Прескочи до съдържание

Как се справяте с карантината?

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 минути , Childish каза:

ще ви покажа колегите си:

Ами, свестни хора ми изглеждат. Малко са се поумислили, но пък съм сигурен, че са добронамерени и те обичат. 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:

Колегите ти са чу-дес-ни! 😀Знам от баба си, светла й памет, че след всяко зло идва добро. А при теб, щом доброто се  получава, значи лошото свършва! 😉

Колегите да заприпкат в другата тема, че да натежат срещу везната на мъжете-самохвалковци😀

• Благодаря 1
Публикувано:

Споделям,че двуседмичната карантина ми се отразява нормално.Предстои ми трета седмица,ще издържа.Това е защото имам да ползвам отпуската си от миналата година.Добре,че имаме двор.На снега-бях снегорина.😀 Сега пък подрязах лозата и имам да изкореня част от малините,за да освободя място за други насаждения.Грижа се за цветята.Подредих си библиотеката и прочетох няколко книги.

Днес ми беше ден за пазар.Няма хора по улиците,което е добре,все пак трябва да се спазват правилата-личната ми позиция.

Но е малко тъжно-слънчево време и красив сезон.Задават се чудесни пролетни празници.

Дано по-скоро премине пандемията,а с нея и карантината.За да можем отново да се върнем към нормалния си начин на живот.Този път с научени уроци.Нека приемаме по-философски ситуациите и хората около нас,без значение от тяхната гледна точка.Всеки човек е специален и необходим.Нека оценяваме свободата и правото на избор.Нека има пътешествия и много хубави моменти за всеки от нас!

90672362_10216467324624554_6882933568582975488_n.jpg

• Харесвам 21
Публикувано:

Ако на някого това ще помогне...

6 нива на трудност х 175 книжки. Във всяка книжка има по 20 лабиринта. Вкъщи децата пощуряха по тях.

https://yofreesamples.com/mazes

+ бонус: генератор на лабиринти

http://www.glassgiant.com/maze/?w2=20&h2=20&width2=20&weight2=75&fore2=000000&back2=FFFFFF&showpoints2=Y&submit=Generate+Maze

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Имаме гласовити пеещи съседи, които дебна от терасата:

Щиглец

shtiglec.jpg.64b5493795caa831677006061363b4a6.jpg

Голям синигер

sinigerche.jpg.fc28c4bd4748ae8c0436feec6bc41ab9.jpg

siniger-na-klon.jpg.2caddf81a45b9d88d674c580d6ad5ac0.jpg

Има още няколко вида, които съм виждала да подскачат по голите клони, надявам се скоро да ни навестят за сесия.

• Харесвам 31
  • Браво 9
Публикувано:

Ааа, и ние си имаме такива. Компания им правят врабци, сойки, свраки и кълвачи.

Само че не мога да ги фотографирам 😉 че са ми от разстояние. Сутрин, (в новото време почти по тъмно) ми озвучават кафепиенето 😉 

• Харесвам 5
Публикувано:

Имам щастието да имам прекрасен двор. Не че е нещо кой знае какво, но мога да пия кафето си и до чета поне на 4-5 различни къта в него. 

Иначе...

FB_IMG_1585635671957.jpg

• Харесвам 12
  • Смея се 1
Публикувано:

Ето нещо интересно за тези ,които обичат подобен вид музика и концерти.

Берлинската филхармония подарява музиката си.След бърза регистрация на сайта  се получава безплатен достъп до 600 концерта за последните 10г.

https://www.berliner-philharmoniker.de/titelgeschichten/20192020/digital-concert-hall/

• Харесвам 21
Публикувано:

Wunderbar, @Branko! Vielen Dank! Класиката си е класика, поне според мен.
Иначе, аз започнах четвърта седмица карантина от вчера и почва да ми писва. Даже и футбол няма вече нормален да избия малко негативна енергия. Нищо, ще вляза днес в някои сайт за фалшиви новини и ще напсувам няколко тролове каруцарската да намаля напрежението.

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:

Аз лично се опитвам да спазвам карантината и да не излизам за щяло и нещяло. Смятам че, взетите мерки от правителството са адекватни. Работя от нас. 9 часа на ден ми минават в работа. Като цяло съм интровертен тип и малко стоене вкъщи не ме плаши но липсата на движение почва да се усеща. Правя упражнения но  не е като да излезеш и да минеш 10км в планината. Старая се да пиша повече по форуми и да чатя с приятели. Разбира се разговорът по телефона е за предпочитане.  Малко присъствие на духът, дисциплина и отново ще сме на път след няколко месеца.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 часа, Lyubina каза:

Ааа, и ние си имаме такива. Компания им правят врабци, сойки, свраки и кълвачи.

Аз естествено се зачетох какво си имаме в околията. Имало над 50 вида птички, но тъй като сме в периферията на парка, едва ли всички ще ни посетят.

В този ред на мисли ни хрумна да сложим хранилка, но ме е срам да кажа, че освен за сурови слънчогледови семки, за друго не се сещам като примамка.

• Харесвам 3
Публикувано:

Ами... не съм се заглеждала по магазините. По други държави знам (със сигурност) че по супермаркетите продават готови торбички със семенца, специално за птиците. Лятото, в градината на един приятел видях нещо подобно, закачено на дърво, но изобщо не ми светна да го питам от къде и как.

А може би зоомагазините?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 часа, Crazy Horse каза:

Нищо, ще вляза днес в някои сайт за фалшиви новини и ще напсувам няколко тролове каруцарската да намаля напрежението.

