Прескочи до съдържание

Календар на magelanci.com за 2020: Правила, участие и срокове

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Niceday каза:

Мога 🙂 Имам изключителна визуална памет и публикуваното от Георги НЕ ми помага в тази връзка 🙂 Но пък виждам коя от примерно 3 снимки на един автор напредва в класирането и за да не се разсейват гласовете ще подкрепя нея 🙂

Който следи форума редовно, не би трябвало да има проблеми да различи авторите на поне 3/4 от снимките без грам замисляне. Понякога и самото описание на снимката издава стила на съответния магеланец 🙂 Но има и снимки, които не са били публикувани преди това. Така че ще има и изненадани. По мои наблюдения, обаче, поне половината гласуващи не са чак толкова редовни читатели и си гласуват абсолютно по съвест, необременени от мисъл за автори. И затова смятам, че няма как да имаме по-голяма анонимност от тази в момента. Който си следи, ще си познае авторите, дори и да не е написано, откъде е снимката.

Георги е прав, че бюлетина с над 200 снимки, от които да отбелязваш, ще откаже много хора. Ако пък допълнително трябва да се слагат точки за първо, второ, и т.н. място, от едно до десет това съвсем ще ни откаже. Аз поне не бих гласувал в такъв формат, не защото е твърде сложен, а защото не го приемам. Целта ни не е да изберем снимка на годината. Не раздаваме медали, а избираме 24 равнопоставени снимки за календари. Или поне по 12 снимки в А група и 12 снимки в Б група. Всъщност и това не е вярно, защото не е казано, че снимките с повече гласове задължително отиват в А3 формата, а тези с по-малко - в А5. И тук Георги също е прав, защото всеки от двата календара трябва да има баланс откъм рзнообразие в дестинациите.

Единственото, което за мене е странно, е фактът, че и във втория етап се приемат за действителни бюлетини с повече от 24 отбелязани снимки.  

Малко безсмислен ми е тоя тийзър с временното показване на кодирани резултати. По-скоро ми е интересно, колко е общият брой на гласувалите магеланци до момента. Дали, както и в първия кръг, голямото юрване към урните ще е само в първия и в последния ден на гласуването 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:

Е, предизвиках дискусия, без това да ми е била целта 😄
От мързел няма да цитирам конкретно 🙂
* Идентификаторите изобщо дори не съм ги поглеждала, Георги казва веднага, че са случайно генерирани числа. НО без да отварям наново снимките мога да видя как се движи гласуването.

* Гласувам ВИНАГИ с една мисъл - "тази снимка ще ми е приятно ли да виждам цял месец".

На първи кръг съм гласувала за под 60 снимки. 

* Е, да - следя форума редовно, помня снимките, които са ми харесали - това е положението 🙂 Също е ясно, че съм от изключенията и това по никакъв начин не влияе на гласуването. 

За съжаление 200 снимки са доста и се надявам гласувалите да са стигнали до края!

С една дума - одобрявам начините на гласуване тази и предната година, както и правилата, дори когато заради тях отпадат снимки, които са ми били фаворити.

* Хората участват със снимките си като често критериите им са занижени и/или повлияни от сантиментални причини. Това е личен избор, не го оспорвам. Първото гласуване отсява достатъчно.

• Харесвам 2
Публикувано:

Трябва и стимул  - да се дава по магеланска миля на пуснат глас 😉 - това  е шега разбира се...

Моето виждане, независимо от идеите ми за механизъм на гласуване, като цяло за един календар е доста по-различно от идеята "демокрацията" да вземе връх в определяне на съдържанието на календара.

Какво имам впредвид. Дълги години  ми подаряваха календарите на Банксервиз, и те бяха единствените, които си ги закачах на стената, на видно място, и то не защото хартията и изработката беше на ниво 😉 .

Всяка година имаше водеща тема за календара, която присъстваше във всеки месец. Например, една година беше само с народни носии (сигурно защото и девойките бяха хубави, започвам с него 🙂 ), като за всеки от кадрите (по кадър на месец) имаше подробно описание. Други години имаше емблематични сгради, снимки на известни светилища/разкопки, шевици ....  и да си кажа последните 2 години не са ми подарявали и съм позабравил, но идеята за тематичност много ми допадна. 

