Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 31 минути , Argentique каза:

Забрайх. 🤷

Аз пък не забрайх. 😃

И двете сме родени на дата 8-ми.

Годината и месецът различни.

Обаче знаех,че ще има чийзкейк пък.

😘

• Смея се 3
Публикувано:
преди 32 минути , chandni каза:

Свекърва ми има такава покривка, явно този коледен принт е популярен в Руси😉

Взех я в края на септември от едно изложение Произведено в България. Щом я зърнах, не можах да устоя 🙂

За плата не знам дали е бг, едва ли, но фирмата, която ги шие, е русенска - някъде в кв. Възраждане се помещават. Тази година през май от едно друго изложение, пак от тях взех друга - с принт на лимони, с промазка с/у петна. За идните години и сезони съм готова с покривките 😀

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Ех какви шантави пожелания 😂

Много ме развеселиха, видях се в тях, хаха😃

Благодаря ти, мила дружко 🤗

А че си забравила, не е важно - дати и числа нямат значение😜 Ето, аз тази година измъдрих да го отпразнувам на път по-късно, като започнат коледните базари😀 Дотогава все ще приемам поздрави 😆

Честита бъди! 

Още много вдъхновения за близки и далечни дестинации ти желая! Весел празник! 😊

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, ДиянаВ каза:

Не са неща, които да не съм показвала, даже няколко пъти😀, но имам нова покривка 😁

IMG_8338.jpeg.c94ecfa85c0fa061379f27f1ebb3e2ff.jpeg

и повод да я снимам в компанията на чийзкейк с тиква 🥳

Събуждам се вчера с особена енергия и ентусиазъм, а само предния ден въобще не бяха в главата ми такива неща 🙃 Сигурно, защото ми е пораснала 🙉 … малко🎂

Но какво са едни цифри, като мога да ги заимствам от детето 😉😄

IMG_8351.jpeg.d63cbdca44ba2a05faf86297f33fff1a.jpeg

IMG_8365.jpeg.b3cf024719f3254b70a958fc4a0c2ef1.jpeg

Днес енергията още ме държи и като се е видяло, че няколко дни ще празнувам, редно е да има почерпка 😋 магеланските бисквитки, но в диетичен вариант 🤪 без шоколад и с повече аромат на портокали.

Покривката, докато все още се вижда

IMG_8372.jpeg.91b73f630eba665cf080b75247f9cca0.jpeg

и не толкова 😄

IMG_8378.jpeg.3c6ad745fd87f2619935b805e6330ff5.jpeg

Честита да си! Пожелавам ти да си здрава, щастлива и да сбъднеш всички желани пътувания!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, ДиянаВ каза:

Пускала съм я, но преди години. Ето я рецептата - точно я спазвам

https://www.supichka.com/рецепта/177/чийзкейк-с-тиква

Този път нещо се напука леко по края, но със смлени орехи стана естетиката 😃

Хих, онзи ден правих и се сетих за теб. Ама моите пукнатини ги крих с филирани бадеми. 

Честита да си, Дияна, здрава, ентусиазирана и усмихната, с много поводи за искрена радост!

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , Lindt каза:

Хих, онзи ден правих и се сетих за теб. Ама моите пукнатини ги крих с филирани бадеми. 

Честита да си, Дияна, здрава, ентусиазирана и усмихната, с много поводи за искрена радост!

Минавам само да кажа, че, сещайки се за последната Коледна сбирка и нещата, донесени от вашия малко по-базов тогава екип (гледано от сегашна гледна точка), ще направя всичко възможно да не вечерям преди следващата Коледната сбирка ...

Публикувано:
преди 7 минути , Брани каза:

Минавам само да кажа, че, сещайки се за последната Коледна сбирка и нещата, донесени от вашия малко по-базов тогава екип (гледано от сегашна гледна точка), ще направя всичко възможно да не вечерям преди следващата Коледната сбирка ...

