master_of_germs Публикувано: 9 януари, 2023 Сподели Публикувано: 9 януари, 2023 Абе, не познава, и слава богу! 😄 Имам си много местенца, където съм се скатал от гугъл 😉 Но по-лошото е, че ме е пращал и на места, където реално не съм бил, включително в Сибир... 😄 8 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 9 януари, 2023 Сподели Публикувано: 9 януари, 2023 преди 16 минути , master_of_germs каза: Абе, не познава, и слава богу! 😄 Имам си много местенца, където съм се скатал от гугъл 😉 Но по-лошото е, че ме е пращал и на места, където реално не съм бил, включително в Сибир... 😄 Те сигурно и доста хора са искали да те пратят там 🙃 1 6 Връзка към коментар
ТТ_ИП Публикувано: 22 януари, 2023 Сподели Публикувано: 22 януари, 2023 Давам си сметка, че включването ми е доста закъсняло ... През 2022 г. посетих само 2 нови държави: Малта и Тунис, но пък и много нови места: няколко места по езерото Гарда: бях на "спа" в Сирмионе през март; разгледах Дезенцано, Пескиера дел Гарда, Бардолино и Малчезине. Пак през март (в края) се отправих към Испания - видях Сарагоса и Памплона. После през май ходих до Малта, през юни до Тунис - на "основна" (аз така си разделям почивките) почивка за началото на лятото ( с туроператор, но пък беше най-спокойната ми почивка от 2 години насам), през юли бях в Монтеросо ал маре и посетих всичките градчета и селца по лигурския бряг: Вернаца, Корилия, Манорала и Риомаджоре. Прехвалена, според мен работа, а и сезонът ми бе кофти - адски горещо, направо се "разтичаш от жега," но биваше все пак. В края на август и началото на септември бях на "втора основна" почивка (в края на лятото) в Сардиния, с основен пунк Алгеро и ходене до прословутото Порто Черво, Олбия и други места в онази част на Сардиния, както и до Боза (в частта откъм Алгеро). През октомври ходих до Одрин - за 2 дни, а през декември заминах за Анадалусия - област, която наистина "е магия"...Там посрешнах Новата 2023 година....Отседнах в Малага ("ситуационният център"), посетих: Севиля, Гранада, Кордоба, Кадис, Марбея, Бенелмадена, Фуенхирола и Нерха (за следващият път останаха Гибралтар и Ронда)....А за тази година...вече планирам... Дано се осъществят всичките ми планове! Дано се осъществят и всички ваши пътешественически и други планове, да дерзаем и да сбъднем мечтите си... и най-вече: да сме живи и здрави! 18 1 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 26 май, 2023 Сподели Публикувано: 26 май, 2023 Ако човек прелети транзит над дадена държава брои ли се за посетена. Когато ходих до Дубай минахме над Ирак,може би и Саудитска Арабия, за Сирия не знам,или Кувейт също не знам. Сега Георги Матеев се притеснява от Конго,а аз бих кацнал там и излетял веднага обратно,колкото да я пиша посетена. 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 26 май, 2023 Сподели Публикувано: 26 май, 2023 преди 17 минути , dimitrov6 каза: Ако човек прелети транзит над дадена държава брои ли се за посетена. Не! Не си ли се изпик@л, че да маркираш територията, не се брои! Но например @домосед има още по-строги изискавния за валидация на посещение! Иначе този въпрос кое се брои и кое - не, сме го обсъждали подробно в тази тема. Цитат Когато ходих до Дубай минахме над Ирак,може би и Саудитска Арабия, за Сирия не знам,или Кувейт също не знам. А това къде (над какво) си прелетял може да го видиш като си проследиш таректорията на конкретния полет в сайтовете от рода на flightradar24, flightaware и подобните, като е добре да направиш справката скоро след полета, че обикновено в безплатните абонаменти се вижда архив само за определено време назад. 2 1 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 26 май, 2023 Сподели Публикувано: 26 май, 2023 От Дубай полета на 24.5 с Flydubai е минал над Турция и Иран. Като се връщахме от Бари скоро вместо да минем над Албания,Северна Македония или Косово като най-пряко според мен,летяхме над Черна гора и после покрай границата в Сърбия с Косово към Ниш. Сигурно таксите през тези държави са по-ниски. 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 22 август, 2023 Сподели Публикувано: 22 август, 2023 Като че ли е малко рано изфукването да започне, но ще допълваме при още ново до края на годината. То още малко и пак Коледа.. При мен: Исландия и Русия засега. И още 2-3 в проект за септември. 