Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 5 часа, dimitrov6 каза:

Тъкмо се зарадвах на билетите по 6 евро до Атина и Берлин и се сетих,че трябва и още толкова да платя за приорити.🙂

Ако имаш Маестро, влизаш в норвежкия bravofly, търсиш двупосочни билети и за повече от 1 човек (предполагам не летиш сам). Билетите биха ти излезли -50% и ще компенсираш допълнителните разходи.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 21 часа, dimitrov6 каза:

Изпратиха ми имейл ,че е минала резервацията и да чакам потвърждение. След един ден ми звъни някакъв и ми говори нещо на френски. Аз му казвам на английски, че чакам потвърждение. Той ми казва до няколко минути ще го получите.

Влизам в имейла и гледам, че няма потвърждение, а щели да ми върнат парите. А билета вече е по-скъп. Егати скапаната работа.

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, vinidj каза:

Нелоялно е наистина

Не виждам защо да е нелоялно - за разлика от, например летищните такси, без които не може да летиш, без голям ръчен багаж в кабината можеш да летиш.  

Цитат

Дано им въздействат Евро органите.

Дано  органите не пречат на свободната конкуренция, която води до по-ниски цени и повече възможности и дестинации. 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Значи реших да видя до къде мога да стига и за въпросния ми полет днес до Атина в 6:50, стигнах с метрото в 6:00 и още с влизането ми призля, като видях опашката за проверка още долу 😣, но някак си бях нахален и се мушнах отпред та минах за 10 мин

1F777C3E-96D9-4955-9606-7C0E6425C261.jpeg

До тук добре, нопосле качвайки се към секюритито още на ескалатора видях това:

0DBF323F-3FE2-4E8F-8882-EB0224596CD2.jpeg

В крайна сметка и тук нахалсвах и отворих нов вход и минах за 5мин бързайки към гейта, който уж затваряше в 6:20, а бе 6:30 и още не бе отворил 😂 и за другия път ще знам без експерименти.

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар

Днес имах полет,който трябваше да излети 8:35 от Атина за София, като на два пъти сменяха часа на излитане

B6928264-12C5-490A-9CCC-47FD8E39B82F.jpeg

В момента гледам, че същия самолет , който трябва да ни вземе още не е излетял от София, като час на излитане е обявен за 12:50. Сега трябва ли да искам някакъв документ от летището в Атина за забавянето и дължи ли се някакво обещетение ако е вина на компанията?

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
преди 8 часа, lesy каза:

Снимай таблото с полетите в София. Направи си бордната карта на pdf. 

Таблото снимах, но бордните ги имам само мобилни видими от приложението и не мога да ги запазя като пдф,а в профила през уеб вече ги няма налични

Връзка към коментар

Снимаш с фотоапарат или друг телефон екрана на твоя и после онлайн с I love pdf или подобно, ги конвертираш в пдф. И другия път запазваш в пдф след чекиране и пазиш до края на пътуването. 😜

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 12 часа, Ivko каза:

Сега трябва ли да искам някакъв документ от летището в Атина за забавянето и дължи ли се някакво обещетение ако е вина на компанията?

Ама какво обезщетение, моля ти се! Това ти е наказанието, задето в София пристигаш в последния момент и се пререждаш по опашките! :grin:

• Шок 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар

ако Райън са в издънка - нищо не ти трябва - само номера на резервацията и подаваш оплакване. но часовете закъснение се броят при кацане, не при излитане

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 47 минути , temporary каза:

ако Райън са в издънка - нищо не ти трябва - само номера на резервацията и подаваш оплакване. но часовете закъснение се броят при кацане, не при излитане

Обявен час на кацане 9:55, реален час 12:57

Връзка към коментар

Намираш линкът за оплакване на сайта им и подаваш оплакване.

Ако нещо се заинатят - чак тогава търси посредници.

