за две единични стаи, всяка с баня. Супер, нали? Да, ама не. Стаите бяха под всякаква критика, особено откъм чистота. Досега не бях попадала на толкова овехтяло, очукано, прашясало и занемарено място. Иначе общите части си бяха добре, отношението на персонала е повече от добро, Едното момче на рецепцията, казва се Саллах, е изключително спокоен, търпелив, внимателен и отзивчив, направи всичко по силите си, за да ни помогне за каквото имахме нужда. Не знам в другите стаи какво беше положението. Интернетът беше отличен. Закуската не особено, но всъщност аз сутрин не закусвам със сладки неща, а те не предлагаха нищо солено, та може и затова да давам минус на закуската им. Не съм претенциозна, но наистина се поразочаровах от стаите. 

Като цяло съм напълно доволна от пътуването си в Мароко. Точно каквото очаквах, точно това получих. Кръстосах Маракеш нашир и надлъж, пътувах с астобусите от градския им транспорт, с таксита също за по 1до 3 евро, накрая рано сутринта в 6:10 от риада до летището спазарихме таксито за 5евро. Това го споменавам, не за да се хваля, а да имате предвид, че всъщност стандартнит 20евро минимум, които искат за такси от Джемаа ел Фна до легището, са твърде много. Градският транспорт си беше преживяване и за нас, и за местните пътуващи  - взаимно си бяхме супер интересни, отделно, ако попитаме нещо,  всички с удоволствие се втурваха да ни упътват на арабски и френски, от които ние знаем по 2-3 думи само, но и с ръце, физиономии и интонация, преди да слезем от автобуса им казвахме шукран и мерси и всички в атобуса се радваха. Махвахме им ухилени от спирката и те́ така.

В други теми във форума четох, че мароканците били много нахални, прилепчиви т.н., сестра ми беше казала същото и по тази причина и навалицата не харесала особено Мароко, но на нас никой бе ни се е лепил, никой не ни е дърпал, не е нахалствал, напротив, хората бяха отзивчиви, усмихнати, very friendly, както се казва. Ходихмен на дневни трипове до Есауира, и до Аит бен Хаду, минахме през впечатляващите Атласки планини, автентични глинени села, пищни зелени долини. Ядохме само веднъж в нормален ресторант, през останалото време само улична храна и се върнахме живи и здрави, рядкото щастие не ни сполетя. Дори в Есауира ни надуха някакъв див вятър, койтп вдигаше пясъка от плажа и го изсипваше по целия град. Въпреки че се омотахме и с едни големи шалове почти като кадъни, пак ни напълни ушите, очите, устите, дрехите и маратонките с пясък. И за да бъде атракцията пълна, накрая заваля някакъв невероятно ситен и прогизващ дъжд, ей тъй, както вятърът си се вихреше и за секунди цялата бях кафява, покрита със залепнал по мен пясък. За съжаление и през ум не ми мина в този момент да се опитам да запечатам този си странен вид на кадро. Докато да се завайкам как ще се изчистя от това чудо сега, дъждът секна, изсъхнах за секунди и се изтръсках като куче, по подобие на всички наоколо. Вечерта в банята установих, че тайничко съм си донесла от пясъка... в гащите. 

На мен Мароко ми хареса и мисля, че пак ще се видим с него. 

П.п. Аз все още не съм си вкъщи и пиша на таблета, а написаното май излезе от смисъла на тази тема, затова моля, някой от админите да го премести в подходяща тема. Снимки също не мога кача в момента, че са на телефона и фотоапарата и ми е сложно, но след седмица като се прибера окончателно, ще избера няколко за илюстрация. Благодаря  🙂

• Харесвам 14
Публикувано:

Здравейте, днес в банката ми дадоха само банкноти от по 500 евро. Нямали други в края на месеца. Дали ще мога да купя дирхами в Маракеш с тях  ? 

Публикувано:
преди 19 минути , kkrastev каза:

Здравейте, днес в банката ми дадоха само банкноти от по 500 евро. Нямали други в края на месеца. Дали ще мога да купя дирхами в Маракеш с тях  ? 

Развали ги в някое чейндж бюро. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.