6 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 1 декември, 2023 Сподели Публикувано: 1 декември, 2023 Днес е 1 декември, още 30 дни и пиши я бегáла и тази година. Та вече е време за редовните отчети на посетени нови, стари, повторени /потретени/ държави и места. Поемам рестартирането на темата пръв, знаейки, че в следващите изтичащи 30 дни е мнооого малко вероятно да забегна нанякъде. И така, моята 2023 година откъм пътешествия не беше особено забележителна, нито наситена, нито богата на много "нови" държави. Всъщност, почти всички посетени са нови в списъка ми: Тунис, Швеция, Финландия, но най- доволен съм от Колумбия и Панамá, които определено ми отвориха пътя към Латинска Америка и, ако жалката ми годишна отпуска не беше нищожните 20 дни😥, със сигурност щях да отскачам по- често натам. Жалко е, че е толкова далече! И, разбира се, подвайсеторена, може би, любимата ми Италия, без която никак не мога. 32 Връзка към коментар
kavesy Публикувано: 1 декември, 2023 Сподели Публикувано: 1 декември, 2023 Тази година много неща са ми за сефте във форума, въпреки че го чета от години, та да се включа и тук 🙂 Аз доста повтарях и потретвах тази година - Франция, Италия, Испания, Белгия, Гърция. И въпреки че повтарям държавите, поне добавям нови градчета и села в сметката. Откъм нови попълнения добавих Португалия, Монако, Тунис и Дания (даже в момента вършеем из коледните базари 😁😁). Равносметката е, че добре си изкарах, но ми липсва екзотиката, която вече се пече за догодина, дано стане както съм го намислила! 25 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 2 декември, 2023 Сподели Публикувано: 2 декември, 2023 Нови държави - Мексико и Кипър. Нови острови - четирите големи хавайски острови Големият Хавай, Оаху, Мауи, Кауаи. Повторени или поентени са някои европейски дестинации. 26 Връзка към коментар
Адриан ХН Публикувано: 2 декември, 2023 Сподели Публикувано: 2 декември, 2023 Годината ми до момента бе подвластна само на нови държави и дестинации: Февруари - Йордания за 4 дни с Акаба, Петра и пустинята. Юли - на море в горещия Кипър за седмица с отсядане в Пафос и екскурзии до Лимасол и Никозия. Ноември - Индонезия, или по-точно остров Бали с 4 нощувки в Убуд и 4 нощувки в Санур. И Малайзия, където уплътнихме последните 4 нощувки от ноемврийското ни пътешествие във великолепния Куала Лумпур, или Ки Ел, както го наричат местните. През декември ни очакват живот и здраве Сърбия и Турция. В следствие на това се увеличи драстично количеството и качеството на магнитчетата на хладилника вкъщи. 26 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 декември, 2023 Сподели Публикувано: 2 декември, 2023 За пръв път от около 20 години , нито една нова държава.Рязко редуцирах и полетите за лудо ,ако ще и без пари да са.Напоследък опитвам да стигна възможно най-бързо до желаната дестинация и по възможност да се прибера също толкова бързо.Надявам се още в рамките на активните ни години да доживеем по-бърз и приятен транспорт до близките и далечни места. 20 3 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 2 декември, 2023 Сподели Публикувано: 2 декември, 2023 Тази година мисля, че ми е рекордна, имам Мексико, Аржентина, Бразилия, Чили, Уругвай, Армения, ОАЕ, Норвегия, Естония и Бахрейн ще се включи до края на този месец. Три междуконтинентални полета, а трябваше да са 4 дори. Два от тях бяха безплатни по един или друг начин, та затова са и толкова. За посетените за N-ти път страни няма да пиша, защото са много и няма кой да ги брой. 26 2 Връзка към коментар
Лили Пътува Публикувано: 2 декември, 2023 Сподели Публикувано: 2 декември, 2023 Нови дестинации за мен тази година бяха Тайланд и Камбоджа. Предстои Таити. От около 5 години следвам съвета на Елеонор Рузвелт: "Всяка година поне на едно ново място" (парафразирам). 21 Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 2 декември, 2023 Сподели Публикувано: 2 декември, 2023 Тъй като не се очертава нещо ново в следващия месец - тази година нови бяха Тунис, Грузия и Япония 🙂 20 Връзка към коментар