Хахахаха, верно ли??? 🤣🤣🤣 При мен карантината е на моменти, някой неща започнах да ги предвиждам на база предишен опит от живот в изолация. Наблюдавам хората и си вадя изводи. Чак на псуване не ме е избило.  🤣 

• Смея се 1
Публикувано:

Едно готино рисуване ще ви ободри и развесели. Отдавна се канех за посещение при тези каки - на чаша червено омайно вино, непознат свят оцветен с бои, мирис на акрил, лице, нашарено с темпер. Та, който иска да се пробва, аз лично не мога да рисувам😀

https://facebook.com/events/s/морско-синьо-безплатно-онлаин-/213388739977592/?ti=as

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние,нямаме двор и децата са затворени в къщи от 24 Февруари. Три седмици издържах/това реално бе до средата на март/,но добре,че тръгнах на работа,защото щях да откача.:suicide:  Ако бях си останал още в къщи сигурно щях да напиша още някой дневник?!? Сега ,както е тръгнало скоро няма да мога да се прибирам и ще съм постоянно на работа.🔫

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 часа, Happy_Traveler каза:

Хахахаха, верно ли??? 🤣🤣🤣 При мен карантината е на моменти, някой неща започнах да ги предвиждам на база предишен опит от живот в изолация. Наблюдавам хората и си вадя изводи. Чак на псуване не ме е избило.  🤣 

Е, чак до псуване не стигнах, но насолих добре вражеския тролетариат. От псуване по принцип ти олекват аргументите, затова е по-добре да се действа по англосаксонски. Обиждаш изтънчено, но така че да те разберат. Пиперливите термини засега ги оставям за отложени футболни и хокейни мачове.

• Харесвам 4
Публикувано:

Понеже следобедната дрямка ми е любима,а книгите още повече,ми е фърст.

Кога,ако не сега,човек може да се наслаждава на такива благинки?

Нека април донесе добри новини и нови възможности за всички.

Бъдете здрави и се пазете.

20200401_143856.jpg

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз се радвам, че мога да си седя вкъщи по анцуг без да се налага да навличам сложния костюм. Е, маската и шлема си ги нося - за имидж.

car.jpg.ef4f48e74404656a6609840be60d2818.jpg

• Харесвам 3
  • Браво 2
  • Смея се 11
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Crazy Horse каза:

Брани, на мен ми е интересно, как се яде пица или каквото и да е всъщност, с тази маска?😂

Аз намерих как се пие бира вчера,  но това и търсех 😉

IMG-8bd387b43cb70aeb4d5a5714f4aa77b3-V.jpg

• Смея се 8
Публикувано: (редактирано)

Покрай тази карантина, всички започнаха да се ориентират към лайв предавания: музикални артисти, театри, галерии, академии, платформи за онлайн обучение, курсове, лекции и семинари (дори и нашият форум с виртуалните магелански сбирки) и т.н. , като голяма част от тях са безплатни.

Ето например, аз започнах да следя стрийминг-а на Ratio (от фейсбук), където изнасят интересни лекции на различна тематика.Лично аз гледах темата за кърлежите, след това за стресът и паметта, а скоро ще има и за прилепите и вирусите.Бяха ми попаднали фотографски лекции, ИТ обучения, сайтът уча.се също имаше безплатен период. 

Тоест, нормално тези неща са платени или се провеждат в  определено населено място, но в този момент са достъпни онлайн поради ситуацията и така се дава възможност повече хора да се възползват от тях.По този повод, би било интересно ако някой е попаднал на любопитни "ивенти", да ги споделя. 🙂

Ето нещо, което започва сега.Първоаприлски Комеди клуб София, което традиционно се провежда в зала 1 НДК.

https://www.youtube.com/watch?v=ElbZRxckTHs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2ENyhxOtsuCztuUxut-AqcQccBkmLlmfA9zhiApW_lrXbBXtnisSWnN5A

Редактирано от marte
  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 часа, marte каза:

Покрай тази карантина, всички започнаха да се ориентират към лайв предавания: музикални артисти, театри, галерии, академии, платформи за онлайн обучение, курсове, лекции и семинари (дори и нашият форум с виртуалните магелански сбирки) и т.н. , като голяма част от тях са безплатни.

Ето например, аз започнах да следя стрийминг-а на Ratio (от фейсбук), където изнасят интересни лекции на различна тематика.Лично аз гледах темата за кърлежите, след това за стресът и паметта, а скоро ще има и за прилепите и вирусите.Бяха ми попаднали фотографски лекции, ИТ обучения, сайтът уча.се също имаше безплатен период. 

Тоест, нормално тези неща са платени или се провеждат в  определено населено място, но в този момент са достъпни онлайн поради ситуацията и така се дава възможност повече хора да се възползват от тях.По този повод, би било интересно ако някой е попаднал на любопитни "ивенти", да ги споделя. 🙂

Ето нещо, което започва сега.Първоаприлски Комеди клуб София, което традиционно се провежда в зала 1 НДК.

https://www.youtube.com/watch?v=ElbZRxckTHs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2ENyhxOtsuCztuUxut-AqcQccBkmLlmfA9zhiApW_lrXbBXtnisSWnN5A

Ratio са супер. Аз съм бил и лайв на една лекция, че все не остава време за повече.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 часа, jungfraujoch каза:

Понеже следобедната дрямка ми е любима,а книгите още повече,ми е фърст.

Кога,ако не сега,човек може да се наслаждава на такива благинки?

Нека април донесе добри новини и нови възможности за всички.

Бъдете здрави и се пазете.

20200401_143856.jpg

02.04.2020г.

ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА 

20200402_113057.jpg

• Харесвам 11

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.