Прескочи до съдържание

Мароко - бързи въпроси

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Мароко. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Позволено ли е да спят неженени двойки в една стая?

- Може ли да шофираме в Мароко с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - Казабланка или Танжер?

- Заслужава ли си разходка из пустинята?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Ще тъпуваме до Маракеш в края на Ноември.

Дали може да ми дадете идея за :

1. Коя агенция да използваме за еднодневно преживяване в пустинята - каране на бъгите, камили и т.н

2. Спане в пустинята близо до Макакеш

3. Еднодневна ескурзия до Касабланка - с тур, автобус, влак, кола под наем - как е най-добре

Благодаря предварително!

Публикувано:
преди 3 часа, Dakich каза:

. Еднодневна ескурзия до Касабланка - с тур, автобус, влак, кола под наем - как е най-добре

Писано е многократно във форума по първите два въпроса. Само за Касабланка искам да се обадя. Тотално безсмислено! Град в който има само една голяма джамия и нищо друго!!!!!!!!! Един наистина безсмислено изгубен ден до там и обратно 

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 34 минути , muchachote каза:

Само за Касабланка искам да се обадя. Тотално безсмислено! Град в който има само една голяма джамия и нищо друго!!!!!!!!!

Потвърждавам. Но пък джамията е невероятна.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 10 минути , MayaS каза:

И аз потвърждавам! Този град виси само и единствено на едноименния си филм, и едноименната си песен. Ама веча не знам колко години така. Най-добрата реклама, която някога е правена на нещо. 

• Харесвам 3
Публикувано:
На 21.08.2025 г. в 13:54, MayaS каза:

... и ако си фен на филма, може да посетиш Rick s cafe , което вече е ресторант 🙂. Имам познати, на които това им беше фикс идея

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Може и да не успея да навия съпруга ми да вземем кола под наем в Мароко...та, ако някой има контакт на шофьор в Маракеш дали може да го прати моля? 

Четейки темите малко ме успокои мнението на Георги Матеев, че в Истанбул е по зле, а ние до Истанбул ходим 2 пъти годишно и нямаме проблем (той, де) с шофирането, ама ням да ми повярва...

Публикувано:

Гледам, че темата е повдигната и малко нахално, а и извън контекста, да запитам.

Още сме в чуденка, защото за края на другия месец имаме чудни опции за Маракеш. 

Колко е безопасно две жени (нешофьорки) да хукнем безотговрно натам за 4-5 дни? 

Публикувано:
преди 17 минути , Сузи Су каза:

При безотговорно хукване никъде не е безопасно. :wink:
Но ако спазвате основните правила, не сте доверчиви девойки на 18, носите си парите и паспортите на сигурно място, не ходите с непознати от улицата където ви повикат и не разголвате деколтета и крака в мюсюлманския свят – няма да имате проблеми. 
Ако прочетете темите из последните страници, ще срещнете и много информация за организирани турове, с които нешофьорстването ви въобще няма да е пречка.

==============
Изкарах в Маракеш сама около ден и половина и след видяното спокойно мога да ида в Мароко и сама, само че не искам.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, Argentique каза:

ако спазвате основните правила, не сте доверчиви девойки на 18, носите си парите и паспортите на сигурно място, не ходите с непознати от улицата където ви повикат и не разголвате деколтета и крака в мюсюлманския свят – няма да имате проблеми. 

Потвърждавам.
През март тази година бяхме с една приятелка цяла седмица в Маракеш. Ходихме и на дневни трипове, резервирахме си ги там намясто по интернет от GetYourGuide, защото даваха най-ниска цена, а и останахме доволни още от първия път. На моята приятелка Мароко не ѝ легна на сърце, но на мен - да. Може би защото аз тръгнах с нагласата за шарения и хаос. Ами, да, голяма бъркотия е, но на мен ми допадат подобни опитности 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:

Meрси, дами:) Култура на пътуване имаме и уважаваме чуждите привички. По-скоро питането ми беше какво е отношението. Предубедено съм с нагласа, че две жени, пък било и туристки, ще сме като втора категория хора. Прочетох доста инфо, че присъствието на мъж се изисква и храна да си купиш, тъй като е възможно да те игнорират умишлено. Да спомена ли, че и двете сме пушачки, и още по-лошо - обичаме да пием бира с вечерята? 🙂 Аз афинитет към мюсюлманския свят нямам никакъв, ама дружката непрекъснато ми цитира колеги във възторг (все мъже) колко  е хубаво.  Драмата ми е как да я убедя да отидем с група или засега да не ходим въобще. 