tara Публикувано: 2 декември, 2023 Сподели Публикувано: 2 декември, 2023 От мен много скромно. Само една нова държава - Кипър. Иначе еднократно Турция, два пъти Гърция, за пореден път Израел. Живот и здраве повече - догодина. 18 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 2 декември, 2023 Сподели Публикувано: 2 декември, 2023 Тази година се получи много силна, без въобще да предполагам. А януари месец нямах нищо купено от предната година :) Общо 14 пътувания и 35 дни отпуск (второто ми е лично постижение, в частния сектор много не дават да си превишаваш отпуската). Новите държави са 5: Филипини, Норвегия, Свалбард, Гренландия и Ливан. Добавям още 2 нови: Азорите, макар да са португалска територия, посетена вече, не бях стъпвала на тях и Шотландия, макар да са UK територия, посетена многократно, също ми е като нова. Пожелавам на всички магеланци много пътешественическа 2024 г. :) 30 6 1 Връзка към коментар
Blagovesta78 Публикувано: 2 декември, 2023 Сподели Публикувано: 2 декември, 2023 Тази година посетих четири нови държави-Виетнам, Малайзия, Индонезия и Катар.Иначе повторно посетени Сингапур, Тайланд, Гърция, Турция,Чехия, Унгария, Швейцария и Франция! 20 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 6 декември, 2023 Сподели Публикувано: 6 декември, 2023 Тази година, както и последните няколко, нямам нови държави, което ни най-малко не означава липса на приключения. Иначе от повторенията: Кения за 5-ти път, Танзания за 5-ти път, Малави за 2-ри път, Замбия за 3-ти път, Зимбабве за 3-ти път, Ботсвана за 6-ти път, Намибия за 5-ти път, Република Южна Африка за 6-ти път. Имам два нови национални парка с диви животни - Кафуе в Замбия и Замбези в Зимбабве. Най-посещаваното ми летище стана О. Р. Тамбо в Йоханесбург, ако смятам и всички транзити през него. 30 2 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 6 декември, 2023 Сподели Публикувано: 6 декември, 2023 Стремя се да добавям нови държави, поне по една на година. Тая година беше Португалия. Иначе.. дежурния Узбекистан 4 пъти, Гърция и Испания и това е. За догодина не правя планове, което е необичайно за мен, но не ми го позволява семейната ситуация в момента. 18 Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 6 декември, 2023 Сподели Публикувано: 6 декември, 2023 Аз съм средно доволна от изминалата година. 🙂 Новите държави са Тунис и Монако. Повторих Турция, Гърция, Италия, Франция, Израел. За догодина обаче имам по-грандиозни планове, пък да видим 🙂 18 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 6 декември, 2023 Сподели Публикувано: 6 декември, 2023 На мен пък тази ми е най-магеланската година- 4 от 5 пътувания бяха с магеланци в различни комбинации. И всички бяха прекрасни по свой си начин. Новите държави са три - Индия, Израел и Армения, плюс две повторения на различни региони на Италия. Предварително планирана беше само Индия, останалото се случи импровизирано. Определено съм доволна и благодарна на всичките си спътници за споделените емоции. 22 4 Връзка към коментар
Diana Doncheva Публикувано: 6 декември, 2023 Сподели Публикувано: 6 декември, 2023 Две нови държави: Кения + сафари и Виетнам (Хо Ши Мин, Хой Ан, Ханой и залива Халонг), една почивка в Турция и тридневна екскурзия във Виена, Австрия. 18 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 6 декември, 2023 Сподели Публикувано: 6 декември, 2023 Тази година ми е много богата на нови държави- Аржентина,малко Чили и Бразилия, Малайзия и Индонезия. От старите, както всяка година- Италия, Испания, Турция, Египет. 16 3 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 6 декември, 2023 Сподели Публикувано: 6 декември, 2023 На 2.12.2023 г. в 15:26, Яничка каза: Тази година се получи много силна, без въобще да предполагам. А януари месец нямах нищо купено от предната година 🙂 Общо 14 пътувания и 35 дни отпуск (второто ми е лично постижение, в частния сектор много не дават да си превишаваш отпуската). Новите държави са 5: Филипини, Норвегия, Свалбард, Гренландия и Ливан. Добавям още 2 нови: Азорите, макар да са португалска територия, посетена вече, не бях стъпвала на тях и Шотландия, макар да са UK територия, посетена многократно, също ми е като нова. Пожелавам на всички магеланци много пътешественическа 2024 г. 🙂 Аз не виждам логика в това да броим Гренландия, а да не броим Шотландия... Двете имат практически еднакъв статут - Гренландия е държава в Кралство Дания, а Шотландия е държава в Обединеното Кралство. Също така - каква е логиката да броим Свалбард, а да не броим Азорските острови. И едното, и другото са архипелази с някаква степен на автономия, но без статут на отделни държави... Не се заяждам, нито пък казвам кое трябва да се брои и кое - не. Просто не виждам последователност в твоя избор на бройки... 🙂 6 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега