akair Публикувано: 11 септември, 2018 Сподели Публикувано: 11 септември, 2018 Можете да си вземете 3дневна карта. Доплаща се 1 зона от летището, която е под 2 евро - 1.5, а може последните месеци да са я вдигнали на 1.8. Има гише на Oebb (оО-умляут (с 2-те точки отгоре) Б Б) още на летището - един червен щанд, точно до зеления на експресния влак до центъра. Там говорят англ., приемат повечето кредитни и дебитни карти. За обратната посока си купете билет за 1 зона от някой билетомат. Пазете си касовите бележки. Билетът важи до 6 сутринта в понеделник 2 Връзка към коментар
antea Публикувано: 15 септември, 2018 Сподели Публикувано: 15 септември, 2018 има ли смисъл да се купуват предварително билети за Schönbrunn Palace или там на място чакането не е чак толкова много? 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 15 септември, 2018 Сподели Публикувано: 15 септември, 2018 преди 4 минути , antea каза: има ли смисъл да се купуват предварително билети за Schönbrunn Palace или там на място чакането не е чак толкова много? Зависи по кое време. Миналата година, преди Коледа, нямаше много народ. Купихме си билети на място, с няколко минутки чакане. 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 15 септември, 2018 Сподели Публикувано: 15 септември, 2018 за неделя сутрин, този месец значи по-скоро не е вероятно да се чака примерно час на опашка, така разбирам 🙂 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 15 септември, 2018 Сподели Публикувано: 15 септември, 2018 Освен касите, има и машини за билети с плащане с карта. Доста са и няма никакъв проблем да си вземеш от тях, повечето бяха свободни. 1 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 15 септември, 2018 Сподели Публикувано: 15 септември, 2018 Хм, очертава ми се служебно пътуване в края на октомври. И понеже не аз си купувам билетите, са ми наглАсили полет в ранни зори, пристигам в 8,05 на летище Швехат. Във Виена съм била вече 4 пъти, общо взето съм я опознала. Проблем обаче имам, при това голям. Срещата ми започва в 4 следобяд. Давайте идея къде да загубя няколко часа, като изключвам всякакви дворци, картинни галерии, виенско кафе и apfelstrudel или торта Sacher. 😉 Връзка към коментар
Nevena Публикувано: 15 септември, 2018 Сподели Публикувано: 15 септември, 2018 преди 10 минути , Lyubina каза: Давайте идея къде да загубя няколко часа, като изключвам всякакви дворци, картинни галерии, виенско кафе и apfelstrudel или торта Sacher. 😉 Какви са ти интересите? Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 15 септември, 2018 Сподели Публикувано: 15 септември, 2018 Ха, ами в конкретния случай нямам интереси. 🙂 Дори и за шопинг не съм настроена, и като си представя колко може да е неприятно в края на октомври, би трябвало да пиша в темата "Искам да се оплача" 🙂 Просто търся нещо, което лесно да се стига с градски транспорт. Пък дали ще отида, зависи от конкретното ми настроение във въпросния ден (понеделник се пада, ако е от значение). Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 15 септември, 2018 Сподели Публикувано: 15 септември, 2018 преди 44 минути , Lyubina каза: Хм, очертава ми се служебно пътуване в края на октомври. И понеже не аз си купувам билетите, са ми наглАсили полет в ранни зори, пристигам в 8,05 на летище Швехат. Във Виена съм била вече 4 пъти, общо взето съм я опознала. Проблем обаче имам, при това голям. Срещата ми започва в 4 следобяд. Давайте идея къде да загубя няколко часа, като изключвам всякакви дворци, картинни галерии, виенско кафе и apfelstrudel или торта Sacher. 😉 Гринцинг? 1 Връзка към коментар
Nevena Публикувано: 15 септември, 2018 Сподели Публикувано: 15 септември, 2018 Ще ни бъде трудно да предложим нещо .Октомври не е от месеците през който има много възможности както през лятото.Смисъл има но са повече възможностите вечерта като кино концерти и.тн. Например има нощ на музейте но тебе не те устройва 6.10 от 6pm-1am. На 26.10 е националнуя празник на Австрия има парад от 9 ам но и това не го хващаш. Ще помисля ако се сетя ще пиша 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 18 септември, 2018 Сподели Публикувано: 18 септември, 2018 някой ползвал ли е във Виена мобилни билети /карти/ за градския транспорт или разпечатани на хартия, след като са купени онлайн от тук - https://shop.wienerlinien.at/index.php/product/694/show/0/0/0/0/buy предполагам, че не трябва да се валидират никъде, а само се показват в случай на проверка, но примерно метрото е със свободен достъп, така ли? не се налага да се пъха билет някъде, за да преминеш през преграда? Връзка към коментар
Nevena Публикувано: 18 септември, 2018 Сподели Публикувано: 18 септември, 2018 (редактирано) преди 56 минути , antea каза: някой ползвал ли е във Виена мобилни билети /карти/ за градския транспорт или разпечатани на хартия, след като са купени онлайн от тук - https://shop.wienerlinien.at/index.php/product/694/show/0/0/0/0/buy предполагам, че не трябва да се валидират никъде, а само се показват в случай на проверка, но примерно метрото е със свободен достъп, така ли? не се налага да се пъха билет някъде, за да преминеш през преграда? не съм ползвала такива билети но предполагам че ще имат дата от кога и до кога.Метрото има свободен достъп само има машинки където ти отбелязват ,датата ,часът и номера на метро спирката. Транспоета е зониран така че от летище и до летище ще са ви нужни 2 зони .Ако билета ви е за една зона тогава ще трябва да купите още една зона.Ако изпомзвате САТ там е друг отделен тикет само за САТ.Във Виена транспорта е само 1 зона може да се ползва метро,трамвай и автобуси. Сега отворих линка ти питaш за билет за CAT? Редактирано 18 септември, 2018 от Nevena Връзка към коментар
