Прескочи до съдържание

Круиз Ушуая - Антарктида - Тристан де Куня - Кейптаун

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Sun4o каза:

И повръщането е малкия проблем

Трите стадия на морската болест:

1. Мислиш, че ще умреш.

2. Мислиш, че си умрял.

3. Съжаляваш, че не си умрял...

ПС. Извинявам се за спама.... ама не се сдържах 🙂

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Смея се 14
Връзка към коментар

Ама аз не оспорвам желанията на хората, ясно е, че тук въпросът се касае за колекциониране на държави и места.

Просто от една страна исках да кажа собствените си предпочитания, нали @Pantelej Putnik това искаше, а от друга страна да споделя за прекалените авантюристи една вметка за някои особености на круиза. Щото не е за всеки.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Приятел, който е с права за управление на всякакви плавателни съдове и стаж в сферата, ми е казвал, че ни големите вълни, ни морската болест (а той има) не се отразявали толкова зле на психиката, колкото дългата липса на суша на хоризонта. Веднъж плавали с голяма експедиционно-риболовна яхта на някакъв патрон от Ушуайя за Нова Зеландия (само екипажът, патроните ползвали самолети за дълги разстояния) и първата суша са я видели след 28 дни, а най-голямото им забавление било неделното къпане в океана. И общо взето дори постоянната работа по яхтата плюс риболовът за кеф не били достатъчни, че да не полудяват. :to_take_umbrage:

Накрая в Нова Зеландия вече екипажът се поразпада – кой откача съвсем, кой вдига скандали, кой друго. Но явно и моят приятел не е съвсем в час, защото си купува триместна платноходка и въпреки че няма никакъв практически опит във ветроходството (но пък в навигацията и корабоводенето има), успява сам да стигне до Австралия със смешно малко корито на платна и пет литра гориво за зор-заман. И оттогава чат-пат хваща самолета за някъде да оглежда лодки за следващи гениални идеи. :smile3:

• Харесвам 8
  • Шок 1
Връзка към коментар

Тъй като тази тема е за един определен круиз, който предстои - януари 2024 г., но пък имаше няколко магеланци с интерес към онези географски ширини, то аз ги каня в темата "Антарктида". Нека там да разгледаме възможностите и да преценим какво ще правим. Да се организираме за 2025 г. 

П.П. В тема Антарктида вече съм поставил на обсъждане един конкретен круиз за януари 2025 г. Този път няма да тагвам конкретни имена, че така неволно мога да пропусна някого. 😉  

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Ако тук има млади пенсионери или някой си е взел година почивка,  бихте могли да продължите до Мавриций , 43 дни за 3999€ 

https://www.seereisedienst.de/?id=angebot&aid=206381&bel=_2p0c&rz=2024-01-03&utm_medium=CPO&utm_source=Selecdoo&a_aid=traveldealz&a_cid=88e45564&subID2=am1698920880081c6d16fb169f54988b982fdc5e5ec1ba0

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар

Който ще ходи Януари.

Как подхождате към изискването на посолството на ЮАР да им покажете билет/резервация за напускане на страната?

Тия от круиза ми пишат, че полета ще е ясен около 10 Дек 2023. Посолството затваря на 14-15 Дек за ваканция. Срок за издаване на виза 10 раб. дни.

Казах им на тия от посолството - ето го ваучера пише полети включени, не, искаме билет за напускане на ЮАР. Приеха паспотрите и казаха да им го пратим по мейла.

Шах.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 28 минути , era123 каза:

Който ще ходи Януари.

Как подхождате към изискването на посолството на ЮАР да им покажете билет/резервация за напускане на страната?

Тия от круиза ми пишат, че полета ще е ясен около 10 Дек 2023. Посолството затваря на 14-15 Дек за ваканция. Срок за издаване на виза 10 раб. дни.

Казах им на тия от посолството - ето го ваучера пише полети включени, не, искаме билет за напускане на ЮАР. Приеха паспотрите и казаха да им го пратим по мейла.

Шах.

По принцип би трябвало да има все още възможност да си направиш резервация през традиционна туристическа агенция за по скъпа тарифа с отложено плащане и ако не платиш до определена дата, тогава резервацията ти изгаря, но тази резервация може да се представи с посолството.

Връзка към коментар
На 28.10.2023 г. в 19:18, Георги Матеев каза:

На предния ми антарктически круиз още в началото раздадоха едни вълшебни хапченца и никой не повърна и един път, въпреки че преминаването през протока беше доста бурно. Също така силно се съмнявам аудиторията на кораба да е основно пенсионери (те ходят на топличко) - на предишния круиз средната възраст беше около 50 години, почти нямаше случайни и повечето хора бяха изключително интересни. Някои от тях са ми приятели и до днес.