Моят опит е че като са в издънка си плащат.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, bibi каза:

Снимаш с фотоапарат или друг телефон екрана на твоя и после онлайн с I love pdf или подобно, ги конвертираш в пдф. И другия път запазваш в пдф след чекиране и пазиш до края на пътуването. 😜

А защо са ми под формата на пдф? През Раян като тръгнах да пускам иск прикачването на файловете пише,че може да са и във формат jpeg

Връзка към коментар
преди 5 часа, Ivko каза:

А защо са ми под формата на пдф? През Раян като тръгнах да пускам иск прикачването на файловете пише,че може да са и във формат jpeg

преди 5 часа, Ivko каза:

Не зная :). Lesy даде такъв съвет, а ти каза, че ги нямаш на pdf, затова реших да се включва, ако може и в jpeg - още по-добре.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ryan с 53 нови дестинации от Италия!

New routes:

From Bari to Bordeaux, Budapest, Prague

From Bologna to Amman, Corfu, Kaunas, London Luton, Marseille

From Brindisi to Memmingen

From Catania to Athens, Marrakech, Seville

From Cagliari to Budapest, Baden, Porto, Seville, Valencia, Dublin

From Lamezia to Malta

From Milan Bergamo to London Southend, Sofia, Brno, Amman, Faro

From Milan Malpensa to Kaunas, Tenerife South

From Naples to Malaga, Bordeaux, Exeter, Marseille, Marrakech, Nantes, Cork, Chania, Rhodes

From Palermo to Brussels Charleroi, Cologne, Athens

From Perugia to Malta

From Pescara To Bucharest, Prague

From Pisa to Brussels, Prague

From Rome Ciampino to Poznan

From Rome Fiumicino to Rhodes

From Treviso to Bordeaux, Fez, Prague, Manchester, Seville, Vilnius

From Turin to Fez

From Venice to London Southend

In Rome, David O’Brien, Ryanair’s Chief Commercial Officer, said:

“We are pleased to launch our program from Italy for the summer of 2019, with 53 new routes and over 450 connections, which will deliver 40 million passengers through 29 Italian airports. Italian customers and visitors can book their holidays for the 2019 summer season, with even lower fares. There is no better time to book a Ryanair flight.

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 15
Връзка към коментар
32 minutes ago, Jorro said:

Явно ще преместят полетите от Малпенса на Бергамо. Дано поне могат да се букват свързани полети от там...

Никак не е казано, че ще ги местят. Полетите от Малпенса обикновено са осезаемо по-скъпи (вероятно и по-доходоносни) от тези на Уиз от Бергамо, защото в техния catchment area влизат по-богатата Швейцария и Пиемонт. По-скоро очаквам Бергамо да придърпа част от бившия летен трафик Пловдив-Бергамо, който сигурно няма да го има другото лято, вероятно част от венецианския трафик, ако решат да махнат Тревизо и част от трафика на Уиз в Болоня и Бергамо.
Само не разбирам как ще успеят да се борят с Уизеър по маршрут, където ще изсипят огромен капацитет седалки, а cost base на Уиз като компания е осезаемо по-ниска (поне според годишните им доклади).
Но определено очаквам инвазия от италианци другата пролет в София.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

И аз залагам,  че ще преместят полетите до София на Бергамо,  София е една от малкото им дестинации от Малпенса. 

Всички по-основни дестинации на Ryanair от България вече са заложени в лятното им разписание,  а Малпенса само до 31.03.19. 

Вероятно до дни ще се появи Бергамо. 

Не бих казал,  че полетите специално до София  са по-скъпи или поне аз редовно виждам по за 10-15€.  

Връзка към коментар
преди 1 час, Edem каза:

Супер, ако и полетите са ранни ще е още по-добре.

На мен пък ми се струва, че ще е по-добре да са късни, за да могат да се правят комбинации - отиваш със сутрешния на Уиз, а за прибиране - вечерен на Ryan и така спестяваш едно преспиване.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Има информация за стачката на 28-ми. Някой от пътуващите тогава получи ли мейл или SMS ? Също в сайта има инфо за полетите до Бергамо.

https://corporate.ryanair.com/news/ryanair-pre-cancels-under-190-of-2400-8-scheduled-flights-on-fri-28th-sept/

Capture+_2018-09-25-23-55-54-1.png

Редактирано от edbloom
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.