Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Взех моята Виза в сряда, като ми казаха, че старата ще е акнивна още около седмица, след което може да си я счупя сама, не е нужно да я връщам. Сега платих преди минути с нея, още е активна.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, ДиянаВ каза:

Кога деактивират старата карта?

Тази сутрин взех новата виза. Уж всички настройки минаха по-гладко и бързо от предишната смяна, но в момента и двете карти са ми активни. Пластиката на старата МК също е в мен, а даже и я показах на служителката, че не беше виждала Wizz КК 😄 Не че ме бърка да имам две карти, но да не ми искат две такси 😜

Когато използваш новата. 

Платиш ли 1-2 пъти, старата я изключват. 

• Харесвам 3
Публикувано:
30 minutes ago, Zaro said:

Когато използваш новата. 

Платиш ли 1-2 пъти, старата я изключват. 

Спират старата дори и да не използваш новата. Ние само активирахме новата на банкомат според инструкциите на служителя в банката. След това продължихме да плащаме със старата, но в един момент тя отказа.

Публикувано:

Ясно, като й дойде реда в полезрението на ДСК ще я спрат. Аз днес 3 пъти ползвах новата - два на пос и един чрез Apple Pay, а старата още е активна, поне така пише. Въобще всичко ми е активно - двете приложения смарт и мобил също работят паралелно 😃 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 40 минути , ДиянаВ каза:

Ясно, като й дойде реда в полезрението на ДСК ще я спрат. Аз днес 3 пъти ползвах новата - два на пос и един чрез Apple Pay, а старата още е активна, поне така пише. Въобще всичко ми е активно - двете приложения смарт и мобил също работят паралелно 😃 

Сигурно и точките вече са прехвърлени ? И моята е готова, но още не съм ходил да я взема.

Публикувано:
преди 5 часа, nino каза:

Сигурно и точките вече са прехвърлени ? И моята е готова, но още не съм ходил да я взема.

Ами отиди преди или след пенсийното време 😄

Аз избрах този месец, за да мога през април, ако има някакви проблеми, да ги забележа и от май да я ползвам на воля 😃 

преди 5 часа, nino каза:

Сигурно и точките вече са прехвърлени ?

Точките са си все на едно място - не са разделени между двете карти, поне засега при мен с двете активни карти.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 25.03.2026 г. в 14:19, Branko каза:

За валути различни от евро я ползвам единствено зад curve. Дск реже до кръста в други валути

В Рейкявик на няколко места при плащане ми дава да избирам … İSK или EUR? И аз давам исландски крони, но не знам дали постъпвам правилно. И в Баку ме пита AZN или ЕUR. Нямам представа как конвертира.

• Харесвам 2
Публикувано:

Хайде сега, като има толкова нови Visa картодържатели, да споделите скоро има ли такса refund :)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , Яничка каза:

Хайде сега, като има толкова нови Visa картодържатели, да споделите скоро има ли такса refund 🙂

Има, да. 0.5% от сумата.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 53 минути , jorrro каза:

Има, да. 0.5% от сумата.

Това сигурно ли е, че в условията не го намерихме. В смисъл тествал си

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 12 часа, ДиянаВ каза:

Не че ме бърка да имам две карти, но да не ми искат две такси

Да, вървят си паралелно двете такси. Когато официално спрат старата, ще начислят такса пропорционална на изминалата част от годината спрямо последното плащане на годишната такса.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 часа, Branko каза:

Това сигурно ли е, че в условията не го намерихме. В смисъл тествал си

Да, за жалост. В началото на месеца ми възстановяваха пари и си взеха таксата.

Иначе го има в тарифата на самата карта като "Получаване на суми no кpeдumнa карma чрез терминално устройство 0.5%"

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:

Имате ли представа, колко време мога да отложа вземането на издадената вече карта Виза от офиса на банката ?

