Прескочи до съдържание

Летене за спорта - до Каламата и назад... със същия самолет

Препоръчани мнения

преди 20 минути , BlackArt77 каза:

Тука обаче ще е голяма забава ако 200 човека тръгнат с 200 чекирани куфара. Дали от АК ще си направят труда изобщо да разтоварят самолета, при условие, че след 10 мин. пак ще трябва да товарят същия багаж, в същия самолет. Голяма забава ще е.

Това ми звучи като една истинска история:

Познавах един програмист (от древните - дето са работили с перфокарти, евреин, Яшката)  @Diana Doncheva 

Излязла заповед в изчислителния център да не се допускат програмисти. В машинна зала само операторите!

Яшката не бил съгласен, защото така процесът на програмиране се удължавал многократно (вместо да си видиш грешката на момента, сменяш 1-2 перфокарти, пускаш пак, и така след 2-3 итерации за час, два си готов.) Сега с новата заповед всяка итерация ще отнемала по един ден.

Та, той какво направил. Написал една програма. Лента 1 на магнетофон 2. Лента 5 на магнетофон 5. Лента 3 на магнетофон 1 и така още няколко (магнетофоните били 8 след това всичко отначало и така 12 часа - цялата нощна смяна на изчислителния център. В края на смяната всички оператори били гроги.

След тази нощ той се ползвал със специален статут. Щом някой оператор го видел му опъвал червен килим и го канел лично в машинна зала.

Sorry за офтопика.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
21 minutes ago, Фичо said:

:grin:

Майтапите настрана, ама за такива неща не е гот да се лъже! :unsure:

По принцип си прав, но точно за това писах, че обратната посока вече не носиш лекарства за да не ги задължаваш и постявяш пред морална дилема. Вместо лекарства може да кажеш документи или нещо друго, което дава сериозна причина на екстремното ти пътуване...

Връзка към коментар
преди 19 минути , neuromancer каза:

Ако четеш Flyertalk ще се изненадаш колко много хора го правят

Примерно билета с прекачване Мадрид - Лондон - Буенос Айрес е много по-евтин от директния Лондон - Буенос Айрес, човека лети Лондон - Мадрид и после продължава... 

След билета ми Мадрид-Лондон-Буенос Айрес и обратно - с BA, на стойност €472 (с огромен ръчен багаж) и цената Лондон - Буенос Айрес и обратно за над £900 това ще бъде задължителното ми проверяване вече. Съжалявам, че досега не съм се сетила... Билетът Лондон-Мадрид ми излезе £19 с мили. Не се осмелих да взема същия самолет обаче 🙂 Дължа ти питие за насърчението, впрочем... 

Връзка към коментар
преди 2 минути , Rainy каза:

Дължа ти питие за насърчението, впрочем... 

Е чакай да мине успешно де 🙂

Да не се налага да бягам на друг континент... опа, то вече е свършено

то пак зависи, един полет Лондон - Мадрид - БА може да е много по-лесен от Лондон - Мадрид - Лондон - БА, ама мача вече е свирен, да не давам такива идеи

Връзка към коментар

Точно тази идея ми е хрумвала няколко пъти по различни причини включително и просто да мина със самолет над нещо си..., за което сме си говорили с Гугъл няколко пъти, но така и не стигна до реализация...

При един от "разговорите" ми с Гугъл обаче се натъкнах на интересна услуга наречена "ping-pong", която Swissair някога са предлагали и е представлявала точно това, като даже е имало възможност да направиш резервация предния ден и чак на летището да разбереш за къде ще летиш, което може да е далеч по-интересно, а иначе вероятно е било просто стратегия за запълване на самолетите... 

Писано е по форумите, ето ви пример от лайнърса:

Цитат

Posted 15 years ago

Some years ago, Swissair used to sell what was called "ping pong flight". The day before you want to fly, you call the reservation system. The person tell you the time you have to go to the airport. When you arrive you know the destination you will fly to. You come back with the same plane, so you just see a boarding area of the other airport. 
I did it twice and I flew GVA-CDG-GVA and GVA-OPO-GVA. 
The price was 100 CHF (66 euros) . 
"ping pong flights" disapeared with Swissair. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Topfly каза:

В такъв случай може би е добре @Георги Матеев да излезе с някаква сълзлива история, че носи лекарства на познат, който е на летището и ако може да го изчакат.

Само да не използва думата "drugs".

• Смея се 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
9 minutes ago, dimitrov6 said:

Да напълнят цял самолет за хора,които искат веднага да се върнат с билети от 1 евро и само да направят едно кръгче над Каламата.

Общината в Каламата, която спосорира тези полети сигурно ще се радва на иновацията 🙂

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , epetkov каза:

Като гледам, няма да е голям проблем  до 30.06.2019 да напишем 20-30  страници в темата!

Така е... Затова е важен всеки глас! Не пропускай да дадеш своята лепта. 😉

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 21 минути , chandni каза:

Така е... Затова е важен всеки глас! Не пропускай да дадеш своята лепта. 😉

Какво ли не прави форума за да набута @Георги Матеев

Според мен това с лекарствата не е сигурно. Нека каже, че носи ловно оръжие или радиоактивен материал за едно критично медицинско изследване. И ако може да говори на немски.

• Смея се 5
Връзка към коментар
Георги Матеев
Преди 1 час, epetkov каза:

Като гледам, няма да е голям проблем  до 30.06.2019 да напишем 20-30  страници в темата!

А аз си мислех, че темата ще умре след три мнения.

Май без да искам стартирах чисто нова магеланска мода 🙂 И после ми обяснявайте, че не сме хаховци (ама от готините) 😎

• Харесвам 8
  • Смея се 15
Връзка към коментар
преди 10 минути , Георги Матеев каза:

А аз си мислех, че темата ще умре след три мнения.

Май без да искам стартирах чисто нова магеланска мода 🙂 И после ми обяснявайте, че не сме хаховци (ама от готините) 😎

Темата хич не е за умиране, по-скоро може да си направим състезание за най-кратък престой 🙂 Ама с тези 5 часа от кацане до излитане с един и същи самолет на Wizz (едно кафе време във Виена) дето ги имам от тази пролет нямам шансове. Ще трябва да се търси доста по-оптимален вариант 🙂 

Връзка към коментар
преди 21 минути , Георги Матеев каза:

Май без да искам стартирах чисто нова магеланска мода

Въпросът по-скоро е защо чак през лятото на 2019 даде старт? Защо?

• Смея се 4
Връзка към коментар

Добре бе, то ако е за едното сокче в лаунджа, вземи си еднопосочен билет и не се качвай на самолета. Хем по-евтино ще излезе 😄 Току виж самолета закъснял с повече от 3 часа и ти дали и някое обезщетение 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 54 минути , logist13 каза:

Ама с тези 5 часа от кацане до излитане с един и същи самолет на Wizz (едно кафе време във Виена) дето ги имам от тази пролет нямам шансове.

Щеше да станеш абсолютен рекордьор, ако беше взел 4 еднопосочни билета: Варна-Виена+Виена-Охрид+Охрид-Виена+Виена-Варна, тъй като през тези 5 часа докато си пил кафе в австрийската столица, самолетът е направил ротацията Виена-Охрид-Виена. В Охрид едва ли би имало проблем, но във Виена.......?

Връзка към коментар
преди 52 минути , boogy83 каза:

Добре бе, то ако е за едното сокче в лаунджа, вземи си еднопосочен билет и не се качвай на самолета. Хем по-евтино ще излезе 😄 Току виж самолета закъснял с повече от 3 часа и ти дали и някое обезщетение 😉

Може следващата магеланска сбирка да е в Преслав с билет за 1 евро....

• Харесвам 3
  • Браво 4
  • Смея се 8
Връзка към коментар
Георги Матеев
Преди 1 час, epetkov каза:

Щеше да станеш абсолютен рекордьор, ако беше взел 4 еднопосочни билета: Варна-Виена+Виена-Охрид+Охрид-Виена+Виена-Варна, тъй като през тези 5 часа докато си пил кафе в австрийската столица, самолетът е направил ротацията Виена-Охрид-Виена. В Охрид едва ли би имало проблем, но във Виена.......?

В чест на истината съм правил и по-странни неща, но хайде да не задълбаваме 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Йосиф Милчов
1 hour ago, epetkov said:

Ето това е креативно. Не. Гениално е!  Магеланско е! 

Силно настъпление и нашествие в Каламата не само магеланско, а явно целокупния български народ се е запътил натам. До там води загубата на националния отбор от Косово. Скоро цена на билета 3 евро. 😂

Връзка към коментар

Търся спътници за нещо шантаво. Ларж съм - общо време до връщането - 24 часа ...

Осигурявам салон Преслав за 2ма освен мен 🙂 

Очаквам сериозни предложения !

😉

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.