Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, boogy83 каза:

Много по- лесно и не стресиращо за хората щеше да е буферен период от 6 месеца, както във всяка друга държава за ползване на двете валути. Ама тука не сме така...искаме ако може на 1ви янури да сме сменили лева с евро и ако може да е до обяд...

НЕ ми е известна нито една такава държава, камо ли "всяка".

Публикувано:
преди 4 часа, boogy83 каза:

Еми става това, което всеки път става, когато банкомата им не работи...таксичка за внасяне, таксичка за това, таксичка за онова....

В такава ситуация не ми взеха такса като не можеше да се внася на банкомата поради технически проблем и внесох на каса в клона в МОЛа на Цариградско. Но може би зависи имот служителят, на който попаднеш….

Но като цяло са си доста кисели в ДСК и обичат да правят клиентите на маймуни. Пак от личен опит говоря 😞

Публикувано:

А прави ли ви впечатление, че ДСК масово закриват клонове? В последните седмици закриха два от клоновете по моето трасе - Орлов мост и мол Сердика.

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:
преди 1 час, iMari каза:

А прави ли ви впечатление, че ДСК масово закриват клонове? В последните седмици закриха два от клоновете по моето трасе - Орлов мост и мол Сердика.

Те май имаха твърде много клонове. В Пловдив мисля, че този процес мина. Нали минаваме на интернет банкиране. Лошото е ,че ако ти трябва посещение в офис трябва да си вземеш отпуск, работното време е до 17.00. Гледам че в София имате поне два клона до 20.00. В Пловдив такава екстра няма.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ми тук про мен с дигитализацията много банкови клонове закриха. То аз от 2 години не съм влизал в банка. Даже не знам кой ми е клона вече, че два пъти ме местят след закриване. Но всичко може да се направи в приложението.

• Харесвам 2
Публикувано:

Абсолютно правилно сте коментирали 🙂 В момента тече много усилен процес за дигитализация на банка ДСК. Не случайно се инвестира и толкова време и пари в новото им мобилно приложение, като идеята е чрез него да се улесни до голям степен онлайн банкирането, давайки възможност да правиш буквално всичко през него. Освен това в последната 1-2 години се вложи много и в модернизацията на техните банкомати и не на малко места се появиха машинки, в които тегленето и внасянето е страшно лесно (за момента в левове, ама е въпрос на време да се промени). И лек-полек просто физическите офиси стават ненужни, защото хората масово започнаха да правят всичко от дивана. А и това беше и основната цел - максимална дигитализация, в която се влагат доста пари, като вложението вече започна да се компенсира след закриването на няколко физически офиса 🙂 И другите банки (освен ЦКБ 😄), работят също доста усилено в тази посока, но просто ДСК имаха наистина страшно много клонове в цялата страна.

• Харесвам 2
Публикувано:

На ДСК банкоматите все още не приемат операции безконтактно, а трябва ли ти контакт с жив човек по телефона, мисията е невъзможна. Аналогова институция трудно се дигитализира.

• Харесвам 5
Публикувано:
На 16.01.2026 г. в 12:35, boogy83 каза:

Това пък нова тъпотия която чувам, как така само в лева? Защо?

Аз мислех, че и двете валути приемат и даже им бях навит да ръкопляскам и давам за пример.

В тая държава всеки сам си пише законите и не си ги спазва, ако реши :lol: 

БНБ е оставило на самите банки да изберат само в каква валута да могат да се правят вноски на банкоматите, съответно едни банки са избрали лева, други евро.

Малоумно решение, но те повечето свързани с процеса на приемането на еврото да такива.

Доста търговци се усетиха, че ги прекараха да стават чейндж бюра и ресто се връща в същата валута.

Иначе - ако не работи банкомат за внасяне в/пред клон на десека - можеш да внасяш на каса без такса до 1000 или 2000 лв на ден.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 часа, Zdravko Nestorov каза:

Абсолютно правилно сте коментирали 🙂 В момента тече много усилен процес за дигитализация на банка ДСК. Не случайно се инвестира и толкова време и пари в новото им мобилно приложение, като идеята е чрез него да се улесни до голям степен онлайн банкирането, давайки възможност да правиш буквално всичко през него. Освен това в последната 1-2 години се вложи много и в модернизацията на техните банкомати и не на малко места се появиха машинки, в които тегленето и внасянето е страшно лесно (за момента в левове, ама е въпрос на време да се промени). И лек-полек просто физическите офиси стават ненужни, защото хората масово започнаха да правят всичко от дивана. А и това беше и основната цел - максимална дигитализация, в която се влагат доста пари, като вложението вече започна да се компенсира след закриването на няколко физически офиса 🙂 И другите банки (освен ЦКБ 😄), работят също доста усилено в тази посока, но просто ДСК имаха наистина страшно много клонове в цялата страна.

Да, но има и неразработени опции. Не намира създадените шаблони. Не можеш да закриеш сметка. Ходих до офис, да закрия сметка, не получих документ, оказа се,че не е закрита и пак трябва да ходя. Лошото е ,че се чака много.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , ива валя каза:

Да, но има и неразработени опции. Не намира създадените шаблони. Не можеш да закриеш сметка. Ходих до офис, да закрия сметка, не получих документ, оказа се,че не е закрита и пак трябва да ходя. Лошото е ,че се чака много.

