Прескочи до съдържание

За туровете в пустинята Wadi Rum

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
преди 2 часа, baiKolio каза:

Имаше малко суматоха като пристигнахме, тъй като те са 3 или 4-ма братя, дето го въртят тоя камп и кой, и с кого, и за колко се е уговорил... та и аз показвах кореспонденцията по уотсъпа.

Мерси, ще те цитирам - да знаеш.

С Хасан1 засега нямам успех. (00962777322352)

Днес писах на Хасан2 - да видим. (00962772386420). 3-4 часа не получава msg. Петък е. Кой знае под коя камила се е заврял… на сянка:wink:

Надявам се все с някой от братята да се разберем. :biggrin:

Редактирано от ven62
  • Смея се 2

Току-що Хасан2 оферира 60 jd  за спане в тента за двама с баня, радиатор, закуска и вечеря в кампа и 6-часов тур с включен обяд.

Да го "натискам" ли още или е добре.

Мисля да го врънкам тура да е само за нас, ако не отстъпи от цената … пък и да отстъпи пак ще пробвам.:wink:

---------------

Готово, тура е само за нас с жена ми.

Хасан2 се казва Али.

Редактирано от ven62
  • Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
В момента, plamenk каза:

60 JOD за двама е повече от добре за 6 ч. тур 👍

При 6 евро билета до Акаба, всичко над 10 jd ми се вижда като пладнешки грабеж. :wink:

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:
1 minute ago, ven62 said:

При 6 евро билета до Акаба, всичко над 10 jd ми се вижда като пладнешки грабеж. :wink:

Не знам как ще преживееш таксата за Петра 😉

• Смея се 6
36 minutes ago, ven62 said:

Ние се уговорихме за същите условия и цена (60 jod)/човек, а сме 4 човека. Единствено тура уж е 8ч., но едва ли реално ще е повече от 6 часа, тъй като не мислим супер рано да стартираме.

19 minutes ago, ven62 said:

При нас пладнешкия грабеж започна още с билетите по 80 евро (късно се сетихме 🙂 ), затова и сигурно преживяваме по-леко прибавящите се калкулации, че даже и не се пазарим засега 😄  

Редактирано от Vanya7
  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

@plamenk, ето, виждаш ли?

преди 2 минути , Vanya7 каза:

Ние се уговорихме за същите условия и цена (60 jod)/човек, а сме 4 човека. Единствено тура уж е 8ч., но едва ли реално ще е повече от 6 часа, тъй като не мислим супер рано да пристигаме в лагера и да стартираме.

При нас пладнешкия грабеж започна още с билетите по 80 евро (късно се сетихме 🙂 ), затова и сигурно преживяваме по-леко прибавящите се калкулации, че даже и не се пазарим засега 😄  

:wink:

Знам си аз, че има накъде да "отстъпват".

Опита ми показва, че на изток от Черно море като ти кажат цена - делиш на 3 и това е максимума, който можеш да постигнеш. :wink:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 3
преди 1 час, ven62 каза:

Току-що Хасан2 оферира 60 jd  за спане в тента за двама с баня, радиатор, закуска и вечеря в кампа и 6-часов тур с включен обяд.

Мисля да го врънкам тура да е само за нас, ако не отстъпи от цената … пък и да отстъпи пак ще пробвам.:wink:

---------------

Хасан2 се казва Али.

Е точно този  Али е единствения образ,дето остави противоречиви впечатления у нас по време на цялото ни Йорданско пътуване.Точно той си предложи услугите да отиде лично да занесе таксата по 5 динара за вход в пустинята,а пък ние да си стоим в лагера.Имай го в предвид.Човекът е "по услугите".

Но той вероятно няма да е водачът Ви в пустинята,така че всичко ще е наред.

Редактирано от mamaivy
  • Харесвам 2
27 minutes ago, mamaivy said:

Е точно този  Али е единствения образ,дето остави противоречиви впечатления у нас по време на цялото ни Йорданско пътуване.

@mamaivy Бихте ли споделили от какво естество са противоречивите ви впечатления? Дребни пренебрежими неща или по-значими неприятности/неуредици?

edit: сега видях, че добавихте информация в коментара си, благодаря 🙂 

Редактирано от Vanya7
Публикувано:

Аз вече писах, че имаме резервация за камп, но през Букинг запазих само легла и закуска.

