Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 46 минути , stanimir каза:

Благодаря , имам те за експерт по нискотарифните.Изби ми окончателно всякаква мисъл да купувам Wizz през посредници.Все пак ще отида до ДСК да извадя безумната карта.

Ама ти още ли не си отишъл да вкараш чар 😄? А аз чакам обратна връзка 🍀

Сега сериозно, освен членство се получават и точки от покупките, които с еврото доста повече биха се увеличили. Примерно за миналата година имам кеш бек към 300+ лв. и < от 400 лв. Това без да съм плащала в чужбина с тази карта и почти нямам полети, чиято цена е *4, защото похарчвах запаси от едни 1800 лв отпреди 2 години. Тази година с плащане на нощувки и някои полети прогнозирам кеш бек в точки двойно - 300+€. Не са много и за сам или +1 човек, ако форматът на пътуванията те възпира. Ползвам картата досега като дебитна - в смисъл ежемесечно покривам разходите си, а в началото на периода имам и надвнесена сума, в семейния бюджет моят дял е предимно ежедневното пазаруване, комуналните сметки са при другия 🤣Годишната такса, която са ми взели в началото на януари, е 23 и нещо евро. 
Друго не се сещам за уточнение 😃

Сетих се друго - да похваля ДСК - вчера реших да бъда един гражданин по правилата, който не ползва супермаркетите за обмяна на лев в стоки 🙃 Та отидох в клона за обмяна на 10.97 лв. в предимно жълти стотинки и след 15-20 мин. получих 5.61€ Освен това младата служителка ми се извиняваше за забавянето, а аз я успокоявах, че задължението ни е общо 😄

• Харесвам 11
Публикувано:

накратко схващам, че все пак wizz картата не е съвсем безумна, в случаите когато най-често се купува повече от един билет (до 4) в момент, в който искаме или ни трябва; вариантът през eDreams е удачен ако така или иначе имаме абонамент там, и улучим момент, в който полетите са налични или имат някакви отстъпки :smile:

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 26 минути , antea каза:

накратко схващам, че все пак wizz картата не е съвсем безумна

А и 2% кешбек при обикновени търговци и 4% на сайта на Уиз също не са за подценяване 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

Виждам, че сами са ми закръглили лимита надолу - 1900 евро. До вчера беше 1942.91 евро (3800 лева). Предполагам просто разделят сумата на лимита в лева на две.

Публикувано:
преди 7 часа, WanderlustME каза:

При мен е нагоре, но сумата завършваше на 78 евро и са го закръглили до по-голямото число.

И при мен така, явно наистина закръгляват до втори знак преди десетичната точка 

Изкушавам се дали да не им откажа и да го оставят къдрав 😃

Публикувано:

Получих прословутия СМС, че имам преиздадена нова пластика Visa на Wizzair. Отидох до банката да си я взема. Там ми казаха: "Не, тук само ви уведомяваме, че картата е готова, а не, че е в клона. Просто сте имали срок да си смените адреса на получаване, ако не искате тук. Другата седмица сигурно ще получите СМС да дойдете да си я вземете". Казах "прочетете СМСа, който получих, в него има ли тази информация, която сега Вие ми давате"? И човекът на гишето каза "да, наша грешка, не е казано много ясно. След като получите СМС, елате пак.  Та си тръгнах, нищо, че чаках половин час да ми дойде редът, за да ми кажат, че трябва да получа втори СМС, та тогава да заповядам.

Имам няколко въпроса, което ме притесняват:  С новата пластика (която е и с нов номер) ще ми се трупат ли точки към уиз акаунта автоматично или трябва някаква настройка да направят, тоест пак да им давам номер на уиз профила ми?  СМС ще получавам ли веднага след всяко плащане, както докога? Какво се случва с бъдещите ми резервации в букинг.ком, които вече съм заявил с тази карта и ще ми дръпнат сумата в удобния момент (ден преди настаняване, седмица преди настаняване и т.н., според условията на хотела), щом са направени с Мастеркард уиз картата, а сега е Visa? В apple wallet ми е запаметена досегашната карта, трябва да въвеждам новата ли сега? И в Ипей, и къде ли не съм със запаметена ... Уиз картата, досегашната... сега навсякъде смяна? И този статичен код... пак ли ходене по мъките, разговор с колцентър на ДСК, да ми го настройват? А свързавено с тях (преминаването през аудио робота е пълен ад)... това е кауза пердута.

p.s. пишейки това получавам СМС от ДСК, че кредитният лимит по същата карта ми бил закръглен на 3600 евро и мога да се откажа до 9 февруари.