Публикувано:
преди 48 минути , Сузи Су каза:

Meрси, дами:) Култура на пътуване имаме и уважаваме чуждите привички. По-скоро питането ми беше какво е отношението. Предубедено съм с нагласа, че две жени, пък било и туристки, ще сме като втора категория хора. Прочетох доста инфо, че присъствието на мъж се изисква и храна да си купиш, тъй като е възможно да те игнорират умишлено. Да спомена ли, че и двете сме пушачки, и още по-лошо - обичаме да пием бира с вечерята? 🙂 Аз афинитет към мюсюлманския свят нямам никакъв, ама дружката непрекъснато ми цитира колеги във възторг (все мъже) колко  е хубаво.  Драмата ми е как да я убедя да отидем с група или засега да не ходим въобще. 

Никой турист не е втора категория човек, когато говорим за търговия. За първи път чувам жена да се притеснява, че ще бъде игнорирана в арабска държава. Обикновено притеснението е точно в обратната посока - че ще получи прекалено много внимание 😆 

Дръжте се на положение, обличайте се скромно и няма да имате никакви проблеми. Не, че и иначе бихте имали, но ще ви досаждат повече.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, Сузи Су каза:

По-скоро питането ми беше какво е отношението. Предубедено съм с нагласа, че две жени, пък било и туристки, ще сме като втора категория хора. Прочетох доста инфо, че присъствието на мъж се изисква и храна да си купиш, тъй като е възможно да те игнорират умишлено.

Никъде другаде сред мъже мюсюлмани не съм усещала толкова неприятни погледи, колкото в Мароко. Разминавайки се с някои от тях усещах как нарочно се бутат в мен и ме удрят с лактите си. И не съм от жените, които по такива места ще тръгнат разголени, нито съм пушач, нито пия бира с вечерята. Аз бих взела приятел със себе си. Имаше много лепки, особено по тесните сокаци на Медината на Фес, които се предлагат за гидове и досаждат. Уличките в медините са като лабиринт, особено във Фес, някои от тях много тесни и лесно можеш да се заблудиш. Спирайки да се огледаме с мъжа ми и да изговорим накъде да тръгнем, веднага ни се лепеше някой "гид" с упътване накъде да вървим. В една работилница за щавене и боядисване на кожи във Фес ни се залепи непоискан "екскурзовод" (вероятно случаен кибик от улицата), следваше ни по петите през цялото време и бръщолевеше нещо. Не спря да ни досажда, въпреки че се опитахме учтиво да го разкараме от себе си. Когато си тръгвахме поиска някаква сума за това че ни бил гид. Преследва ни известно време в уличките, викайки по нас. 

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

При мен топ неприятното място за жена винаги ще е Египет - и с мъж (голям), и с жена все е имало изцепки, викове, специално спрени коли и прочие простотии. Отделно са по-нагли като търговци в сравнение с Мароко.

Вече съм по-напред хронологично 😄 и миналия декември в Кайро ми дойде доста неочаквано и неприятно прекаленото внимание на всеки ъгъл, включително от мъже, които могат да са ни деца. Но всичко е било в рамките.

В Мароко е идея по-цивилизовано. 😄 Аз нямах проблеми поне.

А за бирата - ще трябва доста да я търсите, може и да има някъде.

=========

В Кайро си намерихме ливански ресторант с бира в центъра. Пушеше се и вътре, но приятелката ми излезе да пуши навън по навик. Е, отнесе няколко пъти алла от шокирани минувачи. Вероятно и в Мароко ще е така.