Имам направена резервация със старата и , ако се наложи анулация не знам дали ще си получа парите. Става въпрос за Airbnb .

Публикувано:
преди 31 минути , nino каза:

Имате ли представа, колко време мога да отложа вземането на издадената вече карта Виза от офиса на банката ?

Имам направена резервация със старата и , ако се наложи анулация не знам дали ще си получа парите. Става въпрос за Airbnb .

Тук са коментирани случаи и на 4-6 месеца отлагане вземането на карта, но през миналата година. На предната страница @iMari сподели, че е получила подканящ смс да вземе новата си карта, като е упоменато, че старата МК ще е валидна до началото на месец май.

Няма проблем в Airbnb да смениш метода на плащане. Аз също имам 2 частично платени резервации за август и от get receipt and manage payment — payment method мога да сменя картата, но иска плащане и на оставащата сума.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , ДиянаВ каза:

Тук са коментирани случаи и на 4-6 месеца отлагане вземането на карта, но през миналата година. На предната страница @iMari сподели, че е получила подканящ смс да вземе новата си карта, като е упоменато, че старата МК ще е валидна до началото на месец май.

Няма проблем в Airbnb да смениш метода на плащане. Аз също имам 2 частично платени резервации за август и от get receipt and manage payment — payment method мога са сменя картата.

Много благодаря , мислех, че ще трябва да се занимавам със съпорта на Airbnb.

Публикувано:
преди 3 минути , nino каза:

Много благодаря , мислех, че ще трябва да се занимавам със съпорта на Airbnb.

Аз сега тествах - отказах да потвърдя плащането на остатъка с новата карта и оставих старата. Все пак новата се е запазила в настройките на профила ми - payments/payment method. Би трябвало при отмяна на резервацията, ако не могат да върнат сумата по старата карта, да го направят по друга запазена. Отделно старата и новата карта са свързани с една и съща банкова сметка, та и при изтекла карта не би трябвало да има проблем с връщането на пари.

• Харесвам 1
Публикувано:

Преди няколко дни получих съобщение, че MasterCard картата ми ще бъде валидна до 6-ти май. По друга работа в офис на ДСК попитах и за този казус и ми отговориха, че от 7-ми май окончателно спират да обслужват всички MasterCard карти и ще бъдат стопирани. 

• Харесвам 2
Публикувано:
На 27.03.2026 г. в 12:21, ДиянаВ каза:

Кога деактивират старата карта?

На 27.03.2026 г. в 17:11, ДиянаВ каза:

Ясно, като й дойде реда в полезрението на ДСК ще я спрат.

От днес старата ми карта е неактивна, значи 4 дни от вземането на новата или гледат 1-во, 10-то и т.н. число на месеца за по-лесно изчисляване на пропорционалната такса.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 29.03.2026 г. в 14:56, Guinness каза:

Преди няколко дни получих съобщение, че MasterCard картата ми ще бъде валидна до 6-ти май. По друга работа в офис на ДСК попитах и за този казус и ми отговориха, че от 7-ми май окончателно спират да обслужват всички MasterCard карти и ще бъдат стопирани. 

Мисля да чакам докато моите ги спрат окончателно и тогава да вземам новите карти.

Липсата на кешбек през Curve и отпадането на FDP за кредитната, както и отпадането на FlexiRoam и достъпа до LoungeKey за дебитната карта започва много да накланя ползите към закриване.

VISA Platinum-а директно ще го откажа, Wizz картата най-вероятно ще го ползвам тази година. Предивид, че напоследък пътуванията ми с тях намаляха, а и вдигнаха прага за прилагане на отстъпка с WDC може и да се изгуби рентабилността изобщо.

• Харесвам 1
Публикувано:
33 minutes ago, Ilian359 said:

FDP все още работи с номерата на старите карти, въпреки че са деактивирани.

В този случай кой би платил за посещението?

Няма ли вероятност банката/Мастъркард да откажат?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.