Дано успея да направя нещо сладко тази година поне покрай празниците. Ама с този мой апетит не знам дали ще остане чак и за цялото магеланско войнство 😇

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , Lindt каза:

Дано успея да направя нещо сладко тази година поне покрай празниците. Ама с този мой апетит не знам дали ще остане чак и за цялото магеланско войнство 😇

разчитам

Публикувано:
9 hours ago, ДиянаВ said:

Пускала съм я, но преди години. Ето я рецептата - точно я спазвам

https://www.supichka.com/рецепта/177/чийзкейк-с-тиква

Много добра идея за домашно приготвен десерт за деня на Благодарността, който смятам да пробвам. Намерих някакви руски бисквити, дано да се получи с тях.

Какъв е диаметърът на тавата за тази доза?

Публикувано:
преди 5 минути , Deja Vu каза:

Какъв е диаметърът на тавата за тази доза?

22-23 см са моите. Миналата година направих два чийзкейка в по-малка и в по-голяма. Станаха и двата.

• Благодаря 1
Публикувано:

Телешко по бургундски по рецептата на Джулия Чайлд. Само веднъж преди години го правих и не стана толкова добре, защото не изпълних напълно рецептата. Сега е страхотно, но бих казал голяма играчка. Беконът се готви отделно, телешкото се запечатва отделно, лукът и морковите също, после се смесват, овкусяват, посипват с брашно, запичат малко. След това се слага бульон, вино и останалите подправки. Пекох 3.5 часа. Отделно приготвих малките лукчета в масло, вино и бульон. А гъбите само в масло. Накрая обикновено, ако има много сос, течността се редуцира, но моят нямаше нужда, даже може би е малко. Гарнитурата е едни любими мои намачкани картофи, които си измислих. Варят се, белят се и грубо се намачкват с вилица, като се добавя масло, сметана, сол и пипер. В тигана след лука без да е мит, за да остане лучен аромат сложих масло на силен огън добавих част от картофите и ги оставям да хванат малко коричка. Понякога дори да няма лук за пържене, слагам такъв за аромат. И така бъркам постоянно, попиват маслото и постоянно оформят коричка на дъното, която изстъргват. Стават много маслени и с мирис на печен картоф, но меки като пюре. На снимката се виждат вече едни извадено до готови за слагане.

20251109_235813.jpg

IMG-20251109-WA0003.jpeg

20251109_213404.jpg

20251109_205941.jpg

• Харесвам 17
  • Браво 10
Публикувано:
преди 17 часа, ДиянаВ каза:

Дотогава все ще приемам поздрави 😆

Знаех си, че изпускам нечий рожден ден. 🫣 Ама около мен много скорпиони този месец, не че това ме извинява, разбира се. 

@ДиянаВ, приеми и моите поздрави! 🎉

Да си здрава, усмихната, изобретателна и щастлива  все така с пълна сила!

Нека живота ти е сладък, а пътешествията ти различни и запомнящи се като видовете турон! 🙃

P.S. Абе каква е тази мания да удвоявате цифрата на тортата( чийзкейка)?! 😜 Тук всички сме младежи и главата не ни слуша. 🤗

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
On 11/9/2025 at 3:26 PM, ДиянаВ said:

Ето, аз тази година измъдрих да го отпразнувам на път по-късно, като започнат коледните базари😀 Дотогава все ще приемам поздрави 😆

С пожелание за много здраве, самолети на време и слънчеви пътешествия! Сладкишът изглежда божествено, благодаря за  идеята. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Честит рожден ден, @ДиянаВ

Чудесно изглежда чийзкейка. Май си готова вече и за торта "Гараш" 😃

Весели пътешествия по коледни базари.

• Благодаря 1
Публикувано:

По темата за хляба с квас мога да кажа, че повече от 1 година гледах различни видеа, рецепти, четох книги. Доста трудно достигнах до желания резултат.

Сега хлябът ми изглежда така:

20250209_114431.jpg.eb1fb0c99c6a3eb779309c6ea269adfb.jpg

И става всеки път. Има хрупкава коричка и мека сърцевина. Относно кваса, колкото по-често се храни, толкова по-малко кисел е хляба.

Моят хляб съдържа само брашно, вода и сол. Рецептата, до която достигнах е: 450 гр. брашно, 320 гр. вода, 100 гр. активиран квас (трябва да е с надигната повърхност, да не е почнал да спада) и 10 гр. сол.

За себе си намерих най-лесния начин: меся тестото в пекарната на програмата за тесто без втасване - 15 мин.

След това полученото лепкаво тесто прехвърлям в намокрена купа. 

Правя 4 разтягания и сгъвания през 30 мин., с влажни ръце. Всяко разтягане отнема не повече от 1-2 мин.

След това го оставям около 2 часа да удвои обема си. Правя предварително оформяне и след това - окончателно.

Слагам в специален съд - банетон. Оставям в хладилника за мин. 12-13 ч. След това пека в чугунена тенджера на 250 градуса с капак за 20 мин.

и след това без капак още 20 мин. Установих, че е важно да имаш подходящите съдове при печенето.

Реалното време, през което се борави с тестото е много по-малко от традиционния хляб с мая, но е доста разтеглено във времето.

На мен ми трябва цял ден, в който трябва да съм наоколо. Доставя ми голямо удоволствие да работя с това тесто, а и хлябът е чудесен.

Мисля, че който има желание може да пробва. Важно е желанието. Успех!

• Харесвам 15
  • Браво 10
Публикувано:
На 9.11.2025 г. в 14:02, ДиянаВ каза:

Но какво са едни цифри, като мога да ги заимствам от детето 😉

Да си честита с тези благородни цифри! Да те радва света и  ти да го красиш с усмивката си! 

Честито и от мен!

• Благодаря 1
Публикувано:
На 9.11.2025 г. в 14:02, ДиянаВ каза:

Но какво са едни цифри, като мога да ги заимствам от детето 😉😄

IMG_8351.jpeg.d63cbdca44ba2a05faf86297f33fff1a.jpeg

IMG_8378.jpeg.3c6ad745fd87f2619935b805e6330ff5.jpeg

Честита да си!

Бъди все така усмихната и позитивна обикаляйки света. 💐

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Днес с благоверната правихме лютеница

IMG_20251115_133008.jpg.fb42b77e0876e5eb12f606d01d922e9a.jpg

И за да не е само лютеница изпекох и луканка. На жар

IMG_20251115_134549.jpg.81055dad20cb4371040571e7610b49dc.jpg

Та, с такива неща се занимавхме

• Харесвам 15
  • Браво 6
Публикувано:

Аз тази година,  покрай разни травми и последствията от тях, пропуснах лютеницата. Пък и (срам не срам) имам останала от миналата година. 

😶

Готвя обичайни ястия (когато имам време), правя обичайни сладкиши ... и не пиша тук.  Но Костов ме провокира да си призная. 

• Харесвам 6
Публикувано:

Понеже роднини от няколко различни щати са ни на гости толкова близко до Тенксгивинг, решихме да направим традиционна вечеря с пуйка.

Моите задължителни гарнитури са салата от броколи, ориз с гъби, направен със соковете от пуйката, картофен огретен и пита. Напоследък,  почти всеки ден правя и една салата като “Шопска” - с домати, краставици, авокадо, песто и прясна моцарела. Зълва ми пък добави прекрасни печени моркови с глазура от лимон и мед плюс печени лешници и брюкселско зеле с нар и фета 😋

IMG_3490.jpeg.afa4d4b180c3d97110a38a3438e4dc9b.jpeg

IMG_3489.jpeg.0d962386e307caf6d574f4e1cd30e06a.jpeg

IMG_3488.jpeg.8f05f6a4970402bc8de888c19e64ccb9.jpeg

• Харесвам 18
  • Браво 10
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Притоплих тези вече сготвени кюфтета и овкусих тази вече направена салата. Нарочно всичко е в пластмасови чинийки защото наред с другите ни лоши дела, Тъмните сили искаме да залеем света с пластмаса …

IMG_7792.jpeg

Публикувано:
преди 9 минути , Брани каза:

сготвени кюфтета и овкусих тази вече направена салата.

Я мислим дека на Тъмните сили едно стъкло червено винце добре ще им пасне с приготвеното. 😄

• Харесвам 3
  • Смея се 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.