Ако има определена тематика за дадена година, след което да се отсяват интересни снимки, публикувани през годината (след съгласие на автора), и накрая се представи някаква селекция за гласуване (за да има демокрация 🙂 ), но не и 200 снимки, по мое мнение би било по-добър вариант.

И да завърша пак с мое мнение, че като има тематика, календара се превръща в нещо по-ценно и различимо от всички останали, има някакъв бутиков елемент на индивидуалност ...

Пък в крайна сметка това че на мен не ми допада единия месец да гледам племе от тамбукту, а следващия например саграда фамилия, не означава че няма да си купя календара 🙂  

Публикувано:
преди 15 минути , georgebg каза:

бутиков елемент на индивидуалност ...

За мен има много уникални елементи нашия календар - любимият ми е когато по средата на зимата се е паднал топъл кадър с море и плаж, понеже авторът по това време го е посетил 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:

Виждането на всички ни е различно. Аз пък например се дразня, ако 90% от снимките са например планини, обичам разнообразието. Оценявам тематичните календари, но тук са трудно достижими. Колко от нас тази година посетихме тази година екзотични народи например?  При мен обикновено е лесно, но защо да лишаваме страхотни фотографи от участие, защото са били само на близка дестинация, ако изберем завъртяна тема? Според мен трябва да има разнообразие на дестинациите. И тук нещо, с което няма да се съгласят доста от вас - обработката на снимките е много пъти прекалена. Например страшно харесвана беше снимка, в която толкова бяха не подсилени, а напълно променени цветовете! Може да е супер за календар, но и е силно подвеждаща. Гласуващите не са виновни, защото няма как да знаят, че това си е като да вземеш в природата есента на Киото+ снега на Алпите през зима+ цвета на небето над тихоокеанските острови- красиво, но несъществуващо в природата. Тук според мен трябва да се прецезират правилата. И още нещо - досега си мислех, че трябва да са снимки, които никога не са поствани. А сега се говори, че ги помните. Какво е правилото всъщност? Говоря не за дестинацията, а за самата снимка. Защото на това снимките да са нови и не поствани много се наблягаше. Ако не е така-изяснете го, защото предполагам доста хора импулсивно след края или по време на пътуването, споделят най-добрите си снимки и след това търсят не толкова добри кадри за кандидатстване в календара.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 минути , Роми каза:

обработката на снимките е много пъти прекалена.

Абсолютно съм съгласна!Аз обожавам да гледам снимки и винаги гласувам за най-харесваните от мен.Изобщо не ме интересува кой е авторът им.Защото  не деля магеланци на по-известни и по-малко такива.Избрах точно 24 снимки,които бих искала да гледам през 2020 година на календара.

Това "украсяване" на кадрите е по-скоро кичозно,лично мнение.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, master_of_germs каза:

бюлетина с над 200 снимки, от които да отбелязваш, ще откаже много хора

Вероятно е така... Но пък е и гаранция, че тези, които са гласували, са били изцяло отдадени на процеса и са отделили внимание на всяка снимка поотделноо, а не се "лайкнали" 5 или 6 снимки, минавайки мимоходом и след това да са продължили към следващата тема. Когато гласуват за всяка една от снимките, не просто ще демонстрират подкрепа за една и неодобрение за друга, а и че действително са забелязали снимката, за която ще гласуват с 1 и не желаят тя да влезе в календара, а не просто са я пропуснали и дори не са я видели.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

За мен също е много дразнещо когато цветовете не са реални. Винаги мога да го позная. Понякога има съвсем леко пипани снимки, което до известна степен е ок. Но много хора прекаляват с обработката

• Харесвам 4
Публикувано:

Не, че ще кажа нещо ново, ама да гласуваш за снимки за календарите, е едно смислено прекарано време в Магеланци. Единственото, което разваля удоволствието е, че трябваше да "скъсам" снимки, дето наистина искам да ги гледам цяла година. 

Пак употребих три хартиени листа, както предните години, да отбелязвам и си обяснявам, кое кое е .Този път ми изтекоха очите по едни планини дето ми се върна усещането, че май стомахът ми не е моя, ама и не бих се отказала да го изпитам пак. Една дестинация взе връх и стискам палци, поради липса на феноменална памет и набито око, да не са на един и същ автор, та да си я гледам цяла година, ако и вие сте на моето мнение. 