За жалост си напълно права (само за протокола - ДСК не ми е основна банка, но просто развитието на банките е интересна за мен тема и имам доста познати, които работят в различни банки, в различни отдели). За ДСК знам, че за жалост целия процес по модернизация е малко по-бавен от очакваното, но това вече го видяхме и в ПИБ, Уникредит и т.н. Бях писал и в други теми преди, но преди години почти всички банки използвахме outsourcing, за да създат мобилните си приложения (и респективно сайтовеte си). Но в един момент, като теглиха чертата, се оказа, че дългосрочно това не е рентабилно поради 2 основни причини. Финансовият сектор в последните години се развива с невероятни темпове - всевъзможни европейски директиви, промени по вече съществуващи, нови схеми, методи на плащане, типове сметки, лихви, кредити и какво ли още не. Бонус към всичко това, масово се използваше една основа за повечето мобилни приложения, която просто морално остаря. И всичко това като го събереш накуп, доведе до нуждата от постоянни обновления на софтуера, а използвайки outsourcing за това, изобщо не е рентабилно. И започна модернизацията - софтуерни екипи, работещи за самите банки, нови приложения, постоянни обновления и доста по-голяма конкурентност. Няколко пъти се споменаваше за fintech и банковия сектор - еми fintech твърде бързо напреднаха за сметка на банките. Ама това не може да продължава вечно и това изоставане вече започва да се наваксва. Но за жалост не става за един ден. А когато имаш да правиш и преминаване от една валута към друга, страшно много ресурс се пренасочва и в разработката на това, тъй като системите са страшно стари и никога не са били предвидени за такива промени (само за пример може да се вземат много онлайн порфейли, които реаиграха страшно бързо, с ясен план и стъпки на действие и то без особени драми - но multicurrency винаги е било в тяхната основа).

Извинявам се с тези отегчителни описания (дано все пак са интересни на някого). Но това е пътят занапред - максимално много насочване към мобилните приложения, прехвърляне на 99% от опциите в тях и намаляване на физическите офиси и дейностите. Най-просто казано - оперативните разходи за поддръжка на едно приложение са нищожни в сравнение с разходите да поддържаш клон на банка (недай си боже и на топ локация 😄).

Лично според мен до края на 2026-та, повечето банки в България ще имат мобилни приложения близки до това, което се предлага от Revolut, Stripe, Curve, Skrill и т.н. просто защото това е глобална тенденция и няма шанс да си позволят да изостанат. Може би тук изключвам 1-2 банки като ЦКБ (това е лично мое мнение), тъй като за мен там моделът на работа е сбъркан из основи, но пък те все още успяват да не изостанат с няколко обиколки, тъй като имат други плюсове и то най-вече за биснеса. Живи и здрави, предстои да разберем 🙂 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, adreno каза:

БНБ е оставило на самите банки да изберат само в каква валута да могат да се правят вноски на банкоматите, съответно едни банки са избрали лева, други евро.

Малоумно решение, но те повечето свързани с процеса на приемането на еврото да такива.

Доста търговци се усетиха, че ги прекараха да стават чейндж бюра и ресто се връща в същата валута.

Иначе - ако не работи банкомат за внасяне в/пред клон на десека - можеш да внасяш на каса без такса до 1000 или 2000 лв на ден.

Не знам кое е малоумното, но в крайна сметка става дума за период от само един месец, като другата седмица вероятно всички вече ще са превключили. Надали си заслужава чак такова обсъждане. 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 часа, iMari каза:

Онзи ден, когато заявявах това ДК в ПИБ, се запознах с дългогодишна служителка на ДСК, отскоро преместила се във филиала в Младост.

Напълно в съзвучие с твоя пост.

Публикувано:

Магеланци, да споделя опит, а имам и въпрос.

Уиз-акаунтът ми, откакто имам ДСК кредитна карта, е в лева. Имах няколко лева в Уиз-акаунта си. Тия дни усвоих от ДСК (превалутирани в Евро точки), в Уиз-акаунта ми ги показаха в Левове (за радост Евро-точките ги умножиха по 1,95583). След това платих Уиз билети в Евро, и ми превалутираха левовата наличност (за радост по 1,95583), но имах притеснение да не Уиз да ми таксува 1 евро по 2,05 лв. - преди 2026-та год. така ми превалутираха левовата наличност. Горното отчитам като добра новина.

Ето и въпросът ми: След като ДСК сметките ни (съответно точките ни) са в евро, знаете ли как се сменя валутата в Уиз профила ?

Това последното превалутиране Евро - Лев - Евро ме поизнерви.

Публикувано:

Аз не открих такава възможност. Надявам се, че в началото на февруари ще забравят окончателно за лева.

