Прескочи до съдържание

Криптовалути - майнинг, инвестиции, доходност и т.н.

Препоръчани мнения

преди 3 часа, Zlia каза:

Проблемът е че разсъждаваме в миналото. На каква база можем да предположим, че тази “волатилност” ще е в наша полза, за да имаме печалба? Сериозни имена недоволстват от ходовете на хората зад LUNA и UST. А те са никакви. Освен че ибявиха, че са продали много биткойни, но това не помогна. Щели да компенсират малките инвеститори преди срива. Има хора са си загробили спестяванията. Абе тегава работа стана, защото срина доверието в целия крипто пазар. То аз не че вярвах много де 🙂

Както казах от тази стинка нямам, но другите са ми на над 60% загуба 🙂

Шъ са чака 😉

"Доверие в крипто пазара"  - ти се шегуваш.

Виж календара - не сме 1 април.:wink:

Връзка към коментар
преди 2 часа, neuromancer каза:

така като ви чета, по-добре покер да играе човек

Абсолютно съм съгласен. При покера факторът късмет се елиминира до голяма степен в дългосрочен план и е доста малък % като цяло, изискват се сериозни умения и математически правилна игра. При криптото % късмет е огромен и се доближава доста повече до класически хазарт тип слот-машинки отколкото покера 😄 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, ven62 каза:

"Доверие в крипто пазара"  - ти се шегуваш.

Виж календара - не сме 1 април.:wink:

Ами не си прав. Голяма част от хората вярват, че криптото е бъдещето. Това че някои не разбират напълно предназначението му( аз съм един от тях донякъде) не го прави хазарт. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 5 часа, neuromancer каза:

така като ви чета, по-добре покер да играе човек

Ако не знае (този човек) какво прави да, аналогията е правилна. И в покера също като в криптото, за да спечелиш, някой трябва да загуби (даже доста други, не един) 🙂 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

И при мен е така, но предполагам, че има общо с тази новина:

https://www.euronews.com/next/2022/05/26/terra-luna-2-0-how-backers-of-the-project-want-to-revive-the-failed-cryptocurrency

According to Terra, Terra 2.0 will “effectively create a new Terra chain without the algorithmic stablecoin.”

“The old chain will be called Terra Classic (token: $LUNC), and the new chain will be called Terra (token: $LUNA). The chain upgrade will commence a few hours after the Launch snapshot,” Terra announced on Twitter.

The new Terra, set to launch on May 27, will effectively create a new blockchain associated with the Luna token. The old Luna will be replaced by Luna 2.0, completely severing ties with the failed stablecoin.

But the old Luna will not disappear completely, it will simply co-exist with the new and improved Luna 2.0. Holders of the old Luna, now renamed Classic, and UST will be given part of the 1 billion new tokens.

Luna holders will receive about 35 per cent of all new tokens, 10 per cent will go to those who held UST before the collapse of the cryptocurrency, 25 per cent will go to traders who still own Luna and UST after the crash and 30 per cent will go to a pool of Luna investors.

Не ми е съвсем ясно какво точно ще се случи с лунните ни запасите, вероятно ще получим някакви проценти от новия токена в допълнение.

Връзка към коментар

И аз съм така

според това което слушам и чета. ще се разпределя новия токен в отредени коефициенти в зависимост от датата на придобиване. Но и ще се отключват в процентно съотношение в следващите 2 години.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Как е банда, останаха ли хора вярващи в криптото? Нещата не са каквито ни се искат, но пък е готино да си част от беър маркета😉 Аз купувам по малко от тук и там и чакам 2024😄Айде със здраве, не се предавайте.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
На 13.06.2022 г. в 18:44, VASILEV каза:

Как е банда, останаха ли хора вярващи в криптото? Нещата не са каквито ни се искат, но пък е готино да си част от беър маркета😉 Аз купувам по малко от тук и там и чакам 2024😄Айде със здраве, не се предавайте.

Естествено! Този мечи пазар надминава очакванията ми! Купувам по малко сега и юли-август смятам хубаво да си напълня крипто-кошницата, така че 2025 година като продам да работя само за кеф. Това е златно време за купуване, когато е настанала пълна паника! Аз си следвам плана и не обръщам дори внимание на хора, които се бъзикат с криптовалутите и ги наричат лотария, хазарт, пирамида/понци схема и т.н. Нека всеки да си вярва в каквото иска и да инвестира, където му е кеф, но аз лично не виждам по-добра инвестиция от крипто в момента.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Crazy Horse каза:

Това е златно време за купуване, когато е настанала пълна паника! 

Не съм убеден, че все още е настанала паниката за която говориш. Не само при криптото има спад на цените, а в същото време инфланцията продължава да расте. Очаквам есента и началото на зимата, да дойде истинската паника, но това си е мое виждане.