Сега се оттеглям да си поплача за "скъсаните" и да си ги сваля, докато темата не се е запиляла из дебрите Магелански:girl_cray:, пък вие си говорете за смисъла и безсмислието. Харесва ми да чета мнения. Чат пат и аз имам такива, обаче в тази тема ми е по - приятно просто да гледам снимки и да гласувам. 

Тичам да си взема кърпички...

• Харесвам 2
Публикувано:

На мен пък изобщо не ми се виждат много като брой 200 участващи снимки и никак не ми е отегчително да разгледам всички.

Как се избира кои снимки ще участват в стенния календар и кои в настолния?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 56 минути , Роми каза:

Виждането на всички ни е различно. Аз пък например се дразня, ако 90% от снимките са например планини, обичам разнообразието. Оценявам тематичните календари, но тук са трудно достижими. Колко от нас тази година посетихме тази година екзотични народи например?  При мен обикновено е лесно, но защо да лишаваме страхотни фотографи от участие, защото са били само на близка дестинация, ако изберем завъртяна тема? Според мен трябва да има разнообразие на дестинациите. И тук нещо, с което няма да се съгласят доста от вас - обработката на снимките е много пъти прекалена. Например страшно харесвана беше снимка, в която толкова бяха не подсилени, а напълно променени цветовете! Може да е супер за календар, но и е силно подвеждаща. Гласуващите не са виновни, защото няма как да знаят, че това си е като да вземеш в природата есента на Киото+ снега на Алпите през зима+ цвета на небето над тихоокеанските острови- красиво, но несъществуващо в природата. Тук според мен трябва да се прецезират правилата. И още нещо - досега си мислех, че трябва да са снимки, които никога не са поствани. А сега се говори, че ги помните. Какво е правилото всъщност? Говоря не за дестинацията, а за самата снимка. Защото на това снимките да са нови и не поствани много се наблягаше. Ако не е така-изяснете го, защото предполагам доста хора импулсивно след края или по време на пътуването, споделят най-добрите си снимки и след това търсят не толкова добри кадри за кандидатстване в календара.

Мир братя и сестри!

@Роми,правилата са кристално ясни! Условието е снимката да не е публикувана предишна година.Ако снимките е направена в периода 09.2018г.-09.2019г. и през това време е публикувана в различните теми на форума, това е о.к. и няма нарушаване на правилата.Решението снимката да е нова и не показвана си е само на автора.

Относно обработката и цветовете променени до неузнаваемост........какво ще кажем ако някой участва с разтърсваща,умопомрачителна снимка в черно-бял цвят? Пак ли ще го нападнем,че не е реална? Снимките са такива,каквито ги усещат авторите,защото това са техни снимки и те предават техни чувства!  

Както си написала по-горе всеки вижда и усеща различно.😉

• Харесвам 7
Публикувано:

Обработката е част от презентацията на снимката, т.е. ако не харесваш обработката, не виждам основание да харесваш или избереш съответната снимка.... въпрос на избор...

• Харесвам 3
Публикувано:

В някои случаи обработката е несъзнателна. Примерно цъкнал си HDR режим на телефона и си забравил...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 45 минути , krasen_denev каза:

Мир братя и сестри!

@Роми,правилата са кристално ясни! Условието е снимката да не е публикувана предишна година.Ако снимките е направена в периода 09.2018г.-09.2019г. и през това време е публикувана в различните теми на форума, това е о.к. и няма нарушаване на правилата.Решението снимката да е нова и не показвана си е само на автора.

Относно обработката и цветовете променени до неузнаваемост........какво ще кажем ако някой участва с разтърсваща,умопомрачителна снимка в черно-бял цвят? Пак ли ще го нападнем,че не е реална? Снимките са такива,каквито ги усещат авторите,защото това са техни снимки и те предават техни чувства!  

Както си написала по-горе всеки вижда и усеща различно.😉

Явно не съм разбрала правилото за непубликуването. Моя грешка, но мисля, че и други са спазвали такова правило. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 2.09.2019 г. в 17:53, Георги каза:

Ограничения: 3 снимки от магеланец общо.  

Забранено е да участват снимки участващи в гласуването предишни години. 