Инак няколкото лепки в Маракеш ги разкарвах с говорене на български и никакъв зрителен контакт. Или тотално игнориране. 

• Харесвам 1
Публикувано:
2 hours ago, Argentique said:

При мен топ неприятното място за жена винаги ще е Египет - и с мъж (голям), и с жена все е имало изцепки, викове, специално спрени коли и прочие простотии. Отделно са по-нагли като търговци в сравнение с Мароко.

Вече съм по-напред хронологично 😄 и миналия декември в Кайро ми дойде доста неочаквано и неприятно прекаленото внимание на всеки ъгъл, включително от мъже, които могат да са ни деца. Но всичко е било в рамките.

В Мароко е идея по-цивилизовано. 😄 Аз нямах проблеми поне.

А за бирата - ще трябва доста да я търсите, може и да има някъде.

=========

В Кайро си намерихме ливански ресторант с бира в центъра. Пушеше се и вътре, но приятелката ми излезе да пуши навън по навик. Е, отнесе няколко пъти алла от шокирани минувачи. Вероятно и в Мароко ще е така.

Инак няколкото лепки в Маракеш ги разкарвах с говорене на български и никакъв зрителен контакт. Или тотално игнориране. 

Вниманието в тия държави може да е било ако си дебела жена. Там това много се цени, иди разбери...

Ако не си, пак е възможно, ама е малко вероятно, особено ако не си сама. 

Абсолютно никакви проблеми с мен и жена ми в Мароко, Турция, Египет, Катар и Йордания. + Малайзия.  Имаше веднъж един образ, който искаше да ми продава кожени чехли на сука в Маракеш за 30Е (реална цена 5е). След 3 пъти 'не ща', го гоних буквално да му продавам лака на жената за 20е. 

• Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
На 9.09.2025 г. в 20:04, Сузи Су каза:

Гледам, че темата е повдигната и малко нахално, а и извън контекста, да запитам.

Още сме в чуденка, защото за края на другия месец имаме чудни опции за Маракеш. 

Маракеш - медината и сука са хаос и навалица, но след много предупреждения да внимаваме.. първата вечер си бях прегърнала чантата, но на втората ми се видя доста нормално. Изобщо не са толкова досадни, колкото в Египет.. Аз казвам формално благодаря, без да ги поглждам изобщо, когато ми предлагат нещо и не са много досадни.. направо след Египет ми се видяха културни. Не мисля че е порблем за сами жени.. ние се бяхме разделили и си ходехме по двойки... в органик мапс има карта на сука!

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, и аз се възползвах от новата линия на Уиз до Маракеш и имам билети до там за края на ноември.

Някой ползвал ли е влаковете в Мароко? Мисля да пътувам с тях между Маракеш, Казабланка, Рабат и Фез (а може и до други дестинации) и имам следните въпроси:

1. Сайта в Гугъл мапс (oncf.ma) не ми зарежда като хората, а като първи резултат при търсене ми излиза https://www.moroccotrains.com/ . Доколко инфото в него е вярно и откъде може да се букват билети он-лайн? А и има ли смисъл да се запазват он-лайн предварително?

2. Спазват ли се разписанията на влаковете и доколко са надеждни? Също така гледам, че този тип влакове не навсякъде ги дават, че тръгват от най-“централната“ гара за съответния град, вярна ли е тази информация (например в Казабланка дават, че е до Каса Порт)?

3. Струва ли си да се взима билет за първа класа или във втора е прилично положението?

Всякакви впечатления по темата ще са ми от полза.