Напомням, че повръщането не е никакъв проблем с точните хапчета.

И да, този круиз (дефакто експедиция) определено не е за всеки. И всъщност точно в това му е голяма част от чара. На последния ми карибски круиз през 2019 се чувствах като на ол инклузив в Анталия и не, не ми хареса.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Има наистина чудни хапчета против морска болест. Последния път, когато бях за риба, вълните бяха големи и подхвъряха лодката като тапа. Дори на капитана му се поразмъти главата, но аз бях взел хапче и се забавлявах дори. Нищо ми нямаше. Най-добре да си вземете от там. 100% в Ушуая в аптеките основно това се продава. В БГ няма удачни лекарства против морска болест.

Връзка към коментар
преди 2 часа, era123 каза:

Който ще ходи Януари.

Шах.

Използвай стария изпитан номер  с отменяемия билет. Влизаш в expedia.com, купуваш билет за твоята дата като гледаш да има опция за 24 часа безплатно канселиране (при големите превозвачи е обикновено), плащаш, идва ти, разпечатваш и след няколко часа го отказваш.

Проверено и безболезнено.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Напомням, че повръщането не е никакъв проблем с точните хапчета.

И да, този круиз (дефакто експедиция) определено не е за всеки. И всъщност точно в това му е голяма част от чара. На последния ми карибски круиз през 2019 се чувствах като на ол инклузив в Анталия и не, не ми хареса.

Преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Има наистина чудни хапчета против морска болест. Последния път, когато бях за риба, вълните бяха големи и подхвъряха лодката като тапа. Дори на капитана му се поразмъти главата, но аз бях взел хапче и се забавлявах дори. Нищо ми нямаше. Най-добре да си вземете от там. 100% в Ушуая в аптеките основно това се продава. В БГ няма удачни лекарства против морска болест.

Е облечете ги в имена тези илачи де😉

• Харесвам 5
Връзка към коментар

кажете ги тия хапчета кои са

аз уж издържам, ама последния път като ходихме за китове ми стана много зле, хем пих някакви хапчета

ама след половин час си обядвахме като че нищо не е било

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 48 минути , Sun4o каза:

Е облечете ги в имена тези илачи де😉

преди 35 минути , neuromancer каза:

кажете ги тия хапчета кои са

Всеки път си вземам от съответната дестинация и всеки път са малки кръгли хапчета, като вероятно имената им са различни. Абе, отивате в аптеката, питате за най-силните хапчета и вземате от тях. Това е. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

На последния ми карибски круиз през 2019 се чувствах като на ол инклузив в Анталия и не, не ми хареса.

Е, хайде сега, не ти харесало. А га яде шоколадовото суфле, ни рива :)

• Смея се 8
Връзка към коментар
преди 3 часа, Яничка каза:

Е, хайде сега, не ти харесало. А га яде шоколадовото суфле, ни рива 🙂

Самият круиз като маршрут ми хареса, разбира се, но не ми допадна масовката, за която основен приоритет беше денонощното тъпчене и сякаш им беше все тая къде са. Да ти напомня ли, че при 5000 гости буквално нямаше с кого да си кажем по 1 приказка, добре че си бяхме хубава компания. Мисълта ми беше, че на този круиз сега това няма шанс да се случи и го приемам за огромен плюс.

А суфлето беше чудесно 🙂

@Sun4o нямам идея за името на хапчетата, просто на кораба ни ги раздадоха още на тръгване от Ушуая и явно бяха доста силни понеже никой не се разболя 11 дни.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
21 hours ago, Sun4o said:

Използвай стария изпитан номер  с отменяемия билет. Влизаш в expedia.com, купуваш билет за твоята дата като гледаш да има опция за 24 часа безплатно канселиране (при големите превозвачи е обикновено), плащаш, идва ти, разпечатваш и след няколко часа го отказваш.

Проверено и безболезнено.

Това изглежда като опция. Но...в експидия в момента не намира билети с безплатна канселация. Само с безплатна смяма на дата.

Луфтханза имат на 29 Ян 2024 билети флакс с безплатна смяна. Обаче пише, че резервираните места (влиза в цената) не се връщат. По спомен това са 50на евро на място (аз съм с 2). Та 100е загуба не е много опция. Ако някой намери друга АК, моля да сподели.

Връзка към коментар
14 minutes ago, era123 said:

Това изглежда като опция. Но...в експидия в момента не намира билети с безплатна канселация. Само с безплатна смяма на дата.