Снимките трябва да са правени през последната година от миналият календар (09.2018 - днес). 

няма такова правило 🙂

Публикувано:
преди 2 часа, chandni каза:

Вероятно е така... Но пък е и гаранция, че тези, които са гласували, са били изцяло отдадени на процеса и са отделили внимание на всяка снимка поотделноо, а не се "лайкнали" 5 или 6 снимки, минавайки мимоходом и след това да са продължили към следващата тема. Когато гласуват за всяка една от снимките, не просто ще демонстрират подкрепа за една и неодобрение за друга, а и че действително са забелязали снимката, за която ще гласуват с 1 и не желаят тя да влезе в календара, а не просто са я пропуснали и дори не са я видели.

Аз съм съгласен с тебе. Аз нямам проблеми с това да изгледам двеста снимки. Имам проблеми обаче да оценяваме всяка снимка с оценка от едно до десет. Защото при разглеждане на много снимки поред субективната оценка се изкривява още повече от сума ти странични фактори, като умората и това, кои снимки си оценил точно преди това, кои са следващите, и прочие. Това неминуемо повлиява. Като човек, на когото непрекъснато му се налага да оценява студенти, знам, какви усилия изисква да успееш да запазиш критериите си за оценка непроменени в рамките на деня, особено ако нямаш и някой обективен критерий за сравняване, като тест например.

От друга страна, за да избера кои са моите 24, трябваше всички снимки да ги прегледам по много пъти, да съпоставям снимките, между които се колебая. Със сигурност ми е отнело повече от половин час, за да направя избор на 24 от 80. Ако просто слагаш оценка от едно до десет, с едно преглеждане пишеш оценката и минаваш на следващата снимка. Пак ще изгледаш всички, но едва ли ще се връщаш да преглеждаш всичко внимателно по няколко пъти.

Опитах се в началото да приложа същата техника да избера 24 от 200+ снимки, и не успях. Ограничих се докъм 40. След няколко дни прегледах темата отново и не ми хареса, че има снимки, които нямат нито едно харесване. Прецених, че някои от тях изобщо не са чак толкова лоши, за да нямат пък нито един глас, и гласувах и за тях. Считам, че съм постъпил правилно. Субективността не може, а и не трябва да бъде елиминирана напълно в процеса на избор. Възможността в първия тур да се отсяват снимките с харесвания и гласовете да се виждат, позволява точно това. Провокира те да преразгледаш темата още много пъти, снимките да ти се запечатат в съзнанието. Да, има хора, които просто минават и удрят по един бърз лайк, но и по-горе споменах: мисля, че е петдесет на петдесет. Примерно половината от гласуващите многократно сме преглеждали всичките над двеста снимки. Това ни позволява във втория етап вече да имаме добра представа за всички останали кандидати. Това е лично мнение, не се опитвам да го налагам на никого. Уважавам мненията на всички, които са писали по-горе в темата. 🙂 

Колкото до това дали снимката трябва да не е публикувана преди, това си е лично решение. Но не може да се въведе подобно правило, не и тук. Това е форум за пътешествия и ако някой реши да публикува пътепис или албум от пътешествие, скатавайки най-добрите си снимки, докато дойде време за календар, това е по-скоро проява на егоизъм. Но всеки си го усеща за себе си. Хората сме различни 🙂 ... И по-добре, че е така.

• Харесвам 4
Публикувано:

Би било малко прекалено да има изискване снимката да не е показвана въобще, всеки се гордее с хубавата снимка и иска да я покаже, вместо да я пази специално за календара

От друга страна човек прави по няколко снимки на едно място и ако аз съм запомнил дадена снимка, това не означава че точно тя е показвана. Примерно реката Cano Cristales съм сигурен, че хората запомнят самата река, а това дали е съвсем същата снимка трябва да се връщаш и да гледаш и двете, за да разбереш

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 26 минути , master_of_germs каза:

Но не може да се въведе подобно правило, не и тук.

Както и bad kid посочва, точно преди теб, НЯМА такова правило.

Снимка МОЖЕ да е публикувана в коя да е тема на форума и ако е правена 09.2018 - 08/09.2019 - Участва

Снимка, която вече се е състезавала за някой календар - НЕ участва. 

Справедливо ми се вижда 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз казах, че не съм разбрала правилно. И аз смятам, че е правилно сегашното правило. Просто миналата година се обсъждаше и се каза, че не трябва да са показвани. Странно ми се видя, но съм изпълнителна и явно съм изтълкувала мнението на някого за изискване.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 21 часа, Георги каза:

Да ви пускам ли малко спойлери как върви гласуването или ще е по-дразнещо, отколкото интересно? 🙂

Идентификатор е абсолютно случаен номер, който е генериран от великия ексел. Ще си помисля дали съвпадащите автори да имат еднакви идентификатори, но за сега всяка снимка е с индивидуално число. 

Идентификатор Гласове

527    43
547    41
350    38
739    36
590    31
164    29
451    28
739    28
201    27
807    27
298    26
391    26
726    26
635    25
914    24
822    21
451    21
654    21
766    20
373    19
480    18
417    18
887    18
522    18
750    17
839    17
435    16
443    16
32    15
712    15
556    15
746    15
672    14
84    14
196    14
52    13
429    13
1    13
412    13
915    13
342    13
359    12
807    12
13    12
974    12
140    11
54    11
606    11
115    11
164    10
923    10
953    10
531    9
448    9
764    9
317    9
936    9
496    9
997    9
286    8
808    8
795    7
695    7
319    7
892    7
613    7
668    6
143    6
617    6
952    5
285    5
579    5
4    5
951    5
367    5
147    5
567    5
891    4
994    3
297    3

Идентификатор 739 се повтаря два пъти, което според така зададените параметри не е коректно! 🙂

Ексела ти не е по-добър от ексела ми 🙂🙂🙂

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 11
  • Замислям се 1
Публикувано:

Аз още не съм гласувала за вторият етап - трябва ми малко повече време да си избера, за кои снимки ще гласувам. 

Забелязах, че тази година почти няма снимки с екзотични и хубави плажове :(.

Въпреки че доста често съм във форума, не проверявам редовно темата "В момента съм" и не можах да разпозная нито една снимка на кого е. Само за една се досетих, защото ми попадна профилът на човека във Фейсбук. Не че това има значение - гласувам за снимки, които ми харесват и които мисля, че ще стоят добре на календара.

И да добавя, че с удоволствие разгледах всички 200 снимки от първия етап, даже няколко пъти. Не ми се увидя изобщо, обожавам да гледам снимки от пътувания :).

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз пък мисля, че не трябва целенасочено да се гласува за точно 24 снимки.  Най-малкото,  защото ще се окаже,  че поне 3 ще отпаднат заради еднаквия автор.  Аз от сега си тъгувам за някои любими.   

А за обработката е въпрос на вкус, някъде ме дразни, а в някои кадри ми се иска малко да се подсилят цветовете. 

Изтичащият хоризонт ми е мъка от много време. Оказва се,  че базовият редактор в crop менюто вече оправя това. Мъка ми беше, знаех за редакция във фотошоп,  но ми се струваше досадно да свалям и да се уча пък за 1 снимка.  А всичките при цялото ми старание са криви с 1 до 2 градуса. Въпрос на обектив и око вероятно. 

Правилата са относителни. Няма правило Основателят да не качи снимка ,  но ми откраднаха пъфина. Цяла година щях да си седя на този месец,  @Георги

• Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)

Хубава дискусия, ще ме извинявате, че чак сега се намесвам 🙂

Може би има нужда да поясня защо някои неща са така, а не иначе. Малко сухо и скучно, но да не стане така че вие давате добре аргументирани и дълги предложения, а аз високомерно подминавам. И така...

1. Първия кръг не може да се усложнява допълнително. Това му е идеята - да е лесно и бързо филтриране до 70-80 снимки, които да преминат във втори тур. Оценявам много предложенията, които срещу известно затрудняване на регламента биха докарали по-голяма честност на този тур, но някои от тях са технически много трудоемки. Опитайте да си представите 200 гласували за 200 снимки и смятане на всяка с индивидуален рейтинг. Супер, ако технически го имахме имплементирано, но го нямаме, което означава смятане на ръка 🙂 

При всичките кусури на този рунд, смятам го за доста лесен и за мен, и за участниците. А дефектите едва ли ще докарат снимка, която би влезнала в топ 24, да не може да влезе в топ 80. Идеята е първо място там да има точно толкова тежест колкото 80-то. 

