Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 45 минути , Alexander каза:

От днес, семпла домашна паста с домати, босилек И пармезан.
 

 

CF9B92B7-535B-4395-AD9A-B5E6195D5C5E.thumb.jpeg.3365a987a743157a08bd4852c3d36427.jpeg5D5E0915-0565-45EF-ACE8-726F89B40EBD.thumb.jpeg.14f1b39300e80fb26cb4825401a82707.jpegC2CA5F1C-02FE-4EBB-AEB1-7383050C14A5.thumb.jpeg.0aa2f06944775ddcfc1f22d3b6d7f6af.jpeg

 

 

 

И домашни крокети от треска-сушено португалско бакалао. Рецептата я взех преди години от една много  възрастна  съседка испанка.

 

D05F4DFD-11BF-408F-9337-F05B74E64D28.jpeg.ade55e06b2a57a997bc393a2caecc919.jpeg16165267-93B9-47D4-A3CA-BF221FD72983.thumb.jpeg.feb8bda52a6def8fcac6aa9cebe0c425.jpeg

А треската киснеш ли я, че нали е сушена?

Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

А треската киснеш ли я, че нали е сушена?

Разбира се, 2 до 3 дни, зависи колко са дебели парчетата.

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 28 минути , Alexander каза:

Разбира се, 2 до 3 дни, зависи колко са дебели парчетата.

Как ти се занимава...направо ти се възхищавам :clapping:

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 6 минути , bobole4e каза:

Как ти се занимава...направо ти се възхищавам :clapping:

Имам мерак все още, жена ми обича да казва, ние всеки ден сме на ресторант.

А и специално тези крокети се правят един път и имам за 2-3 пъти понеже се слагат във фризера и след това само вадя и пържа.

  • Харесвам 9
Публикувано:

Днес сколасах да врътна cup cakes  Бая се колебаех за глазурата отгоре, че от 2 седмици само най-малката щерка (кикбоксьорката) припарва до кантарЯ. Аз НЯМА да яммм !

Давам на мама продукти да готви, че ще изтрещи съвсем  - живее на горния етаж.

Миналата седмица готви и една от големите щерки - хляб в машината, ризото, торта... Сестра й (близначка) беше с Т и тя реши, че трябва да я храни по-пълноценно ( демек с въглехидрати 🤪)

20200401_120916.jpg

20200401_110208.jpg

  • Харесвам 18
Публикувано:
преди 16 минути , Eva eva каза:

Спагетена торта 🙂

НЕ мога да се сдържа и ще кажа: Това твоето не са просто снимки, това са изключителни творчески композиции, които са страхотни.

Имам предвид всичките ти снимки тук на храна.

  • Харесвам 6
Публикувано:

Ние сме на модерната в момента вълна от веган-безглутенови-безмлечни 😉 (не е търсено специално 😂) - къри с нахут, спанак и кокосово мляко (нефотогенично, но вкусно). 

 

 

20200401_123857.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 3
Публикувано:
1 hour ago, Pantelej Putnik said:

НЕ мога да се сдържа и ще кажа: Това твоето не са просто снимки, това са изключителни творчески композиции, които са страхотни.

Имам предвид всичките ти снимки тук на храна.

Благодаря ти, много мило 🙂 

  • Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

НЕ мога да се сдържа и ще кажа: Това твоето не са просто снимки, това са изключителни творчески композиции, които са страхотни.

Имам предвид всичките ти снимки тук на храна.

+1

  • Харесвам 4
Публикувано:
41 minutes ago, Pantelej Putnik said:

Страхотно суши! А Балканско суши умеете ли да правите - сарми? 😄

Умея, умея! 😉 Доказателственият материал е стар, затова в скрит текст. Тук има проблем с киселото зеле - няма, а не е лесно да се направи в дадените условия. 

 

Spoiler

91977728_499735490694967_2089173350923370496_n.jpg.4ef38e5ce1c40f16678786d7be370f25.jpg

 

91488767_214751336532669_6848901523334758400_n.jpg.6b42d06043386b7b552972def10ae2e6.jpg

 

  • Харесвам 5
  • Браво 2
Публикувано:
преди 1 час, Роца каза:

Ние сме на модерната в момента вълна от веган-безглутенови-безмлечни 😉 (не е търсено специално 😂) - къри с нахут, спанак и кокосово мляко (нефотогенично, но вкусно). 

 

 

20200401_123857.jpg

И амбианс-а ви е тре биен!

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, Роца каза:

(нефотогенично, но вкусно). 

 

 

20200401_123857.jpg

Да бе! Твоите "нефотогенични" изглеждат 100 пъти по-добре от моите най-калудиашифърски 🙄  И на  @Eva eva  така...комплексирАх се...

преди 7 часа, DaBo каза:

Умея, умея! 😉 Доказателственият материал е стар, затова в скрит текст. Тук има проблем с киселото зеле - няма, а не е лесно да се направи в дадените условия. 

 

  Покажи

91977728_499735490694967_2089173350923370496_n.jpg.4ef38e5ce1c40f16678786d7be370f25.jpg

 

91488767_214751336532669_6848901523334758400_n.jpg.6b42d06043386b7b552972def10ae2e6.jpg

 

И аз имам такъв проблем със зелето, но ползвам "пролетно" зеле, то е с по-рехави листа и се разделят лесно. После пускам пресните листа във вряща марината от вода, сол и оцет за около 5-7 минути. Свивам сърНите и добавям 2 черпака от маринатата като ги варя. Не стават съвсем като истински зелеви сърми, но бива. Тъкмо мислех да правя тия дни.

 

Аз пък почнах да правя квас, @Alexander ме подсети. Понеже обичам да правя хляб (което не е проблем), но обичам и да го ям (което е проблем) съм се насочила към разни изискващи усилие и време рецепти. Сега съм на 4ти ден от "захванването"- за да се стигне от ден първи до готов хляб трябват 8 дена. 🙂 

Багетите ги правих по една рецепта дето отнема 3 дни - първо се прави "кисело" тесто, на другия ден - се премесва наново с друго тесто и се пекът багетите на 3тия ден. Дотук добре, но 4 прясно изпечени багети бяха ометени до вечерта без следа - лошо. Аз имах някакви планове да замразявам - не се основаваха на реалността, за съжаление.

@Pantelej Putnik много ме кефи как подреждаш масата. Аз много обичам добре подредена маса - семпло, но уютно, дори без повод. След като се роди първото дете махнах покривката и минахме на индивидуални карета. След второто дете минахме на бамбукови, а след третото дете си купихме маса от gum tree - високо устойчив клас....(не харесвам мушами и пластмаси). Малката е вече на 5, скоро може да се пробвам пак да сложа нещо по-така на масата, ех мечтииии....

 

  • Харесвам 8
  • Благодаря 2
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Да Ви пусна нещо от моята кухня тази седмица..едни пълнени макаронени черупки с три сирена и с кайма, тарта с тиквички, моркови и сини домати  и нещо за десетче Schoko kuchen. Действайте!

91073467_610344403029428_8617477049038143488_n.jpg

IMG_20200326_141631.jpg

85089082_2494435320797348_6544798348216369152_n.jpg

91433061_3113471775352000_2969891970182283264_n.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 8
  • Замислям се 1
Публикувано:

🤔 Аз предлагам да сложим калориен калкулатор и да наложим цензура! Имайте милост бе хора, стига с тия въглехидратни бомби! Знам, че изкупихме пастата по магазините и сега щем не щем ще трябва да я ядем, ама все пак!

  • Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 46 минути , samuraika каза:

🤔 Аз предлагам да сложим калориен калкулатор и да наложим цензура! Имайте милост бе хора, стига с тия въглехидратни бомби! Знам, че изкупихме пастата по магазините и сега щем не щем ще трябва да я ядем, ама все пак!

Eee..eee....какво да се прави...въглехидрати...въглехидрати ..ама вкусно...аз без тях немога.. 🙂  🙂 🙂 Сладичкото ме крепи и подслажда живота!

  • Харесвам 4
Публикувано:
На 31.03.2020 г. в 19:28, Alexander каза:

Рецептата я взех преди години от една много  възрастна  съседка испанка.

 

D05F4DFD-11BF-408F-9337-F05B74E64D28.jpeg.ade55e06b2a57a997bc393a2caecc919.jpeg16165267-93B9-47D4-A3CA-BF221FD72983.thumb.jpeg.feb8bda52a6def8fcac6aa9cebe0c425.jpeg

Може ли рецептата, por favor?

  • Харесвам 1
Публикувано:

Хляб от рецептите на @Роца.

Понеже нямах чугунена тенджера го изпекох в ринга за блатове. Първо покрих с алуминиево фолио вместо капак.

20200403_154345.jpg

20200403_180258.jpg

20200403_180239.jpg

  • Харесвам 19
  • Браво 10
Публикувано:
преди 11 часа, ZORI каза:

Да Ви пусна нещо от моята кухня тази седмица..едни пълнени макаронени черупки с три сирена и с кайма, тарта с тиквички, моркови и сини домати  и нещо за десетче Schoko kuchen. Действайте!

91073467_610344403029428_8617477049038143488_n.jpg

IMG_20200326_141631.jpg

85089082_2494435320797348_6544798348216369152_n.jpg

91433061_3113471775352000_2969891970182283264_n.jpg

Може ли рецептата за тортата от тиквички и патладжани, много апетитно изглежда?

  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.