Как да запазя трип с джип и вечеря за същия ден? На другия ден продължаваме за Петра.

Публикувано:
11 hours ago, Elle said:

Аз вече писах, че имаме резервация за камп, но през Букинг запазих само легла и закуска.

Как да запазя трип с джип и вечеря за същия ден? На другия ден продължаваме за Петра.

Виждам, че и вие сте запазили Хасан камп. Можете да опитате на 00962772386420 да се уговорите само за тур. Или евентуално да го попитате за комплексна цена за тур и настаняване в Хасан камп (това включва обикновено закуска, обяд, вечеря), и ако се оказва по-изгодна, да отмените резервацията си през букинг (четох в темите, че хора са правили така).

Публикувано:
преди 21 часа, ven62 каза:

Мерси, ще те цитирам - да знаеш.

С Хасан1 засега нямам успех. (00962777322352)

Днес писах на Хасан2 - да видим. (00962772386420). 3-4 часа не получава msg. Петък е. Кой знае под коя камила се е заврял… на сянка:wink:

Надявам се все с някой от братята да се разберем. :biggrin:

В пустинята няма мрежа. В нашия камп телефоните си ги държаха на високо върху една скала. Едва като видяхме това си обяснихме мудната комуникация. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз не знам кое би ми излязло по-изгодно, защото от Букинг знам само колко ще ми струва нощувка със закуска в тента. Дали са ми и информация за цените на трип с джипове и 1 час с камили, която е по-евтина от тези, които пишете тук. Плаща се допълнително.

За вечеря обаче не знам как да си запазя.

На 18.01.2019 г. в 16:47, ven62 каза:

---------------

Хасан2 се казва Али.

Как постигна тази цена? На мен ми иска по 35динара на човек само за нощувка и храна, и отделно за тура 80? Пак за двама😂

Редактирано от ЕмиЖор
преди 3 часа, ЕмиЖор каза:

Как постигна тази цена? На мен ми иска по 35динара на човек само за нощувка и храна, и отделно за тура 80? Пак за двама😂

Не съм полагал особени усилия.

Явно тези бедуини си ценообразуват както им падне.

По темите срещах ( @Щастливеца май беше писал) и цени по 45 JD за същото.

Още се премятам и се тормозя нощем, какво да му измисля на Али, че да намали цената.:biggrin:

Иначе за джип тура в пустинята, за да бъдем сами с жена ми, му казах че имаме годишнина от сватбата. Това е стар трик. Научил съм го от @Roje в един друг форум.

10х Roje.:good:

Надявам се да не се опиташ да му го приложиш и ти на Али, че ще се ошашка горкия - как пък всички българи-сватбари при него са се струпали. :grin:

Редактирано от ven62
  • Харесвам 1
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Публикувано:

Кампа на Хасан - на тема туровете (имаме и спане с тях) от визитор центъра ли ви взеха? С кола под наем сме, а сякаш пишеше в бокинг че може пред кампа да я спрем. Мислим да направим тур в пустинята преди спането, а нещо с Хасан не може да се разберем къде да отидем точно .

Публикувано:

Колата се оставя на паркинга на Хасан Камп. От Визитор центъра закупихме входни билети, а всъщност можехме и да си ги спестим. Нека ви изпрати Location point.

Публикувано:

И-и-и, … обрат в трудните преговори с бедуините.

Али-йката последно отстъпи до невероятните 50 JD на човек за:

Пристигане и настаняване в кампа около 4 часа следобяд,  двойна палатка т.е. тента, с баня и тоалетна, вечеря и закуска в кампа, 6 часов тур само за мен и жена ми с включен обяд насред нищото (в пустинята).

Прати и координати на срещата т.е. прати координатите на кампа, които аз и без друго ги виждах в google maps-a.

Бонус - щял да ми покаже невероятно място, близо до кампа, където да изпратя залеза и посрещна изгрева. Ще го играем "July morning". :yahoo:

-----

Само ако не дойде … връщам се в Aqaba и наемам една фадрома. 💣

:grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 3 часа, ven62 каза:

Само ако не дойде … връщам се в Aqaba и наемам една фадрома. 💣

И ще му "бутнеш" всичките дюни, нали? :laugh1:

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 15 часа, Eti* каза:

Аз имам уговорка с Rum stars - тур с джип, нощувка+изхранване - 55JD на човек - само двама сме.