Сега е въпрос на друга дискусия дали снимките събиращи много харесвания в първи кръг по някакъв начин индиректно не повлияват и гласуването за втори. Единственото решение на този проблем е да минем само на един тур, което пък ще доведе други проблеми. Но съм отворен за някакви разумни предложения тук. 

2. Някои снимки наистина са много разпознаваеми с автора си и това няма как да не повлияе на гласуването. Приемете го не като дефект, а ефект. Мисля, че няма нищо лошо човек, който е отделил време да разкаже за пътуването си, да публикува снимки и го е направил по завладяващ начин, по който целия форум да си каже "хей, тази снимка е на еди кой си!" да получи някакво, донякъде имагинерно предимство от това, че кандидатурата му не е съвсем анонимна. Сигурно някои от получените гласове ще са и не толкова за самата снимка, колкото за подробния и интересен разказ, който я е съпътствал няколко месеца по-рано, което може да се стори нечестно спрямо напълно анонимните снимки. Абсолютно съм ок с това и ще съм безкрайно доволен, ако в гласуването индиректно се намърда елемент на тежест от интересна история разказана във форума.

Ако искаме хубавите изцяло анонимни снимки да не са в неблагоприятно положение спрямо тези, които са лесно разпознаваеми, по-скоро посоката е да ги направим по-разпознаваеми (без изрично да публикуваме автора), вместо насилствено да анонимизираме останалите. 

3. Вкусовете са много комплексни и за това трябва много да се внимава с ограничаващите правила. За това е и създаден първия тур. На него всички вие може да прецените дали искате изгорели небеса или свръх обработени снимки. Общия вкус решава и нямам намерение да вкарвам допълнителен скрийнинг освен много елементарния, който се прилага сега. 

4. Тематичните календари са тема, която сме обсъждали, че даже и гласували. Беше отхвърлена. Казвам го с малко въздишка на облекчение, защото организирането на нещо такова щеше да е кошмар. Щяхме да имаме тема животни, в която има врабче в горния десен ъгъл и прилежащите спорове. Щеше да е тежко. А и все още мисля, че броя кандидатури не е достатъчен за тематични календари. Ако имаме тема плажове, това няма да елиминира снимките, които не ви допадат, просто ще направят възможните им заместители много по-малко и то ограничени от изкуствено зададена тема. 

5. Специално за Lindt, след първото издание, когато имахме леки проблеми с кворума и трябваше да позасилим участието, че иначе инциативата можеше и да не запали въобще, не съм участвал повече. Смятам, че е редно за мое собствено спокойствие с оглед на това, че винаги имам достъп до гласуване, резултати, а след като приключи гласуването има и субективни критерии за разнообразие на автори и дестинации. Старая се да съм достатъчно публичен и аргументиран, но не искам да попадам в ситуация, в която моя снимка е на кантар. Така че ако щеш приеми неучастието ми не толкова като зададено правило тип "организаторите и техните семейства нямат право на участие", а по-скоро като мое лично решение, за мое лично спокойствие. Талантът ми е не е кой знае какъв и не мисля, че е голяма загуба за конкурса. 

@dechy - това коя снимка в кой календар попада се решава на базата на предпочитания на автора и на качеството на изходния материал. Много снимки са правени от телефон или по някаква причина авторите нямат достъп до оригиналния файл, което общо взето им гарантира участие в малкия календар. Не обещаваме нищо в тази посока, де. Опитът до сега е, че разпределението на снимките с най-много гласове между големия и малкия календар е що годе равномерно и в никакъв случай не бих се съгласил, че топ снимките отиват само в големия. 

Ако съм пропуснал нещо, свиркайте 🙂

Редактирано от Георги
  • Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:

Още малко статистика, извън свръхкодираната и бъгава класация от по-горе 🙂

В момента имаме 141 гласували и топ снимката има 74 гласа. Което прави малко под 50% одобрение 🙂 За да спазим критериите за оригиналност на авторите трябва да се разтегнем до 32 място, ако класацията, която е към момента е финална. Мисля, че това е горе-долу в рамките на нормалното и такива са били данните и предишни години 🙂

• Харесвам 9

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.