Луфтханза имат на 29 Ян 2024 билети флакс с безплатна смяна. Обаче пише, че резервираните места (влиза в цената) не се връщат. По спомен това са 50на евро на място (аз съм с 2). Та 100е загуба не е много опция. Ако някой намери друга АК, моля да сподели.

British , Air Canada ,всички  авиокомпании от САЩ са с безплатно канселиране до 24 часа след покупка на полет ( американските са задължени по закон).На прима виста за тези се сещам.

Писах го и в друга тема , но има и сайтове специализирани в разрешаване на подобни проблеми , потърси в Google dummy flight ticket , много сайтове предлагат такива резервации срещу 10-12$.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
52 minutes ago, stanimir said:

British , Air Canada ,всички  авиокомпании от САЩ са с безплатно канселиране до 24 часа след покупка на полет ( американските са задължени по закон).На прима виста за тези се сещам.

Писах го и в друга тема , но има и сайтове специализирани в разрешаване на подобни проблеми , потърси в Google dummy flight ticket , много сайтове предлагат такива резервации срещу 10-12$.

Интересно.

Тия момъци твърдят следното:

A dummy ticket looks like a regular airline ticket with valid PNR/ booking code or booking reference number. They can be verified on the airlines websites if checked using the "Manage my booking" tool or "My trips" section found on many airline websites. A dummy ticket is also known as a flight reservation or itinerary.

Някой пробвал ли е фалшив ПНР+име в сайт на АК дали наистина се вижда. Как работи тая схема? Нещо през амадеус запазват билет, ама не го плащат ли?

Връзка към коментар

Фалшив ПНР + име не се вижда, дава "няма такъв". Пробвай.

Това не е фалшив ПНР, а истински, само че не е платен. Като мине някакво време, примерно 1 седмица, ако все още не е платен, се отказва.

Можеш да отидеш в агенция и да си поискаш да направиш резервация, но да си помислиш и да платиш по-късно. Едно време не се плащаше никаква такса, ако се откажеш.

Връзка към коментар
45 minutes ago, neuromancer said:

Фалшив ПНР + име не се вижда, дава "няма такъв". Пробвай.

Това не е фалшив ПНР, а истински, само че не е платен. Като мине някакво време, примерно 1 седмица, ако все още не е платен, се отказва.

Можеш да отидеш в агенция и да си поискаш да направиш резервация, но да си помислиш и да платиш по-късно. Едно време не се плащаше никаква такса, ако се откажеш.

Да де имах предвид не фалшив, а тая схема с резервацията/запазването. Значи явно ползват амадеус (или подобно). Преди 20г една тур. агентка така ми резервира билет с плащане до 7 дни. Първия ми полет изобщо 🙂 хахаха

Обаче тогава не знам дали е имало ПНР, не съм искал резервацията. Просто платих билета.

Значи с дъми ПНР, какво се вижда - че има неплатена резервация ли?

Връзка към коментар

Мисля, че не се вижда дали е платена, просто се вижда маршрута. Ама мина време и съм забравил как беше.

Иначе наскоро купувах билети от американска компания (Юнайтед), дойде си мейл с PNR и всичко и на другата сутрин го отказах и върнаха парите. Обаче това е до 24 часа и може да не ти свърши работа.

Иначе каквото правя и сега е купувам еднопосочен с мили Авиос и до 24 часа преди полета можеш да го откажеш, преди това си е съвсем редовен билет.

Връзка към коментар
преди 11 часа, era123 каза:

Поразръчкай малко дати и варианти и виж пак. Примерно видях, че няма еднопосочни такива, но като му зададох София- Кейптаун двупосочен, 2-30 януари и ми излизат едни на Търкиш с безплатна канселация. Скрийншотнах доколкото мога от таблета си, виж как на едната снимка отдолу пише, че 24 часа е безплатна канселацията.

IMG_5953.jpeg

IMG_5952.png

• Харесвам 2
Връзка към коментар

FB_IMG_1699422662708.jpg.016486192ecb2543c703b0f1976e45f3.jpg

A male Antarctic fur seal stands tall in Ocean Harbour on South Georgia Island. Ninety-five percent of the world's Antarctic fur seals breed on this island.

Each year in October, males return from the open ocean to set up territories along the beaches. Females then return to these beaches to give birth to pups.

Shortly after giving birth, the females come into oestrus. At this point, the males compete in brutal fights for breeding rights! 

Photo 📸 @bertiegregory

wildlife photographer and filmmaker, and host of 'Animals Up Close' streaming now on Disney+

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Полета за връщане е LH577 на 29.01 от 18.30ч. Получих мейл от немците след като им дадох зор. 

Само той е около 500е, до Ушуая е още към 700е. Т.е има 2000е за кораба. Невероятна оферта. 

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.