antea Публикувано: 18 септември, 2018 Сподели Публикувано: 18 септември, 2018 Венче, ето този билет ме интересува той ще си се разпечата и/или ще седи в мобилното приложение с дата, на която е валиден, така че щом няма прегради, които да се вдигат чрез билет, мисля, че върши идеална работа тоест на мен ми трябват две такива дневни карти, защото сме за 28 часа, и това е междинен вариант и като цена между 24 и 48 часовите карти 🙂 Връзка към коментар
koliob Публикувано: 18 септември, 2018 Сподели Публикувано: 18 септември, 2018 Преди 1 час, antea каза: някой ползвал ли е във Виена мобилни билети /карти/ за градския транспорт или разпечатани на хартия, след като са купени онлайн от тук - https://shop.wienerlinien.at/index.php/product/694/show/0/0/0/0/buy предполагам, че не трябва да се валидират никъде, а само се показват в случай на проверка, но примерно метрото е със свободен достъп, така ли? не се налага да се пъха билет някъде, за да преминеш през преграда? Никъде не трябва да ги валидираш. Ако някой те провери (което се случва много рядко) ще трябва да му покажеш билета на мобилното устройство. Достъпа в метрото е съвсем свободен. Никъде нищо не се сканира, също като в германските градове. 3 Връзка към коментар
Nevena Публикувано: 18 септември, 2018 Сподели Публикувано: 18 септември, 2018 преди 25 минути , antea каза: Венче, ето този билет ме интересува той ще си се разпечата и/или ще седи в мобилното приложение с дата, на която е валиден, така че щом няма прегради, които да се вдигат чрез билет, мисля, че върши идеална работа тоест на мен ми трябват две такива дневни карти, защото сме за 28 часа, и това е междинен вариант и като цена между 24 и 48 часовите карти 🙂 Честно не бях виждала такъв билет или по скоро да, но във варинт на картонче със 8 билетчета.ще трябва да си свалиш мобилния апп на winer line и така да го показваш поне аз така го разбирам. Но пак не мога да разбера разликата освен в цената между дневния билет и 24 часовият.Но нещо ново да научим зса такъв вариант Връзка към коментар
antea Публикувано: 18 септември, 2018 Сподели Публикувано: 18 септември, 2018 (редактирано) 24 часовият е за астрономически 24 часа - от момента на валидиране на машина, или на часа, който си отбелязал при онлайн-покупка и струва 8 евро, а дневният е от часа, в който го купиш до 01:00 часа след полунощ - 5,80 евро; като се купуват онлайн, си седят в приложението и отделно могат да се разпечатат от pdf в сайта Редактирано 18 септември, 2018 от antea 1 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 28 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2018 Здравейте, Интересува ме, колко дълго обикновено се чака за качване на Виенското колело? Става въпрос за следващата събота следобяд. Връзка към коментар
Тони Публикувано: 28 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2018 Почти на никоя атракция не се чака повече от 5 до 10 минути. 1 Връзка към коментар
Nevena Публикувано: 28 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2018 Ния чакахме около 20 -30 мин.Този ден в 3 от кабините бяха резервирани. ,3 или 4 качвахс пътници а другите се въртяха празни.Много зависи от деня и колко колям е интереса 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 28 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 28 ноември, 2018 Здравейте! 7-дневната карта за метрото лесно ли се купува от автоматите? Има ли гишета с продавачи? Ще слезем на централната автогара. Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 28 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 28 ноември, 2018 Ами аз си купих моята от гише на Landstrasse Vien Mitte. Нямах никакъв проблем, не съм опитвала с автоматите. Връзка към коментар
Nevena Публикувано: 28 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 28 ноември, 2018 преди 5 часа, Eva eva каза: Здравейте! 7-дневната карта за метрото лесно ли се купува от автоматите? Има ли гишета с продавачи? Ще слезем на централната автогара. От автоматите се купува лесно ,можеш да смениш езика английски ,френски ,италиански и.т.н. имай в предвид че седмичната карта започва винаги от Понеделник до Неделя включително. Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 28 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 28 ноември, 2018 Ох, ама съм шмат. Исках да кажа 72 - часова карта за метрото. Благодаря много за отговорите, дами 🙂 Връзка към коментар
rdd Публикувано: 10 декември, 2018 Сподели Публикувано: 10 декември, 2018 (редактирано) Месец март подходящ ли е за посещение във Виена, по - точно края на март. Днес има 20% намаление на билетите на Wizzair от и до Виена. Редактирано 10 декември, 2018 от rdd Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 10 декември, 2018 Сподели Публикувано: 10 декември, 2018 преди 3 минути , rdd каза: Месец март подходящ ли е за посещение във Виена, по - точно края на март. Днес има 20% намаление на билетите на Wizzair от и до Виена. Всеки месец е подходящ. Виена е един от най-красивите градове в Европа … и един от "най-вкусните". София-Братислава и от там с влак или автобус не е ли по-изгодно … или не става въпрос за от София. 1 1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега