Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, предстои ми пътуване в Испания и обмислям навсякъде да плащам с Уиз картата (на пос терминали). Има ли някакви уловки, скрити/нескрити такси, или нещо друго неизгодно в сравнение с плащане с обикновена дебитна карта?

Публикувано:

Ако вчера сте извършвали плащания, си ги погледнете и после проследете как са осчетоводени. 
Днес си оправях финансите и случайно забелязах по-голяма сума, която не съм плащала - 93,88. Първоначално помислих, че приложението се е бъгнало и отразява сумите от вчера в лева. Ама не, и в сайта реално изхарчените 48€ са отразени 93.88€🙈

Писах си с жив асистент. Каза, че е имало технически проблем с част от плащанията и авторизациите с кредитна карта и утре при осчетоводяването щели да заверят коректната сума. Ще проследя. Нямам впечатления дали досега се е случвал този гаф в междинния период от плащането до осчетоводяването. Неприятно е, ако трябва все да следя.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 1 час, ДиянаВ каза:

Ако вчера сте извършвали плащания, си ги погледнете и после проследете как са осчетоводени. 
Днес си оправях финансите и случайно забелязах по-голяма сума, която не съм плащала - 93,88. Първоначално помислих, че приложението се е бъгнало и отразява сумите от вчера в лева. Ама не, и в сайта реално изхарчените 48€ са отразени 93.88€🙈

Писах си с жив асистент. Каза, че е имало технически проблем с част от плащанията и авторизациите с кредитна карта и утре при осчетоводяването щели да заверят коректната сума. Ще проследя. Нямам впечатления дали досега се е случвал този гаф в междинния период от плащането до осчетоводяването. Неприятно е, ако трябва все да следя.

Благодаря за информацията.

Прегледах набързо и имам плащания, които са традиционни/ежедневни и сумата, която обикновено плащам е била в лева, сега е в евро, а реално би трябвало да бъде два пъти по-малка.

... много неприятно, ако трябва да се пазят касови бележки и се проверява непрекъснато, а доверието към банките май никога не го е имало при мене ..., но не искам да вярвам, че нарочно някой ще влезе в посока банкова измама.

Аз ще си прегледам плащанията, после ще пиша тук и моля, ако при някой има разминавания като описаните от @ДиянаВ да сподели.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 24 минути , Doctor Who каза:

Благодаря за информацията.

Прегледах набързо и имам плащания, които са традиционни/ежедневни и сумата, която обикновено плащам е била в лева, сега е в евро, а реално би трябвало да бъде два пъти по-малка.

... много неприятно, ако трябва да се пазят касови бележки и се проверява непрекъснато, а доверието към банките май никога не го е имало при мене ..., но не искам да вярвам, че нарочно някой ще влезе в посока банкова измама.

Аз ще си прегледам плащанията, после ще пиша тук и моля, ако при някой има разминавания като описаните от @ДиянаВ да сподели.

Съобщенията във вайбър, които съм получила, са с правилната сума в евро.  В този смисъл няма нужда да се пазят касови бележки. Иначе за доверието напълно си прав. Да вземат някой бонус да пратят за компенсация 😉

Моята емоция наистина си беше отрицателна. Вчера купих два билета на една приятелка за Колизеума - 48€. Кодът за авторизация беше за толкова, съобщението за плащане също и съответно тя ми преведе толкова. Тази сутрин влизам да видя колко имам да погасявам и 93-те€ ми направиха впечатление. Почнах да нищя какво е станало, че по време на плащането ми се включи нещо гугъл пей, който не ползвам и си викам да не е там проблемът. Обадих се на приятелката да ми прати документа за плащането от Колизеума, и нея притесних… Като не открих нищо нередно другаде, пак се загледах в ДСК и видях, че и другите ми две плащания от вчера са така. Ама понеже бяха на дребни суми за запалка и печена царевичка, първоначално не им обърнах внимание. Така ми стана ясно къде е бъгът, но час+ нищих.

Иначе в петък 20.02 плащах по-голяма сума към Букинг, която също не е осчетоводена, но е правилно отразена. Т.е. явно не е практика грешката … 

Прощавам им, но някой друг кешбек няма да откажа 😜

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

Съобщенията във вайбър, които съм получила, са с правилната сума в евро.  В този смисъл няма нужда да се пазят касови бележки. Иначе за доверието напълно си прав. Да вземат някой бонус да пратят за компенсация 😉

Моята емоция наистина си беше отрицателна. Вчера купих два билета на една приятелка за Колизеума - 48€. Кодът за авторизация беше за толкова, съобщението за плащане също и съответно тя ми преведе толкова. Тази сутрин влизам да видя колко имам да погасявам и 93-те€ ми направиха впечатление. Почнах да нищя какво е станало, че по време на плащането ми се включи нещо гугъл пей, който не ползвам и си викам да не е там проблемът. Обадих се на приятелката да ми прати документа за плащането от Колизеума, и нея притесних… Като не открих нищо нередно другаде, пак се загледах в ДСК и видях, че и другите ми две плащания от вчера са така. Ама понеже бяха на дребни суми за запалка и печена царевичка, първоначално не им обърнах внимание. Така ми стана ясно къде е бъгът, но час+ нищих.

Иначе в петък 20.02 плащах по-голяма сума към Букинг, която също не е осчетоводена, но е правилно отразена. Т.е. явно не е практика грешката … 

Прощавам им, но някой друг кешбек няма да откажа 😜

Интересно решение на задача:

48 евро х 1.95583  (неизвестен коефициент/някакъв курс на валута ???) = 93.87984 евро

• Смея се 4
Публикувано:
преди 9 минути , Doctor Who каза:

48 евро х 1.95583  (неизвестен коефициент/някакъв курс на валута ???) = 93.87984 евро

Винаги съм казвала, че тия IT-та добре че не са хирурзи - едно нещо оправят, две развалят и все забравят какво са разчоплили 😂

Това за майтапа 😜 Иначе в предишната ми работа имаше администратор, който ако му кажа за някой проблем винаги започваше с фразата: Хм, интересно 🤣

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 час, Doctor Who каза:

Левът няма да се даде лесно 😉

• Смея се 5
Публикувано:
преди 2 часа, Doctor Who каза:

Значи виж сега, първо изчакай да ти дойдат точките и тогава оспорвай сумата 😁

Няколко пъти съм получавал двойни точки, дори и за немалки суми, а веднъж дори и за билети на райън получих. 

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 38 минути , Zaro каза:

Значи виж сега, първо изчакай да ти дойдат точките и тогава оспорвай сумата 😁

Няколко пъти съм получавал двойни точки, дори и за немалки суми, а веднъж дори и за билети на райън получих. 

Прав си, но при мене като преведат, после си ги вземат винаги. Последно в януари. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Doctor Who каза:

И при мен е същата работа, реално платеното е умножено по 1,95583

• Замислям се 1
Публикувано:

Колко мога да отлагам взимането от клон на новата карта Виза? И като я взема, веднага ли старата Мастър се деактивира /изтича чак 2028г/?

Публикувано:
преди 2 часа, ivelina666 каза:

Колко мога да отлагам взимането от клон на новата карта Виза? И като я взема, веднага ли старата Мастър се деактивира /изтича чак 2028г/?

Днес питах, Календарен месец - т,е, ако си получил смс-а февруари имаш до края на Март. Вземеш ли новата старата се деактивира

• Харесвам 1
Публикувано:

(bell) Твоята карта предстои да бъде преиздадена с нова Visa и ще бъде изпратена в офис на адрес Бургас, .

Това ли е съобщението за получаване или ще получа и друго?

А защо не ги искаме картите виза, заради недаването на отстъпки в румба и други сайтове ли (от няколко месеца стискам палци да не ми пратят скоро съобщение, ама вече забравих защо)? 

Публикувано:
преди 5 часа, ivelina666 каза:

Преизадоха ми картата през октомври 2025 и периодично пращаха съобщения да отида да я взема от клона, не ги отразих и след 4 месеца казаха, че старата ще се деактивира и чак тогава взех новата. Така че изобщо не бързайте 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз имам съобщение за предстояща нова карта от 27.01, като до 29.01 можех да променя клона за получаване. Друго съобщение относно новата карта нямам, но същата е видима в акаунта ми. Би трябвало да е в клона. Отблъсква ме не това дали е виза или мастъркард, а занимавката, която носи смяната на карта. Плюс, че само преди година я сменях. Досадно е и като се раззелени, може да добия енергия 🙃

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, WanderlustME каза:

Преизадоха ми картата през октомври 2025 и периодично пращаха съобщения да отида да я взема от клона, не ги отразих и след 4 месеца казаха, че старата ще се деактивира и чак тогава взех новата. Така че изобщо не бързайте 🙂

А те картите, ако не се вземат до определен период не ги ли връщат в централата в София?

Публикувано:

И ако я върнат и анулират старата карта, няма да е много приятно. Сигурно има някаква клауза за прекратяване на договора за кредитна карта.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз лично нямам още ДСК кредитна карта, ама като гледам мрънкането и оплакванията, мисля специално да си изкарам.

Просто напук на всички 🙂 

Публикувано:
преди 8 минути , Брани каза:

Аз лично нямам още ДСК кредитна карта, ама като гледам мрънкането и оплакванията, мисля специално да си изкарам.

Просто напук на всички 🙂 

Те уж мрънкат, ама никой не се отказва. Да изглежда, че им е гадно и се мъчат, за да не им завиди човек, че летят без пари.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 5 минути , Брани каза:

Просто напук на всички 🙂 

На мен ми изглежда като по-бавно узряване 🙃 Но който е бил соло, може и да не му е излизала на сметка тази карта.

Публикувано:

Който ползва Wizz поне веднъж годишно, си струва да си вземе кобрандираната карта  на ДСК. Срещу такса от 25 евро годишно, получаваш WIZZ Discount Club, който струва 99 евро отделно нелош кешбек(2%) който може да се ползва само за полети с wizz.

ДСК си имат кусури но този продукт е добър

• Харесвам 7
Публикувано:

Моята беше готова през юни. Деактивираха я на 01.10.25 след поне 2 предупреждения, че ще спре да работи. Парадоксално е VISA със стария дизайн. Не са имали търпение да ме мигрират 🙂

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.