За колко часов тур?

Публикувано:
преди 7 минути , ЕмиЖор каза:

За колко часов тур?

Водят го One day&One night. Турът в пустинята започва в 10 часа сутринта и ни връщат в лагера за вечеря.

Ако представлява интерес, мога да копирам цялото предложение, което са ми изпратили.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 20 минути , Eti* каза:

Водят го One day&One night. Турът в пустинята започва в 10 часа сутринта и ни връщат в лагера за вечеря.

Ако представлява интерес, мога да копирам цялото предложение, което са ми изпратили.

Да, благодаря, заедно с цената ако може, че на мен по-високи цени ми обявяват, но туровете има са различна продължителност и да не се дължи на това.

Публикувано:
Преди 1 час, ЕмиЖор каза:

Да, благодаря, заедно с цената ако може, че на мен по-високи цени ми обявяват, но туровете има са различна продължителност и да не се дължи на това.

Копирано от имейла, който са ми изпратили:

Arrival Time: We recommend our guests arrive 9:30 and for your tour beginning at 10:00am

Departure Time: We usually drive our guests back to Wadi Rum Village at 8am if they have no further activities scheduled their departure day. **NOTE- We will gladly reserve 2 seats on the bus to Petra for you, cost is 7 to 10 JD per person, paid on the bus

Tour Description: 1 day/1 night: "Classic Bedouin Tour" plus information on optional Horseback Riding or Camel Trekking

This tour is a combination of Jeep & Short Hiking inside of the Wadi Rum Protected Area: Your day begins with a jeep expedition through the Wadi Rum Protected Area with highlights and attractions throughout, including the following:

·                              Ancient ruins of a Nabatean Temple.

·                              Lawrence’s Spring, named after T.E. Lawrence (Lawrence of Arabia) who spoke so invitingly of it during the Arab Revolt. You can also climb the rock formation, where the spring emerges from the mountain, taking in one of the best views of the vast desert landscape.

·                              The Jabel Khazali Canyon, a 15-minute tour of canyon walls adorned with ancient rock inscriptions and paintings by the Nabateans and Thamud people.

·                              See the Map Stone, an old map etched into stone walls that provided clues to any passers-by as to the direction of the Camel Caravans.

·                              We will then drive to the famous Red Sand Dunes of Wadi Um Ishrin, where you can climb the dunes or even sandboard if you wish

·                              Jebel Anafishiya, where you can admire 2,500 year old Nabatean rock inscriptions.

·                              Lawrence's House, where legend claims that he stayed in during the revolt.

·                              Enjoy lunch in cliff-side shade in Barrauh Canyon.

·                              After lunch you can embark on a 1-2 km hike through the canyon itself, if you wish.

·                              Visit the famous Mushroom Stone, named due to the natural rock formation that has formed over many years.

·                              Adventure through the Al Mahama Canyon. A self guided trail where you will be dropped off at one end and collected at the other.

·                              Onward to the Jebel Burdah rock bridge, the highest natural bridge in the Wadi Rum and a wonderful photo opportunity!

·                              Followed by the Um Fruth Bridge (approximately 20m high), a crowd favorite allowing for a very enjoyable, satisfying climb and another excellent photo opportunity.

·                              We will then guide you to a magnificent location where atop sunset mountain, you will sip sweet Bedouin tea and watch the legendary Wadi Rum sunset

Once the evening sets in, we will head back to our beautiful campsite at the base of Gazelle Mountain, where you will enjoy a delicious Bedouin buffet dinner and sip sweet Bedouin tea around our campfire before retiring for the night to your comfortable tents.

Recommended walk under the stars:  After dinner, I highly recommend you take a short walk by yourself under the Million Stars sky, if there is no moon you will see a lot of shooting stars. It's very safe to walk around, the camp, but if you go far it may be very easy to get lost, it's very easy to mix-up the directions.