• Харесвам 2
Публикувано:

Да споделя за увеличаването на кредитния лимит. Понеже търсих начин да го направя онлайн и нищо в менютата не ми изглеждаше да е точно това, което ми трябва, накрая питах чат-бота им и ми даде инструкции как това може да стане като се подаде заявка в ДСК Директ. Подадох заявката. Получих потвърждение в имейла си, че е получена и консултант ще се свърже с мен до 1 работен ден. Обади се служителката точно на другия ден, казах й, че не искам да кандидатствам за нова карта, а само да променя/вдигна лимита на съществуващата ми карта. Тя заяви "О, това може да стане само в клон, не и онлайн". Днес посетих клон и там ми казаха, че до края на януари ще са така "странни" лимитите, защото още системите им не са готови. Да изчакам февруари, когато ще започнат да закръгляват и тогава да отида в офис, за да ми оправят лимита. 

В заключение, нито чат-бота, нито служителката от кол-центъра не можаха да дадат коректна информция. Ще отнеме 2 ходения до офис за нещо поне според мен елементарно.  

Дано да съм спестила на някой поне едно ходене до офис. 

• Харесвам 9
  • Благодаря 4
Публикувано:
преди 19 минути , iliana_t каза:

Да споделя за увеличаването на кредитния лимит. Понеже търсих начин да го направя онлайн и нищо в менютата не ми изглеждаше да е точно това, което ми трябва, накрая питах чат-бота им и ми даде инструкции как това може да стане като се подаде заявка в ДСК Директ. Подадох заявката. Получих потвърждение в имейла си, че е получена и консултант ще се свърже с мен до 1 работен ден. Обади се служителката точно на другия ден, казах й, че не искам да кандидатствам за нова карта, а само да променя/вдигна лимита на съществуващата ми карта. Тя заяви "О, това може да стане само в клон, не и онлайн". Днес посетих клон и там ми казаха, че до края на януари ще са така "странни" лимитите, защото още системите им не са готови. Да изчакам февруари, когато ще започнат да закръгляват и тогава да отида в офис, за да ми оправят лимита. 

В заключение, нито чат-бота, нито служителката от кол-центъра не можаха да дадат коректна информция. Ще отнеме 2 ходения до офис за нещо поне според мен елементарно.  

Дано да съм спестила на някой поне едно ходене до офис. 

Според мен изчакай с ходенията. Те сами ще подемат инициативата с вдигане и закръгляне на лимитите след като мине и офанзивата с еврото и касовото обслужване. Дори са ти подсказали, че много скоро ще се случи.

• Харесвам 2
Публикувано:

Да, точно това си мислех днес, че ми предстои така или иначе в някой момент да изпратят смс за преиздаване на картата с Виза, мога да изчакам някой друг месец още и да съчетая нещата. А и ти си права, че може те сами да закръглят сметките "служебно", затова съм пас за сега 😄  

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Според мен изчакай с ходенията. Те сами ще подемат инициативата с вдигане и закръгляне на лимитите след като мине и офанзивата с еврото и касовото обслужване. Дори са ти подсказали, че много скоро ще се случи.

Не ми се вярва да си дават зор. Къдравите суми могат да доведат до плащане на някоя лихвичка, ако човек няма автоматично погасяване.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 49 минути , Zaro каза:

Не ми се вярва да си дават зор. Къдравите суми могат да доведат до плащане на някоя лихвичка, ако човек няма автоматично погасяване.

Аз винаги слагам отгоре над лимита при месечната вноска. Отделно ме уведомяват колко е сумата до пълно погасяване. При 40-дневен срок за внасяне колко да е къдраво, че да се заблуди човек. И при тях - ДСК не е лесно, та да разчитат на някой заблуден. Така си мисля и определено ще чакам месец, два, три.

• Харесвам 2
Публикувано:

Вероятно @ДиянаВ има предвид гратисния период, който е до 45 дни в зависимост от датата на транзакцията (ако е в началото на отчетния период е близо до 45 дни, ако е към края е по-близо до 15 дни). Иначе за Уиз картите срокът за погасяване е 15 дни от края на отчетния период.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 часа, Iliyan Minchev каза:

Аз вече получих смс 

Screenshot_20260120-234148.Messages~2.png

Моят лимит е 3579.04 EUR, понеже от 2 години е 7000 лв, но очаквам в най-скоро време да го закрълят.  Не съм получил СМС за нов лимит, но очаквам СМС за смяна на пластиката... от Мастъркард на Виза, вече няколко месеца, но СМС така и не идва. През декември звъняx на колцентъра и казаxа, че уж до края на годината и това ще стане. Но не би.   А още лятото имаше заявка, че ДСК ще  работят с Мастъркард до края на 2025.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Най-вероятно всички усилия са се хвърлили към евровия хаос и като приключи истерията, ще възобновят останалите проекти с преиздаване на картите.

Следейки темата през годините ми правеше впечатление като някой напише, че е получил смс с предложение за увеличение на кредитния лимит. Аз нито веднъж не съм получавала такива опции. Говорих със служител на банката и той ми каза, че не всички клиенти получават смс-и, но сега случаят е малко по-различен и се надявам всички да ни известят скоро. 

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.