• Харесвам 3
Публикувано:

Визата е нова карта, съответно я сменяш навсякъде, където си я добавял (букинг, уолети, ипей, пейпал и тн).

Ти пак се радвай, че ще сменяш само една крата - аз трябва да сменя три.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз пък се боря да си изкарам такава карта. Както някои хора бяха писали по-назад в темата, истинско предизвикателство е да издадат кредитна карта на самоосигуряващо се лице ако не си клиент на ДСК. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , adreno каза:

Визата е нова карта, съответно я сменяш навсякъде, където си я добавял (букинг, уолети, ипей, пейпал и тн).

Ти пак се радвай, че ще сменяш само една крата - аз трябва да сменя три.

Поне относно кешбека и всичко по линия на Уиз няма нужда да се прави каквото и да е.

• Харесвам 1
Публикувано:

И при мен кредитният лимит се намалява от 3200 лв. на 1600€, но мисля да бездействам, т.е. да не отказвам промяната. Предполагам са действали с груба сметка за бързина. То иначе как би се угодило на всеки един клиент и наклона на шапката му 😉

Също предполагам, че поетапно до юни тези с намалените лимити в резултат на закръглянето ще получат ново предложение за увеличение на лимита. 
@Hakkâri Spor при моето съобщение нямаше нищо двусмислено, че новата виза карта предстои да бъда преиздадена. Чудно ми е какъв е текстът на твоето и не са ли еднотипни съобщенията?

IMG_2187.jpeg.26a8b9850809166481f63ccac7e651d0.jpeg

• Харесвам 1
Публикувано:
52 minutes ago, bobbyfm said:

Аз пък се боря да си изкарам такава карта. Както някои хора бяха писали по-назад в темата, истинско предизвикателство е да издадат кредитна карта на самоосигуряващо се лице ако не си клиент на ДСК. 

Забравих да дам обратна връзка.Попълних искане оня ден в клон на ДСК и момичето каза "ще ви се обадим. Ако се налага ще поискаме допълнителни документи , защото сте самоосигуряващо се лице"

Днес ми звъни 

"- Съжалявам , не сте одобрен за картата.Имаме нова програма и нов канал за разглеждане на заявленията и изглежда към момента не издават карти на самоосигуряващи се лица.Може да опитате и на друго място"

???

Нито искаха данъчна декларация , доходи и т.н. 😂

Знаех си , че кракът ми не трябва да стъпва в тази банка.Не съм се разправял изобщо , дори не питах нищо - казах "ок , хубав ден" и приключих разговора. Представям си какъв шок щеше да бъде за мен подобен отказ преди 25 години , когато си получих първата кредитна карта.Може би нямаше да тръгна да пътувам , щях да имам ново хоби , други приятели ...ДСК ми спаси живота , че не влязох първо в нея навремето 😁

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:

До офиса наблизо имам 2 клона - на първия ме отрязаха, на втория към този момент не. Там ми казаха, че за да мина по-лесно процедурата, по-добре да си открия някаква РС в тяхната банка, която в момента можело да се открие без такси и първите 2 месеца няма никакви такси. После можело да си я закрия и да не плащам нищо реално за нея. Засега ми искат данъчни декларации за 24 и 25-та година, уговорихме се другата седмица да им ги занеса. Странното за мен е, че не ми искат декларацията като физическо лице, а на фирмата, през която се осигурявам, заедно с ОПР и Баланс за двете години. А фирмата, през която се осигурявам, е супер мижава и с минимални печалби. Така че нямам особени надежди за успех, но ще видим 😄

Публикувано:
Преди 1 час, jorocontrola каза:

Поне относно кешбека и всичко по линия на Уиз няма нужда да се прави каквото и да е.