The Price: The cost for the 1 Day/ 1 Night “Classic Bedouin Tour” is just 55 JD per person. This price is all-inclusive. Accommodations, Tour, All meals "Lunch/ Dinner / Breakfast”

·               Refreshments, drinking water (bottled water) and Bedouin tea

·               Jeep with English-speaking Driver / guide.

·               1 nights Accommodation in private tent (all of our accommodations are private) prepared with beds and all sleeping equipments. We have family tents, doubles, triples etc. Many guests, during the warm spring and summer months, opt to sleep outside of the tents under the stars, and we have a large area for this purpose as well. We have modern kitchen and bathroom facilities, and solar electricity for lights and hot water.

The food: All meals (breakfast, lunch, dinner), drinking water, tea, and coffee are included in your tour

·               For lunch, we offer our guests a picnic during the tour

·               For dinner, we will prepare Zarb, traditional Bedouin food cooked under the ground and sand. It is presented with an assortment of roasted vegetables, rice, and various salads; all is in buffet style

·               For breakfast, we offer an open buffet of various breakfast foods like local tasty yogurt and cheese, vegetables and eggs, served with coffee and tea

Add an unforgettable Camel Trekk or Horseback Ride to your desert experience!

Camels Trekking:

·         "Sunrise Tour by Camel Trek" This tour start at 6 am from the camp, and trekking will be during the sunrise, it will be finished at 7 am in the camp. It is an additional 25JD per person. There will be camel for each person.

·         Camelback Trek- Camels Trek from the camp to Rum Village for your departure: This tour starts at 8 am from our Bedouin camp, finishes at 10 am in Wadi Rum Village, its 2 hours camels trek and it is an additional 25JD per person. There will be camel for each person.

·         "Sunset Tour by Camel Trek" This tour starts at camp, and trekking will be during the sunset. you will finish at the sunset mountain, and return to camp by Jeep. The trek will be 2 hours. It is an additional 30JD per person.

Horseback Riding:

·         “Sunrise Tour by Horseback” Enjoy an unforgettable ride at sunrise time in the desert on our beautiful Arabian horses, choose either a 2-hour or 3-hour ride. It is 30 JD per person per hour (2-3 persons) or 20 JD per person/per hour (group of 4 or more)

·         “Sunset Tour by Horseback” Ride into the sunset in the desert on our beautiful Arabian horses, choose either a 2 hour or 3 hour ride. It is 30 JD per hour for 2-3 persons or or 20 JD per person for group of 4 or more.

Our Guides: We assure you that our guides are the best available in Wadi Rum. They are all English-speaking, very professional, and have a lifetime of experience in and around Wadi Rum, as they have been living here their entire lives. They are fun, friendly, very knowledgeable about the history and information of the desert, and excellent entertainers!

Our Tour Groups: Our tour group sizes are small, from 3 to 6 persons per Jeep. If you'd like a private tour or tour outside of scheduled tour times, please add 50 % per person to total price.

Our Campsite:  Our camp is located 10Km from Rum Village, INSIDE THE WADI RUM PROTECTED AREA. Some larger or commercial camps in Wadi Rum are located OUTSIDE the protected area, however we have the advantage of being inside, for enjoying completely the beauty of the desert. We are fully licensed, fully accredited. We love our desert and love sharing it with visitors. We have made sure that the camp is as comfortable, welcoming, convenient, and, most of all, ENJOYABLE as possible. The camp itself is beautiful - we have a large outdoor stone seating area complete with tables decorated with mosaics of desert rock, as well as a main "living room" style tent at the center of our camp where everyone gathers on cushions and carpets, where we drink tea, enjoy the campfire, listen to some Bedouin stories and experiencing the light pleasant smell of the nargile and engage in lively discussions.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря!

А на мен ми пишат това:

The 1 day/1 night all inclusive package is 65 JD per person and we also have a half day/1 night package is 55 JD per person.
I am happy to send you itinerary for which one you'd like, just let me know and thank you!

и след опит за искане на по-ниска цена това:
We appreciate you checking but out pricing is set pricing and is not negotiable, so we must decline your offer but hope you find a time in Wadi Rum for your budget and have a wonderful experience...Wadi Rum is an amazing place and you do not want to miss!

Нещо не ми върви в преговорите:angry:

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.