На 24.03.2025 г. в 20:00, iaia_mama каза:

Да дам моите 5ст за риада ми в Маракеш - бях там 14-20 март. Casa del Sol е на идеално място, буквално на 3мин от Джемаа ел Фна.  Намира се много лесно, въпреки че е из сокаците на медината. Обаче... в Букинг са турили прекрасни снимки, отзивите също са добри с леки забележки тук-там. Нашата резервация беше за две единични стаи, всяка с баня. Супер, нали? Да, ама не. Стаите бяха под всякаква критика, особено откъм чистота. Досега не бях попадала на толкова овехтяло, очукано, прашясало и занемарено място. Иначе общите части си бяха добре, отношението на персонала е повече от добро, Едното момче на рецепцията, казва се Саллах, е изключително спокоен, търпелив, внимателен и отзивчив, направи всичко по силите си, за да ни помогне за каквото имахме нужда. Не знам в другите стаи какво беше положението. Интернетът беше отличен. Закуската не особено, но всъщност аз сутрин не закусвам със сладки неща, а те не предлагаха нищо солено, та може и затова да давам минус на закуската им. Не съм претенциозна, но наистина се поразочаровах от стаите. 

Като цяло съм напълно доволна от пътуването си в Мароко. Точно каквото очаквах, точно това получих. Кръстосах Маракеш нашир и надлъж, пътувах с астобусите от градския им транспорт, с таксита също за по 1до 3 евро, накрая рано сутринта в 6:10 от риада до летището спазарихме таксито за 5евро. Това го споменавам, не за да се хваля, а да имате предвид, че всъщност стандартнит 20евро минимум, които искат за такси от Джемаа ел Фна до легището, са твърде много. Градският транспорт си беше преживяване и за нас, и за местните пътуващи  - взаимно си бяхме супер интересни, отделно, ако попитаме нещо,  всички с удоволствие се втурваха да ни упътват на арабски и френски, от които ние знаем по 2-3 думи само, но и с ръце, физиономии и интонация, преди да слезем от автобуса им казвахме шукран и мерси и всички в атобуса се радваха. Махвахме им ухилени от спирката и те́ така.

В други теми във форума четох, че мароканците били много нахални, прилепчиви т.н., сестра ми беше казала същото и по тази причина и навалицата не харесала особено Мароко, но на нас никой бе ни се е лепил, никой не ни е дърпал, не е нахалствал, напротив, хората бяха отзивчиви, усмихнати, very friendly, както се казва. Ходихмен на дневни трипове до Есауира, и до Аит бен Хаду, минахме през впечатляващите Атласки планини, автентични глинени села, пищни зелени долини. Ядохме само веднъж в нормален ресторант, през останалото време само улична храна и се върнахме живи и здрави, рядкото щастие не ни сполетя. Дори в Есауира ни надуха някакъв див вятър, койтп вдигаше пясъка от плажа и го изсипваше по целия град. Въпреки че се омотахме и с едни големи шалове почти като кадъни, пак ни напълни ушите, очите, устите, дрехите и маратонките с пясък. И за да бъде атракцията пълна, накрая заваля някакъв невероятно ситен и прогизващ дъжд, ей тъй, както вятърът си се вихреше и за секунди цялата бях кафява, покрита със залепнал по мен пясък. За съжаление и през ум не ми мина в този момент да се опитам да запечатам този си странен вид на кадро. Докато да се завайкам как ще се изчистя от това чудо сега, дъждът секна, изсъхнах за секунди и се изтръсках като куче, по подобие на всички наоколо. Вечерта в банята установих, че тайничко съм си донесла от пясъка... в гащите. 

На мен Мароко ми хареса и мисля, че пак ще се видим с него. 

П.п. Аз все още не съм си вкъщи и пиша на таблета, а написаното май излезе от смисъла на тази тема, затова моля, някой от админите да го премести в подходяща тема. Снимки също не мога кача в момента, че са на телефона и фотоапарата и ми е сложно, но след седмица като се прибера окончателно, ще избера няколко за илюстрация. Благодаря  🙂

Ще ми е от полза, ако споделите подробности относно:

- Билетите за градския транспорт от шофьора ли се купуват и само в кеш ли и цените варират ли според маршрут и т.н.? Забелязали ли сте дали маршрутите на автобусите в Гугъл са коректни? Между другото същото би ме интересувало за Казабланка и Рабат, ако някой е ползвал градски транспорт там.

- Може ли да препоръчате откъде запазихте трип до Аит бен Хаду или как го организирахте?

Друго нещо, което ме интересува е, на летището в Маракеш предлагат ли карти за мобилен интернет и на какви цени.

Благодаря предварително.

Публикувано:
преди 8 часа, SPQR89 каза:

1. Сайта в Гугъл мапс (oncf.ma) не ми зарежда като хората, а като първи резултат при търсене ми излиза https://www.moroccotrains.com/ . Доколко инфото в него е вярно и откъде може да се букват билети он-лайн? А и има ли смисъл да се запазват он-лайн предварително?

2. Спазват ли се разписанията на влаковете и доколко са надеждни? Също така гледам, че този тип влакове не навсякъде ги дават, че тръгват от най-“централната“ гара за съответния град, вярна ли е тази информация (например в Казабланка дават, че е до Каса Порт)?

3. Струва ли си да се взима билет за първа класа или във втора е прилично положението?

Всякакви впечатления по темата ще са ми от полза.

Ще ми е от полза, ако споделите подробности относно:

- Билетите за градския транспорт от шофьора ли се купуват и само в кеш ли и цените варират ли според маршрут и т.н.? Забелязали ли сте дали маршрутите на автобусите в Гугъл са коректни? Между другото същото би ме интересувало за Казабланка и Рабат, ако някой е ползвал градски транспорт там.

- Може ли да препоръчате откъде запазихте трип до Аит бен Хаду или как го организирахте?

Друго нещо, което ме интересува е, на летището в Маракеш предлагат ли карти за мобилен интернет и на какви цени.

Благодаря предварително.

1. Oncf.ma и oncf-voyages.ma (единствените 2 официални сайта) не се отварят от България без VPN, но не ги ползвай понеже начисляват допълнителна такса при плащане с немароканска карта. Купувай билети от www.supratours.ma - това пак е компания на ONCF и показва същите влакове и цени, но без нужда от VPN и без да начислява тази такса. Български карти често не минават, плащай с Револют, с него е ок. Moroccotrains.com е посредник и с по-високи цени. Има смисъл от предварителна покупка понеже често билетите по някои маршрути свършват.

2. Разписанията се спазват и влаковете като цяло са доста надеждни. В Казабланка има 3 жп гари, просто си избери коя ти е най-удобна в твоя случай.

3. Втора класа е напълно поносима, доста по-добре е от БДЖ, да кажем. За влак над 2 часа обаче препоръчвам първа класа, разликата в комфорта е осезаема и си струва парите.

Билети за градския транспорт само от шофьора при качване и само кеш. Цената е фиксирана (в Маракеш возенето е 4 дирхама) и не зависи от маршрута или броя спирки. Разписанията на градския транспорт в Гугъл ги забрави и не разчитай на тях освен като лек ориентир. Това всъщност важи за всеки град в Мароко.

Аз ходих до Аит бен Хаду с кола под наем. Иначе почти всяка агенция там ще ти продаде тур. На място обикновено цените са по-ниски отколкото онлайн, но все пак сравнявай и се пазари, ако се наложи.

На летището в Маракеш едно гишенце на Orange продава карти с интернет, но са доста надценени + процесът е досадно бавен. Ако телефонът ти поддържа есим си вземи предварително есим (виж най-добрата цена на esimdb.com), в пъти по-удобен вариант е и за сходни пари.

На кацане в Маракеш - в залата за ИЗЛИТАЩИ (не излизай от терминала, че после няма обратно влизане, на излитащи се отива по едно коридорче от залата за кацащи) - има банкомат на Al Barid Bank, отиди и си изтегли дирхами, ще ти трябват веднага за транспорт. Това е единствената банка в Мароко, която не взима такса при кеш теглене от чуждестранна карта. Това със сигурност и многократно проверено е възможно най-изгодния начин за сдобиване с дирхами. Чейнджовете са с големи маржове и ги избягвай.

• Харесвам 14
  • Благодаря 4
  • Браво 2
Публикувано:

Здравейте,

Има ли значение коя фирма за кола под наем ще изберем, предвид че ще добавим пълна застраховка? Има ли нещо по-специфично за Мароко спрямо европейските дестинации?

Благодарим предварително! 

Публикувано:

@Георги Матеев Много благодаря за разясненията, определено ще са ми много полезни 😀 За жалост телефона ми не поддържа е-сим, така че ще трябва да купувам местна карта.

Относно Аит бен Хаду (пък и останалите пътувания) ми се иска да не шофирам, така че ще търся или с обществен транспорт или организиран тур.

• Харесвам 1
Публикувано:

Шофирането в Мароко не е проблем, особено извън града и по магистралите, където ограниченията се спазват доста стриктно, защото има доста полицейски засади. На практика в градовете почти не се шофира колата под наем, а пък само в Маракеш съм усетил повече напрежение, което идва основно от моторчетата, които сноват отвсякъде. Определено това е най - удобния начин за придвижване из страната. 

@r_nikolov1, споделям моя опит. Резервирах през cars.wizzair.com, като сортирах по най - ниска цена и избрах LOCATIONAUTO за около 160 лв за седмица. Посреща те човек на пристигащи с табела на фирмата, който те води до колата, която е на паркинга. Целия процес беше доста бърз и отне около 15 минути, но пък паркинга на излизане трябваше да си го платя аз. Дадоха ми чисто нова Дачия Сандеро, на която бях първия шофьор. Беше още с найлоните по вратите, които така и не си направих труда да махна. Винаги използвам външна застраховка, която за щастие не се наложи да използвам в Мароко. Депозита беше върнат в рамките на няколко дни.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, SPQR89 каза:

@Георги Матеев Много благодаря за разясненията, определено ще са ми много полезни 😀 За жалост телефона ми не поддържа е-сим, така че ще трябва да купувам местна карта.

Относно Аит бен Хаду (пък и останалите пътувания) ми се иска да не шофирам, така че ще търся или с обществен транспорт или организиран тур.

Ние отидохме до там с рейс. Използвах този сайт за билети - https://ctm.ma/ заедно с www.supratours.ma. Даже мисля ,че точно за там използвах и двата сайта , защото имат различни часове на заминаване.

Тоест Маракеш - Уарзазат - Маракеш.

Рейсът на отиване  към Уарзазат тръгва  много рано. От автогарата на града си договорихме такси на случаен принцип / харесах си един по-възрастен човек , който знаеше английски/ - да ни закара до Айт Бен Хаду с връщане , с леко отклонение до мястото където са снимали The Hills have eyes.

Останахме доволни.

• Харесвам 1
Публикувано:

+1 глас за Locationauto за наем на кола. Ползвал съм ги няколко пъти и никога не е имало проблем.

Относно междуградски автобуси - CTM (ctm.ma) са с най-голямата мрежа, но има и много други опции, често двойно по-евтини. www.markoub.ma (има и апп) е чудесна търсачка за автобуси и поддържа кажи-речи всички компании, включително най-малките и регионалните. Има английска версия и срещу дребна комисионна продава онлайн билети за всички маршрути. Плаща се с всякакви карти. Взимал съм билети от тази търсачка над 10 пъти, всичко е точно.

• Харесвам 5
Публикувано:

Също за такси ползвайте inDrive app-a.

Казваш до къде искаш и даваш какво си готов да платиш. Получаваш оферти. 

Плащане кеш само и всичко беше точно. 2-3 по-евтино от такси.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 18.09.2025 г. в 9:41, r_nikolov1 каза:

Здравейте,

Има ли значение коя фирма за кола под наем ще изберем, предвид че ще добавим пълна застраховка? Има ли нещо по-специфично за Мароко спрямо европейските дестинации?

Благодарим предварително! 

Ние се видяхме в чудо с немането на кола и повече едва ли ще наема в подобна държава. Кацнахме на летището 30мин. не може да намерим къде е човека с колата едва говори англйски на капака на колата попълваме и се оказа, че освен застраховка трябва да платим и някакъв депозит, който беше 4-ри цифрен и не беше никъде упоменато.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.