А през Curve оправиха ли проблема с начисляването на кешбека? @yordanov беше писал по-назад за такъв проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:

И мен са ме резнали с по-малък лимит, но както ми казаха миналия месец в клона - "Посетете офис през февруари, за да подадете заявка за увеличаване". 

Ето инструкции как се активира новата Виза чрез DSK Mobile или банкомат: Активиране на DSK-Wizz Air-Visa

преди 2 часа, Hakkâri Spor каза:

Имам няколко въпроса, което ме притесняват:  С новата пластика (която е и с нов номер) ще ми се трупат ли точки към уиз акаунта автоматично или трябва някаква настройка да направят, тоест пак да им давам номер на уиз профила ми? - Не мога да потвърдя, защото и моята все още не е готова, но според мен, ако трябваше да се прави нещо допълнително, вече щяха да са се оплакали тук тези, които вече си ползват новите карти. 🙂 СМС ще получавам ли веднага след всяко плащане, както досега? - Надявам се, че тази настройка не е пипана, но ако имаш онлайн банкиране, можеш лесно да си пуснеш смс-ите сам. Дай сигнал и ще помагаме за стъпките. В apple wallet ми е запаметена досегашната карта, трябва да въвеждам новата ли сега? И в Ипей, и къде ли не съм със запаметена ... Уиз картата, досегашната... сега навсякъде смяна? - За съжаление, да, ръчно премахване на старата и вкарване на новата по разните сайтове, а за DSK Mobile и как да излиза в портфейла, следвай стъпките от линка по-горе. И този статичен код... пак ли ходене по мъките, разговор с колцентър на ДСК, да ми го настройват? - Не съм сигурна дали се налага, но за всеки случай ще сложа линка отдолу как можеш да си го направиш сам.

Как се създава или променя статичен ПИН код на ДСК

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, bobbyfm каза:

Аз съм СОЛ. Навремето като кандидатствах за колосалната сума от 500 лв и ме разкарваха за всевъзможни справки,ми отказаха. Момичето, което ме обслужваше,ме посъветва да депозирам сума по сметка,свързана с кредита и така си реших въпроса . Получих веднага одобрение. Не знам дали това работи още и дали Ви е опция. От тогава сами многократно ми вдигнаха лимита. Никакви други услуги на ДСК не ползвам,а и не желая.

• Харесвам 2
Публикувано:

И аз  съм на тази умопомрачителна сума, но не съм имал проблем, защото съм клиент. Няколко пъти са ми предлагали да я увеличат, но аз не искам. Сега са вдигнали на 300 евро! Ехааа!

• Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, adreno каза:

А през Curve оправиха ли проблема с начисляването на кешбека? @yordanov беше писал по-назад за такъв проблем.

Не, този път и от ДСК, и от Curve ме отсвириха общо взето. За ДСК ясно, но предния път от Curve бяха по-сговорчиви от сега.

Не пречи пак да ги пробвам, за да попадна на по-читав агент, но по-скоро отивам към downgrade към безплатния план и минимално ползване на картата.

• Шок 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
2 hours ago, adreno said:

А през Curve оправиха ли проблема с начисляването на кешбека?

За мен това е най-големият проблем на Виза-та. При мен ползването на Wizz картата ще де обезсмисли, ако не е зад Curve и явно ще трябва да се отказвам от нея. Ползите ми от Curve са доста по големи и ще ми е трудно да се откажа от тях. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Към тези, които вече са сменили МС с Виза - каква е валидността на новата карта? 5 години, т.е. до 2031, или има валидността на предишната МС?

Публикувано:
преди 1 час, traveler каза:

И аз  съм на тази умопомрачителна сума, но не съм имал проблем, защото съм клиент. Няколко пъти са ми предлагали да я увеличат, но аз не искам. Сега са вдигнали на 300 евро! Ехааа!

И на мен на 300 евро.

Публикувано:
преди 14 минути , Romana каза:

Към тези, които вече са сменили МС с Виза - каква е валидността на новата карта? 5 години, т.е. до 2031, или има валидността на предишната МС?

При мен до 2030. Смених я през 2025, понеже не работеше чипът. Сега пак ме канят да получа нова карта виза. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.