Въпроса е кога ще се възстанови пазара и до каква степен. Но това са въпроси, на които никой не знае отговора 🙂 

Разбирачите от инвестиции, казват да се инвестира всеки месец по определена сума, така и аз правя от известно време. Пък да видим...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, ACM каза:

... Прекалено бързо стана всичко, за да повярвам, че няма да има още спадове.

Спадовете обикновено са бързи и резки, а покачванията са по-бавни и плавни. В допълнение, говорим за криптопазара, при който процесите са още по-забързани спрямо пазарите на акции и облигации.

Връзка към коментар

@boogy83, @ACM, най-вероятно ще има още спадове, аз затова започнах да купувам редовно, ползвайки системата DCA - dollar cost average, определена сума на определени интервали, но като видя рязък спад, веднага се възползвам с по-голяма сума. В периода август-ноември очаквам още спадове. Но, идеята е да акумулирам възможно най-много монети в периода 2022-23. Колкото до това кога ще се възстанови пазара, то е горе-долу ясно. 2024 ще има пак bitcoin halving, така че 2025 очаквам прекрасен бул маркет. Аз следвам логиката на биткойн циклите. Април миналата година си записах следното след като изчетох за Биткойн циклите:

2021 – exponential highs, 2022 – correction/bear market, big drop, 2023 – stagnation and accumulation, bigger drop for altcoins, 2024 – recovery and continuation

И засега всичко се движи по план. Читавите криптомонети ще дадат огрмни печалби 2025 година, а междувременно доста шиткойни ще се сринат, затова трябва да се внимава.

@neuromancer, Биткойн ще се движи в диапазона около 20 000 по време на целия мечи пазар и ако падне под тази граница, то ще е за малко, както стана наскоро, но 2024-2025 ще има много сериозен ръст.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 2 часа, Crazy Horse каза:

... аз затова започнах да купувам редовно, ползвайки системата DCA ...

Кеф цена няма!

Очевидно хвърлянето на пари през прозореца е голям кеф. Дотолкова, че и разни системи са измислени.

:wink:

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, ven62 каза:

Кеф цена няма!

Очевидно хвърлянето на пари през прозореца е голям кеф. Дотолкова, че и разни системи са измислени.

:wink:

Ама не знаеш колко си прав 😉 То инвестирането в крипто е същото, все едно целия блок да си хвърля парите през прозореца. Въпроса е кои ще са първите да улучат момента и да слезнат долу да си "понаберат".

• Харесвам 5
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Естонската далавера със среброто свършва след 3 дни. Това беше единствената държава в ЕС, където можеше да се купува сребро без ДДС. От 01 юли естонците вече добавят ДДС на продажбите на инвестиционно сребро. 

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Купих биткойн на малко над 19 К щатски долара при спада. Очаквам идващата или другата седмица краткосрочно да се вдигне докъм 25 500. Ако се случи, ще продам на около 23 500 - 24 000 три четвърти и ще чакам да купя отново евентуално на по-ниски нива по-късно. 

Ако не се случи и тръгне от 20 К надолу май пак ще направя същото.  😆 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, FlyTraveler каза:

Купих биткойн на малко над 19 К щатски долара при спада. Очаквам идващата или другата седмица краткосрочно да се вдигне докъм 25 500. Ако се случи, ще продам на около 23 500 - 24 000 три четвърти и ще чакам да купя отново евентуално на по-ниски нива по-късно. 

Ако не се случи и тръгне от 20 К надолу май пак ще направя същото.  😆 

Добре си направил, всеки който купува сега макар и алткойни в близко бъдеще ще се радва на инвестицията си🙂

Аз купих по малко матик, фантом и оми

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Zlia каза:

Би ли споделил какви са ти очакванията за OMI ?

Скромни, ако си върне старият АТН това ще е почти х10

Има си собствена платформа VEVE и винаги е реагирала добре на пазара. 

Аз си го харесвам този проект. 
Едно е сигурно в криптото, че никой не знае как ще се развият нещата в бъдеще, за това както е казал народа”по малко с хлебец”

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, VASILEV каза:

Добре си направил, всеки който купува сега макар и алткойни в близко бъдеще ще се радва на инвестицията си🙂

Аз купих по малко матик, фантом и оми

За Матик бих чакал още малко - примерно 0.46-0.50 долара ниво. В момента е на 0.55, почти е там.

За биткойн си свалям шанса да пробие 21 800 нивото тази или следващата седмица на около 70%. Свалям с 500 долара (на 19 500) и прага под който продавам три четвърти от наличните.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 7 часа, VASILEV каза:

Скромни, ако си върне старият АТН това ще е почти х10

Проблема е че много бавно се развива този проект или поне на мен ми е прекалено бавно. Имат доста измислена система за купуване на NFT-а и все още не можеш да си кешаутнеш парите при продажба на NFT. За момента ми приличат на пирамида, но и аз имам малка инвестиция там.Ще се радвам да ме опровергаят 🙂 . Както каза, никой не знае какво ще последва в крипто света.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.